Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Burun ameliyatı Olan varmı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    22 Temmuz 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    xciting250i
    ben de 3 yıl once bu ameliyatı oldum benim ki acık teknik septoplastiydi yani bende burun derisini acarak ameliyat etmişlerdi ve genel anestezi yapmıslardı senin durumuna bakarak da doktor kendi kararını verir zaten sana ole bi secnek sunacagını sanmıorum açık olmayan ameliyat yaparlarsa lokal anestezi veriolar die biliorum. genel anestezi de haliyle hiç bişey hissetmiosun ve hatırlamıosun ameliyattan sonra bi gun yogun bakım unitesinde kalıosun orda sadece sıvılarla besleniosun burnunda da tamponlar oluo ameliyattan sonraki 2 hafta cok onemli cok dikkat etmen gerekio tamponları sanırım 1 hafta sonra alıolardı o zamn biraz daha rahatlıosun ama sağlık için yaptırman gerekio geciktirme bence ve 18 den kucuksen yapmıolar zaten


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Burada estetik değil burun kemiği eğriliğinin düzeltilmesi yani deviasyon ameliyatından bahsediyoruz di mi?

    "Septum Deviasyonu (Burunda Kemik - Kıkırdak Eğriliği)

    Burun boşluğunu ikiye ayıran ve kemik ile kıkırdaktan oluşan bölmenin bir tarafa ya da her iki tarafa doğru eğilmesidir. Bu bozukluklar genellikle doğumdan itibaren geçirilen herhangi bir kaza sonucu , düşme veya yüz kemiklerinin gelişmesi sırasında kemiklerin biribiriyle orantısız büyümesi sonucu oluşur.

    En fazla oluşturduğu şikayet burun tıkanıklığıdır. Aynı zamanda horlama, uykuda nefes durması ( uyku apnesi) ,çabuk yorulma, baş ağrısı, geniz akıntısı, öksürük gibi şikayetlerde hastayı rahatsız edebilir. Burun tıkanıklığını yol açtığı problemlere( Sinüslerin havalanmasını bozulmasına bağlı sinüzit, oluşturduğu geniz akıntısı, farenjit, larenjit ve bronşite yol açabilir. Özellikle ileri yaşlarda oksijen alınmasını azalttığı için akciğer ve kalp hastalıklarının oluşmasına veya mevcut hastalığın iyileşmesinin zorlaşmasına neden olabilir) yol açar..
    Rahatsızlık vermeyen hafif derecede kemik kıkırdak eğriliğinin tedavisi gerekmez. Ancak problem oluştura kemik kıkırdak eğriliği tedavi edilmelidir ve bunun da tek yolu ameliyattır.
    Ameliyat hem lokal anestezi hem de genel anestezi ile yapılabilir. Ameliyatta kemik ve/veya kıkırdaktaki eğri kısımlarının düzeltilmesi işlemi yapılır. Düzeltilemeyecek kadar eğri kısımlar dışarı çıkartılır. Bazen dışarı çıkarılan kıkırdakların bir kısmı düzeltilerek yerine konur. Ancak özellik gerektiren bazı deviasyon ameliyatlarında iz kalmayacak şekide küçük kesi gerekebilir. Ameliyattan sonra burun içine nefes almayı engellemeyen tampon konur. Yani hasta ameliyattan hemen sonra burundan nefes alabilir. 48 - 72 saat sonra burun tamponu çıkarılmaktadır.

    Op. Dr. Tayfun Apuhan
    Kulak burun boğaz hastalıkları ve baş boyun cerrahisi uzmanı "
    kaynak




