Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Emeklilerin dikkatine..!!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    Ankara-Cebeci
    Motosikleti
    yakında olcak..
    Türkiye Emekliler Derneği'nin yasal olmayan şekilde aidat keintisi yaptığı belirlendi.Olayın özeti arkadaşlar,siz istemeseniz bile derneklere üye oluyorsunuz,sizin bundan haberiniz yok ve adamlar her ay sizden kesinti yapıyor.Bu olay çok uzun bir süredir varmış.
    Yakınlarınızda ki tüm emekli vatandaşlarımıza bu haberi iletmelisiniz.Çünkü zaten zor durumda olan emeklilere,bizzat üye olmadıkları dernekler tarafından kesinti yapılmaktadır.Vatandaşımızın biri dava açmış ve ondan kesinti yapılan tüm aidatları geri alma hakkı doğmuş.Bu olay diğer emekli vatandaşlarımız için örnek teşkil ediyor.Bir dilekçe ile başvuru yapabiliyorsunuz. Saygılarımla..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    12 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hyosung gv250
    Abi kesinti yaptıklarını nasıl anlıyoruz?

  3. #3

    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    Ankara-Cebeci
    Motosikleti
    yakında olcak..
    olayı bugün avukat olan bir teyzem var ondan öğrendim,sonrada internettede araştırma yaptım,tek yolu derneğe dilekçe ile başvurmak..Bende şu anda yoğun şekilde araştırıyorum emin ol çünkü annem de emekli..

  4. #4

    Üyelik
    12 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hyosung gv250
    Alıntı Özgün_Kk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    olayı bugün avukat olan bir teyzem var ondan öğrendim,sonrada internettede araştırma yaptım,tek yolu derneğe dilekçe ile başvurmak..Bende şu anda yoğun şekilde araştırıyorum emin ol çünkü annem de emekli..
    Çok teşekkür ederim abi Allah razı olsun.Sen söylemesen haberimiz olmazdı inan.Çözümüne dair senden haber bekliyoruz o zaman abi.

  5. #5

    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    Ankara-Cebeci
    Motosikleti
    yakında olcak..
    Emeklilerin yaklaşık yüzde1'i bu derneklere habersiz üye yapılmışlar.Eğer sizide üye yaptılarsa ve dilekçe ile başvuru yapmaz iseniz bu kesintiler siz istemeseniz bile devam edecektir.En kısa zamanda dilekçe örneğini ve dernek merkezlerini paylaşıcam..

  6. #6

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Konu ile ilgili Ekrem Sarısu'nun yazısını alıntılıyorum.
    İşine yarayacak arkadaşlar vardır.
    Kaynak : http://www.yaklasim.com/basindamevzu...anun=008001026

    Alıntı EKREM SARISU adlı üyeden alıntı

    SGK İşçi Emekli Derneklerinin Tahsildarı mı?

    06.03.2010



    Soru: Tüm emeklilerin aylıklarından, emekli derneğine aidat kesilmiş. Emeklinin haberi olmadan milyonlarca emeklinin aylığından aidat adı altında kesinti yapılarak, derneklere kaynak yaratılabilir mi? Çoğunluğu ekmek parasına muhtaç durumda olan, ailesi, eşi, dostunun yardımlarıyla ay sonunu getiren emeklinin aylığından yapılan kesinti günah değil mi? Bu nasıl kanun? Bu nasıl iş? Kesintileri geri almak için ne yapmamız lazım?

    Milyonlarca emekli adına M.DEMİR



    Cevap: Şikâyet etmekte çok haklısınız. Ama yapılan işlemin yasayla filan ilgisi yok. Yasaya göre; bırakın emeklinin haberi olmadan aylığından dernek aidatı kesilerek, bir iki derneğe kıyak yapmayı, emeklinin borcundan dolayı aylığına haciz dahi konamıyor. Örneğin; Emekli Ahmet bey, bankadan kullandığı kredi borcunu ödeyemediği zaman banka Ahmet beyin emekli aylığına muvafakat vermediği sürece haciz koyamayacak, ama Sosyal Güvenlik Kurumu(SGK) işçi emekli derneklerinin tahsildarlığını yaparak, Ahmet beyin izni olmasa da(izin vermediğinden bahisle bizi çok sayıda arayan var) aylığından dernek aidatı kesecek. Bunun hiçbir hukuki tarafı yok.



    Emekli aidatından yapılan kesintinin dayanağı var mı?

    Bir emeklinin aylığından derneğe aidat kesilebilmesi için, öncelikle emeklinin dernek üyesi olması gerekir. Dernek üyesi olması aylığından aidat kesilmesini de gerektirmez. Emeklinin SGK ya veya SGK ya sunulmak üzere derneğe, aylığından dernek aidatının kesilmesi için yazılı muvafakat(izin) vermesi gerekiyor. Buda yetmiyor. SGK nın, derneğin tahsildarlığını yapma gibi bir irade ortaya koyması gerekiyor.(ki SGK kesinti yaparak bu iradesini ortaya koydu)

    Peki belirttiğimiz şartlar sağlandı mı ki? Emeklilerin aylıklarından dernek aidatı adı altında kesinti yapılarak derneklere ciddi turalarda para aktarıldı. Bu sorunun cevabını kimse bilmiyor. Şartlar sağlandı mı? Yoksa sağlanmadan mı? Belli değil. Çünkü yetkilerimizin toplumu aydınlatma gibi bir kaygısı yok. Ne kadar demokratikleşme, ne kadar açılımlar yapılırsa yapılsın, kamuda hâkim anlayış: “ Ben yaptım oldu” Bundan dolayıdır ki; kamuoyunda tepkiler başladığında, genellikle iş işten geçtikten sonra kısa basın açıklamaları yapılıyor. Nitekim yapılan kesintilerin yarattığı huzursuzluğun büyümesi üzerine SGK da bir basın açıklaması yaptı.



    SGK kesintiler için ne diyor?

    SGK, yaptığı yazılı açıklamada; 2010 yılında, Türkiye Emeklileri Derneği'nin yaklaşık 650 bin, Türkiye İşçi Emeklileri Dul ve Yetimleri Derneği'nin ise 98 bin civarında üyesinin, “emekli aidatlarından aidat kesintisi yapılmasına izin verdiklerine ilişkin belge” getirmelerinin istendiği, adı geçen derneklerin getirdikleri belgeler sonucu emeklilerin aylılarından, yıllık 15 ile 18 Türk lirası olarak belirlenen aidat kesintilerinin bu belgelere uygun olarak yapıldığını bildirdi. Ayrıca açıklamada, emeklilere "Eğer bu kesintiye izin vermediyseniz ya da dernek üyeliğinden ayrıldığınız halde, aidat kesintisi yapıldıysa durumu kurumumuza yazılı olarak bildirin" denildi. Bu şekilde yazılı başvuru yapanlar hakkında, gerekli işlemin yapılacağı ifade edilen açıklamada, her türlü hukuki, cezai ve mali sorumluluğun derneklere ait olduğu da belirtildi.

    Emeklilerde baş gösteren huzursuzluk ve basının olayın üstüne gitmesi üzerine, SGK yapmak zorunda kaldığı açıklamada, emeklilerin derneklerine verdiği muvafakat yazıları üzerine, kesinti yaptıklarını, muvafakat vermeyenlerin SGK ya yazılı başvuru yapmaları isteniyor ve her türlü hukuki, cezai ve mali sorumluluğun derneklere ait olduğu belirterek işin içinden çıkıyor.



    SGK Dernek tahsildarı mı?

    SGK nın yaptığı açıklamadaki; “Eğer bu kesintiye izin vermediyseniz ya da dernek üyeliğinden ayrıldığınız halde, aidat kesintisi yapıldıysa durumu kurumumuza yazılı olarak bildirin" cümlesinden, ya SGK ya yaklaşık 750 bin muvafakat ibraz edilmediği veya ibraz edilen muvafakat’ ların gerçek olup olmadığı hususunda SGK nında şüpheleri olduğu anlaşılıyor. Bir başka olasılıkta, derneklerin muvafakat aldık beyanına göre kesinti yapılmış olmasıdır. SGK nın yaptığı açıklama; bu hususta kamuoyunu yeterince aydınlatmaktan ve kamuoyu tatmin etmekten uzaktır. Aylığından kesinti yapılan emeklilerin dernek üyesi olup olmadığı, muvafakat verip vermediği çok önemli bir konu. Ancak daha da önemlisi ve asıl tartışılması gereken konu, SGK nın dernek tahsildarlığı yapması. SGK, yasaların kendisine yüklediği her türlü yükümlülüğü yerine getirdi de, işi kalmadığından, kendisine iş yaratmak için derneklerin aidatlarını tahsil etme işini mi üstlendi. SGK nın böyle bir yetkisi var mı? Varsa bile yasaların; emekli aylığına haciz konamayacağı, haciz yoluyla dahi emekli aylığından kesinti yapılamayacağı hükümleri ortadayken, dernek aidatı için kesinti yapılması nasıl izah edilebilir?



    Emeklinin yapması gereken

    Dernek üyesi olmayan, işçi emekli derneğine üye olmasına karşın aylığından aidat kesintisi için yazılı izin vermeyen emekliler, SGK ya yazılı olarak başvuru yaparak, aylıklarından yapılan kesintilerin kanuni faiziyle birlikte iadesini istesinler. Yazılı başvuruyu iki şekilde yapabilirler.

    1)SGK nın www.sgk.gov.tr web sayfasına girip, Bilgi Edinme bölümündeki formu, aşağıdaki dilekçe içeriğinde doldurarak internet üstünden gönderin. Alındı numarasını saklayın SGK nın vereceği cevabı bekleyin.

