1000lik makine şehir içi cadde sürüşü

Motosikleti
kawasaki ninja 500se
Herhangi bir Japon'dan fazla isinir, ama diger Italyanlar kadar da cok veya cabuk isinmaz. Isi tehlikeli seviyeye gelirse motor uyari verir ve kendini kapatir.
Marka farketmeksizin buyuk hacimli herhangi bir spor motorla sehir icine girmemek lazim.
UpMap alip Gabro'nun haritalarindan birini yuklersen hem atesleme duzelecegi icin hem de fan daha erken acacagi icin isinmasi daha gec olur.

Ama yegane tavsiyem 500cc'den 1000cc'ye gecis yapmadan once ara bir motorda daha cok tecrube lazim.
ille 1000cc istiyorum diyorsan da RSV4 oncesi biraz daha eski Japon 1000'likleri daha saglikli olur
hocam bu upmap ile gabro haritasından bahsettiniz, bunu nereden nasıl alıyoruz ve motora yüklüyoruz biraz daha bilgi verebilir misiniz? ve motorun gidişin de bir azalma veya artma söz konusu oluyor mu burda?

Motosikleti
NC 750x DCT(2025) - Vespa GTS 250 ABS(2006)
Arkadaşlar selamlar hepinize, 3-4 ay için de 1000lik motor almayı planlıyorum aklım da aprilia rsv4 modeli var, bu motorlarla doğal olarak otobana çıkar gazlarız ama enin de sonun da şehir içine girmemiz gereken durumlar olabiliyor, şehir içine girildiği zaman bu motorlar kendini tehlikeye atacak kadar ısınıyor mu? soğutma sistemi görevini iyi yapıyor mu? forum da rsv4 kullanıcılar mutlaka var mı bilgilendirme yapabilirler mi. 1000lik makine de olsa şehir içine mutlaka giriyorlardır diye düşünüyorum ve bakım ücretleri ile ağır bakım kaç km de yaptırıyorlar bilgi verebilir misiniz? teşekkür ediyorum şimdiden
Bir abim aynı motora sahip. Zevk amaçlı arada bir otobanda basmaya kullanıyordu. Sonrasında 2. motorunu satıp bu motorla evden işe gidip gelmeye başladı. Daha 3.500 km deki motor sıkıntı çıkarttı. 80.000 TL civarı bir masraf çıkmış. Şehiriçi kullanımına uygun bir motor değil maalesef.

hocam bu upmap ile gabro haritasından bahsettiniz, bunu nereden nasıl alıyoruz ve motora yüklüyoruz biraz daha bilgi verebilir misiniz? ve motorun gidişin de bir azalma veya artma söz konusu oluyor mu burda?
Gabro denen arkadaş Aprilia'ya özel yazılım yazan veya EcuFlash dedikleri beyne ayar yapılmasını sağlıyan 2. beyinleri satan bir arkadaş . Gabro

Motosikleti
kawasaki ninja 500se
Gabro denen arkadaş Aprilia'ya özel yazılım yazan veya EcuFlash dedikleri beyne ayar yapılmasını sağlıyan 2. beyinleri satan bir arkadaş . Gabro
Türkiye de bu rsv4'e bu yazılım yapan yerler mevcut mu? internetten araştırdım da motorun ısınmasını büyük oranda azaltıyormuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir abim aynı motora sahip. Zevk amaçlı arada bir otobanda basmaya kullanıyordu. Sonrasında 2. motorunu satıp bu motorla evden işe gidip gelmeye başladı. Daha 3.500 km deki motor sıkıntı çıkarttı. 80.000 TL civarı bir masraf çıkmış. Şehiriçi kullanımına uygun bir motor değil maalesef.
bu motorlar çoğunlukla gazlamak için evette şehir için de nasıl bir kullanım sonucu 80k lık masraf çıkartmış motoru nereden arıza vermiş?

