Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Aşağıda Atatürk'ün 1922' de Yaptığı Bir Konuşma

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Aşağıda Atatürk'ün 1922' de yaptığı bir konuşma yazmaktadır. Çok dikkatli ve sonuna kadar okumanızı rica ediyorum. Acaba Atatürk bu konuşmayı sadece 1922 yılı için mi yapmış merak ediyorum. Siz ne dersiniz? Cevabini kendinize ve arkadaşlarınıza verebilirsiniz. "Posta adresini bildiğiniz kişilere de bu postayı göndermeniz dileğiyle"

    Meclis konuşmasından. Is bankası kültür yayınları: TBMM Gizli celse zabıtları cilt-3
    >6 Mart 1922
    >Mustafa Kemal


    "... Hepiniz bilirsiniz ki, Avrupa’nın en önemli devletleri, Türkiye'nin zararıyla, Türkiye'nin gerilemesiyle ortaya çıkmışlardır. Bugün bütün dünyayı etkileyen, milletimizin hayatini ve ülkemizi tehdit altında bulunduran, en güçlü gelişmeler, Türkiye'nin zararıyla gerçekleşmiştir. Eğer güçlü bir Türkiye varlığını sürdürseydi, denebilir ki İngiltere’nin bugünkü siyaseti var olmayacaktı. Türkiye, Viyana'dan sonra Peste ve Belgrat'ta yenilmeseydi, Avusturya/Macaristan siyasetinin sözü edilmeyecekti. Fransa, İtalya, Almanya'da, ayni kaynaktan esinlenerek hayat ve siyasetlerini geliştirmişler ve güçlendirmişlerdir."

    "... Bir şeyin zararıyla, bir şeyin yok olmasıyla yükselen şeyler, elbette, o şeylerden zarar görmüş olanı alçaltır. Gerçekten de Avrupa’nın bütün ilerlemesine, yükselmesine ve uygarlaşmasına karşılık, Türkiye gerilemiş, düştükçe düşmüştür. Türkiye'yi yok etmeye girişenler, Türkiye'nin ortadan kaldırılmasında çıkar
    ve hayat görenler, zararlı olmaktan çıkmışlar, aralarında çıkarları paylaşarak, birleşmiş ve ittifak etmişlerdir. Ve bunun sonucu olarak, birçok zekâlar, duygular, fikirler, Türkiye'nin yok edilmesi noktasında
    yogunlastirilmistir. Ve bu yoğunlaşma, yüzyıllar geçtikçe oluşan kuşaklarda, adeta tahrip edici bir gelenek biçimine dönüşmüştür. Ve bu geleneğin, Türkiye'nin hayatına ve varlığına aralıksız uygulanması sonucunda, nihayet Türkiye'yi ıslah etmek, Türkiye'yi uygarlaştırmak gibi birtakım bahanelerle, Türkiye'nin iç hayatına, iç yönetimine islemiş ve sızmışlardır. Böyle elverişli bir zemin hazırlamak güç ve kuvvetini elde etmişlerdir."

    "...Oysa güç ve kuvvet, Türkiye'de ve Türkiye halkında olan gelişme cevherine, zehirli ve yakıcı bir sıvı katmıştır. Bunun etkisi altında kalarak, milletin en çok da yöneticilerin zihinleri tamamen bozulmuştur.
    Artik durumu düzeltmek, hayat bulmak, insan olmak için, mutlaka Avrupa'dan nasihat almak, bütün isleri Avrupa’nın emellerine uygun yürütmek, bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler ortaya çıktı. Oysa hangi istiklal vardır ki yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir. Tarihte, böyle bir olay yaratmaya kalkışanlar, zehirli sonuçlarla karsılaşmışlardır. İşte Türkiye de, bu yanlış zihniyetle sakat olan bazı yöneticiler yüzünden, her saat, her gün, her yüzyıl, biraz daha çok gerilemiş, daha çok düşmüştür."

    "...Bu düşüş, bu alçalış, yalnız maddi şeylerde olsaydı, hiçbir önemi yoktu. Ne yazık ki Türkiye ve Türk halkı, ahlak bakımından da düşüyor. Durum incelenirse görülür ki, Türkiye Doğu 'maneviyatı’yla sona eren bir yol üzerinde bulunuyordu. Doğu’yla Bati'nin birleştiği yerde bulunduğumuz, Batı’ya yaklaştığımızı zannettiğimiz takdirde, asil mayamız olan Doğu 'maneviyatı'ından tamamıyla soyutlanıyoruz. Hiç şüphesizdir ki bu büyük memleketi, bu milleti, çöküntü ve yok olma çıkmazına itmekten başka, bir sonuç beklenemez (bundan)."