    Benim durumun bu resimdekinin aynısıydı.Hem deviasyon hem konka vardı.Nefes almamda büyük bir sıkıntı hatırlamıyorum ama pilot olacam diye ameliyat masasına yattım, daha doğrusu oturdum.Eğimli sandalye gibi birşeydi.Sene 92. Lokal anestezi ile doktor işe girişti.Bildiğin keski ve çekiçin tıbbi modelleri ile herif ağzımı burnumu kırdı bi güzel.Bi de üstüne para verdik iyi mi! Ameliyat boyunca uyanıktım.Çatır çutur lırılan kemiklerin dışarı alınmasını falan, kanlı alet edevatın yandaki masayı konmasını tekrar alınıp konmasını vs. seyrettim.Ameliyat bitti tamponlar burnuma tıkıldı. Kalktım ayağa yürüyerek hastaneden çıktım, bir taksiye bindim gittim. Birkaç gün o tamponlarla yaşadım.Yutkunmak bela.Bilmeyen varsa burnunu tıkayıp yutkunsun. Yemek yemek su içmek eziyet oldu. Arada sızım sızım kan sızıyor. Bi de nezle oldum mu! Süper oldu. Tamponu alması için tekrar doktorun yanına gittiğimde çıkan tamponun neye benzediğini ne ben söyleyeyim ne siz aklınızda canlandırın.Bir süre ilaç kullanılıyor.Burun spreyi falan.Burnumdaki tüm kıllar döküldü.Burnum akarsa hiçbir yere takılmadan musluktan damlar gibi damlaya damlaya gidiyordum. Sadece o ilaçları kullandığım dönemde nefesimde açılma olduğunu hissetti.Sonra aradan yıllar da geçince burnum yeniden tıkandı.Nedeni de bu ameliyat yarası iyileştikten sonra olmam gereken konka ameliyatını olmadım, kaçtım.Zaten pilot da olamadım.O gaz olmasa bu ameliyatı da asla olmazdım. Eğer durumun acil değilse yada büyük bir problem yoksa bence hiç ameliyat falan olma derim.Hele konkası olan boşuna uğraşmasın.Sonradan araştırıp öğrendim ki konka alerjik bir tepki sonucu oluşuyor.Neye alerjin olduğunu bulmak imkansıza yakın. Havada hemen her yerde bulunan toz bile olabilir.Yani kaçışı kurtuluşu olmayan bir şeyde olabilir. Hapı var. İşin gücün yoksa zırt pırt hap yutacan. Her hapın bir yan etkisi ve vücutta başka bir şeyleri bozma ihtimali var. Milyonda bir olsa da var. Bu yüzden mesela doktorlar çok zorda kalmadıkça yada nöbetler nedeniyle hayattan bezmedikçe hap map yutmaz.

    Ülkemizde anestezi uzmanlığı pek çok uzmanlık yada profesyonel meslek gibi hak ettiği değeri bulamayan bir meslek. Adam/kadın azıcık dozu kaçırsa tahtalı köyü boylarsın. Bence öyle şak diye ameliyat masasına yatıp genel anesteziye girmek 3 kere 5 kere düşünülmesi gereken gayet ciddi bir olay.Ameliyatın ne olduğunun önemi bundan sonra geliyor.

    Ben ülkemizdeki öğrenci seçme ve eğitim sisteminin gittikçe moka sarmasından mütevellit hiç kusura bakmasınlar doktorlara da güvenmez oldum. Ha diyeceksiniz ki mesela apandisitin patlayınca n'apıcan kendin evde ekmek bıçağıyla ameliyat mı yapacan? Ya da düştük kırdık kolu bacağı.Çıkıkçıya mı gidecez.Hayır tabi. Hayır ama; zırt pırt hastalanmamak yada bazı sakatlıkları yaşamamak için, yemin ediyorum, ister inanın ister inanmayın, sırf bunun için, yani hastaneye gitmemek, doktorların eline düşmemek için spora başladım.Sigarayı bıraktım.Mümkün olduğunca organik ürünler tüketiyorum.Kiloma dikkat ediyorum.

    Hastalanmadan direkt öleceğimin garantisini verse birisi hemen bu işleri bırakır bir sigara yakardım. Gün içinde yeterince yorulmuyormuşum gibi bi de akşam çıkıp beygir gibi koşturuyorum.Kan ter içinde gelip duş alıp biraz tv izleyip 11 demeden sızıp kalıyorum.Eskliden hiç olmasa cumartesi geceleri Okan Bayülgen'i falan izlerdim, o da bitti. Yahu hiçbir işim gücüm yokken pazar günü sabah 7 de falan uyanır mı insan!Fakat biliyorum ki bu da hayatımın böyle bir dönemi.Süreklilik arz edeceğini sanmıyorum. Keyiflimiyim, hayır. Sağlıklımıyım, evet. Gün içinde merdivenleri koşarak inip koşarak çıkıyorum, banamısın demiyor. Zaten alışkanlık oldu yürüyen merdiven yada asansör olan yerlerde de merdivenlerden beygir gibi koşturuyorum. Sürekli terli durumdayım.Yaz kış fark etmiyor.Günde 3 litre falan su içiyorum.At gibi işiyorum. Beni mahveden sağlık sistemidir.Şaka yapmıyorum, laf dokundurma, alay falan kesinlikle yok.Evde yayılıp tv başında çikolata pasta börek çörek tıkınmayı özledim. Hayatım zehir oldu.Ne tadı kaldı ne tuzu.lafı uzattım, konudan da sapıttım. Buraya kadar okuyandan öncelikle özür diler, herkese iyi günler dilerim.

    Hastaneden korkan adam.Beygir jawa.
    geeklanx bunu beğendi.

  3. #23
    overcloud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    XL650V Transalp
    Alıntı kingcüneyt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    iyi günler arkadaşlar benim burnumda kırık var lisedeyken arkadaş kafa attmıştı kırlmış yavaş yavaş tıkanmaya başladı zor nefes almaya başladım birazda direği eğri gibi

    Benim sorum şu iğneden bile korkan biriyim ameliyat olmaya karar verdim ama lokal anesteziylemi olayım genel anesteziylemi olayım karar veremedim daha önce ameliyat olan varmı varsa ne yapmam gerek sınavlar bitince hemen gidip olcam.. Özeldemi olayım devlet hastanesindemi onuda araştıyoryorum hayırlsı artık çok taktım kafaya
    Ben lokal anestezi ile deviasyon ameliyatı olmuştum. Canın yanmıyor ama her şeyi hissediyorsun.

    Ameliyatın detaylarını pek anlatmayacağım çünkü hatırladıkça tüylerim diken diken oluyor. Can yakan ya da ağrı sızı yapan bir şey olmuyor ama hani bir laf vardır "neren ağrıyorsa canın ordadır" diye. İşte o an tüm dikkatinle ameliyata odaklandığından insanı bir heyecan basıyor. Birde yüzüne br şey örttükleri için etrafı göremiyorsun falan filan...

    Uzun süren şey ameliyattan ziyade iyileşme süreci. 6 ay kadar havuza girmeyi yasaklamıştı bana doktor ama deniz serbest idi.

    Lokal anestezinin avantajı yarım gün kadar hastanede kaldıktan sonra elini kolunu sallaya sallaya çıkıp günlük yaşantına devam edebiliyorsun. Hatta dönüş yolunda bizim arabanın ön lastiği patlamıştı, babamla birlikte lastik değiştirmek zorunda kaldık. Tabi eğilip kalkmamak, ağır iş yapmamak gerekiyor çünkü eğilirken oluşan basınç tekrar kanamaya yol açabiliyor.

    Genel anestezide ise 1 gün hastanede yatmak zorunda kalıyorsun.

    Tercihini buna göre yapabilirsin.
    the evil that men do - cbr 125r 7500km - ninja 250r (tabiki yeşil) 25000km - transalp ile yollarda

  4. #24
    sakinseytan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Şubat 2007
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Africa Twin 1000
    localmi yoksa genelmi olucaksın oan sen karar veremezsin bi takım testler yaparlar yaşınıda göz önünde bulundururlar ona göre ameliyatta anestezi uzmanı gerekeni yapar 2 hafta önce arkadasım burnundan ameliyat oldu et aldırdı ertesi gün işine gitti evde bile yatmadı genel anesteziyle oldu.ben 4-5 kere ameliyat oldum sayısını bile tam bilmem hiç korkmam artık alıştım lokalde oldum genelde yani saglıgına kavuşcaksan locak ol gitsin hem bi acı hissetmiyosun bitek sesler sarsıntı falan işte ondanda bişi olmaz özel hastanede ol yaşını bilmiyorum ama ufak galiba ondan genelde yapabilirler ya onu düşünme bence git ameliyatını gerekiyosa ol sağlıgına kavuş;
    Motosiklet mucidi

  5. #25
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2009
    Şehir
    Gaziantep/Merkez
    Motosikleti
    ---
    Alıntı sakinseytan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    localmi yoksa genelmi olucaksın oan sen karar veremezsin bi takım testler yaparlar yaşınıda göz önünde bulundururlar ona göre ameliyatta anestezi uzmanı gerekeni yapar 2 hafta önce arkadasım burnundan ameliyat oldu et aldırdı ertesi gün işine gitti evde bile yatmadı genel anesteziyle oldu.ben 4-5 kere ameliyat oldum sayısını bile tam bilmem hiç korkmam artık alıştım lokalde oldum genelde yani saglıgına kavuşcaksan locak ol gitsin hem bi acı hissetmiyosun bitek sesler sarsıntı falan işte ondanda bişi olmaz özel hastanede ol yaşını bilmiyorum ama ufak galiba ondan genelde yapabilirler ya onu düşünme bence git ameliyatını gerekiyosa ol sağlıgına kavuş;
    sınavlardan sonra gidip olacam bide ramazana denk gelmesini istemiyorum doktor gel hemen yapım dedi 1 saat lik operasyon dedi
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

  6. #26

    Üyelik
    03 Ağustos 2010
    Şehir
    Erzincan
    Motosikleti
    125MG - 200NS - 400UG
    estetige girmiyormu bu?

  7. #27
    kanucan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2008
    Şehir
    Bursa
    Benim bildiğim baş bölgesine yapılan ameliyatlarda genel anestezi uygulanıyor.

  8. #28
    shadow_1905 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ağustos 2007
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2007 CBF 600SA
    Alıntı !Lk£® adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kolu kırdım ameliyat oldum oturtamadıkları için.içeriye alıyolar iğneyi yapıyolar.şimdi ne olacak lan diyene kadar gözler kayıyor çıkıyosun ameliyattan feci acılar içinde.ameliyattan korkma.çıktığında hissedeceğin acıdan birazcık korkabilirsin
    bi an kendimi gördüm. 11-12 yaşlarında bisikletle havada 2-3 takla atıp bileği kırmıştım. genel anestezi yapacaklardı. iğneyi vurdular, BEN NİYE BAYILMIY.. dedim gittim. kalktığımda içmiş gibiydim ve kolum alçıdaydı narkoz çok fena bişey ya evde olsa kesin vururdum

  9. #29

    Üyelik
    16 Nisan 2003
    Alıntı serkan_emp adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    estetige girmiyormu bu?
    Hayır.

    Burada bahsettiğimiz deviasyon ameliyatı.

    Yandan değil önden bakıldığında burun direğinde sağa yada sola kayıklık, çıkıntı oluyor.Nefes kanallarından birisi tıkanıyor, nefes almakta zorlanıyorsun.

  10. #30

    Üyelik
    19 Eylül 2007
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2008 Honda cbr 125 r
    ben oldum kardeşim lisedeyken burnumda kemik vardı aynı senin gibi bisikletten düştüğüm için gittikçe şişti eğrilik oluştu nefes almam zorlaştı içindeki kemik de yamulmuştu hem kemik fazlalığı için oldum hem de kemiği düzeltmek için estetik ameliyat yaptılar devlet hastanesinde oldum genel anestezi yaptılar narkozu kolumdan verdiler boyuma kiloma göre tabi ameliyata girerken korkmuşum fakat korkulacak büyütülecek bişeey yokmuş o kadar. ameliyattan sonra kanama şu şekilde oldu zaten tampon koyuyorlar burnuna tabi ameliyattan sonraki ilk gün yüzün gözün şişiyor hemen ağzından nefes almak zorunda kalıyorsun kanama oluyor arada sürekli silmek zorunda kalıyorsun yemek katı yiyecekler yiyemiyorsun arada ağrı yapıyor tabi ki mutlaka zorlukları var sonuçta ameliyat fakat en fazla çekeceğin 4-5 gün sonra taburcu oluyorsun zaten 1 hafta sonra tamponları çıkarmışlardı benim sonra sargıyla duruyorsun fakat çok dikkat etmen gerekiyor ameliyattan sonra güneşe çıkmamak gerek denize girmemek gerek belli bi süre vs... ama şu an çok rahatım üstünden 4 sene geçti bi sorun yok Allaha şükür şu an iyiki de olmuşum diyorum ameliyat olduktan sonra burnun düzelince çektiklerime değer diyorsun. şimdilik aklıma gelenler bu kadar kardeşim başka sorun olursa yardımcı olmaya çalışırım umarım faydası dokunur korkmana gerek yok ama zorlukları da var tabi bunu da inkar etmemek lazım şimdiden geçmiş olsun kardeşim...
    Ey ana eğer oğlun bir asuman aşkına tutulmuşsa bırak uçsun...

  11. #31
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2010
    Şehir
    İstanbul-Kartal // Çanakkale-Gelibolu
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Konuya Geç Kalmışım ama okuduğum yorumlardan gerçekçi bilgi veren göremediğim için yardımcı olayım hemen.
    Öncelikle ben kimim : '' Anestezi Teknisyeni'yim ''.
    Lokal Olamassın çünkü ameliyat uzun süreceğinden ve dayanamayacağın ağrı olacağından olmaz,tercih edilmez.
    Genel Anestezi olucaksın herkesde olduğu gibi gayet başarılı bi ameliyat geçiriceksin.En iyi şekilde de uyanıcaksın merak etme .
    masadan kalkamama gibi şehir efsanelerine inanma işlerin ters gitme olasığı %1'den düşük orandadır.
    Uyucaksın.uyandığında herşey bitmiş olucak gözlerini açtığında masada olucaksın,kendine geldiğinde ise uyanma odasında olucaksın. pek bi ağrın olmıcak olsada ağrı kesicin yapılcak(basit ağrı kesicilerle karıştırma çok etkili ilaçlarımız vardır ).
    eğer merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.
    Çanakkale Aşığı..

  12. #32

    Üyelik
    19 Ağustos 2008
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    KUBA - RAINBOW-100 CUB
    Ben lisedeyken sinüzit ameliyatı olmuştum. Doktorun muayenehanesinde olmuştum, kemiklerin kırıldığını hissediyorsun resmen. Ama sonra çok rahat ettim, zaten başka çarende yok burnun tıkandıysa.
    Motosiklet = Özgürlük

  13. #33
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2009
    Şehir
    Gaziantep/Merkez
    Motosikleti
    ---
    Alıntı inci1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya Geç Kalmışım ama okuduğum yorumlardan gerçekçi bilgi veren göremediğim için yardımcı olayım hemen.
    Öncelikle ben kimim : '' Anestezi Teknisyeni'yim ''.
    Lokal Olamassın çünkü ameliyat uzun süreceğinden ve dayanamayacağın ağrı olacağından olmaz,tercih edilmez.
    Genel Anestezi olucaksın herkesde olduğu gibi gayet başarılı bi ameliyat geçiriceksin.En iyi şekilde de uyanıcaksın merak etme .
    masadan kalkamama gibi şehir efsanelerine inanma işlerin ters gitme olasığı %1'den düşük orandadır.
    Uyucaksın.uyandığında herşey bitmiş olucak gözlerini açtığında masada olucaksın,kendine geldiğinde ise uyanma odasında olucaksın. pek bi ağrın olmıcak olsada ağrı kesicin yapılcak(basit ağrı kesicilerle karıştırma çok etkili ilaçlarımız vardır ).
    eğer merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.
    Allah razı olsun kardeşim içimi ferahlattın Babam anlatıyo sene 80 de nenesi narkoz almış bidaha uyanmamış Her narkoz konusunda onu söylüyor ondan ister istemez insanın içine kaygı düşüyor tekrar teşekkür ederim saygılar
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

  14. #34
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2010
    Şehir
    İstanbul-Kartal // Çanakkale-Gelibolu
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Alıntı kingcüneyt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Allah razı olsun kardeşim içimi ferahlattın Babam anlatıyo sene 80 de nenesi narkoz almış bidaha uyanmamış Her narkoz konusunda onu söylüyor ondan ister istemez insanın içine kaygı düşüyor tekrar teşekkür ederim saygılar
    Rica Ederim.Saygılar Bizden.
    Çanakkale Aşığı..

  15. #35
    barok34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Kymco xciting 250 i
    Konuyu görünce şaşırdım çünkü dün akşam burun ameliyatı oldum ve bugün öğlen gibi taburcu oldum.

    Benim burunda epeyce işlem vardı o yuzden genel anestezi yapıldı ben uyandığımda herşey bitmişti.

    Şimdi yüzüm şiş ve burnumda tamponlar olmak süretiyle sadece nefes azlığından başka bir ağrı sızı sıkıntım yok.

    Ameliyatı özel hastanede dr muhammet dilber gerçekleştirdi
    Biz hepimiz, Gök ananın içinde dönen tek bir çocuğuz.

