Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Onların milyarderleri ve bizim milyarderlerimiz

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    asm - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Şubat 2007
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    '13 Kymco G-Dink 250i
    Geçtiğimiz haziran ayında ünlü milyarder ve Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve eşi Melinda 'Yardım Sözü Ver' adını koydukları bir projeyi hayata geçirdi.


    Bu düşünce ABD'deki milyarderleri, hayattayken veya ölümleri sonrası vasiyet yoluyla servetlerinin yarısını hayır işlerine bağışlamaya teşvik etmek üzerine kurulu. Her ikisi de açılışı yaptılar ve başkanlığını yaptıkları hayır kurumuna servetlerinden 26 milyar dolar harcadılar. Kurum fakir ülkelerde eğitim ve sağlık gibi hizmet alanların yanı sıra Amerikalıların eğitim ve gelişim fırsatlarının iyileştirilmesi yönünde faaliyet gösteriyor.

    403 Amerikalı milyarder arasında çağrıya olumlu cevap verenlerin sayısı 40'a ulaştı. Bu isimlerin başında dünyanın üçüncü büyük zengini Warren Buffet geliyor. Buffet, Gates ve eşinin başkanlığını yaptığı hayır kurumuna servetinin yüzde 99'unu bağışlama taahhüdünde bulundu. Forbes dergisi, bütün milyarderlerin projeye olumlu karşılık vermesinin yaklaşık 600 milyar dolar bir paranın toplanması anlamına geleceği tahmininde bulunuyor.

    Birçokları bu haberden endişe duymaktadırlar. Belki de bunların başında böylesine korkunç bir biçimde servet biriktirilmesine izin veren iğrenç kapitalist sistem gelmektedir. Zira dünyada 700 civarında kişi, insanlığın yarısının sahip olduğundan fazlasına sahip. Bu fenomen geçen iki yüzyıl zarfında ortaya çıktı. Sovyetler Birliği'nin nasıl çöktüğü, Rusya ve birliğe bağlı bazı ülkelerin nasıl kapitalizme dönüştüğü, geçen birkaç yıl zarfında onlarca milyarderin nasıl ortaya çıktığı gözlemleniyor. Bu milyarderler kamu sektörü mallarını ucuz fiyatlara satın almanın yanı sıra uyuşturucu ve kara para aklama gibi meşru olmayan yollarla zengin oldular. Hal böyleyken dünyaya son küresel mali kriz sonrası bu vahşi sistemin değişebileceği müjdelendi. Olaylar zinciri yakın vadede hiçbir şeyin değişmediğine, aynı sistemin ABD ve Batı'daki küçük bir azınlık için çalışmalarını sürdürdüğüne işaret ediyor. Buna karşın insanlığın çoğunluğuna zarar veriyor bu sistem. Gerçi Batılı fakirler de bu acı sonuçlardan kendilerini kurtaramıyorlar.

    Bu ayrıntılar biz Arapları pek ilgilendirmiyor. Onların milyarderleri ile özellikle Arap dünyasındaki milyarderleri karşılaştırmak için yazdım. Rakamlar son küresel mali kriz sebebiyle 31 olan Arap milyarder sayısının 24'e kadar düştüğünü söylerken Araplar arasında yüz milyon dolardan fazla bir servete sahip olanların sayısını tahmin edebiliriz. Keza 10 milyon dolardan fazlasına sahip olanları da... Hiç kuşkusuz yüz binler bu rakamlara sahiptir.

    Bu kimselerin Bill Gates'in projesine katılan ve katılacak olanlar gibi servetlerinin yarısını bağışlamaları bir yana sadece mallarının zekatını verdiklerini düşünelim. Arap dünyasında fakirlik diye bir şey kalır mı? Peki bunu İslam dünyasının geneline yaysak ne olur? Bu zenginlerin çoğu ve hatta içlerinden dindar olanları mallarının zekatları için tam bir hesaplama yapmayı reddediyorlar. İçlerinden bazıları tövbe edip bütün farzları yerine getirmeye çalıştı; ancak rakamları astronomik bulunca düşüncelerini değiştirdiler ve çok azı zekatlarını ödedi.

    Bu Arap milyonerler içinde dindar olanlarının ekseriyetinin ödemeleri gereken zekatı azaltan fetvalar bulmak için mezhepler, fıkhi görüşler ve şeyhler dolaştığını, bu bağlamda sıra dışı görüşler aldıklarını görürsünüz. Sanki Allah korusun âlemlerin Rabb'ini atlatmaya çalışıyorlar. Dindar olmayanlar ise -ki bunlar çoğunluk- hayır işlerinden ellerini çekerken paraları Allah'ı kızdıran şeylere harcıyorlar, küçük bir kesim hariç, insanlara pek faydası olmayan projeler için yatırıma döküyorlar.

    Bütün bunlar Arap ülkelerinde her yerde elleri hayra uzanmış zenginlerin olduğu gerçeğini ortadan kaldırmaz. Bu kimseler Arap ve Müslüman ülkelerde fakirliğin düşmesini sağlıyor. Ümmetin onurunu savunarak dinin desteğiyle bağlantılı alanlarda ellerini yardım için uzatıyorlar. Başkalarına kıyasla azınlık olmalarına rağmen bu büyük dinin kendi müntesipleri için yapabileceklerini teyit eden bir aydınlık noktası oluşturacaklardır.


    YASER EL ZEATİRE - Ürdün gazetesi El Düstur, 12 Ağustos 2010

    ZAMAN
    Atın iyisi alayda,kabın iyisi kalayda belli olur.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    23 Nisan 2010
    Şehir
    istanbul-fatih-çekmeköy
    Motosikleti
    şuan motor yok..peugeot 407 cup. land rover
    bu değişmez gerçek, birçok yabancı asla müslümana yardım etmez parasını tamamen onun uğruna yatırmaz.
    bu yüzden arap ülkeleri müslüman ülkeler hep savaşta..
    bir düşmanlık olduğu açık ortada.
    evet bizim ülkemizinde çoğu müslüman ama kaçta kaçı zekat veriyor, yada kaçta kaçı kendisinin fakir olabileceğini düşünüp zekat vermenin ne mühim birşey olduğunu anlıyor.
    müsrif ve umursamaz insanlar oluyoruz yavaş yavaş.....


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)