Türkiye de bu rsv4'e bu yazılım yapan yerler mevcut mu? internetten araştırdım da motorun ısınmasını büyük oranda azaltıyormuş
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

bu motorlar çoğunlukla gazlamak için evette şehir için de nasıl bir kullanım sonucu 80k lık masraf çıkartmış motoru nereden arıza vermiş?
Conta vs. gibi bir sürü sıcağa dayanamayan parçaların zamanla içinden geçtiği için ve Aprilia servisinde iyice geçirdikleri için 80bin TL bu motosiklet için ucuz bir sorun bile sayılabilir . RSV4'e Türkiye'de Gabro dediğimiz adam kadar güzel yazan birisini bulmak zor olur diye düşünüyorum çünkü çoğu yazılımcıyım diyen kişi hazır yazılımları direkt beyine yükleyip RPM açıp Stage 3 5 diyip geçiyor Sakarya'da 1 tane vardı sanırım bir arkadaşım önermişti de ne kadar iyidir bilmiyorum ama RSV4 almak istiyorsan yanında 50 60bin TL bütçe ayırıp bir tane Scooter alman gerekli

Motosikleti
Honda Vfr800xCrossrunner
Bende V4 motorlu VFR800xCrossrunner var
şehir içi dur kalkta 100 ortalama ( sıcak mevsimler )

2 Sene önceki avrupa turumda 110 lara kadar gördüm, sorun yok fan çabuk soğutuyor.

Ancak aprilla daki durum nedir bilmiyorum, Ecuhardchip gibi yerlerde fan açma derecedesini düşürebilirsin.

Peki bu ısınma işi 4 silindir olması ile mi ilgili yoksa 2 silindir litrelik motosikletlerde de aynı durum söz konusu mu?
Mesela NT1100 alsak sıkışık trafikte yine bu sıcaklık derdi le uğraşır mıyız?
Mesela benim nc de böyle bir dert yok. Sıkışık trafikte 1 vites 4000 devir ile gitmeye çalışmıyorsanız ısınmayı hissetmezsiniz bile.
Dün evden çıkıp 5 km ilerideki işyerine ulaştığımda motor ısınmamıştı bile.
Demek ki litrelik motosikletlerde veya 4 silindirlerde durum farklı.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Peki bu ısınma işi 4 silindir olması ile mi ilgili yoksa 2 silindir litrelik motosikletlerde de aynı durum söz konusu mu?
Mesela NT1100 alsak sıkışık trafikte yine bu sıcaklık derdi le uğraşır mıyız?
Mesela benim nc de böyle bir dert yok. Sıkışık trafikte 1 vites 4000 devir ile gitmeye çalışmıyorsanız ısınmayı hissetmezsiniz bile.
Dün evden çıkıp 5 km ilerideki işyerine ulaştığımda motor ısınmamıştı bile.
Demek ki litrelik motosikletlerde veya 4 silindirlerde durum farklı.
Bence NT1100'de hiçbir şey olmaz; çok rahat sıkıştırılmadan çalışan bir motoru var. (1100cc 103hp midir nedir? Millet o gücü 650cc'den alıyor neredeyse.) Mis gibi mutlu mutlu çalışır o motor.

Motosikleti
Bmw R 1300 Gs
Bence NT1100'de hiçbir şey olmaz; çok rahat sıkıştırılmadan çalışan bir motoru var. (1100cc 103hp midir nedir? Millet o gücü 650cc'den alıyor neredeyse.) Mis gibi mutlu mutlu çalışır o motor.
abi peki sıkışmamasının nedenlerinden biri dct olabilir mi sonuçta nc nt africa twin de kullanıyor bu teknoloji
ekstra olarak bilgin varmı peki gs durum nedir ısınma ve hararet olarak
saygılar...

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
abi peki sıkışmamasının nedenlerinden biri dct olabilir mi sonuçta nc nt africa twin de kullanıyor bu teknoloji
ekstra olarak bilgin varmı peki gs durum nedir ısınma ve hararet olarak
saygılar...
DCT ile ilgisi yok. DCT'li olmayan NT1100'ler de var. Hacmine göre çok mülayim ayarlanmış bir motoru var, çünkü bunda amaç mümkün olduğu kadar verimli çalışması, mümkün olduğu kadar güç üretmesi değil.

Büyük laf etmiş bir üyemiz vardı, şimdi burada olsa "Honda'ın müthiş Unicam teknolojisi bla bla" falan ekstra bir şeyler söylerdi. :ROFLMAO: 💦

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar