kırklareli'de üniversite okurken başıma geldi benim. okuldan dönüyoruz iki kişi. arkadaşım telefonla konuşuyordu ve bende sağa sola bakınıyordum. hafif yağmur atıştırıyordu ve yerlerde ıslanmıştı yağmurdan.
bir an gözüm toprağa ilişti ve bir sürü karınca gördüm, arkadaşıma karıncaları gösterdim ve -bu havada bunların dışarıda ne işi var diye sordum ve arkadaş şeyine bile takmadı beni ve hararetli bir şekilde telefon konuşmasına devam etti.
-arkadaş beni duymaz iken bende "acaba deprem mi olacak" dedim ve baktım arkadaş duymuyor ve bende "neyse" dedim ve devam ettik. ertesi gün gündüz saat 12 den sonra 4.6 şiddetinde deprem oldu ve sonradan okula gittiğimde bu arkadaş bana "sen depremin olacağını bilmiştin" dedi ve hafif şaşkınlıkla baktı bana ve bende "yağmurlu havada karıncalar dışarı çıkmaz dedim ve deprem öncesi yer altı canlılarının depremi hissetiğini de öğrenmiştim ve tahmin ettim" dedim.
arkadaş şaşırmıştı biraz ama olay hiçte şaşırılacak gibi bir şey değildi aslında.
yer altı titreşimlerini hayvanlar bizden daha iyi duyuyorlar, niye buna inanmayalım mustava?
ve bombayı patlatıyorum mustava
evet bu kadar insan salak.
valla google de bulduğum ilk linki okumadan attım desem inanır mısın? amacım bilinçlendirmek. evet deprem öncesi köpekler ve diğer hayvanlardan anlaşılıyor ve yer altından böcekler çıkıyor hava yağmurlu olsa bile.