Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

başıma gelenlere bakın arkadaşlar.....

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    arkadaşlarım bu tür olaylar her ülkede oluyormu acaba..?
    sene 2003 aylardan mayıs.ben yine iş seyahatindeyim ve izmirdeyım.gun ortasında eşimden telefon gelir ;eve bir mahkeme davetiyesi geldi,senin sanık olduğunu yazıyor; der.bende kartal adliyesine gidip ilgili mahkeme kaleminden konuyu iyice öğrenmesini söyledim.neyse eşim ilgili mahkeme kalemıne gider, ve konunun tamamen yanlışlık olduğunu bir isim soyisim benzerliği olduğunu ve davanında karşılıksız çek olduğunu öğrenir.bende konuya izmirden cep telefonuyla katılıp bir yanlışlık olduğunu gelince durumu düzeltebileceğimi öğrenirim.bu arada dava duruşma günü temmuz ayında imiş.neyse aradan yirmi gün geçip istanbula döndüğümde hemen adliyeye gittim.dava dosyasını çıkarttım isim soyisim aynı.fakat diğer kimlık bilgileri farklı tabiiki.orada ki görevli gidip bir hakime danışalım dedi.ilgili kalemin hakimine gittik, durumu anlattım.hakimde şaşırdı fakat bu olayın dava günü duruşmaya gelerek sonuca kavuşacağını söyledi.yapacak bir şey olmadığını anladım.neyse aradan iki ay geçer yine izmirdeyim.aracımı kaldığım otelın parkında bırakıp istanbula geldim.duruşma günü mahkemede hazırdım.davaya girdim ;konunun benim açımdan yanlışlık olduğunu bir isim soyisim benzerliğinden dolayı mağdur olduğumu ifade ettim.zaten hakimde benim ilk danıştığım hakimdi.davacılarda duruşmada idi.huzurdaki sanığın gerçek sanık olmadığına, gerçek sanığın aranmasına, duruşmanın falanca tarihe, diye karar verildi.tabii benim kimlik bilgilerimde bu davaya müdahil oldu. evet arkadaşlar sene 2005.
    yine seyahatteyim ve balıkesir asya oteldeyim.gece saat 03 gibi resepsiyon tarafından uyandırıldım ve emniyetten polis arkadaşların geldiği ve görüşmek istedikleri söylendi.neyse aşağıya indim.polislerin elinde benim kimlik bilgilerim ve hakkımda tutuklama kararı olduğu söylendi.sebeb:çek kanununa muhalefet.
    anladım hemen aynı dava.durumu izah etmeye çalıştım ama emniyet benim kimlik bilgilerimle beni arıyordu.otelden alındım.doğru emniyete.ve gözaltına alındım.sabaha kadar kafayı yedim.ve gunlerden de cuma arkadaşlar.yani ertesi günü resmi tatil.ertesi sabah saat 8 den akşama kadar süren telefon trafiği.istanbuldaki herkezin ayaklanıp durumu çözmeye çalışması sonuç vermedi.ve 220 milyon para cezasını ödenince ben serbest kaldım arkadaşlar..ve saat akşamın beşine geliyordu.istanbuldakı ailemin perişan olmasıve iş arkadaşlarımın gun boyu bu konuyla uğraşması ve en önemlisi benim dengemin bozulması ,yapılan tüm masraflar yani arkadaşlar cok moralım bozuldu ve doğru dürüst çalışamadım bıle.istanbula döndüm ve tekrar ilgili kalemin hakımıne çıktım.bu hatalar nasıl düzelecek nedir benim bu başıma gelenler bu abuk subuk dava yüzünden dedim.hakımde bana bir dilekçe yazmamı yanı iadei muhakeme talebi davası açtık.ödediğim para cezasınında geri alabileceğimi söyledi.şimdi ben şunları merak ediyorum arkadaşlar.tc vatandaşlık numarası neden var.?bu para cezası daha yüksek bir meblağ olsaydı ve biz ödeyemese idik nolurdu.?direk cezaevi.ya bu vatandaşın suçu daha ağır bir suç olsa ben ne yapardım oralarda.kime anlatırdım derdimi. çok güvenim sarsıldı çok üzüldüm.herşey bu kadar kolay ve basit demek bu ülkede..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    sevgili arkadaşım ilk ve acil olarak değişmesi gereken yargı sistemi sistemin yanlış olduğunu bu sektörden ekmek yiyen avukat hakim ve savcılar söylüyor benim bir şahitlik hikayem varki anlatsam yarım saat sürer tam bir komedi ama burda çok büyük mağduriyet var aynı olay UYGAR bir ülkede başına gelse seni tutuklatan mahkeme gözaltına alan polişsler öyle cezalar alırdıki zaten bu olay baştan olmazdı ama herkes biliyorki yaptığı yanına kar kalıcak sen ailen arkadaşların üzülmüş üzülmekten öte perişan olmuş kimin umrunda bilmiyorum ama eğer birde ufak yaşta bir çocuğun varsa ve babasının herhangi bir sebepten gözaltında olduğunu duynuşsa nasıl bir etki yapar o ufacık beyinde tahammül etmek ne kadar zor olur hakkını sonuna kadar ara yapabileceğini sonuna kadar yap gerekirse insan hakları mahkemesine git ve bunu yapanların yanına kar bırakma geçmiş olsun :