    2- Aşağıdaki dilekçeyi hazırlayarak, SGK ya elden veya posta yoluyla gönderin. SGK nın cevabını bekleyin. Başvurunuz üzerine kesintileriniz iade edilmezse, İş Mahkemesine dava açıp, kesintileri kanuni faiziyle birlikte geri isteyin. Tutar küçük diye dava açmaktan kaçınmamak gerek. Çünkü; dava nasıl olsa kazanılacağından Mahkeme dava masrafını karşı tarafa yani SGK ya yükler.

    Ayrıca, aylığından aidat kesilmesi için yazılı muvafakat vermeyen ve muvafakat vermiş gibi işlem yapılan emekliler, aylığından sahte belge ile kesinti yapan tüm sorumlular hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunabilirler.

    Örnek Dilekçe:

    Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığına

    Ankara



    Kurumuzdan emekli aylığı almaktayım. Emekli aylığımdan iznim olmadan işçi emekli derneğine aidat kesildiğinin öğrenmiş bulunuyorum. Emekli aylığımdan yersiz yapılan kesintinin iade edilmesini, aksi takdirde; kesintilerimi alabilmek için yasal yollara başvuracağımı ve sorumlular hakkında kanuni işlem yapılması için dava açacağım ve savcılığa suç duyurusunda bulunacağım hususunu,

    Bilgilerinize arz ederim. …/03.2010



    Adı Soyadı:

    Tahsis NO:

    Sicil NO:

    Adres:
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

  7. #7

    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    Ankara-Cebeci
    Motosikleti
    yakında olcak..
    çok faydalı bilgi,teşekkürler aydoğan..

  8. #8

    Üyelik
    27 Nisan 2007
    Alıntı Özgün_Kk adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    çok faydalı bilgi,teşekkürler aydoğan..
    Rica ederim.
    Bilgi paylaştıkça çoğalır.
    "Bir insanın neye güldüğü zekasını, nasıl güldüğü ahlakını gösterir."

  9. #9
    airman - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ekim 2006
    Şehir
    Osmaniye-kadirli
    Motosikleti
    VFR 1200X C/T
    Bu dernek 60 tl zam için Başbakana çiçek veren dernek olmasın sakın

    http://www.korsanhaber.com/haber/62016/En_mutlu_emekli
    THICKHEADED MAN DOESN'T WEAR HELMET

  10. #10
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Arkadaş

    Dedim, yaav emeklilere motosiklet alımında kolaylıklar sağlayan, vegiden falan muaf eden bir düzenlememi çıktı, tam da bana göre Baktım mevzuu değişikmiş.
    Poturdak

  11. #11

    Üyelik
    24 Mart 2009
    Şehir
    ankara
    Bu ne terbiyesizlik ,bu ne küstahlık sen nasıl benim haberim olmadan hiçbir b.ka yaramayan bir kuruluşa beni üye eder üstelik benim maaşımdan kesinti yaparsın.
    Yazıklar olsun emeklinin aldığı 3 kuruşa göz diken çakallara.Ve şunu belirtmek isterim
    BU OLAY RESMEN HIRSIZLIKTIR.

  12. #12
    myagdi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Eylül 2006
    Şehir
    İstanbul, Göztepe
    Motosikleti
    Honda FES 250 Foresight; CBF 150, NC750S
    şoförler cemiyeti'ne ne diyeceksiniz?

    hepimizden ehliyet alırken para kestiler,

    motorumuzun-arabamızın ruhsat işlemi olduğunda para kesiyorlar.

    bu paralar nereye gidiyor, şoförler cemiyeti ne iş yapar, topluma ne faydası var bilenimiz var mı?

  13. #13
    Adana İl Temsilcisi adanalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Ekim 2006
    Şehir
    ADANA
    Motosikleti
    YAMAHA XJ6 DİVERSİON F, YAMAHA BW'S 100
    allah kahretsin,ne diyeyim.
    DÜNYADA ÖLÜMDEN BAŞKASI YALAN. BORA KARAKAŞ (BEN)
    KİMSEYE KİN DUYMAM,DÜŞMANIM KİNDİR BENİM.....YUNUS EMRE

  14. #14

    Üyelik
    13 Mart 2010
    Şehir
    Ankara-Cebeci
    Motosikleti
    yakında olcak..
    sevgili arkadşlar,akşam haberlerdede çıktı,kesin dilekçe ile başvuru yapılmalıymış,yoksa bu paralar keslmeye devam edecekmiş..

  15. #15
    muratalagoz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Haziran 2009
    Motosikleti
    CBR 600 RR
    Biz annem için e mail attık dönüş yaptılar tam anlayamadık kesinti olup olmadiğini biraz laf salatası yapmışlar bizde dilekçede bulunucaz hesapladık 2 bin lira alacağimiz var

  16. #16

    Üyelik
    12 Ağustos 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hyosung gv250
    Hadi bakalım hayırlısı


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler