Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Japon İntihar Pilotları:Kamikazeler

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    twister1990 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2005
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    kawasaki ER6N
    2.dünya savaşının son zamanlarına gelinmişti.Japonya tek başına kalmıştı.Amerika ve İngiltere ye karşı tüm gücüyle direniyordu.Amerika Japonyanın bu kadar inatçı davranacağını düşünmüyordu.Çünkü japonyanın bu savaşı kazanması çok düşük bir ihtimaldi.Amerika nın sanayisi japonya dan kat kat üstündü.Japon sanayisi amerikan sanayisiyle yarışamazdı,ayrıca japonlar petrol kaynaklarından uzaklaştırılmış,ülkenin elinde çok az miktarda petrol kalmıştı.
    Amerikanlar ise her gün japonya ya daha da yaklaşıyordu.Ama japon askerleri amerikanlara büyük kayıplar da verdiriyorlardı.
    Bu savaşta Amerikan uçak gemilerinin rolü çok büyüktü.Bu uçak gemileri japonya savaşında amerikanın can damarlarıydı.Her türlü ikmal ihtiyaçları buradan karşılanıyor,uçaklar,cephaneler bu gemilerde bulunuyordu.Adeta yüzen bir adaydı uçak gemileri.Japonlar elbette sonuçta yenileceklerini biliyorlardı,ama asla pes etmeyi düşünmüyorlardı.Bir şekilde bu uçak gemilerine saldırılması,amerikaya büyük bir darbe vurulması gerekmekteydi.Deniz filolarının büyük bölümü imha edilmişti,hava saldırısıyla uçak gemilerini vuracak güçte uçak filoları yoktu.Petrol de çok azalmıştı.Ama Amerikaya büyük bir zayiat verilmek isteniyorsa şayet o gemiler vurulmalıydı.peki ama nasıl?
    işte bu soru hiçbir zaman unutulmayacak,amerikanın korkulu rüyası haline gelecek,japonların ülkesi için neler yapabileceğini gösterecek olan kamikazelerin doğuşunu sağladı.
    Ülkede başta gönüllülerden oluşan kamikaze takımları kuruldu.daha sonradan daha fazla kamikaze pilotuna ihtiyaç olduğundan emir verilen pilotlar kamikaze saldırıları yapacaklardı.
    Pilotlara küçük savaş gemileriyle ilgilenilmemesini,asıl hedeflerinin uçak gemileri oldukları,gemilere en ağır zayiatı verebilmek için uçak gemilerinin uçakları kaldıran asansör kısmına dalış yapılmasın gerektiği öğretildi.Pilotlar radarlara yakalanmamak için dalgaların üzerinden gidecek yeterli mesafeye gelindiğinde aniden havalanacak ve sonra gemiye olanca hızıyla dalış yapacaklardı.
    Böylesine bir saldırıyı amerika beklemiyordu ve kamikaze saldırılarının başlamasıyla büyük şaşkınlığa uğradılar.Kamikaze saldırıları çok etkili olmuştu.birçok uçak gemisi,içindeki uçaklar,cephaneler ve mürettebatıyla suralara gömülmüştü.savaş gemileride vuruluyordu.Bu harekatlar amerikan askerleri üzerinde çok büyük psikolojik yıkım yapmıştı.Çünkü bu saldırıların engellenmesi çok zordu.Ne zaman nereden geleceği belli olmayan ve tek düşüncesi vuracağı avı olan bir pilotun durdurulması çok zordu.
    Japonlar sadece havada değil denizde de intihar saldırılarına hazırlandılar.Bütün güçleriyle saldırıya karşı koymaya çalıştılar.tek ve iki kişilik intihar denizaltıları ürettiler,ayrıca intihar tekneleride üretmişlerdi.Amerikanın japonyaya atom bombası atma kararı öncesinde japonya da saldırıya hazır 1500 kamikaze uçağı ve pilotu vardı.

    Bu saldırılar Amerikaya ağır zayiatlar veriyordu.en sonunda zafere ulaşacaklardı ancak düşünülemeyecek derecede kayıplar verecekleri kesindi.yapılan hesaplamalara göre amerikalılar 300.000 den fazla ölüden sonra japonyaya egemen olabilecekti.Bu gidiş amerikanın içinde muhalefet seslerinin yükselmesini de sağlardı.Bu tablo kabul edilemezdi.Japonların teslim olmaya niyeti olmadığına ve amerikanında savaşı biran önce bitirme isteği olduğuna göre yapılacak en basit ve etkili yol atom bombası atma kararıydı.Bu insanlık dışı karar onaylandı ve atom bombaları japonya ya atıldı.


    Kamikaze pilotları









    Saldırıya hazırlanan kamikaze pilotları

    Pilotları uğurlayan japon kızları

    Pilotları uğurlayanlar


    Amerikan USS Mississinewa gemisine yapılan saldırı




    Patlamanın şiddetinden 2 ye ayrılan Amerikan uçak gemisi USS Essex




    Patlamanın etkisiyle kıç tarafı delinen uçak gemisi USS Randolph



    Biraz sonra muhtemelen batacak olan bir savaş gemisi

    Uçak gemisine dalış yapan bir kamikaze pilotu



    Amerikayı zor durumda bırakan saldırıların fotoğrafları








    kamikaze teknesi

    mini kamikaze denizaltıları




    ve amerikayı sinirlendirmenin bedeli olan atom bombası



    Kamikaze pilotlarının saldırılarının gerçek videoları
    http://www.youtube.com/watch?v=gIZRFt8YBpM

    Pilotların yaşayışını ve saldırılarını gösteren, güzel bir müziğin desteklediği ve gerçek görüntülerden oluşan duygusal bir video
    http://www.youtube.com/watch?v=FvLyiUTSfWA

    Not:Alıntı değildir
    evinden dışarı çıktığında marşına basıp çalıştırabileceğin bir motosikletin varsa eğer,bu birçok şeye değer...


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    28 Mayıs 2007
    Şehir
    Antalya caddeleri
    Motosikleti
    speed 150 naked
    bu japonlar çok zeki insanlar... amerika, hala bu devirde de yöneticisi kim olursa olsun çirkefliğine ve insanlığın geleceğini tehdit etmeye devam ediyor.böyle bir yazıyı vererek genel kültürümüzü artırmamızı sağladığın için teşekkürler kardeşim....
    ::evil:: [COLOR="DarkSlateGray"]Sürat felaket değil galibiyettir[/COLOR]

  3. #3
    efendy_iso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2007
    Şehir
    Güneşin doğduğu yer ( Adana )
    Motosikleti
    R1_8
    gözlerim dolarak okudumm yazıyıııı Kim olursa olsunnn vatanı için canını veren herkesin önünde saygıyla eğilmek gerekkkk
    [I]315 ile uzaklaştım,aynamda görünmüyorsun...I]

  4. #4
    Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2007
    güzel bir paylaşım teşekkürler...gerçekten de çok milliyetçi insanlar japonları bugünlere getiren de pes etmemeleri vatanlarını her ne pahasına olursa olsun korumalarıdır...aynı bizim kurtuluş savaşımız gibi...
    SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!

  5. #5
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Abd okadar teknoloji ve askeri güçleri olduğu halde japonya'yı sadece atom bombası ile durdurabildi.Japon askerindeki cesaret ve vatan sevgisinin yarısı abd askerinde yok.

    Bir ara japonyanın abd ile savaşını anlatan bir belgesel izlemiştim; japon askerleri artık savaşmayı bırakıp intahar bombacısı olmuştu. Ellerinine 3-4 tane mayın alıp çamurun içine yatıyorlardı ve üstlerinden tank geçerken o mayınlar patlıyordu. Yani bir japon askerine bir abd tankı gidiyordu.

    Dünya üzerinde en çalışkan millet japonlar.Öyle bir atom bombasından ve devamında gelen nükleer saldırı nedeniyle birçok kişinin nesiller boyunca kanser hastalığı ile ugraşmasından sonra tekrar ayağa kalkıp şuan hiçkimseye boyun eğmeyen ve ürettigi malları dünyaya pazarlayan bir ülke haline gelebildi. Öyleki abd bir zamanlar atom bombası ile binlerce insanını katlettiği (attığı bomba sayesinde nesilden nesile geçen kanser ve benzeri hastalıkları saymıyorum bile) ülkenin mallarını alarak yaşamlarını sürdürüyor.

    Bu arada paylaşım için çok tşk.Oldukça faydalı bir topic.

  6. #6
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Kamikaze Pilotlarını ve Vatanı için Halisane savaşan her yiğidi saygı ile analım.

    Kamikaze pilotlarının saldırısı 5 Salvo olarak planlanmıştı. İlk saldırı başarıyla yapıldı, 2. saldırıda pilotlara dönün emri verildi ki dönecek yakıtları yoktu, onlar feda olmak üzere eğitilmişlerdi. '. saldırı bir nevi boşa çıktı. 3-4-5. saldırılar hiç yapılamadı. Bunlar Amerikan pasifik gücünün tamamen sonu olabilirdi. Amerika kalan gemilerini onararak pasifik baskısını devam ettirdi ve onlarca Deneme uçuşu yaparak Japon fabrikalarını bombalamaya çalıştı, çok başarılı olamadıysada bu aslında büyük planın bir başka parçasıydı. Uzun erimli bir uçak filosu yaparak Atom Bombasını kullanabilecek bir menzili Test etmek!! Atom Bombası atılmadan çok kısa bir süre önce Japonlar bunu istihbar edip teslim oldular! bunun bir nedenide Amerika'dan önce atom bombasının bilgilerine sahip olmalarıdır. Yani Nazilerden aldıkları teknolojinin gücünü biliyorlardı, Nazilerin teslim olması sonucu, 2 yıl önce, Almanyada eğitim görmüş, atom bombası prototipinin tüm parça ve teknolojisini ayrıca roket uçak prototiplerini japonyaya götürmek üzere yola çıkan bir alman denizaltısı Amerikalılara teslim olmuştu!!! Amerikalılar uzun süredir aradıkları teknolojiyi işte bu Nazi denizaltısından elde etmişlerdi. (O zamanlar Pasifik Amerikalılar tarafından devriye gezildiğinden bir alman U-Bot unu yük denizaltıya çevirmişlerdi. Japon bilim adamları ve yüksek rütbeli subayları bu denizaltının Amerikalılara teslim olacağını öğrenince intihar etmişler ve vasiyetleri gereğine uyularak Alman komutan tarafından denize verilmişlerdir; Torpido Yuvalarından!!) Sonuçta, Jponlar teslim olmalarına rağmen Amerika atom bombalarını atabilmek adına, görüşmeydi, yok bize teslim olma haberi gelmediydi gibi eften püften bahanelerle bombaları attılar. Zaten tek amaçları bu yeni teknolojiyi sonuna kadar denemekti!!! Masum Japon Halkının üzerine atarak!!! Atom Bombası ve akabinde gelişenler Askeri bir zafer değildir, olamaz!!!
    Japonya, atom bombaları felaketinden sonar kayıtsız şartsız teslim olmuş, bütün devlet yönetimi Amerikan yanlılarına geçmiştir.
    Bugün japon ekonomisi tamamen amerikan borsa ve ekonomisi ile entegredir. Amerika'nın hegemonyasındadır!! Geliştirdikleri tüm mallar Amerikan patentlidir yani taşerondurlar. Ne kadar kendileri keşfedip geliştirselerde, ekonomik pazara giren mallar doğası gereği amerikan ekonomisinin kontrolü ve yararınadır. Teslim olma anlaşması gereği, tıpkı Almanlar gibi, tek bir uçak üretemezler, bu yüzden teknolojilerini otomotiv başta olmak üzere elektronik sanayiine aktarmışlardır. Uluslararası birlikte uçak üretme projelerine dahi giremezler!!!
    Japonlar, doğaları gereği çalışkan insanlar değillerdir elbette. kurulmuş modern Amerikan Kapitalizminin köle misali çalışan kurbanlarıdır sadece. Doğal bir Zekilikleride yoktur, bir ada devleti olmanın yoksunluklarında tüm enerji ve birikimlerini belli başlı konularda odaklayarak varolma yarışlarını sürdürebilmektedirler.

    Sonuç olarak en küçükleri 16 yaşında olan Kamikaze Pilotlarının aziz mücadeleleri Halisane, vatanları içindir. Vatanları için seve seve canlarını verrmişlerdir. Onların Milliyetçi duyguları, kahramanca tutumları, vatanlarının kurtulmasına değil, tamamen ve kayıtsız şartsız Amerikan güdümüne girmesine neden olmuştur. Şunu eklemeden edemeyeceğim, fırsatçı amerikan Yanlısı Japon şirketleri ve işbirlikçileri, o topraklara başeğdirmenin kolay olmadığını, bunun için Japon milliyetçiliğinin iyi bir silah olarak kullanabileceğini biliyorlardı. Bir yandan Japon milleti için, Amerikan Kapitalizmini yenmenin tek yolunun bu sisteme dahil olarak, zenginliği geliştirmek olduğu fikrini yaydı. Aslında amaç, sistemi yerleştirip, savaş sonrası ortamda milleti Köle Gibi çalıştırabilmek, karları üzerine hamudu ile kar eklemekti, başardılar!!

    Kamikazelerin Kahramanlıkları ile başlayan forum, Bazı arkadaşlarımın Japonlar'ın Süper adamlar olduklarını düşünmeleri ile devam etmiş
    Ben Japonlar ile çook çalıştım. sistem kurmuşlar, Ancak kilit nokta çok basit ama enteresan, bir Japon Mühendisin, sabah kalktığında elindeki iş planı kağıdını alırsanız, amirini arar ve bekler. Hatta o gün, ben ne iş yapacaktım vs. gibi tartışmaları ile geçer. bizim mühendislerin bağıra çağıra 2 saatte yapabilecekleri bir işi, sadece yazışmaları, gelen cevapları, organize olmaları ile 1 haftada yaparlar. (Bana sorarsan doğrusu da budur)
    Japonlar, çalışkan, zeki, dünya savaşı sonrası dünyaya hükmeden insanlar değildirler!! İkinici dünya savaşı sonrası teslim olmuş bir milletin, köleler gibi çalışmalarının temsilcileridirler. Bundan rahatsız olan Japonlar, yavaş yavaş kendilerini göstermektedirler. çalışanları temsil eden Sendikaların sert hareketleri yaygınlaşmaktadır. Ama benim için en önemli figür, tuzu kuru bir elektronik mühendisi, üstelik Amerikalılar ile ortak yürüttükleri ve amacı bambaşka olan bir araştırma geliştirme çalışmasında, gizlice bir insan biçimli robot yapıp, Japon sokaklarının Plazaları ile meşhur semtine salmıştı. espri çok iyiydi. yerde sürünen bir Japon çalışanını temsil ediyordu, ceketinin arkasında. Hastayım, Ama İşe Gidiyorum!! yazıyordu Bu küçük espri ve eylem, Japon TV lerinde Adli bir vaka gibi anlatılmıştı: mantığıda '' Gavura ne deriz, Rezil Olduk'' tu

    Bu konuda sabaha kadar yazsak olur. Ben Bu akşam bu kadar yazabildim, sadece yarım saatimi aldı

    Topiği paylaşan, üşenmeden fotoğrafları bulan ve aklımızı, gönlümüzü gıdıklayan arkadaşımıza teşekkürlerimi sunarım
    Poturdak

  7. #7
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Güzel yazı.

    Japonların Doğu Asya'da, Kore'de, Mançurya'da katlettiği 6 milyondan fazla insan hakkında pek tartışma göremiyoruz ama...

  8. #8
    denizcimuzaffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda Beat ve denizciforesight :))
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel yazı.

    Japonların Doğu Asya'da, Kore'de, Mançurya'da katlettiği 6 milyondan fazla insan hakkında pek tartışma göremiyoruz ama...
    elbette göremeyiz Daha sonra yazarız teşekkür ederim
    Poturdak

  9. #9
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797
    Alıntı Khutuck adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Güzel yazı.

    Japonların Doğu Asya'da, Kore'de, Mançurya'da katlettiği 6 milyondan fazla insan hakkında pek tartışma göremiyoruz ama...
    illa bi fitne fesatlık yapacan
    bi karate yapacam sana görecen

  10. #10
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    birde bu yonunu yazayim.yazdiklarimla 5 yil oncesindeki olaylari karsilastirin bakalim.

    Bir defa Amerikan istibharati bu saldirinin olacagi haberini almistin.Savunma yapilmasi icin onay beklendiginde,ustlerden bekleyin cevabi geldi.Ucaklar gorunmustu artik,Amerikan askerleri saldirmak icin emir bekliyodu ama o emir yine gelmedil.saldiri ortasinda bi emir gelmisti ama bu askerleri tamamen $oke etti.Emir aynen buydu : Sakin savunma yapmayin birakin gelsinler.
    Bunun sebebi ,bu olayin Japonyaya Atom bombasi atilmasi kararina sebep gosterilince anlasilmisti.Acikcasi Amerika'ya elinde bulunan hic denenmemis Atom Bombasini denemek icin yer ve sebep ariyodu.Bu sekilde savunma yapmayarak ve kendini bu isten zarar gormus gostererek Atom Bombasini kullanma hakkini eline gecirmisti.Atom Bombasini savas durumunda dahi olsa , kucuk sebeplerden Atom bombasini kullanamazdi,kullanirsa Kendi halkundan ve muhaliflerden sesler yukselmeye baslardi.bu sekilde cikacak olasi sesler kesilmis oldu.
    deyebilirsinizki Amerika kendi halkina,askerine ve bu kadar muhimmata nasil kiyabildi.Kiyabilir cunku 200 yila yakin bir suredir Amerikada Kontrolu elinde bulunduran SBS,RT (isimleri acik yazmayayim,cezaya dusebiliriz) gibi gruplar sadece onlarin secilmis insan oldugunu,onlarin diger insanlara gore ustun oldugunu ve amaclari dogrultusunda bu insanlari kullanmayi ve gerektiginde yok sayabilme dusuncelerine sahiptir.bu yuzden normal bir A.B.D. vatandasi onlar icin deyim yerindeyse kopekten farksizdir.ve hale bu gruplar A.B.D'de democracy illusion'i oynatmaktadirlar.
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion

  11. #11

    Üyelik
    21 Ekim 2005
    Kılıçları ile birlikte herbiri birer samuray.

    Japon ve Ruslar'ın zekasına, projeleri ve düşüncelerine hayran kalmışımdır hep.

  12. #12
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    illa bi fitne fesatlık yapacan
    bi karate yapacam sana görecen
    Yapmazsam zevki çıkar mı

  13. #13
    Bicak - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2007
    Alıntı SmirnouF adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kiyabilir cunku 200 yila yakin bir suredir Amerikada Kontrolu elinde bulunduran SBS,RT (isimleri acik yazmayayim,cezaya dusebiliriz) gibi gruplar sadece onlarin secilmis insan oldugunu,onlarin diger insanlara gore ustun oldugunu ve amaclari dogrultusunda bu insanlari kullanmayi ve gerektiginde yok sayabilme dusuncelerine sahiptir.
    yahudilik gibi yani...kendini üstün görme inanışı...
    SİLEMİYORSAN KARALAYACAKSIN!!!

  14. #14
    ozi2002 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Şubat 2006
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    Google arama motoru
    Bu herifler harbi manyak yaw
    [COLOR="red"][B][I] 4 zamanlı --> ::144:: <-- 2 zamanlı (A rh 2TT)[/I][/B][/COLOR]

  15. #15
    SmirnouF - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Mayıs 2006
    Şehir
    Tekirdağ - Çerkezköy & Kırklareli - Pınarhisar
    Motosikleti
    ne bulursam gezerim xD
    Alıntı Bicak adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yahudilik gibi yani...kendini üstün görme inanışı...
    aslinda bu isi tam olarak yahudilik olarak tanimlamak dogru degil.
    sadece nette Skull&Bone Society, RoundTableolarak arat bakalim ne cikacak onune
    ama bence netten bulacagin bilgiler seni tatmin etmez
    Bir Afrika Atasözü; Sular yükselince, balıklar karıncaları yer.Sular çekilince de karıncalar balıkları yer .Kimse bugünkü üstünlügüne ve gücüne güvenmemelidir. Çünkü kimin kimi yiyecegine “suyun akışı" karar verir. - Drift Religion


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)