Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

çocuğu olanlar okula dersaneye yazdıracak olanlar lütfen okusun....

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2006
    Şehir
    izmir-ankara- kısa süre istanbul :)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    işte mevcut eğitim durumumuz bu yazar çok güzel açıklamış.
    imza : idealist öğretmen adayı

    “Mine hanım, günaydın.

    Güne yine köşe yazınızla başladım, fakat içim burkuldu, sanki kendimi gördüm ‘Nasıl komünist olunur’ yazınızda. Evet!! Devletin öldürdüğü bir genç daha. İnanın Türkiye’deki milyonlarca genç bu psikoloji altında... Ailelerinin zar zor gönderdikleri dershanelerde o psikolojiyle nasıl yaşarlar, bir düşünün... Ben de dershaneye gidemeyenlerdenim.

    Belediyelerin vermiş olduğu ücretsiz derslere katılmak istedik, ama sınava 1 ay kala bize başvuru geldi, sadece formalite açısından!! Bir devlet ihmali daha. İnanın çok canım sıkılıyor geleceğimden, kendimden, yine bir hüsran günü daha... Saygılarımla belki okumayacaksınız bu yazıyı, ama içimden geldi pek yazmam aslında. Kendinize çok iyi bakın, sizi seviyorum. Onur YAZAR”

    ***


    Bu ülkede, 250 gram kıyma alabilmek için, evdeki masanın üstünde, “son” günü yaklaşan elektrik faturasını düşünerek çantasındaki bozuklukları sayan milyonlarca kişi var. O milyonların arasından en az iki milyonu, çoğu kez kıyma bile alamıyor, bir kilo domatesin pahasını hesaplıyor, bazen kuru ekmekle karnını doyuruyor, bir un çorbasına aç yatıyor bazen.

    Ve bu milyonlarca kişiye, televizyonlardan sahte kurtuluşların, asla ulaşamayacakları “tatlı hayat”ların, kolay paranın, sanki banka kredileri bedava dağıtılıyormuş, geri ödemesi yokmuş gibi reklamı yapılıyor, YALAN satılıyor. Reklamların özendirdiği evi, sucuğu, arabayı, sosisi, lastiği, cipsi, buzdolabını, çukulatayı, mutfağı, tatili, yoğurdu, bilgisayarı alamıyor musun? Cep telefonuna bile banka kredisi geliyor, borçlan al!

    Borçlanıyor millet, gırtlağına kadar. Ödeyebilen, her yüz lirayı 115 lira olarak ödüyormuş, zamanında ödemeyenden iki, üç, beş katıyla geri alınıyormuş, ödeyemeyenin varı yoğu haczediliyor; hatta hapse atılıyormuş, kimin umurunda?

    Herhalde asla yemeyecekleri abur cubura, asla kullanmayacakları ıvır zıvıra, asla almayacakları banka kredilerine övgü düzmek, yalan söylemek için şakır şakır para alan reklam yapımcılarının ve oyuncularının değil!

    Varsıl yoksul insanlar, ister uhrevi olsun, ister dünyevi, insanların kurtuluşunu inanca, mucizeye, şansa bağlayan programların artık sadece reklamların arasını doldurmak için yapıldığı televizyon kanalları tarafından “senin de olur” diye uyutulur, “inanırsan olur”a imrendirilir, sahtekârca umutlandırılır ve dolandırılırken... Türkiye satılıyor, malı, mülkü, toprağı, suyu, kadını ve erkeğiyle.

    Ama daha vahimi, gençliği çalınıyor!

    ***


    Sözde ciddi mesele, siyasette bile hep aynı kellelerin, her konuda, bitmek bilmeyen aynı kısır döngüde buluştuğu tartışma programlarını izlerken bizler, en çok konuştuğumuz demokrasiyi gerçekleştirebilecek tek araç, parasız devlet eğitimi bitirildi, sayın seyirciler!

    Bu ülkede 4 binden fazla özel dershane var ve bu dershanelere para ayıramayan ailelerin çocukları, üniversitelere giremiyor!

    Başka bir deyişle, sadece otuz yıl öncesine kadar yoksul çocukların bile zekâyla, irade ve çalışmayla önünü açan, onlardan en seçkin mesleklerde uzmanlar yaratan parasız devlet eğitimi, hileli iflas ettirildi.

    Bu iflastaki hilenin amacı açık: Üniversitelere girebilmek için zorunlu hale getirilen dershanelere “parasız” devam edebilmenin tek yolu, zaten bu dershanelerin yarısını ve elbette ki “yurtları” elinde tutan tarikatlardan, özellikle de ışık saçanından geçiyor...

    Çocuklarımızı, geleceğimizi çalıyorlar ve bu ülkede, bir hükümet, daha bilmem kaç üniversite açacağız diye övünebiliyor!

    İlk ve ortaöğretimde doğru dürüst eğitim veremeyen, öğretmen açığını kapatamayan, atadığı “uç kuruşa” sözleşmeli ve çoğu eğitimsiz öğretmenlerle liselerin düzeyini iyice düşürüp, üniversitelere girebilmek için “dershane” takviyesini zorunlu hale getiren bir Milli Eğitim’in neresi milli, neresi eğitimdir ki, yeni üniversiteler açmakla övünebilir, sayın seyirciler?

    Devlet okullarındaki eksikliğin, özel dershanelerle tamamlandığı bir sistemde, devletin yeni üniversiteler açması, Milli Eğitim’in daha çok özel dershane açılmasına hizmetidir ki...

    Dershanelerden çoğunun kime ve kimlere ait olduğu düşünülürse, iktidarın en azından “ekmek teknesi”ne nankörlük etmediği açıktır.
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    çocugum var ama dersane derdim yok.
    Burada devlet Turkiye gibi degil.
    Devlet gibi devlet.
    bu nedenle oyle bir saçmaliga da ihtiyaç yok.
    Neyse girmeyeyim detaylara.
    Ergenekona baglamasinlar bizi de.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  3. #3
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    İşsiz bir öğretmen olarak çok içli dışlı olduğum bir konu bu. Ve bir bakış açısı da ben getirmek istedim konuya. Yazının çoğunluğuna katılıyorum. Kadro açığı olduğu halde bizim atamamız yapılmıyor. Açık var ve bunun en büyük kanıtı ortalık -benim de yapmak zorunda kaldığım-hiçbir sosyal güvencesi bulunmayan sadece girdiği dersin ücretini alan saat ücretli öğretmenlerle dolu.

    MEB bu haldeyken Dershanelerde durum daha acı.

    Komik paralara dershanelerde çalışmak zorunda bırakılıyoruz. MEB'de ücretli olarak bir iki sene çalıştıktan sonra kadro alamayıp sigortasının yapılması ve stajyerliğinin kaldırılması şartıyla 0 TL Maaşla çalışan arkadaşlarım da var. Çocuğunuzu dershaneye verirken bunlar da aklınızın bir köşesinde olsun. Hiçbir genç öğretmen bir ticarethanede birkaç yüz lira maaş alırken sizin çocuğunuzun geleceği için gerçekten çalışamaz. Bu mümkün değil. Bu suç öğretmenlerin değil. Onları bu hallere düşürenlerin.

  4. #4
    Osbourne - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2009
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Var
    BAzı yanlış ve eksik noktalar olsa da geneli olarak doğru bir yazı..

    Bir memleket gerçeği noktasında altına imza atacağım bir alıntıdır..

    Sanki banka kredileri bedava dağıtılıyormuş, geri ödemesi yokmuş gibi reklamı yapılıyor, YALAN satılıyor---Kanmamak elimizde

    Ödeyebilen, her yüz lirayı 115 lira olarak ödüyormuş, zamanında ödemeyenden iki, üç, beş katıyla geri alınıyormuş, ödeyemeyenin varı yoğu haczediliyor; hatta hapse atılıyormuş,---Yıllarca dershanelerde çalıştım, yöneticilik te yaptım ama duymadım, görmedim böyle bir şey..

