Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Orman işçi alımı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    08 Mart 2021
    rkadaşlar orman genel müdürlüğü geçtiğimiz ay işkur üzerinden işçi alım ilanı yayımladı ben ve arkadaşlarım başvurdu. Geçtiğimiz günde de bizim bölgeden başvuru yapan 200-300 kişi arasından kura çekilmiş ve çekilen kurayı asil ve yedek liste olarak İzmir orman genel müdürlüğü sitesinde paylaşmışlar. Asil listede ismim görünüyor. Açıklamaları detayları okuduğumda hazırlayacağım evrakları inceleyip ettim. Ancak kafama takılan sorular var. Onlarda şunlar:

    1) Orman işçisi olarak başvuru yapmıştım. Orman işçisi tam olarak hangi işleri yapar? Bu konu hakkında hiç bilgi edinemedim kime sorsam ormancılığa başvurdum diye ooo güzel güzel maaşı iyi olur, o iyidir, bu iyidir diyorlar ama kimsenin detayları hakkında bilgisi yok. Öte yandan ormancı olarak görev yapan tanıdığımda hiç yok soramıyorum maalesef.

    2) 10 aylık iş olarak görünüyor. Ama genelde sorduğum kişiler "10 ay çalışıyorsun yılda kışın en sert geçtiği 2 ay yangın riski olmadığı için çalışmıyorsun sonrasında ise 2-3 ay sonra seni tekrar işe çağırıyorlar" şeklinde yorumlar duydum. Bu gerçekten bu şekilde midir? 10 ay geçince bizi kalıcı olarak kapı dışına koyarlar mı? Bir hatamız suçumuz olmadığı takdirde?

    3) Maaşları tam olarak hangi aralıktadır? Gerçekten çok uçuk rakamlar duydum. Asgari ücretten tut 5-6 bin Türk lirasına kadar ücret söyleyen var kime inanacağımı bilemedim. Söylendiği gibi uçuk olacağını zannetmiyorum ama merak ettim doğrusu.
    semiihckc bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    13 Haziran 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    falcon flash 100
    Alıntı Andrei216 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Orman işçisi tam olarak hangi işleri yapar?
    İşçi demek pazı gücünden yararlanılan kişi demektir. Onun için fazla kafayı yormaya gerek yok. Bir üst amirin usta, ustabaşı, şef, müdür yardımcısı, müdür vesaire ne derse onu yapacaksın.

    Duruma göre bu araba yıkamak, kapıda beklemek, yangın söndürmeye gitmek, falanca evrakı getirip götürmek, ağaçlandırma çalışmasına katılmak, gençleştirmek için ağaç kesmekte olur artık aklına ne gelirse ne iş verirlerse onu yapacaksın. Şu işi yapacan diye bir iş yok.

    Tek sıkıntı toy zamanlarında bazı çakallar kendi işini sana kaktırabilirler.

    Haydi hayırlısı olsun.

  3. #3
    kefkes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2015
    Hayırlı olsun, bir arkadaşım vardi kadrolu yalnız, işçi kadrosu üniversite mezunu.
    Anlattığına göre bir odada oturuyormus merkezde , sonra ormanda aracla bir tür atiyorlarmış yine merkezde oturuyorlarmis, bol bol kitap okuyormuş, inzivadaydi bir cesit benim gozumden, o zaman benden fazla kazanıyordu, arkadaşı dinledikçe imreniyor istifa edesim geliyordu işten güçten. .Şehirler dolayısıyla bi zamandır görüşmüyoruz. Pek güncel bilgi değil yani, ama iş sana yıkılmazsa çok yoğun olacağını sanmıyorum bu düşüncelerle. .Geliri belli bi seviyede olur sözlesmeli olduğunuzdan ama çok da kötü degildir..

  4. #4
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    Geçici işçi statüsünde iseniz bol bol fidan diker, yangın olursa söndürme çalışmalarına katılırsınız.

  5. #5
    ero__ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Mart 2005
    Kura Çok komik geliyor artık bu ülkede bu kelime...

  6. #6

    Üyelik
    08 Mart 2021
    Alıntı hokahey adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçici işçi statüsünde iseniz bol bol fidan diker, yangın olursa söndürme çalışmalarına katılırsınız.
    geçici işçi statüsünde görünüyor. Ama merak ettiğim husus bu sözleşme her yıl tekrarlanıyor mu ? 10 ay dolunca bizi kapı dışarı ederler mi ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)