1000 km bakımını yaptırdım ybr 125 8.000 devri geçmiyor

slm meraba arkadaşlar öncelikle paylaşımlarınızdan dolayı çok teşekkür ederim.2 ay önce aldığım yamaha ybr 125 1000 km bakımını yaptırdım ama motor 5. vites te 8.000 devri geçmiyor. yani 95 km hızı geçmiyor.4. viteste 10 000 devre yaklaşıyor 5. vitese atıyorum 8.000 de kalıyor. sservise gittim dur bakalım bi alışsın bi motor dediler. ama ben alışcaanı zannetmiyorum.sizce sorun ne?? şimdiden teşekkürler..

95 km/h zaten makul bir hızdır ybr için , bu hıza 8000 devir 8500 civarı ulaşıyo . düz yolda 9000 devire çıkması gerekir ama bu da 105 - 110 km/h hıza karşılık gelir , normali budur. rodajı iyi yaptıysan bu hıza çıkması lazım ama 8500 devri geçmemeye çalış...

abi aynı yolu iki yönlü de denedim yani yol düz dü 5. vites de 8000 devir de takılıyo motor gitmiyo daha hatta 8000 e zor geliyo ama kalkışta filan tekleme filan yok taş gibi ama son hız sıkıntılı işte 110 u bulması lazım diye biliyorum .ama açılır diyosunuz dimi inşallah açılır rodajı iyi sayılı

Karakteristik Ybr klasiği...Hernekadar rodajı tamamlanmış olsa da,3-4 bin km.daha motorun bu sıkılığı devam ediyor.Daha sonra da çok fazla sürat bekleme derim ben.

hava ayarıyla oynandıysa hızı düşebilir dostum. servislerde usta denenler kalfadır esasında . biliyoruz derler daha çok bozarlar.benim başıma gelmişti de. 2005 md ybr 125. 3000 bakımında usta sibop ayarı yapalım dedi,bende tamam yap ozaman dedik. ustada yaptı ama ne yapış. sibopları hiç boşluksuz ayarlamış, neyse bizim makina siboplardan kaçırmaya başladı. garantiyegirmez dediler bende düzgün bir ustaya başka bir yerde yaptırdım. o olaydan sonrayetkili servi
se bir daha adımımı atmadım.

sinercim bnden sana tavsiye her ustanın söylediğini dikkate alma . motorun ayarlarıyla fazla oynatma sonra pişman olursun.

Son düzenleme:
Genelde (rüzgar, eyim, gösterge hatası v.b.) araçlarda son vites, eğer spor amaçlı tasarlanmamışsa, sürat yapmak için değil, yüksek süratlerde daha düşük motor devirlerinde gidebilmek için tasarlanırlar. Motorunuz düz ve rüzgarsız bir ortamda bu devri geçmesi çok zordur ve biraz antreman ile de güçlenip geçmesi olası değildir. Bu nedenle motorunuzu gereksiz yere zorlamayın. Ancak 5. viteste (ki diğer viteslerde de belli eder) motorunuz devir almıyorsa, ayarlarında bir sorun vardır. Genelde çok açık buji aralığı veya çok açılan hava ayarı, çok sıkı sübab ayarı bu tür güç düşmesine neden etkenlerdir.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar