100cc Cub Öneri-Tavsiye-Fikir

Kanuni-Motoran-Mondial-Asyamotor

• Kullanılan toplam oy
    14
Merhabalar aranıza yeni katıldım, yaklaşık 2 aydır motosiklet almayı düşünüyorum motosiklet konusunda biraz acemiyim
hangi markayı alacağım konusunda karar veremedim.

Alacağım model 100cc Cup tarzında olacak bunu kesinleştirdim fakat hangi markayı alacağımı bilemiyorum. Forumda biraz araştırma yaptım fakat kesin olarak tutulan beğenilen bir model yok. Çin diye tabir ettiğiniz Kanuni-Motoran-Mondial-Asyamotor
markalarından birini almaya karar verdim.

Öncelikle 2. el almayı düşünüyordum fakat 2. el bu tarz motosikletlerin fiyatı sıfırından çok da farklı olmadığı için sıfır almaya karar verdim. Motosiklet için ayırabileceğim bütçe en fazla 1800-2000 tl civarında.

Motosikleti şehir içinde günlük maksimum 50km menzilde kullanmayı planlıyorum. Çok nadir olmak üzere 102km uzaklıktaki yazlığa gitmeyi planlıyorum. Motosikletten öncelikle beklentilerim;

*Çok fazla hız yapacağımı zannetmiyorum benim için öncelikli olan ergonomi.(Ama çok da hantal olsun istemem.)
*Titreşimin minimum düzeyde olmasını istiyorum.
*Yakıt konusunda tabiki tasarruflu olması gerekiyor öğrenciyiz tabiki :) Ama forumdan araştırdığım kadarıyla cub motosikletlerde yakıt çok farketmiyor.

4tt12.jpg

Belirttiğim gibi motosiklet konusunda neredeyse hiç bir bilgim-tecrübem yok. Her konuda Fikir ve görüşlerinizi bekliyorum.
Aklımda olan markalar sırasıyla;
Mondial
Kanuni(araştırdığım kadarıyla daha yüksek motor gücü var)
Motoran
Asyamotor

Görüş ve önerileriniz için şimdiden teşekkür ediyor iyi forumlar diliyorum.. :)

Türkiyenin en çok satan motoru mondiali öneririm yedek parça bollugu ucuzluğu olsun 2.el satışı olsun mondialle kıyaslarsak asyamotormuş motoranmış bunların pek piyasası yok en çok tutulan ve satılan mondial 100 mfh

kanuni yi kimse önermiyor parçaları pahalı deniyor.
*bütün çinli cuplarda titreşim var bundan kaçış yok.
titreşim istemiyorsan yamaha crypton var ikinci el bulabilirsin bu fiyatlara.
*mondial ve motoran daha çok kullanılıyor. parçasını daha rahat bulabilirsin özellikle mondialde.

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
kuba'nın cup'larını da katabilirsin alternatiflerinin arasına

Motosikletten önce, kask ve koruma önlemlerinizi almanız gerekmez miydi ?

Daha yeni küba 100cg aldım. 100 kilometre kadar yol yaptım. Motoru almadan önce birçok kişiyle konuşmuştum bu motor hakkında. Hiçbiride olumsuz birşey demedi. Sorun çıkarcak bir motora benzemiyor. Performansıda gayet yüksek. Bir düşün derim. Herkes kendi kullandığı motoru önerir tarzında yazılar var. Fakat benim bilgimin olduğu tek motor bu. :)

motoran torro best 15 gün önce aldık, bizde araştırdık servis+parça+kalite kıyaslamasında motoranda karar verdik (bir dostmuza aldık)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar