Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

müthiş bir fikir ile karşınızdayım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    hokahey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Kasım 2016
    Şehir
    papua yeni gine
    sabah tlc'de kupon biriktiren manyaq bir kadın izledim. biriktirdiği kuponlarla 1200 dolarlık alışverişi tam 30 dolara indirdi. kadının evi market gibi. ne ararsan var. yerli yersiz her şeyi depolamış. adamlar kudurmuş gibi alışveriş yapıyor. her şey ucuz.

    öte yandan dünyanın büyük bir kısmı sefil bir vaziyette yaşamlarını sürdüren insanlarla dolu.

    kafamda bir fikir cereyan etti:

    NEDEN HERKES AMERİKA'DA YAŞAMIYOR?

    evet dünyadaki herkes amerikaya taşınsın. nasıl olsa süper bir sistemleri var. bu fikre itiraz edebilecek kimse yoktur. herkes gül gibi yaşar gider.

    hem böylece amerika dünyanın geri kalan kaynaklarını geniş geniş ve rahat rahat somürebilir.

    nasıl fikir?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Bktan bir fikir, sistem degil sadece iq seviyeside onemli

  3. #3
    KUVVETMİRA - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2008
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    xt 600
    dedim ben zamanında olm, herkes bizim partiye oy verse herkes yandaş olur, problem kalmaz yani ayıkıyon nu?
    zekeriyaimam, GT250rAlanya ve jimi_hendrix bunu beğendiler.

  4. #4

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    O elindekini yavaşça yere bırak , deeriin derin nefes al , sonra anahtarı kaptığın gibi matura atla , en'az yarım saat vizör açık halde turla gel.
    aquarist4, bursalıali, ccc67 ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  5. #5
    fatih.met - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Aralık 2015
    Şehir
    istanbul büyükçekmece
    Motosikleti
    Tvs Apache, Gsr600
    ortaya bir teori bırakayım; amerikanın parası bizim paramızın yaklaşık 4 katı durumda ve bu da demek oluyor ki onların yaşam standartı bizden 4 kat yüksek.

    sallıyorum eğer 3 kat yüksek ise biz her an 1 kat dış borca saplanıyoruz demektir.

    eğer amerika bizi kendi bünyesine katar ise bu sefer paylaşmak zorunda kalacaklar ve bol bol yaşayamayacaklar. onların zenginliği sadece akıldan gelmiyor, birazda dünya ülkelerinin kaynaklarını + iş gücünü sömürmekten geliyor.

    mesela çin de iş gücü yüksek ve işçilik ucuz diyoruz dimi? bir de gidin çinli işçilere sorun kim bilir nasıl berbat bir hayat yaşıyorlar.

    geniş düşünmeniz lazım biraz. ben amerikayı ve türkiyeyi örnek verdim ama aslında durum dünya ülkeleri arasındaki pozisyonun kaba taslak bir açıklaması yani amerika ile türkiye arasında olan bir şey değil.

  6. #6
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Evden eve nakliyat firması virali beyler. İnanmayın, hokahey nakliye firması kurmuş. İnanıyorum bu millet nakliye lobisine prim vermez.

  7. #7
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Hem fikir hemde gelen yorumlar süper, takipteyim

  8. #8
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Amerkanın nüfusu 313 milyon ve burada ortalama gelire sahip olduğum halde amerikada yaşayan en az 300milyon insandan daha iyi bir yaşam standartım var.
    Üstelik gayri resmi polis devleti olan amerikaya niye gideyim?
    Üstelik amerikada yaşayanlardan daha iyi yaşayan milyonlarca insan var niye rahatlarını bozup amerikaya gitsinler?
    Bu kadar insanı nasıl ikna etmeyi düşünüyorsun?

  9. #9
    Metilen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    Denizli
    Bütün iş gücünü Amerika' ya taşırsak sorarım size dost ve müttefik ABD kimi sömürecek? Petrol yok, altın yok, bor çıkaracak ucuz iş gücü yok.. Yarın bir CIA görevlisi ilkokul mezunu bir meczub bulup darbe yaptırmak istese söyleyin kime yaptıracak? Dost ve müttefiklerimize bunu yapamayız.

    Ayrıca bizim topluluktan buna benzer dahiyane fikirler ilk kez çıkmıyor. Daha önce de "Roma da kızlar teklif ediyormuş, Akdeniz kıyısında kupon araziler ucuzmuş" gazıyla orta asyadan yola çıkıp yanlışlıkla Romayı parçaladık. Düşünmeden hareket etmemek lazım yani.
    Osm@n bunu beğendi.

  10. #10
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Bence herkes Türkiye'de buluşsun. Kesin dönüş.

  11. #11
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Neredeyse 20 senedir Amerika'a yasayan biri olarak Amerika'nin niye bu kadar zengin oldugunu soyleyeyim:

    1. Insan kaynaklarini cok iyi degerlendiriyor.

    Amerika'daki cok zenginlere bakin: Jeff Bezos, Bill Gates, Steve Jobs, Larry Paige, vs. Hepsi zamaninda culsuzdu. Ama parlak fikirleri vardi, caliskandilar, zekiydiler, onlarin entellektuel kapasitesini degerlendirecek sistem kurulu ve calisiyordu. "Amerikan ruyasi", haddi zatinda hakkettigini elde edebilmek demek... Kimsenin abuk subuk sebeplerle size engel olamamasi demek.

    Bakin bizim iktidar cevresine. Hepsi zengin. Paralarini sokacak off-shore hesap pesindeler. Zengin is cevresi, isini iyi yaptigi icin basarili olmuyor, gerekli kisilerin cebini doldurarak basarili oluyor. Universite'de genc bir arastirmaci, ya da genc bir muhendis parlak bir fikir ortaya cikarasa kim destek olacak? Bi defa akademi icinde bile terfiler tam manasiyla hakketme ile olmuyor ki. Onun bunun baglantisiyla oluyor. Kim niye calissin? Isini iyi yapan, hakkeden, hakkini elde etmezse bizim hangi isimizden hayir gelir? Ki gelmiyor da... Dusunun ki yolunuzu yapan muteahhit rusvetci, aldiginiz dersin hocasi intihalci, kanunlari koyan burokratiniz yalaka, kanunlari isleten yargi gudumlu, yani ulkenin isleyisi tumden sorunlu. Nasil ileri gidebiliriz ki?

    Forumda surekli Amerika'ya laf cakiliyor, cogu zaman da makul ve hakli sebeplerle, ancak biraz dengesizce yuklenmemizin onemli bir sebebi de bence dunyayi kendi gozlugumuzden gormemiz. Acikcasi burada simdiye kadar yaptigim hic bir calisma bosa gitmedi. Hakkettigimi elde ettim hep. Ciddi haksizliga ve ya ayrimciliga maruz kalmadim hic. Turistik veya egitim maksatli gelip giden farkedemeyebilir ama yillarca calisan bilir. Sadece bir ornek vereyim:

    Bizim maas artislarini bagli oldugumuz mudur belirler. Yukaridan toplam %5 maas artisi olacak, ya esit sekilde, ya da performansa gore dagitin derler. Gerisi mudure kalmis. Isterse kendine %10 verir, geri kalana %4 verir. Kimse hesap soramaz. Ama herif napti biliyor musunuz? 5 kisilik komite kurdu. Calisan herkes iki sayfaya o sene ne naptigini yazdi. Komite uyeleri (kendi disinda) herkesin yazdigini okuyup bagimsiz notlandirdi. Sonra her calisan icin, komitenin verdigi notlarin ortalamasi alinip, notun yuksekligi nispetinde maas artisi yapildi, mudurun maasi da dahil. Bunun Turkiye'de olabilecegini dusunuyor musunuz?

    Bu herif niye boyle yapti biliyor musunuz? Cunku menfaatini dusundu. Nasil mi? Mudur, bulundugu kismin islemesinden mesuldur. Ve iyi islemesi icin kaliteli insanlara, mutlu bir ortama ihtiyaci vardir. Bunun icin de adaletli olmasi, calisanin hakkini almasi lazimdir. Yoksa mudur oldugu kismin performansi duser, kalifiye insan kaybeder, ve eninde sonunda isini kaybeder. Ancak bulundugu kisim iyi calisirsa terfi eder.

    Anliyor musunuz? Sistem dogru calisani odullendiriyor. Isini duzgun yapan kazaniyor, uyanik olan, dalavere yapan, sistemi kendi cikarina suistimal eden degil.



    Amerika hic mi kucuk ulkelerin kaynaklarini somurmuyor?


    Tabii ki somuruyor. Hem de en onemli kaynagini. Neyi mi? Insanini. Cunku problemli ulkelerin kalifiye insanlari, ulkelerini terkedip Amerika'ya geliyorlar. Ve kalifiye elemani havada kapiyor Amerika. Kendi vatandasina "dur bakalim, bu adam senden daha iyi" deyip disaridan gelen yabanciyi ise aliyor. Kisa surede de vatandas yapiyor. Ve bunun olmasi icin Amerika kilini kipirdatmiyor. Kendi kendine oluyor bu. Sadece bu sene 3 Turk basvurdu bulundugum sirkete. Hepsi canavar gibi. O yuzden buyuk Amerikan sirketleri, universiteler, hep yabancilarla doludur.

    Acikcasi isimi Turkiye'de yapacagim yer cok yok. Ama geri donmek icin zamaninda yoklamistim biraz. Garip bir sekilde gorustugum insanlar Amerika'ya gelmenin yolunu ariyorlardi. Sonra zaten allak bullak oldu ortalik. Demek ki o zamandan belliydi boyle olacagi.
    Kübra006 ve yeditepely bunu beğendiler.

  12. #12
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Bol bol işgal, bol bol sivil ölümü, atom bombaları, isthbarat destekli terör örgütleri,baskı-boyunduruk altına alma da bilim ve iyi yönetim becerilerinin yanında parayı getiren şeylerden. Burada devreye ahlak ve etik girer, o da tartışmalı olur.

    Kim olur bilmem ancak; bir gün dünyada tek büyük bir devlet olacak. Birleşik olabilir, tartışmalı olabilir ama insanlar en iyi o şekilde kontrol edilebilir işine yaramayn canlıların neslini tüketmiş, kimi insanların soyunu kurutmuş insan, bu çeşitliliğe de son verecektir mutlaka.

  13. #13

    Üyelik
    15 Ağustos 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    R25
    Ne diyor bu biri anlatsın bana ..

  14. #14

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    Ben günde 1 saat foruma giriyorum. Çok mu? Belli bir zümreye ait diyorlar, hayır forum sevgidir, herkese açık.
    Şimdi siz benim yarım saatimi aldınız. Yarım saat de arkadaşlar sizi dövseler. Eee? Forum n'oldu? Benim dağda, bayırda girdiğim forumu buraya getirme amacım bu. Şimdi aç ağzını,aç aç.
    fatih.met, yürekçe ve zekeriyaimam bunu beğendiler.

  15. #15
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Immmm düşündüm de;
    Ameeikalı sıfatının içi iyi şeylerle anılmıyor.
    I-ıh..
    hachiko bunu beğendi.

  16. #16
    hasmet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Kasım 2015
    Şehir
    Amerika
    Motosikleti
    SD 1290R
    Aslında tepkiler çok şaşırtıcı değil.



    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)