    "... Bu düşüsün çıkış noktası korkuyla, aczle başlamıştır. Türkiye'nin, Türk halkının nasılsa basına geçmiş olan birtakım insanlar, galip düşmanlar karsısında, susmaya mahkûmmuş gibi, Türkiye'yi âtıl ve çekingen bir halde tutuyorlardı. Memleketin ve milletin çıkarlarının gerektiğini yapmakta korkak ve mütereddit idiler. Türkiye'de fikir adamları, adeta kendi kendilerine hakaret ediyorlardı. Diyorlardı ki "Biz adam değiliz ve olamayız. Kendi kendimize adam olmamıza ihtimal yoktur." Bizim canimizi, tarihimizi, varlığımızı bize düşman olan, düşman olduğundan hiç şüphe edilmeyen Avrupalılara, kayıtsız şartsız bırakmak istiyorlardı. 'Onlar bizi idare etsin' diyorlardı."

    (Meclis konuşmasından.)
    ...Bilelim ki, ulusal benliğini bilmeyen uluslar, başka uluslara yem olurlar.
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    yavuzk2004 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    Türkiye'yi uygarlaştırmak gibi birtakım bahanelerle, Türkiye'nin iç hayatına, iç yönetimine islemiş ve sızmışlardır. Böyle elverişli bir zemin hazırlamak güç ve kuvvetini elde etmişlerdir."
    bütün dersleri Avrupa'dan almak gibi birtakım zihniyetler ortaya çıktı. Oysa hangi istiklal vardır ki yabancıların nasihatleriyle, yabancıların planlarıyla yükselebilsin? Tarih böyle bir olay kaydetmemiştir
    Bu düşüş, bu alçalış, yalnız maddi şeylerde olsaydı, hiçbir önemi yoktu. Ne yazık ki Türkiye ve Türk halkı, ahlak bakımından da düşüyor.
    bunlar çok önemli sözler. hele hele son paragraf ilerleyemeyişimizin esas nedenidir. insanımızın kompleksi var bu konuda. hep biz yapamayız avrupalı yapar, biz düşünemeyiz avrupalı düşünür diye kendi kendimizi küçümsüyoruz ve böyle düşüne düşünede bu hale geliyoruz. tarihteki en üstün ırk kimdi???

  3. #3
    piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    Büyük adam büyük.

  4. #4
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    Şehir
    çanakkale
    Atatürkçü geçinen avrupa yalakalarına ithaf olunur.ayıdan post gavurdan dost olmaz.
    amaç kalkınmak gelişmek ise
    MUHTAÇ OLDUĞUN KUDRET DAMARLARINDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR
    demiş Atatürk. bizse sözde Atatürkün izindeyiz ama galiba bişeyleri yanlış anladıkki gösterdiğinin aksi istikamette ilerliyoruz
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

  5. #5
    sukida - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Nisan 2005
    Şehir
    İZMİR - BORNOVA
    Motosikleti
    DADYW DD250E-9
    ATAM İZİNDEYİZ RAHAT UYU..............................

  6. #6
    cuan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Kasım 2005
    sene 1922
    hala aynı yerdeyiz haberimiz yok...

  7. #7
    Forumdan Uzaklaştırıldı mertmertmert - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ekim 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa Yakası
    Motosikleti
    Mondial 150 ZAT
    Atamızın izini yanlış takip ediyoruz , sözlerini , eserlerini , bizden istediklerini doğru olarak yerine getirirsek ; şuan olduğumuz yerden çok çok ilerde olacağımız kesindir bence...

  8. #8

    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 FAZER
    Atatürk'ün daha başka ne yapması gerekiyordu bilemiyorum yani. Düşmanı kovdu, belli bir gelişme ivmesi sağladı ve gerekli bütün uyarıları da yapmış. Fakat onun ölümüyle birlikte her şey tepe taklak gitmeye başladı ne yazıkki...

    Ben yine size "Bitmeyen Oyun - Metin Aydoğan - Otopsi yayınları" kitabını
    (http://www.ideefixe.com/kitap/tanim....5D3O7OFMFQ99KP)
    okumanızı tavsiye ederim.
    Life is for my own to live my own way - Metallica
    (Yaşam benim için, istediğim gibi yaşamam için)


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler