Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Oto ses sistemi yardım (bilgi sahibi kişiler)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Merhabalar
    Aracım Sandero stepway, ses sistemi kurmayı düşünüyorum fakat bu konularda hiç bilgi sahibi değilim. Midrange nedir hoparlör, twitter, amfiydi kabloydu vs hiç anlamam. Öncelikle biraz araştırdım hangi ses sistemi f/p olsun dedim ve acele etmeden toplamaya başladım, sonrasında acelem yok diyerek pro değil ama orta ve pro arası bişey olsun dedim ve şimdi yardımlarınızı bekliyorum. Videolarda forumlarda vs herkes bişeyler yazıyor, herkes kendi bildiğini doğru göstermeye çalışıyor. Elimdeki iki takım midrange için aldığım Sony amfi yetersizmiş, yeni güçlü bir amfimi almalıyım yoksa iki amfimi kullanmam gerekiyor, tek amfi kullanabiliyorsam iki taneye gerek yok diye düşünüyorum. Şimdiye kadarki topladığım ürünleri aşağıya ekliyorum, elimdeki malzemelere göre eksiklerim neler ve can alıcı nokta dedikleri (amfi) ne önerirsiniz, tabi diğer eksik olan tüm malzemeler içinde yorumlarınızı bekliyorum.

    Detay olarak güçlü akü olursa ses sistemi için iyi olur dediler, akü zaten bitmişti 74 ah Bosch akü aldım.
    Ürünleri aldığım fiyatlarıda yazayım
    Amfi 850 tl ev ortamında az kullanılmış
    Subwoofer 1300 tl az kullanılmış
    Midrange 16 ve 20 cm sıfır alındı 5500 tl
    (3-4 ay önce bu midrangeleri bir iki satıcıya sorduğumda fiyatlar daha uygundu bugüne kıyasla dolar üzeri geliyor bunlar demişlerdi ve dolar hâlâ aynı kurda ama hepsi 500-1000 arası zam yapmış durumda. Midrangeleri 11.11 indirimi ile bu fiyata buldum en uygun.





    1. VIBE AUDIO BDPRO8M-V9 20 CM MIDRANGE

    ANLIK GÜÇ : 675 Watts
    RMS GÜCÜ : 225 Watts
    ÇAPI : 8" - (203mm)
    FREKANS ARALIĞI : 65Hz - 10kHz
    EMPEDANS : 4 Ohm
    HASSASİYET : 98db

    2. Vibe bdpro6mv9 - 16 cm midrange

    BlackDeath Pro Audio orta hoparlör, 15,2 cm
    Freq Tepkisi: 75 Hz - 10 kHz
    Empedans: 4 Ohm
    High Output Pro Audio 15,2 cm
    Alaşım conta teslimat kapsamına dahildir
    Hoparlör boyutu: 170 mm
    RMS gücü: 175 Watt
    Azami güç: 525 Watt
    Minimum giriş gerilimi: 75 Watt
    Hassasiyet: 97 dB


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    fb__ömer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MonsterR25(x)- 450SR(x)- Street Triple 765RS(&#998
    Hocam bende ufaktan sistem yapma arefesindeyim. Açıkcası bütçe önemli. Ama şart oğlu şart durumlar 0ga veya 4ga amfi kablosu, en kötü 12awg (sanırım) hoparlör kablosu, en kötü hoparlör konacak kapılara yalıtım ve hoparlör arkasına elyaf tarzı bir malzeme. İşçilik çok önemli, kabloların sigortası rölesi falan bunların düzgün bağlanmaıs lazım.


    Bir adet mono amfi bass için
    Bir adet 4 kanal en az 70 rms amfi

    Amfiler için bütçenize göre seçim yapmanızı tavsiye ederim. For x, soundmax falan düşük bütçe için ideal. Üstlere çıktıkça jbl, xetec, sierra, hertz vb. üst kalite cihaz alabilirsiniz

    Hoparlör olarak kesinlikle ön taraf en önemlisi. Kapılara boyutu kadar component takımı takmanız lazım. Component takımı özet olarak bir adet midrange bir adet tweeter bir adet crossover içerir. Crossover frekansları ayırarak en temiz sesi elde etmeniz için en mantıklı seçenek olur.


    Normalde arka kapılara bir şey koymaya gerek yok çünkü işin en önemli kısmı aracın ön tarafında akustik oluşturabilmektir.

    Arka kapı için yine aynı boyutta normal midrange veya midbass kullanabilirsiniz.


    Bağlantıları ise 4 kanal amfiye 2 çift hoparlörü ekleme çıkarma yapmadan direk bağlarsınız. Herhangi bir kayıp yaşamazsınız. Mono amfiye de subwooferı bağlarsınız. Hayırlı uğurlu olsun nur topu gibi bir sisteminiz oldu.
    Kural [ Z ] bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Arkalara takmayı düşünmüyorum, takarsam temiz ses alabileceğim bir hoparlör yeterli olur sanırım. Component dediğiniz set için ön kapılara, elimdeki vibe 16 cm midrange takmayı düşünüyordum sanırım bu şekilde olmuyor. Component almalıyım sanırım iki adet.

  4. #4
    Beto87 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Haziran 2018
    Şehir
    Üsküdar
    Motosikleti
    Honda CB 650F
    Arka kapılara hoparlör takmaya gerek yok subwoofer zaten onun sesini bastıracak. Ön kapılardaki midler için de anfiye gerek yok subwoofer olduğu için midlerin bass ayarını kapatsan teyibin kendi çıkışları onları hayli hayli besler. Subwoofer muhtemelen 300 veya 400 watt rms güç üretebiliyor. Ona class d monoblock anfi şart kalitesiz anfi alıp yakmaktansa xetec veya daha iyi bir anfi almalısın. Kabloları arkadaş söylemiş zaten. Bir de 1 farad kapasitör alman gerekiyor yoksa akşamları farların yanıp yanıp söner sesi açınca. Son olarak da ses ve güç kablolarını aracın farklı taraflarından döşe ki dip ses (parazit) yapmasın.

  5. #5

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    Dsp li anfi almanız iyi bir yerde programlatırsanız çok kaliteli ses alırsın ..

  6. #6

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Teşekkürler ama anlamıyorum söylediğiniz şeyleri. Mono amfi demişti üstteki arkadaş siz monoblock dediniz. Marka model olarak ne almam gerekiyor yazabilirseniz sevinirim. F/p değilde orta seviye ile pro arası önerirseniz iyi olur, ilerde sorun yaşamamak için. Bass 420 rms


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)