  3. #3

    Üyelik
    09 Temmuz 2005
    geçmiş olsun, ben artık hiç bir şeye şaşırmıyorum...

  4. #4

    Üyelik
    11 Haziran 2005
    Motosikleti
    kanuni hussar 125
    geçmişolsun kardeşim burası turkiye herşey olmabilir bu dünyada

  5. #5
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    Arkadaşım başına gelenler nasıl bir memlekette yaşadığımızın iyi bir örneği. Bu tür olaylar tamamen devlet dairelerinde çalışan memurların işlerini doğru düzgün yapmamalarından kaynaklanıyor. Her ne kadar TC kimlik numarası denen düzenleme varsa da bu hiçbir işe yaramıyor ve yaramayacak. Devlet dairelerinden herhangi birine işiniz düştüğünde hala abuk subuk belgeler istiyorlar. Kimin kim olduğu belli değil mi bu memlekette yaw? Dayım emekli olduğunda emekli maaşını bağlatmak için yine bir sürü protokol uyguladılar. Ancak en son istedikleri belge gerçekten inanılmazdı. Dayım "artık maaşımı çekebilir miyim?" diye sorduğunda "hayır çekemezsiniz, son olarak sağ olduğunuza dair belge getirmeniz gerekiyor" diye bir cevap almıştı. Bu işin son noktası. Daha ötesi yok. Bu memlekette kafayı yemeden yaşayabilmek gerçekten büyük bir beceri!
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  6. #6
    BARBOOO - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2005
    Şehir
    istanbul(avrupa)
    dostum öncelikle geçmiş olsun .
    inan bana şu an senin gibi aynı maduriyeti yaşayan yüzlerce insan var memlekette
    ama malesefki düzen böyle .....
    düşünsene avukat savcı bile bu kanunlar bu tüzük değişmeli diyor ama kimin umurunda ...bir keşmekeş gidiyor işte
    canım memleketim kimin dayısı arkasında o paçayı kurtarıyor ( doğruda olsa)
    yazıkki masum ve günahı olmayanlar yanıyor....
    şu an belkide ceza evlerinde yüzlerce masum var.....
    dilerim bu keşmekeş biterde bu memlekette hatalar ve yanlışlıklar olmadan yaşarız
    işte geldim burdayımmmmm

  7. #7
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Ben avrupa birliği olayında sonuca ulaşılamayacağını düşünüyorum, ama bu yolda bu gibi konulara açıklık getirilmesi açısından seviniyorum.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  8. #8
    Süper Moderatör (BBRR) Barış Şuşut - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2005
    Şehir
    marmaris
    biz ab seviyelerine gelelimde ab ye giremeyelim

  9. #9
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Alıntı BBRR adlı üyeden alıntı
    biz ab seviyelerine gelelimde ab ye giremeyelim
    Bende onu diyorum BBRR girmesekte, bu yolda ülkede gelişmeler yapmak durumunda kalıcaklar
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  10. #10
    Forumdan Uzaklaştırıldı _Si_BeMoL_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2005
    Şehir
    MT - Eskişehir
    Motosikleti
    '91 Mz 251 ETZ
    abı gecmıs olsun.ne dıyımkı memleket halı ortada ıste.

  11. #11
    MeTaL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Mayıs 2005
    Şehir
    Antalya / Merkez
    Motosikleti
    Artık Yok ama Olacak ...
    Geçmiş olsun kardeş. Öyle bir Türkiyede yaşıyoruz ki artık, tecavüzcü eğer kurbanını öldürürse 6 aydan başlayan hapis cezası uygulanıyor, öldürmezse 3 yıldan başlayan hapis cezası uygulanıyor. Gerisini sen düşün artık ...
    Eşini Seviyorsan, Onun (2 teker) Hayallerini de Seveceksin.

  12. #12

    Üyelik
    30 Haziran 2005
    pek şaşırmadım ben İstanbul Adliyesindeyim bunun gibi ne davalar geliyo geçmiş olsun kardeşim...

