Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    harduro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ekim 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    KTM-SkyTeam
    Bir Deniz Kaplumbağası Evlat Edinin Kampanyası




    Deniz kaplumbağaları her yıl denizleri aşarak, yumurtalarını bırakmak için ülkemizin Akdeniz kıyılarına geliyorlar. Bu zorlu yolculuklarının bir amacı var, doğdukları kıyılarda yavrularına hayat vermek. WWF-Türkiye’nin Mayıs-Eylül ayları arasında Akyatan’da yürüttüğü deniz kaplumbağaları izleme ve koruma çalışmaları sayesinde binlerce yavru deniz kaplumbağası hayata merhaba dedi.

    Yeşil deniz kaplumbağasının Akdeniz’deki yuvalama bölgeleri Türkiye, Lübnan, İsrail, Mısır ve Kıbrıs’tır. Ülkemizdeyse Adana Akyatan kumulları, dünya çapında nesli tehlike altında olan yeşil deniz kaplumbağasının Akdeniz’deki en önemli yuvalama kumsallarından biridir. Yeşil deniz kaplumbağalarının yok olmaması için bu yuvalama alanının en iyi şekilde korunması çok büyük öneme sahiptir.



    Akyatan kumulları koruma ve izleme çalışmaları, WWF-Türkiye ile Adana İl Çevre ve Orman Müdürlüğü arasında imzalanan İşbirliği Protokolü çerçevesinde, Adnan Menderes ve Hacettepe üniversitelerinin teknik katkılarıyla gerçekleştirildi. Alan çalışması sırasında anne deniz kaplumbağalarının yaptıkları yuvalar kumun altına yerleştirilen kafesler yardımıyla koruma altına alındı. Sahil için en büyük tehdit güney komşularımızdan ve yabancı bandralı gemilerden gelen atıkların karaya vurmasıdır. Bu yıl yaklaşık 600’e yakın deniz kaplumbağası yuvası belirlendi. Bu da binlerce yavru deniz kaplumbağasının yumurtalarından çıkıp denize kavuşabildikleri anlamına geliyor.



    Deniz kaplumbağaları, bir sonraki yumurtlama mevsiminde yavrulamak için doğdukları kıyılara döndüğünde o kıyıları bulabilmeleri; turizm, yapılaşma, kirlilik gibi kıyılara yönelik baskıların azaltılmasına bağlı. Nesli tehlike altındaki bu türlerin gelecek yıl da kıyılarımızı ziyaret edebilmesi için desteğinize ihtiyacımız var. Desteğinizle, gelecek yıl Mayıs-Eylül ayları arasında Akyatan’da yeniden binlerce yavru deniz kaplumbağasının denize ulaşabilmesi için gerekli teknik çalışmaları gerçekleştirileceğiz.



    WWF-Türkiye’nin deniz kaplumbağası çalışmalarına destek olun. Bağışlayacağınız her 10.-YTL ile bir deniz kaplumbağasına hayat vereceksiniz. Siz de bir deniz kaplumbağası evlat edinin, milyonlarca yıldır bizimle aynı kıyıları paylaşan, ancak bugün insan faaliyetleri nedeniyle nesli tehlike altında olan bir türün yaşamını sürdürmesine katkıda bulunun.

    Aşağıdaki yazıya tıklayarak bağışta bulunabilirsiniz.

    Bir deniz kaplumbağası evlat edinin.



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    29 Temmuz 2006
    Şehir
    İstanbul
    Paylasım için teşekkürler.
    Evet bizim kumsallardada yetisiyorlar yetkililer yumurtlma ve kuluçka döneminde sahilleri kapatıyorlar.Kapatılmazsa yumurtaların etrafını ceviriyorlar bide basına adam koyuyorlar. Tv de izlemistim böyle bir uygulama yapmaları beni cok sevindirmişti


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler