Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Almanya'dan gelen sucuklarinin Turkiye'deki sucuklardan guzel olmasi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    oldcockroach - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Haziran 2018
    Şehir
    Muğla
    Motosikleti
    2014 HONDA CBR 125R
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Avrupa'da hayvan şoklanarak öldürülüyor, Türkiyedeki gibi kanı akıtılarak kesilmediği için kan hayvanın içinde kalıyor ve eti lezzetsiz oluyor" diye bir düşünce var. Bu doğru mudur?
    Kan daha eti lezetlendirir.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 18:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 18:21 ----------

    Kesilen hayvanın kanından sos yapıp eti onunla pişiriyorlardı youtubede gördüğüm bir ecnebi videosunda
    espresso bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı watercolours adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Gerçek döneri 55 liraya bulamazsınız. Saman döneri o piyasadakiler.
    gerçek döner 55 liraya olmaz tabi ama kokoreçe 55 lira vermem daha çok verir döner yerim anlamında demiştim.

  3. #63

    Üyelik
    17 Ocak 2017
    Motosikleti
    Artık yok
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    "Avrupa'da hayvan şoklanarak öldürülüyor, Türkiyedeki gibi kanı akıtılarak kesilmediği için kan hayvanın içinde kalıyor ve eti lezzetsiz oluyor" diye bir düşünce var. Bu doğru mudur?
    Bence doğru değil Abi. Avrupalı, Güney Amerikalı bizim gibi eti ezip ezip kuru yaprak gibi tabağa koymuyor. Mühürleyip, içini sulu bırakıp veriyor. Aslında kanlı değil. Kan etin tadını bozar zaten.
    Antepde iyi bir kebapçıya gitsen orada da etin içinden sular seller akar.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  4. #64

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Hayvan (Anton Chigurh'un en sevdiği silah olan) captive bolt ile bilinçsiz hale getirilip boğazı sonra kesiliyor, yani kanı akıtılıyor.
    tommygun ve espresso bunu beğendiler.

  5. #65
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Alıntı Cyan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayvan (Anton Chigurh'un en sevdiği silah olan) captive bolt ile bilinçsiz hale getirilip boğazı sonra kesiliyor, yani kanı akıtılıyor.
    Anton Chigurh'u hatırlamayan gençler için "No country for old men" filmindeki Javier Bardem'in oynadığı rol diyelim.
    Cyan bunu beğendi.

  6. #66
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Balkanların kuru etleri, italyanların bresaolası, Almanya’nın dönerleri, kayın ve kiraz ağacı talaşlarında fümelenerek pişirilen Frankfurter ve Bratwurst sosisleri buldum mu asla affetmem
    espresso bunu beğendi.

  7. #67

    Üyelik
    26 Mart 2018
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    2022 Suzuki V-Strom 650A
    Alıntı tommygun adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Anton Chigurh'u hatırlamayan gençler için "No country for old men" filmindeki Javier Bardem'in oynadığı rol diyelim.
    Sinema tarihinin en tüyleri ürperten karakterlerinden bir tanesi.
    tommygun bunu beğendi.

  8. #68
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı yec adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben genelde kasaptan, kasap sucuğu alıyorum. Kendi imalatı.
    Zarın beyazlaştığını gördüm ama içinde herhangi bir küflenme görmedim şimdiye kadar.
    Bundan sonra ben de mi evde yapmayı denesem acaba ?
    Arkadaşım fason sucuk yapma imalathanesine ortak oldu.
    Kasaplardan sucuk yaptırmak isteyenlerin verdiği etleri sucuk yapıyorlardı.
    Kısaca kasapta ne kadar atık varsa hepsinden sucuk yaptırdıklarını anlatıyordu.
    Aynı pastanecilerin atıklardan ay çöreği yaptıkları gibi.
    espresso bunu beğendi.

  9. #69
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Ercument adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım fason sucuk yapma imalathanesine ortak oldu.
    Kasaplardan sucuk yaptırmak isteyenlerin verdiği etleri sucuk yapıyorlardı.
    Kısaca kasapta ne kadar atık varsa hepsinden sucuk yaptırdıklarını anlatıyordu.
    Aynı pastanecilerin atıklardan ay çöreği yaptıkları gibi.
    Normali de bu zaten. yani gidip antrikotdan sucuk yapacak değiller ya. sucuk zaten fazladan başka işe yaramayan etleri değerlendirmek için icat edilmiş bir şey. Ama lezzetli oluyor güzel yapıldığında, yiyoruz.

  10. #70

    Üyelik
    21 Kasım 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    RS 660, Tuareg 660
    Alıntı joshua adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Balkanların kuru etleri, italyanların bresaolası, Almanya’nın dönerleri, kayın ve kiraz ağacı talaşlarında fümelenerek pişirilen Frankfurter ve Bratwurst sosisleri buldum mu asla affetmem
    Alman dönerinde gözüm döndü.
    Döner mit Alles diye Berlin'de yediğim şey hayatımda yediğim en karmaşık, en "niye yiyorum" dediğim şeylerden biriydi :D
    Tavuk dönerin yanına neredeyse bir beni eklemedi adam.. Muhtemelen güzel et dönerler de vardır ama ben denk gelemedim. Ama Yunanistan'da da çok güel domuz dönerler var.

    Sahi fümelenmiş sosisten tavuk dönere nasıl getirdim konuyu :/
    espresso bunu beğendi.

  11. #71
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alman dönerinde gözüm döndü.
    Döner mit Alles diye Berlin'de yediğim şey hayatımda yediğim en karmaşık, en "niye yiyorum" dediğim şeylerden biriydi :D
    Tavuk dönerin yanına neredeyse bir beni eklemedi adam.. Muhtemelen güzel et dönerler de vardır ama ben denk gelemedim. Ama Yunanistan'da da çok güel domuz dönerler var.

    Sahi fümelenmiş sosisten tavuk dönere nasıl getirdim konuyu :/
    Bizim çocuklar Köln'e gittiklerinde orada et döner yemişler, nasıl beğendilerse artık istanbulda döner yerken hep almanyadaki döner çok iyiydi deiyp duruyorlar. zaten büyüyünce almanyada dönerci işleticez diyorlar, boşuna okutmakla uğraşmasam mı bunları.
    joshua bunu beğendi.

  12. #72

    Üyelik
    24 Haziran 2022
    Yemeklik kıymanın ne kadar yağlı olduğunu bilir kasabın önünden geçerken yemeklik kıyma 14 lira lahmacunluk kıyma 11 lira bu et işi çok sakat
    espresso bunu beğendi.

  13. #73
    Ercument - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ekim 2005
    Şehir
    İst./Zeytinburnu/K.Çekmece
    Motosikleti
    CBF150
    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Normali de bu zaten. yani gidip antrikotdan sucuk yapacak değiller ya. sucuk zaten fazladan başka işe yaramayan etleri değerlendirmek için icat edilmiş bir şey. Ama lezzetli oluyor güzel yapıldığında, yiyoruz.
    Detaya girmek istemedim.
    Normal bir insanın midesinin kaldıramayacağı iğrençlikte
    Çöpe atılması gereken atıklardan bahsediyorum.
    espresso bunu beğendi.

  14. #74
    joshua - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Mart 2006
    Şehir
    Aydın
    Motosikleti
    Kawasaki KLX 250 (2016) KLR 650 (2006)
    Alıntı killingroad adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Alman dönerinde gözüm döndü.
    Döner mit Alles diye Berlin'de yediğim şey hayatımda yediğim en karmaşık, en "niye yiyorum" dediğim şeylerden biriydi :D
    Tavuk dönerin yanına neredeyse bir beni eklemedi adam.. Muhtemelen güzel et dönerler de vardır ama ben denk gelemedim. Ama Yunanistan'da da çok güel domuz dönerler var.

    Sahi fümelenmiş sosisten tavuk dönere nasıl getirdim konuyu :/
    Berlin’de Mustafa Demir’den mi yedin? Geçen haziran ayında gittiğimde abartısız 100 metre döner kuyruğu vardı, Avrupa’da döner işi baya tutmuş durumda, Budapeşte, Viyana nereye gitsem dönerciler iyi iş yapıyor, her milletten insana hitap ediyor, ayrıca et yemeyenler için vejeteryan seçenekler de koymuşlar mesela falafel dürüm gibi, çok iyi para kazanıyorlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 14:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 14:12 ----------

    Alıntı espresso adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bizim çocuklar Köln'e gittiklerinde orada et döner yemişler, nasıl beğendilerse artık istanbulda döner yerken hep almanyadaki döner çok iyiydi deiyp duruyorlar. zaten büyüyünce almanyada dönerci işleticez diyorlar, boşuna okutmakla uğraşmasam mı bunları.
    Öyle bir istekleri varsa kafalarında yapsınlar, köşe olurlar.
    espresso bunu beğendi.

  15. #75
    mehmettayfur - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Artık yok
    O bölgede bir süre yaşamış biri olarak,Yanturalı sucuklarını bilirim.Bulgaristan'ın Yantra bölgesinden göç eden bir aile,olağanüstü lezzetli sucuk yaparlardı(10-12 sene önce).Fabrika,Balıkesir çıkışı İstanbul yolu üzerinde idi.Bir hacı,sakallı amca (patron)gelenlere sevabına su ikram eder,sucuk satardı.Yeşil sarı etiketli Yanturalı sucukları.Birde bunun üçkağıtçı bir oğlu varmış,o da kırmızı sarı etiketli Yanturalı sucuğu satardı ki beş para etmez.Orjinal Yanturalı'nın hikmeti;lezzeti arttıran manda eti oranı idi.Ben oralardan İzmir'e taşınalı 13 yıl falan oldu.Amca çok yaşlıydı zaten,şu an yaşıyor olsa bile çalışabileceğini sanmam.Vedatbey,yeni duydum,üçkağıtçı olmayan düzgün bir kardeş herhalde.
    Fakat olağanüstü lezzetli bir sucuktu,hala tadı damağımda,çok özlüyorum.Kasap sucuğu da çok aldım,fakat Yanturalının yerini tutamaz,çünkü manda eti yok.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

    Alternatif olarak,Ege de yaşayan arkadaşlar,deve sucuğunu deneyebilirler.Kışa girerken deve güreşi vs.festivalleri olur.Çanakkale vs.pek çok yere giderler.Herhalde güreşte yenilen develeri de kesip sucuk yapıyorlar.Yanturalı kadar olmasa bile(O efsane bir sucuktu)güzel bir sucuktur,tavsiye ederim.
    espresso bunu beğendi.

  16. #76
    tommygun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Temmuz 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Er6F 2008
    Almanyadaki Türkler de Yunanistan gibi oldu. Yunanlılar nasıl Hacivat&Karagöz'ü Hacivatos&Karagözis , cacığı tzatziki, baklavayı baklavas, Türk kahvesini Yunan kahvesi, güveci giouvetsi, dolmayı dolmadakia, lokumu loukoumades yapıp sahipleniyorlarsa Almanyadaki Türkler de "En iyi döner bizde" , "En iyi et bizde" "Sucuğun hası Almandır" diye Türkiye ile tıraş bir rekabete giriyorlar. Sıkmayın canımızı.
    espresso bunu beğendi.

  17. #77
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    Alman döneri şu anki piyasa dönerine göre güzel. Ama eski dönerlerin yanına yaklaşamaz. Ben Alman dönerini, klasik döner değil de tadı güzel alternatif bir döner olarak görüyorum, zevkle de yiyorum. Sosları da lezzetli ama genel lezzet olarak dönerden biraz uzaklaşıyor.
    espresso bunu beğendi.

  18. #78
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı mehmettayfur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    O bölgede bir süre yaşamış biri olarak,Yanturalı sucuklarını bilirim.Bulgaristan'ın Yantra bölgesinden göç eden bir aile,olağanüstü lezzetli sucuk yaparlardı(10-12 sene önce).Fabrika,Balıkesir çıkışı İstanbul yolu üzerinde idi.Bir hacı,sakallı amca (patron)gelenlere sevabına su ikram eder,sucuk satardı.Yeşil sarı etiketli Yanturalı sucukları.Birde bunun üçkağıtçı bir oğlu varmış,o da kırmızı sarı etiketli Yanturalı sucuğu satardı ki beş para etmez.Orjinal Yanturalı'nın hikmeti;lezzeti arttıran manda eti oranı idi.Ben oralardan İzmir'e taşınalı 13 yıl falan oldu.Amca çok yaşlıydı zaten,şu an yaşıyor olsa bile çalışabileceğini sanmam.Vedatbey,yeni duydum,üçkağıtçı olmayan düzgün bir kardeş herhalde.
    Fakat olağanüstü lezzetli bir sucuktu,hala tadı damağımda,çok özlüyorum.Kasap sucuğu da çok aldım,fakat Yanturalının yerini tutamaz,çünkü manda eti yok.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 16:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 16:42 ----------

    Alternatif olarak,Ege de yaşayan arkadaşlar,deve sucuğunu deneyebilirler.Kışa girerken deve güreşi vs.festivalleri olur.Çanakkale vs.pek çok yere giderler.Herhalde güreşte yenilen develeri de kesip sucuk yapıyorlar.Yanturalı kadar olmasa bile(O efsane bir sucuktu)güzel bir sucuktur,tavsiye ederim.
    Bahsettiğiniz hayırsız oğlu markayı kendi adına tescil ettirdiği için baba vefat edince babasından eski işletmeyi devralan diğer kardeşini mahkemeye vermiş markayı kullanamazsın diye, o da kendi adıyla aynı yerde devam ediyormuş. O tarafa yolum düşmediği için deneyemedim ama deneyeceğim. Google'dan aratınca sizin anlattığınıza benzer çıkıyor zaten. https://www.yanturalivedatbeysucukla....tr/hakkimizda
    mehmettayfur bunu beğendi.

  19. #79

    Üyelik
    26 Kasım 2017
    Şehir
    Sin City
    Motosikleti
    MT-07
    Yaw yeter yeter. Postu okudukça mutfağa gidip duruyorum. Alın sucuğunuzu yiyin artık
    espresso bunu beğendi.

  20. #80
    espresso - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Kasım 2016
    Şehir
    Trakya
    Motosikleti
    Suzuki Vstrom DL650 XT
    Alıntı Angrypower adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw yeter yeter. Postu okudukça mutfağa gidip duruyorum. Alın sucuğunuzu yiyin artık
    Bunun üstüne haftasonu bir mangal etkinliği şart artık.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 2345 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)