    XVarsıl yoksul insanlar, ister uhrevi olsun, ister dünyevi, insanların kurtuluşunu inanca, mucizeye, şansa bağlayan programların artık sadece reklamların arasını doldurmak için yapıldığı televizyon kanalları tarafından “senin de olur” diye uyutulur, “inanırsan olur”a imrendirilir, sahtekârca umutlandırılır ve dolandırılırken...---Tam da gerçek durum bu..!


    Bu iflastaki hilenin amacı açık: Üniversitelere girebilmek için zorunlu hale getirilen dershanelere “parasız” devam edebilmenin tek yolu, zaten bu dershanelerin yarısını ve elbette ki “yurtları” elinde tutan tarikatlardan, özellikle de ışık saçanından geçiyor...---Kesinlikle doğru ve kesinlikle memleketin geleceğine vurulan baltadır bu..

    parasız devlet eğitimi, hileli iflas ettirildi.---Kesinlike doğru, zaten mesele bunu kabul etmek, farkında olmak..

  5. #5

    Üyelik
    24 Haziran 2009
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    zamanında ödemeyenden iki, üç, beş katıyla geri alınıyormuş, ödeyemeyenin varı yoğu haczediliyor; hatta hapse atılıyormuş,---Yıllarca dershanelerde çalıştım, yöneticilik te yaptım ama duymadım, görmedim böyle bir şey..
    Sayın hocam, daha 1 hafta önce Türkiye Soner intiharıyla sarsıldı.

    Fethiye'de Soner Semih Sipahi, kardeşlerinin öğrenim gördüğü dershaneye olan 5 bin TL'lik borç nedeniyle annesi Emine Sipahi'nin cezaevine girmesine üzülerek psikolojik bunalıma girmişti. Geçen cuma gecesi saat 22.30 sıralarında evlerinin balkonundaki demir çardağa bağladığı iple kendini asarak yaşamına son vermişti. Arkasında ‘Herkes hakkını helal etsin. Bu duruma daha fazla dayanamayacağım’ yazılı bir not bırakmıştı.Oğlunun ölümünün ardından baba Mustafa Sipahi, dershane yönetimini suçlayarak, okur yazarlığı az olan eşine taahhütname imzalatıldığını, 1400 TL olan borcun faizlendirilerek 5 bin 250 TL'ye çıkarıldığını öne sürmüştü.
    Anne Sipahi, sözlerini şöyle bitirdi: “Aldılar, götürdüler beni karakola. Çocuğum orada bayıldı. Oğlum benim için kendini feda etti. Aslanlar gibi oğlum geri gelmiyor işte. Cezaevinde benim gibi dershane borcu yüzünden yatan 12 kişi vardı. Oğlum görüşüme bile gelemiyordu, parasızlıktan.”
    Veli olarak okula bir kere gidip ilgilenmeyen, ama çocuğum üniversite kazansın diye dershanelere yazdıran insanları anlamıyorum. Siyaset, cemaat karıştırmaya gerek yok; kiminse kimin. Talep var ki açıyorlar. Dershanelerin bu kadar yaygın olması, milli eğitimimizin kalitesizliğini ortaya koyuyor.

  6. #6

    Üyelik
    12 Kasım 2009
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    cbf150
    Maalesef dershane sistemi ihtiyaçtan doğmuş bir sistemdir. Okullarda verilen eğitim malum. Ama en önemlisi, okullarda genellikle yazılı sınav yapılırken üniversite sınavları test şeklinde. Yani süper zekide olsanız okulla bu iş olmuyor.
    Gellelim bizim eğitim sitemimiz, evet bozuk. Düzeltebilene aşkolsun. Çünki iyi niyetle bir iş yapmak sorunu elbet çözmez ama türkiyede sistem yapmaya değil var olanı korumaya yönelik. Gençleri düşünen yok. Önemli olan devlet. Ona zeval gelmesin yeter. Bu sebeple türlü siyasi oyunlar eğitim sistemimizde.
    Sonuç, zamanın bir bakanı yapılan inceleme sonucunda demiş; her şeyimiz adan zye bozuktur.
    Anlayana...
    Murat Kehya
    Acemi Motorcu
    A-(eksi)

  7. #7
    kempes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ağustos 2008
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    HONDA SILVERWING400 2006
    Malesef bu memlekette eğitim -100 lerde sen okulu yıkıp yerine avrupanın en büyük adalet sarayını yaparsan bu memlekette okumaya çalışan insanlar bir adım bile öne gidemez,öğretmenlerin hali ortada 3 kuruş maaşa talim,stres altındalar ve hal böyle olunca sen bu insandan nasıl eğitim vermesini beklersin,aklında hep ay sonu olan bir öğretmen öğrenciye ne verebilir sizce,bence hiç kocaman bir hiç,dilerim birgün bu sistem düzelir,6 yaşında oğlum var ve şu an itibari ile endişe içerisindeyim şimdiden çıkış yollarını aramaya başladım bile!!!

  8. #8
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    Paylaşım için teşekkürler..Güncel kalması gereken bir konu..
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

    Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

  9. #9

    Üyelik
    27 Şubat 2010
    Şehir
    balıkesir
    Motosikleti
    honda-ınnova cbf 150
    eğitim bilinçli olarak verilmiyor çünkü koyun gütmek kolaydır

  10. #10
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    Ödeyebilen, her yüz lirayı 115 lira olarak ödüyormuş, zamanında ödemeyenden iki, üç, beş katıyla geri alınıyormuş, ödeyemeyenin varı yoğu haczediliyor; hatta hapse atılıyormuş,---Yıllarca dershanelerde çalıştım, yöneticilik te yaptım ama duymadım, görmedim böyle bir şey..



    parasız devlet eğitimi, hileli iflas ettirildi.---Kesinlike doğru, zaten mesele bunu kabul etmek, farkında olmak..[/QUOTE]

    Alıntı tuyra adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sayın hocam, daha 1 hafta önce Türkiye Soner intiharıyla sarsıldı.




    Veli olarak okula bir kere gidip ilgilenmeyen, ama çocuğum üniversite kazansın diye dershanelere yazdıran insanları anlamıyorum. Siyaset, cemaat karıştırmaya gerek yok; kiminse kimin. Talep var ki açıyorlar. Dershanelerin bu kadar yaygın olması, milli eğitimimizin kalitesizliğini ortaya koyuyor.
    14 Yıldır üniversiteye hazırlık dershanesinde çalışıyorum,son 22 senede 19 şampiyon çıkarmışız.

    Bu güne kadar bir tane velinin icraya yada hacze verildiği duyulmamıştır,her şey para değildir.

    İşin ideolojik kısmına kimse girmesin,ben 14 senedir bu kurumdan ekmek yiyorum evimi geçindirip çocuğumun karnını doyuruyorum.Veli taksitini ödeyecekki kurumlar ayakta kalabilsin.
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  11. #11
    ergün1968 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ağustos 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    NC 700 SA
    Neyin,ne olduğu gayet net bir şekilde ortadayken mevcut durumu,bana dokunmayan yılan bin yaşasın mantığıyla yorumlamayalım lütfen.Bu memleketteki bir çok olumsuzluğun yanında eğitimin de ne şartlar altında olduğunu ve kimlere peşkeş çekildiğini hepimiz gayet net bir şekilde görebiliyoruz.
    AKILLI OLALIM;DÜNYADA EŞİ BENZERİ OLMAYAN BU MÜKEMMEL COĞRAFYAYA,TÜRK İNSANINA VE TÜRK'LÜĞE SAHİP ÇIKALIM.100 YILI AŞKIN SÜRDÜRÜLEN TÜRK ULUSUNU BÖLMEYE YÖNELİK OYUNLARA ALET OLMAYALIM.HEPİMİZ KARDEŞİZ.NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE...