  13. #13

    Üyelik
    20 Temmuz 2005
    Şehir
    Eskisehir
    gecmis olsun
    gercekten güveni sarsan bir olay

  14. #14
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Senelerce boş yere hapis yatan insanlar dolu bu ülkede, hatta gerçek hikayeden filmi bile çekildi.
    Durun bide buna benzer komik bişey anlatayım; nikah işlemleri için karımla beraber nüfus müdürlüğüne gitmiştik. Bir evrak almamız gerekio onu bekliyoz, işlemler bayaa uzadı biz beklerken araştırmadan 2 polis gelip bizim hanımın araması olduğunu ve merkeze götüreceklerini söylediler. Tabi ben bi yanlışlık olduğunun farklındayım ama ne fayda. Polise soruyorum araması ne ile ilgili diye bilgi yok, sadece araması var merkeze gitcez orda belli olur diyor. Neyse kalktık gitik biz merkeze, gece yarısına kadar GBT nin gelmesini bekledik. Sonuç olarak GBT geldi ve karımın aranma sebebi neydi biliyor musunuz? ASKER KAÇAĞI Evet evet inanmıyorsunuz di mi?
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  15. #15
    boy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Eylül 2003
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    2016 Aprilia RSV4 RF
    @danger0
    Biz zaten hiçbir zaman AB'ye üye olamayacağız. Türklerden çok korkuyorlar ve çekiniyorlar. Gittiğimiz yeri kurutuyoruz çünkü. Aslına bakarsanız bence üye olmayalım da. Avrupa'nın çok bir geleceği kalmadı. "Yaşlı adam" imajı artık Avrupa'nın tüm ülkelerine bulaşmış durumda. Uzakdoğu bu 10 yıl içerisinde kendini gösterecek.

    @Eyong
    Yoo ben inanıyorum. Bir tanıdığımın başına da gelmişti aynısı.
    Hayatta en büyük eğlence başkasının yapamazsın dediğini yapmaktır.

  16. #16
    SAVASXXL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    FROM IN ISTANBUL
    Motosikleti
    TRANSALP XL 650 V
    aynı olayın bir benzeri benimde başıma 2001 senesınde Zonguldak / Ereğli de geldi çarşamba günü otelden alındım cuma gününe kadar yazışmalar telefon trafiği derken cuma saat 16 da serbest bırakıldım(ozaman zarfında infaz polisinin bütün kontörlerinide bana aldırttılar) yani 2 gün uğraş uğraş elime o kadar eziyetin karşılığı olarak ifademın metnını verdiler ve cuma günü Zonguldak merkezde yine aynı olay bu sefer ise elimde karar metni vardı da yıne aynı şeyleri yaşamadım...
    O yüzden kaldera arkadaşımızın çektiklerini gayet ii biliyorum
    geçmiş olsun dostum....
    [B][COLOR="Red"]AĞIRADAM...[/COLOR][/B] [COLOR="Blue"][B]SAVAŞ BİÇER İSTANBUL A Rh (+) HONDA TRANSALP XL 650V[/B][/COLOR] [COLOR="Red"][B]SAVAŞ-BARIŞ-ULAŞ KURTULUŞA KADAR SAVAŞ....[/B][/COLOR]

  17. #17
    KALDERA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2005
    Şehir
    TÜRKİYE
    Motosikleti
    visal 125 DOMİNAR 400 UG-HERO XPLUS 200 4V
    arkadaşlar kusura bakmayın bu topiği hortlattım ama bu konu ile yarın mahkemem var.iadei muhakame talebi ile dava açmıştım ben.adresime bir mahkeme davetiyesi bile gelmedi.arayı sormasam 08.11.2005 tarihinde açtığım davadan haberim olmayacak. inşallah tek seferde biterde kurtulurum bu abuk subuk iştende ödediğim cezayı geri alırım..

  18. #18
    vlad1462 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2005
    Motosikleti
    var bişeyler
    geçmiş olsunmu denir bilmiyorum senin durumuna artık.ya böyle saçmalıklar,ve antikalıklar bize has şeyler.
    burası türkiye fark burada.

  19. #19
    sereye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ağustos 2005
    Şehir
    DÜZCE - 1959
    Motosikleti
    '08 Burgman 400 Siyah
    RÜZGARSEVDALISI Hasan;

    Seninle bir geziye katılmayı hep arzu ettim, Bu gibi örnekleri bizlere aktarasın, anlatasın diye.
    Sezai Rahmi YILDIRIM / Düzce / 1959 / T.Öğretmen

  20. #20
    patatessogan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Allah sabır versin ne diyeyim,hani paranla rezil olmak derler ya işte bu da verginle rezil olmak..Burada insana değer vermiyorlar,herşey tamamen DUYGUSAL


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler