Ankarada birkaç tane klinikten aldığım bilgi doğrultusunda kısırlaştırma için dişiler ilk kızgınlığa girdiklerinden sonra ameliyat edilmelidirler diye biliyorum ben de.
Erkekler de en az 1 kez koku bırakmalılar ki bu da onların cinsel olgunluğa eriştiğini gösteriyor.
Sonuçta dişiler yaklaşık 7 aylıktan itibaren, erkekler de 8-9 aylıktan itibaren ameliyat edilebilir.
3 dişi ve 2 erkek kedimi bu şekilde kısırlaştırdım.
bakalım 8 ay daha nasıl gececek.
3.5 aylık yavru oldugu için hiperaktif ötesi. allah aşkına ucan tekme atan kedi mi olur ya
Ben de kedi sahipleneyim diyorum. Sokakta sari renk bir yavru var annesi ölmüş. Onu gözüme kestirdim. Direk yakalayıp besleyebilir miyim yoksa ilaç, aşı vs. yaptırmam gerekiyor mu?
Petshopa sordum iç parazit dış parazit falan gerekiyor 60tl dedi. Bunları yaptırsam yetiyor mu?
WC kabı 70, taşıma kabı 30, iç dış parazit kontrolü ve aşısı 75-100 , ortalama mama 40, su kabı 10 , kum 10 - bunlar ilk zorunlu masraflar.
zaten hayvanın yaşına göre 3 haftada bir veterinere götürüp yaklasık 400 Tl lik aşı masrafı yapacaksın, sonra 1 sene kafa rahat. sadece 2-3 ayda bir iç dış parazit yapılacak.
benimki duvar değil ama koltuklarda yapıyor. bi garipler
İç dış parazit yaptıracaksınız, sonrasında da 4tane karma aşısı var(aslında 8 ikişerli vuruluyor). Başka da bir şeyi yok. Tabii bu kedinin sağlık durumuna göre değişebiliyor. Benim kedim daha 5.5 aylık ve çok erken girdi aslında. Veterinere gmtürdük ve kızgınlık döneminde sakinleştiren ağrılarını gideren bir iğne yaptırdık. Aralık gibi kısırlaştırtacağım.
Kumu vancat alabilirsiniz. Mamasını felicia alabilirsiniz. Kum kabını küreğini falan hepsini hepsiburadan alabilirsiniz fiyatları en son uygundu. Kum kabı 80, kürek 15, taşıma kabı 40, tırmalama tahtası 40tl gibi bir şeydi ben alırken.
belirtmek isterim ki kedi denilen olay hastalanır sakatlanır belki 1 gün belki 10 yıl belki hiç size binlerce lira masraf cıkarabilir.
Bunu düşünerek almak lazım.
kedi eve girip ailenin ferdi olduktan sonra ona harcanan paraları umursamıyorsunuz artık.
bu gün kedinin maması geldi 10 kiloluk
10 kilo mama 550 lira.
benden daha kaliteli besleniyor şerefsiz
benim yıllık yemek masrafım bile 500 değil
ne aldın la hayvana, 10 kilo gerçek et versen daha ucuza gelir.
profine kitten tavuklu 2 kg 90 lira veriyorum da içim sızlıyor
Hocam öyle deme, 2kg mama 2 3aya yakın yetiyor. Günde ortalama 70gr civarı yiyorlar. Maddi durum daha el verse royal canin N&D gibi mamaları tüketmek en sağlıklısı aslında. Benimki ilk gün eve gelirken dilini ısırıp yırttı sizin de dediğiniz gibi 24 saat olmadan 200tl geçirdi. Röntgen fiyatlaro dehşet pahalı. Anem balkonda çamaşır asarken kapıyı kapatmayı unutuyor ki geldiği ay evin tüm camlarına tel taktırdım ve bizim salak da tel var sanıp atlayınca 5. Kattan düştü. Şükür alttakilerin falan tellerine tutuna tutuna araba üstüne atlamış ve o sayede burnu bile kanamadan kurtuldu. Gece apar topar 7/24açık veterinere götürdük. Röntgen+2 iğne 450tl tuttu. Aslında normal bir fiyat ama dediğiniz gibi bir anda binlerce tl gidebiliyor. Aylık masrafı ucuz ama veterinere yolunu düştüğünde geçmiş olsun...
Ek olarak uyarayım eviniz üst katlardaysa lütfen tel taktırın maks gidecek para 300 350tldir. O düştüğünde yaşayacağınız travma kat ve kat daha ağır oluyor. Umarım kimse yaşamaz. Nasıl indiğimi hala hatırlamam.
tam olarak bu MAMA yı aldım.
şaşırcaksınız belki ama arada bende yiyorum :D
since 1987
içim ısındı çok güzel konu emeği geçenlere teşekkür ederim eliniz dert görmesin.
ND galiba.
... dedim ve de bir sonraki mesajı gördüm.
---------- Mesajlar birleştirildi - 20:29 ---------- bir önceki mesaj zamanı 19:38 ----------
Konu beslenmeye dönmüşken ben de tecrübemi aktarayım.
Önceki mesajlarımda da bahsettiğim üzere 2017 Temmuzunda sahiplendiğimiz ilk tekirimizin yanına arkadaş olsun diye birkaç ay sonra bir kedi daha sahiplenme fikrini yaklaşık her 8 ayda bir uygulamaya koyarak şimdilerde 5 tane kedinin yaşadığı bir evde kalır hale geldik.
Önceleri (birazdan bahsedeceğim kuru mamalara ilaveten) Felix ve Whiskas yaş mama veriyordum ama 1 yıldan beridir bu markaları kestim.
Bir dönem, sadece 2 kedim varken Schesir yaş mama da verdim ama kedi sayısı artınca külfetli olmaya başladı.
Sonraları 5 kediye günde 1 adet Proplan Gourmet kıyılmış ton balıklı veya biftekli konserve yaş mama verdim. 85 gramlık 1 kutuyu 5 kediye bölüştürüyordum yani.
2020 Mart ortası gibi yani tam pandemi başlarında 1 numara Tobiş'in derisinde kızarıklıklar ve dökülmeler hasıl oldu.
Hatta kendini deli gibi kaşıdığı ve dişlediği için bazı bölgeler kanayacak kadar kızarıyordu.
Mantar tedavisinden tutun, bağışıklık güçlendirici bir sürü ilaca kadar uzun bir tedavi sürecine girdik ki onlar da tam fayda etmedi.
Bu süreçte birkaç defa kan verdi. Tiroidi yüksek çıktı. Onu düşürücü ilaç kullandık.
EKG çekildi.
Sonra veterinerimin önerisiyle sekonder (kuru mama dışındaki) beslenmeyi tamamen kestim ve de 2 ay kadar sonra tüy dökülmesinin ve kızarıklıkların önünü alabildik.
İlk olarak yaş mamayı kestikten sonra durum biraz normale döner gibi oldu. Ama aslında olay yaş mama değil, hindi ve tavuk barındıran tüm mamaların ve hatta markette satılan tavuk ve hindi etlerinin sıkıntılı olmasındaymış meğer zira ilk kedimden beri haftada en az 1 kez de, hepsi yağsız, tuzsuz haşlanmış olarak: tavuk ciğer, tavuk veya hindi göğüs, kuzu ya da dana eti veya balık vermeye çalışırdım.
Onları da kesince biraz ilerleme sağladık.
Kümes hayvanları eti ve içinde bunları barındıran yaş veya kuru mama kesinlikle dokunuyor bizimkilere.
Hatta 4 numara Miniş'in patisinde de benzer sıkıntı yaşadık ve de sekonder beslenmeyi kesince normale dönme emareleri görür olduk.
Gelelim kuru mamaya.
İlk 1.5 yıl Royal Canin, Purina Proplan, Hills Science Plan, (1 kez La Vital) serileri ağırlıklı gittim ama sonrasında yerli yabancı forumları ve siteleri takip ederek kediler için en faydalı kuru mamanın tahılsız olduğuna kanaat getirdim.
Ondan beridir, yaklaşık 1.5 yıldır da ND balıklı-portakallı başta olmak üzere ND kuzulu-yaban mersinli, Acana Pacifica, Acana Grasslands, Orijen 6 fish, Orijen Regional Red ve Fitmin Somonlu mamalarını verdim kedoşlara.
Tahılsız seriler içinde en çok ND balıklı olanı severek yiyorlar. Tabii hiç bir kedim diğerine benzemediği için birinin severek yediğini bir diğerinin yemediği durumlar çok oluyor ama işte ND balıklı portakallı (ve biraz da ND kuzulu yaban mersinliyi) hepsi severek yiyor.
Acana ve Orijeni, içeriği ne olursa olsun, zorda kaldıkları için, yarım ağızla ve lütfederek yediklerini hissettirdiler hep.
Bu tüy dökülmesi ve ciltte kızarıklık hadisesi sonrasında Brit Care Lilly mamasını da denedim. Fena değil gibi.
Bir dönem, okuduklarımın da etkisiyle, "severek yenen mama katkı maddeleri bol mamadır" hissiyatı da oluştu bende nedense ama sonra kedilere ağızlarının sarmadığı mamaları sırf teorik olarak daha sağlıklı diye dayatıyor olma fikri de beni bu düşünceden uzaklaştırdı.
Neyse, bundan 2 yıl kadar önce youtube'da (ve netflixte) izlediğim "Pet Fooled - Kuru Mama Kandırmacası" isimli belgeseli izleyince aslında kuru mamaların (da) çok da sağlıklı olmadığını, en idealinin bile "desteklenmiş çiğ beslenmenin" yerini tutamayacağını düşünür ve de sorgular oldum.
Çiğ beslenmeyle (ve genel olarak kedi sahipliğiyle) ilgili çok süper hazırlanmış Türkçe bir kaynak da mevcut bu arada.
Hazırlayan kedisever dostumuza buradan teşekkür ederim bu vesileyle
https://www.suzionline.com/ .
Şu müstakil eve bir geçeyim, çiğ beslenmeye geçme niyetim var bakalım.
Yani en azından onu da deneyeceğim.
Bahsettiğim belgeselin Türkçe altyazılı olarak youtube linkini paylaşıyorum.
Tüm hayvanseverlerin izlemesi gereken, çok ciddiyetle hazırlanmış bir yapım:
https://www.youtube.com/watch?v=d4Ni6v1uMuA
Not: Mümkünse kedilerinize içinde tavuk barındıran mamalar vermemeye çalışın.
Tahıllı mamalardan da uzak durmaya çalışın.
Hatta marketlerde satılan mamalardan da mümkünse kaçının.
Hele ki Whiskas denilen markanın 8km yakınına bile yaklaşmayın.
Dediğim gibi 1 yıldan biraz uzun bir süre hergün Whiskas yaş mama verdik bizim kedilere.
Bence tamamen o günlerin kalıntılarını yaşıyoruz bu alerji durumlarında.
https://eksisozluk.com/whiskas--136701?p=12
Bu arada tedavi sürecimiz devam ettiği için henüz veterinerime bir ödeme yapmadım ama maaşı bırakacağım ve hatta üstüne de birkaç ay bulaşıkları yıkayacağım kesin.
Kolay gelsin.
Tobiş:
Bu da Minişin patisi:
Selamlar.
Her türlü mamayı verdim. En dandigine en ucuzuna paramin anca çıkıştığı günlerde sahiplendim bizim serseriyi. Şu anda düşük tahıllı narlı kisirlastirilmis nd veriyorum. Ara ara kulaginin önünde böyle kızarıklık oluyor. Ama son fotoğraftaki gibi birşeyi 4yilda hiç gormedim neyse ki.
instagram.com/gerivites
youtube.com/user/nimbus8222
Benim de muhabbet kuşum var 2 tane. Sabahları kahvaltı yaparken öterek beni o uyku halimden çıkarıyorlar. Çok da masrafsızlar. Müsait olduğum bir zamanda fotoğraflarını ekleyeceğim.
Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)