  16. #36
    kingcüneyt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Aralık 2009
    Şehir
    Gaziantep/Merkez
    Motosikleti
    ---
    Alıntı barok34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuyu görünce şaşırdım çünkü dün akşam burun ameliyatı oldum ve bugün öğlen gibi taburcu oldum.

    Benim burunda epeyce işlem vardı o yuzden genel anestezi yapıldı ben uyandığımda herşey bitmişti.

    Şimdi yüzüm şiş ve burnumda tamponlar olmak süretiyle sadece nefes azlığından başka bir ağrı sızı sıkıntım yok.

    Ameliyatı özel hastanede dr muhammet dilber gerçekleştirdi
    geçmiş olsun acil şifalar dilerim
    Rx 115 Mavi (2004) Rx 135 King Yeşil (2002), Rx 135 King Yeşil-Siyah (2003) Ford Fiesta Flair Bordo (2000) Ford Fiesta Ghia Gri (2000) Peugeot 206 Xt Gümüş Gri (2005) Ybr Esd Siyah 125 (2012) Ford Fiesta (2006) Ford Fiesta (2009) Yamaha R6 (2013 ) Vınn Vınnn

  17. #37
    Acil112 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Nisan 2010
    Alıntı inci1903 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konuya Geç Kalmışım ama okuduğum yorumlardan gerçekçi bilgi veren göremediğim için yardımcı olayım hemen.
    Öncelikle ben kimim : '' Anestezi Teknisyeni'yim ''.
    Lokal Olamassın çünkü ameliyat uzun süreceğinden ve dayanamayacağın ağrı olacağından olmaz,tercih edilmez.
    Genel Anestezi olucaksın herkesde olduğu gibi gayet başarılı bi ameliyat geçiriceksin.En iyi şekilde de uyanıcaksın merak etme .
    masadan kalkamama gibi şehir efsanelerine inanma işlerin ters gitme olasığı %1'den düşük orandadır.
    Uyucaksın.uyandığında herşey bitmiş olucak gözlerini açtığında masada olucaksın,kendine geldiğinde ise uyanma odasında olucaksın. pek bi ağrın olmıcak olsada ağrı kesicin yapılcak(basit ağrı kesicilerle karıştırma çok etkili ilaçlarımız vardır ).
    eğer merak ettiğin şeyler varsa sorabilirsin.

    Benim bacağa ameliyatla vida taktılar, spinal yapacaklardı istemedim, damaryolundan ilacı verdiler, 3 saniye sonra "hadi kolay gelsin dedim, gittim" gözümü kapattım bir açtım 1saat geçmiş, odadayım, ne ağrı var ne başka birşey
    112ciyiz

  18. #38
    inci1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Kasım 2010
    Şehir
    İstanbul-Kartal // Çanakkale-Gelibolu
    Motosikleti
    Windy S 150 - 12
    Alıntı Acil112 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Benim bacağa ameliyatla vida taktılar, spinal yapacaklardı istemedim, damaryolundan ilacı verdiler, 3 saniye sonra "hadi kolay gelsin dedim, gittim" gözümü kapattım bir açtım 1saat geçmiş, odadayım, ne ağrı var ne başka birşey
    Spinal'ide tercih edebilirdin senin açından daha iyi de olabilirdi .Geçmiş Olsun.
    Tabi onun çıkarılması var bide
    Çanakkale Aşığı..

  19. #39

    Üyelik
    17 Haziran 2013
    arkadaşlar 3 yaşımda burnumu kırdım ve 18 yaşımda olacagımı söylemişler.şu an 18 yaşımdayım ve doktorma gittim dr. kaburgamdan kıkırdak alınıp burnuma koyulması gerektiğini söyledi ve bu durum beni korkuttu bu durumla karşılaşan var mı şimdiden tşk.

  20. #40

    Üyelik
    28 Ekim 2012
    Şehir
    EsEs
    Motosikleti
    Hornet 650
    Bende oldum 1 sene olacak. Bende hic oradan al buraya koy olmad1 burun magara gibi olunca hep almislar, mübarek bbide marifet yapmislar gibi bas ucumdaki cekmeceye koymuslar. Tam 7 parca vardi lan nereden cikadiniz o kadar mazemeyi anlamadim gitti


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)