Danone olarak internet yoluyla çirkin bir saldırıya uğradık. Tamamen asılsız iddialar içeren bir e-posta, milyonlarca insana ulaştı. Özenle ürettiğimiz ürünlerimizin toplum sağlığını olumsuz yönde etkilediği iddia edildi.

Bu çirkin saldırının failleri, hazırladıkları e-postada, saygın bir profesörümüzün adını bilgisi dışında kullanmaktan çekinmediler. Art niyetli ve asılsız iddialarını güvenilir bir kaynak tarafından hazırlanmış gibi gösterdiler (Bakınız Prof. Dr. Turan Karadeniz'in açıklama yazısı).

Bu affedilmez suçun sorumluları, hem sayın Prof. Dr. Turan Karadeniz'in hem de Danone olarak bizlerin ve ürünlerimizin itibarını zedelemeye çalıştılar. Daha da önemlisi, pek çok annenin sorumluluk duygusunu istismar ederek, çocuklarının gelişimi ile ilgili gereksiz endişe duymalarına sebep oldular.

Sağlıklı ve güvenli Danone ürünlerine karşı internet üzerinden yalanlarla yürütülen karalama kampanyası aydınlatıldı.

Bir yıldan uzun süredir devam eden mücadelemiz nihayet amacına ulaştı. Bu saldırının yapıldığı bilgisayar ait takip numaraları 05.04.2007 tarihinde, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Bilgi İşlem Şube Müdürlüğü'ne ulaştırıldı.

Bilmenizi isteriz ki tüm ürünlerimiz, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından Üretim İzin Sertifikaları ile onaylıdır ve güvenli içerikleri, üretim yeri denetlemeleri ve satış yerlerinden alınan ürün numunelerinin analizleri ile düzenli olarak kontrol edilmektedir.

Buna rağmen bu çirkin saldırının ardından, bakanlığımızdan ek bir analiz talep ettik. Bu analiz sonucunda ürünümüzün güvenilir olduğu bir kez daha kanıtlandı.

Ürünlerimizi güvenle ve gönül rahatlığıyla tüketmeye devam edebileceklerini kamuoyunun bilgisine sunarız.

Saygılarımızla.