  12. #12
    bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2006
    Şehir
    izmir-ankara- kısa süre istanbul :)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    madem dershanlr olacak milli eğitim bakanlığı kaldırılsın. alkadras ne güzel yazmış biz o kadar sene emek harcayalım öğretmen olalım sonra da atanamayalım ve bu ülkenin başbabakanı çıkıp desin ki her üniversite mezunu iş bulmak zorunda değil. sonra haberlerde kasıla kasıla desin ki her ile bir üniversite açacağız.

    ayrıca dershanelerin velilere imzalattığı çekler senetler ödenmediğinde haciz gelmiyor mu acaba veliye ? polyanacılık yapmayalım yarın kendi çocuklarınız da 17-18 yaşına geldiğinde beni daha iyi anlayacaksınız.
    fethiye de intahar eden sonerin haberi buyrun okuyun
    http://www.fethiyedenhaber.com/haber...p?haberID=2121
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

  13. #13
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Alıntı babaçi adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    İşin ideolojik kısmına kimse girmesin,ben 14 senedir bu kurumdan ekmek yiyorum evimi geçindirip çocuğumun karnını doyuruyorum.Veli taksitini ödeyecekki kurumlar ayakta kalabilsin.
    Babaçi;
    sen evini geçindirip, çocugunun karnini doyuruyorsun.
    Senin bunu yapmani saglayan veliler ise aç kaliyorlar.
    Adam evladina bir gelecek temin edebilmek umuduyla kazanamadigi parayi dershaneye yatiriyor.
    Neden?
    Kurumlar ayakta kalsin.
    Ama millet açliktan ölsün.

    Olmaz baba!
    Aglayanin mali, gülene yar olmaz.


    Ben bu dershane komedisini bir turlu anlayamadim.
    Madem, çocuga okulda bir konuyu ogretemiyorsun.
    O zaman ogretemedigin konudan niye sinava sokuyorsun?
    Yoksa bu dershanelerde ogretmenlik yapanlar uzaydan gelmedi.
    Yani milli egitime bagli okullarda çalisan ogretmenler dandik, dershanelerde çalisanlar kaliteli mi?
    Isin asli ne acaba?
    Hadi girmeyelim ideolojik boyuta.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  14. #14
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Babaçi;
    sen evini geçindirip, çocugunun karnini doyuruyorsun.
    Senin bunu yapmani saglayan veliler ise aç kaliyorlar.
    Adam evladina bir gelecek temin edebilmek umuduyla kazanamadigi parayi dershaneye yatiriyor.
    Neden?
    Kurumlar ayakta kalsin.
    Ama millet açliktan ölsün.

    Olmaz baba!
    Aglayanin mali, gülene yar olmaz.


    Ben bu dershane komedisini bir turlu anlayamadim.
    Madem, çocuga okulda bir konuyu ogretemiyorsun.
    O zaman ogretemedigin konudan niye sinava sokuyorsun?
    Yoksa bu dershanelerde ogretmenlik yapanlar uzaydan gelmedi.
    Yani milli egitime bagli okullarda çalisan ogretmenler dandik, dershanelerde çalisanlar kaliteli mi?
    Isin asli ne acaba?
    Hadi girmeyelim ideolojik boyuta.
    İşte dedim ya girersek konulara sonu gelmez,Türkiye'de dershanecilikte marka olmuş bir kurumda çalışıyorum.

    Güvenlik görevlisiyim az çok velilerle muhatap oluyoruz,gelenlerin sıkıntısını duyuyoruz,dinliyoruz.

    Benim okuduğum kadarıyla ölen gencin babası eşine biz bu kadar borcun altından kalkamayız dershaneye veremeyiz demesine rağmen hanımı yinede vermiş.Ve ortaya bu üzücü durum çıkmış.

    Hersene binlerce liralık borca kalem çekiyor çalıştığım kurum,40 şube varsa yarısı zarar ediyor diğer şubelerden sübvanse ediliyor.

    Bizde borcunu ödemeyen veliyi avukata veriyoruz fakat orada tıkanıp kalıyor daha ileri götüremiyoruz.
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  15. #15
    hanedan12 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2007
    Alıntı Osbourne adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    BAzı yanlış ve eksik noktalar olsa da geneli olarak doğru bir yazı..

    Bir memleket gerçeği noktasında altına imza atacağım bir alıntıdır..

    Sanki banka kredileri bedava dağıtılıyormuş, geri ödemesi yokmuş gibi reklamı yapılıyor, YALAN satılıyor---Kanmamak elimizde

    Ödeyebilen, her yüz lirayı 115 lira olarak ödüyormuş, zamanında ödemeyenden iki, üç, beş katıyla geri alınıyormuş, ödeyemeyenin varı yoğu haczediliyor; hatta hapse atılıyormuş,---Yıllarca dershanelerde çalıştım, yöneticilik te yaptım ama duymadım, görmedim böyle bir şey..

    XVarsıl yoksul insanlar, ister uhrevi olsun, ister dünyevi, insanların kurtuluşunu inanca, mucizeye, şansa bağlayan programların artık sadece reklamların arasını doldurmak için yapıldığı televizyon kanalları tarafından “senin de olur” diye uyutulur, “inanırsan olur”a imrendirilir, sahtekârca umutlandırılır ve dolandırılırken...---Tam da gerçek durum bu..!


    Bu iflastaki hilenin amacı açık: Üniversitelere girebilmek için zorunlu hale getirilen dershanelere “parasız” devam edebilmenin tek yolu, zaten bu dershanelerin yarısını ve elbette ki “yurtları” elinde tutan tarikatlardan, özellikle de ışık saçanından geçiyor...---Kesinlikle doğru ve kesinlikle memleketin geleceğine vurulan baltadır bu..

    parasız devlet eğitimi, hileli iflas ettirildi.---Kesinlike doğru, zaten mesele bunu kabul etmek, farkında olmak..
    Engin hocam % 100 katılıyorum


    Eğitimde ki fırsat eşitliği giderek bozulmakta ...
    ve her geçen gün bu derinlik artmakta...
    Kangren olmuş tüm kollara adanmıştır.
    Eğer bir yıl sonrasını düşünüyorsan, bir tohum ek. Eğer on yıl sonrasını düşünüyorsan, bir ağaç ek. Eğer yüz yıl sonrasını düşünüyorsan, insanları eğit.

  16. #16
    bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2006
    Şehir
    izmir-ankara- kısa süre istanbul :)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    2008 de yapılan araştırmada Türkiye'de toplam 4 bin 83 dershane faaliyet gösteriyor. dünya sadece sizin etrafınızda dönmüyor ;)
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

  17. #17
    bur-k@ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mayıs 2006
    Şehir
    izmir-ankara- kısa süre istanbul :)
    Motosikleti
    cbr 125 pert oldu :(
    ÖĞRENMEDEN,ÇALIŞMADAN,YORULMADAN,RAHAT YAŞAMANIN YOLLARINI ARAMAYI ALIŞKANLIK HALİNE GETİREN MİLLETLER;ÖNCE HAYSİYETLERİNİ, SONRA HÜRRİYETLERİNİ,SONRA İSTİKLALLERİNİ,KAYBETMEYE MAHKUMDURLAR. K.ATATÜRK

  18. #18
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Alıntı bur-k@ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    anlaşılan ben evrimimin bütün adımlarını tamamlamışım..

  19. #19
    tasarslan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2007
    Şehir
    Adapazar
    Motosikleti
    LX 150
    Türkiye dışında başka ülkede dersane uygulamasının olmadığını duymuştum,bu bilgi doğru mu ?
    ..İslam kadını dişiliğiyle değil, kişiliğiyle var olandır..

    Gülün dikene katlanması, onu güzel kokulu yaptı. - Mevlâna Celâleddin-i Rûmî

  20. #20
    İHTİYAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Mart 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    SUZUKI GS-500 E
    Büyük kızım pazar sabahı yds ye giriyor.Dershaneye filan göndermedim hatta karşıyım.

    Sevgili bur-k@ sizin gibi gençlerin varlığı beni yeniden umutlandırıyor,öpüyorum yanaklarından.


    Nasıl başlarsa fırtına
    Öyle diner birdenbire
    Bir ışık parlar yeniden
    Karanlıklar arasından
    Umudu kesme yurdundan

    Şah damarı vurulsa da
    Dört bir yandan sarılsa da
    Işık yener karanlığı
    Bak çocukların gözlerine
    Umudu kesme yurdundan

    Kara kışın buzu bile
    Sürmedi sonsuza kadar
    Bahara döndü sonunda
    Filiz sürdü kar altından
    Umudu kesme yurdundan


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler