Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Böbrek taşı ameliyatı olan var mı ?

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    18 Şubat 2014
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Ns200
    Merhaba,

    Bugün şans eseri 1.5 cm böbrek taşım olduğunu öğrendim. Hem bilgi almak hemde bugün öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dediğim gibi tamamen şans eseriydi öğrenmem.Başımın arkasında çıkan sivilcemsi şeyler için dermatoloğa gittim.İlaç yazmak istedi ve kan tahlili istedi.Tahlil sonuçlarında karaciğer değerleri çok yüksekti ve dahiliyeye sevk etti.Dahiliye ultrason istedi.Ultrasonda böbreğimde bir sorun tespit ettiler ve ürolojiye sevk edip tomografi istediler. Bugün tomografi sonucunu öğrenmek için ürolojiye gittiğimde 1.5 cm taşımın olduğunu ve hemen alınması gerektiğini söyledi doktor. Bu güne kadar ne ağrı nede başka bir şikayetim olmadı zaten bu şekilde olması tehlikeliymiş. Farketmeden uzun süre taş böbrekte kalıp böbreği bozuyormuş. Belki 5 yıl belkide daha uzun süredir orada ama hiç kendini belli etmedi. Ağrısı olanlar zaten gidiyor ama ağrısı olmayanların imkanı ve zamanı varsa ihmal etmeyip ürolojiye gidip ultrason çektirmeleri ilerde yaşayacakları büyük sorunların önüne geçebilir belki.

    Tedavi ile ilgili de sorunlar var.Şu durumda düşürmem zaten imkansız .Doktorum 3 seçenek sundu. Taş kırma, kapalı ameliyat ve açık ameliyat ama taş kırma ve kapalı ameliyat için gerekli aletlerin bozuk olduğunu ne zaman tamir edileceğini bilmediğini bu yüzden sadece açık ameliyat yapabileceğini söyledi bende kabul etmeyip çıktım odasından. Daha önce bu taş aldırma yöntemlerini kullananlardan fikir istiyorum.Nerede ve nasıl yaptırabilirim tavsite edebileceğiniz doktor ve hastane var mı ? veya başka önerileriniz ? Cihazların bozuk olduğu hastane : İzmir katip çelebi üniversitesi atatürk eğitim ve araştırma hastanesi..
    ceomerih bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    dostum bende de 3-4 ay önce böbrek taşı olduğu söylendi, boyutu da 4,5 mm idi, yani senin taşın 3 te 1 i kadar.
    doktor, 5 mm altındakilere ameliyata gerek yok, düşürebilirsin dedi, ilaç verdi onu kullandım, onun yanında bol bol limon ve maydonoz tükettim.
    1-2 ay kadar sürdü taş mevzu, toplamda 5-6 kez sağlam ağrıdı onun haricinde bi sıkıntı olmadı.
    Yalnız son 2 aydır taştan herhangi bir ses seda yok, düşürmüş olsam da hissederdim ama düşmedi de, içeride eridi gitti sanırım
    öncelikli tavsiyem doğal yollardan çaresine bakmak. bu konuda maydonoz çok iyi geliyor, sabahları aç karnına ya da kahvaltıda bolca maydonoz yemeni tavsiye ederim.
    eğer ki ameliyat olacak diyorsan kapalı olmanı tavsiye ederim, çünkü açık yapıldığında mikrop kapma ihtimalin daha yüksek ve daha riskli.
    büyük geçmiş olsun, gelişmelerden bizi de haberdar ediver.

  3. #3
    HAZZILHAR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ocak 2015
    Şehir
    Vancouver, BC
    Motosikleti
    Suzuki Boulevard M109R B.O.S.S.
    Bir balıkçı arkadaşımın önerisiyle minekop balığının taşlarının kaynatılması da işe yarıyor taşı düşürmek için bildiğim kadarıyla. Doktorların da onayladığı söyleniyor ama ben kullanmadım hiç.

    http://balikyemeklerim.blogspot.com/...n-minekop.html
    Road never ends but life does. Ride to live, live to ride.

  4. #4
    manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2014
    Şehir
    Aydın/Kuşadası
    Motosikleti
    MT-25
    Öncelikle geçmiş olsun,Babam çok çekti böbrekten 0.5 mm taş vardı,taşı kırdırdı ve düşürdü diye hatırlıyorum bol bol bira içiyordu bu yüzden ve horozlarda taşlık diye birşey oluyormuş onu kurutup bişeyler yapıyordu,o zamanlar küçük olduğum için pek hatırlamıyorum,İzmir'de daha nice güzel hastaneler var bence diğer doktorlar ile de konuşun çünkü herkes farklı bir fikir veriyor... tekrar geçmiş olsun.

  5. #5
    MD.Murat - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir / Sakarya
    Motosikleti
    yok
    Saçma sapan ot bok içmelik bir durum değil bu. Kocaları ilaçlarını kullanıp zaman kaybetmeyin. Hidronefroza gider böbrek fonksiyonları belki geri dönüşümsuz bozulur.
    Ege uni hastanesinde sesle kırma da , kapalı da açık da yapılıyor. Başka nerelerde yapılıyor bilmiyorum.
    Ege urolojiye bir görünün derim.
    efendy06 bunu beğendi.

  6. #6

    Üyelik
    20 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBR250R Repsol/SATILDI
    Ege üniversitesi, sesle kırma yahut kapalı, zaten ben mümkünse açık ameliyat önermiyorum. Risk yüksek sonuçta.

    Balık yiyelim, üzerine limon ve maydonoz da sıkalım, üstüne de iki kadeh bira içelim, tabi tedaviyi görün ondan sonra yapalım. Yoksa maydonozun, limonun, balığın falan 1,5 cmlik taşa faydası olmaz. Onlar düşürmeyi kolaylaştırır ki sizinki düşebilme çizgisini geçmiş.

    Unutmadan, geçmiş olsun...

  7. #7
    cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mayıs 2013
    Şehir
    Berlin
    Motosikleti
    Duke 390
    Açık ameliyat olayını kesinlikle önermem
    Bu taş olayının tekrar tekrar nüksetmesi söz konusu Karşıyaka Devlet Hastanesinde operasyon sonrası 20 gün yatırdılar babamı ailede ırsi bizde de hem bende hem kardeşimde var. babam 2 yıl sonra kent hastanesinde tekrar taş kırdırmak durumunda kaldı tekrar tekrar şimdi pek sıkıntı çıkarmıyor allah korusun baya sıkıntılı bir durum bu.

    Önerim lazerdir sestir bu teknolojileri araştır operasyon olayı son çaren olsun bunun için özel hastanelerle görüşmenin faydası olur maliyeti biraz yüksek olacaktır fakat söz konusu sağlık olunca sanırım bir çok insan üçün beşin hesabını yapmaz.

    Eğer tuvalete çıkma konusunda da sıkıntı yaşıyorsan bir süre doktor kontrolünde lağman kullan benim ilk böbrek taşım askerde çıktı doktor operasyon demesine rağmen bir süre lağman ile idare ettim sürekli ip atladım o taşa huzur vermedim kısaca

    Eğer enerjin varsa zorla biraz kendini vücudunun o taşı atması için elinden geleni yap.

    Sonuç itibariyle
    Kendi doktorun kendin ol neyin iyi geleceğini sen bulursun ona göre hareket edersin. araştırmak önemli eğer bu şekilde çözemiyorsan çevrendeki en iyi doktoru öğren operasyonu da ona yaptır.
    https://www.facebook.com/cenk.toker.3
    Mail:cenktoker@windowslive.com[/COLOR][/I][/B]

  8. #8

    Üyelik
    01 Nisan 2013
    Şehir
    İstanbul
    2 tane koç gibi taşım var. biri 12mm diğeri 6 mm. Sadete geliyim.

    Prf dr gösterdiğimde ( rontgenlerimle gitmiştim ) söylediğini aktarıyorum. ağlum attığımız taş ürküttüğümüz kurbağa değmeli,sen her sene düzenli

    kontrole gel. durumu takip edelim. Böbrekler laser ile sendeki kırılan taşları atamaz öyle SIKINTILI bir yerde, böbrek bölgesinde 2 cm kesik açıp

    içine girer alırım. ama böbreğe dokunmak en son yapılıcak şey. ( dayanılmaz acı vs yaşarsan ancak o zaman ) ( Kum düşürmüş biri olarak o acıyı

    gayet iyi bilirim )bir diğer operasyonda kamıştan giriliyor. onu da ben istemedim. burda ki en önemli unsur taşın,böbrekte ki durumu

    bunu dr söyliyecektir. ( kimi taşlar böbreği çürütür ve k.pederim taş yüzünden tek böbrek ) hastanelerin çok

    büyük bir bölümü operasyon laser şeklinde hadi yapalım hemen işi bitirelim gibi yaklaşımlarla hastanın yaşayabiliceği komplikasyonları

    umursamaz.kesiceği faturaya bakar.

    Benim sana tavsiyem Bahçelievler medical parkta üroloji bölümüne git. orda ki prof ile görüş.( Yaşlıca babacan bir adamdır ismini unuttum. k.pederimi ameliyat

    etti ) durumunu anlat. sana mantıklı bir yol izlemen için fikir vericektir.

  9. #9
    meki 60 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Ocak 2014
    Şehir
    Tokat
    Motosikleti
    pulsar 200 ns
    Öncelikle geçmiş olsun.1,5 cm lik bi taş hiç bi şekilde kendiliğinden düşmez.Dr. zaten alınması gerektiğini söyleyip size kullanılan 3 ameliyat yöntemini önermiş.Size tavsiyem bir kaç dr dan daha görüş alarak en uygun yönteme karar verip o taşı aldırmanız.

  10. #10

    Üyelik
    18 Şubat 2014
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Ns200
    Dün ege üniversite hastanesine gittim.Tomografi görüntülerine bakarak 1.5 cm lik taşı onaylayıp eswl(taş kırma) tedavisini uygun gördü. İlk seans 10 Martta olacak.Kırma başarısız olursa diğer yöntemleri düşünürüz dedi. Bugün de tomografi raporunu aldım. sol böbrek pelvisinde 15mm çapında taş ve pelvikaliektazi gelişmiştir ayrıca alt pol kaliksinde 5mm çapında taş vardır yazıyor. 2 doktorda bu 5 mm lik taştan bahsetmedi.Ya kolay düşecek bir taş yada sonraya bıraktılar bilemiyorum. Taş kırma başarılı olursa bahsettiğiniz düşürme yöntemlerini denemekten başka şansım kalmıyor. Sanırım ağrı o zaman başlayacak :( Ayrıca ip atlamam koşmam ve spor yapmam tavsite edildi.

  11. #11
    Ali1903 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2015
    Şehir
    İstanbul/Beylikdüzü
    Motosikleti
    SATTI
    Alıntı MRT-35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Bugün şans eseri 1.5 cm böbrek taşım olduğunu öğrendim. Hem bilgi almak hemde bugün öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dediğim gibi tamamen şans eseriydi öğrenmem.Başımın arkasında çıkan sivilcemsi şeyler için dermatoloğa gittim.İlaç yazmak istedi ve kan tahlili istedi.Tahlil sonuçlarında karaciğer değerleri çok yüksekti ve dahiliyeye sevk etti.Dahiliye ultrason istedi.Ultrasonda böbreğimde bir sorun tespit ettiler ve ürolojiye sevk edip tomografi istediler. Bugün tomografi sonucunu öğrenmek için ürolojiye gittiğimde 1.5 cm taşımın olduğunu ve hemen alınması gerektiğini söyledi doktor. Bu güne kadar ne ağrı nede başka bir şikayetim olmadı zaten bu şekilde olması tehlikeliymiş. Farketmeden uzun süre taş böbrekte kalıp böbreği bozuyormuş. Belki 5 yıl belkide daha uzun süredir orada ama hiç kendini belli etmedi. Ağrısı olanlar zaten gidiyor ama ağrısı olmayanların imkanı ve zamanı varsa ihmal etmeyip ürolojiye gidip ultrason çektirmeleri ilerde yaşayacakları büyük sorunların önüne geçebilir belki.

    Tedavi ile ilgili de sorunlar var.Şu durumda düşürmem zaten imkansız .Doktorum 3 seçenek sundu. Taş kırma, kapalı ameliyat ve açık ameliyat ama taş kırma ve kapalı ameliyat için gerekli aletlerin bozuk olduğunu ne zaman tamir edileceğini bilmediğini bu yüzden sadece açık ameliyat yapabileceğini söyledi bende kabul etmeyip çıktım odasından. Daha önce bu taş aldırma yöntemlerini kullananlardan fikir istiyorum.Nerede ve nasıl yaptırabilirim tavsite edebileceğiniz doktor ve hastane var mı ? veya başka önerileriniz ? Cihazların bozuk olduğu hastane : İzmir katip çelebi üniversitesi atatürk eğitim ve araştırma hastanesi..
    Hocam ben böbrek taşı ameliyatı oldum. Merak ettiğin şeyler varsa özelden sorabilirsin

  12. #12
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Bknz: eşkina balığı ..

  13. #13
    biyeybaraküs - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Nisan 2014
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    2017 HONDA CBR 1000 RR SP
    Alıntı MRT-35 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhaba,

    Bugün şans eseri 1.5 cm böbrek taşım olduğunu öğrendim. Hem bilgi almak hemde bugün öğrendiklerimi sizlerle paylaşmak istiyorum. Dediğim gibi tamamen şans eseriydi öğrenmem.Başımın arkasında çıkan sivilcemsi şeyler için dermatoloğa gittim.İlaç yazmak istedi ve kan tahlili istedi.Tahlil sonuçlarında karaciğer değerleri çok yüksekti ve dahiliyeye sevk etti.Dahiliye ultrason istedi.Ultrasonda böbreğimde bir sorun tespit ettiler ve ürolojiye sevk edip tomografi istediler. Bugün tomografi sonucunu öğrenmek için ürolojiye gittiğimde 1.5 cm taşımın olduğunu ve hemen alınması gerektiğini söyledi doktor. Bu güne kadar ne ağrı nede başka bir şikayetim olmadı zaten bu şekilde olması tehlikeliymiş. Farketmeden uzun süre taş böbrekte kalıp böbreği bozuyormuş. Belki 5 yıl belkide daha uzun süredir orada ama hiç kendini belli etmedi. Ağrısı olanlar zaten gidiyor ama ağrısı olmayanların imkanı ve zamanı varsa ihmal etmeyip ürolojiye gidip ultrason çektirmeleri ilerde yaşayacakları büyük sorunların önüne geçebilir belki.

    Tedavi ile ilgili de sorunlar var.Şu durumda düşürmem zaten imkansız .Doktorum 3 seçenek sundu. Taş kırma, kapalı ameliyat ve açık ameliyat ama taş kırma ve kapalı ameliyat için gerekli aletlerin bozuk olduğunu ne zaman tamir edileceğini bilmediğini bu yüzden sadece açık ameliyat yapabileceğini söyledi bende kabul etmeyip çıktım odasından. Daha önce bu taş aldırma yöntemlerini kullananlardan fikir istiyorum.Nerede ve nasıl yaptırabilirim tavsite edebileceğiniz doktor ve hastane var mı ? veya başka önerileriniz ? Cihazların bozuk olduğu hastane : İzmir katip çelebi üniversitesi atatürk eğitim ve araştırma hastanesi..
    geçmiş olsun şimdiden
    www.youtube.com/c/biyeybaraküs "Motora binmeye karar verecek kadar cesur ve aptal, üzerinde ölmeyecek kadar korkak ve akıllı olacaksın" alıntıdır AttilaXtreme den

  14. #14

    Üyelik
    17 Ekim 2013
    Şehir
    Bolu
    Motosikleti
    tvs apache rtr 150
    Geçmiş olsun, üroloji asistanıyım ben. İlk seçenek eswl dediğimiz taş kırma senin taşına uygun olan. Ağrıya dayanamaz ya da taş kırılmazsa ikinci yöntem olan endoskopik yöntemlere geçilir. Pcnl ya da RIRS. Sormak istediğin bi şey varsa özelden yazabilirsin.

  15. #15

    Üyelik
    25 Kasım 2013
    Şehir
    Çorum
    Motosikleti
    Mondial RX3
    Kardeş öncelikle şunu iç bunu ye diyenlerle vakit harcama,birde açık ameliyata gerek yok,ben dört defa kapalı ameliyat oldum sayısız taş düşürdüm hatta evde bir kutu dolusu taşım var.Biran önce bir uzmanla görüşüp çözüm bul hazır sana bilgi verecek bir doktor arkadaş da forumda varken görüş ve o taştan kurtul

  16. #16

    Üyelik
    24 Mayıs 2017
    19 aylık kızımda böbreklerinde biri 8 mm diğeri 6 mm taşa rastlandı..nefroloji ve ürüloji kontrolünde nefrolojinin eczanede reçete ile yapılan yapma suyunu bir süre kullandık.çocuk bir taşını düşürdü lakin o taşı düşürünceye kadar 10 güne yakın hastanede geçirdi.Yüksek ateş bazen kusma v.s...taş bazen böbrekte enfensiyona neden olabiliyor.. 3 yaşındaki oğlumdada böbrek taşı vardı.Hemde böbrekleri kum ocagına dönmüş durumda idi,çok geç fark etmiştik....Diyarbakır fakültesinde doktor; Ahmet Ali Sancaktutar ve şunda sanırım diyarbakır memorialde bulunan Necmettin PENBEGÜL hocalarımız tarafında 3-4 sefer kapalı böbrek ameliyatı geçirildi.İki böbrek kum taş ocagına dönmüştü. Perkütan ameliyatlarda ilk gün zaten çocuk yürüyerek taburcu ediliyor.İlk başlarda çok korkmuştum böbrek ameliyatlardan ama sonradan korkumun yersiz olduğunu anladım çünkü doktorlar deneyimli idi bu konuda bunuda fark ettim....ameliyatlardan sonra taşlardan kurtuldu çocuk.Bir süre nefrolojinin yazdıgı sitrik asitli suyu kullandık zaten 4 yıldan fazladır kontrollerde taş daha çıkmadı... Bebekte de taş düştükten sonra diğer taşı kırdırma yöntemi ile hocamız Necmettin PENBEGÜL kontrolünde 20 dk.lık bir seans ile kırıldı ve kurtuldu bebek o taştanda...Taş kırmadan ilk aralar çok korkmuştum ama zaten tehlikesi olsa dr. kolay kolay yanaşmazlar...anestezide çocuğun kilosuna göre narkoz verip uyutuyor.taş kırmadan sonra 2 saat içerisinde çocuk kendine geldi güle oynaya hastaneden 3 saat sonra taburcu olduk...ilk gün bezinde taş kırıntılarına rastladık..Bir hafta sonrada flimlerinde taştan kurtulmuştu.Sadece böbrekte 3 mm bir genleşme yapmıştı taş oda normalmiş gececekmiş...Burdan hocalarımızın ilgisine tekrardan tşk ediyorum...Bu konuda yeterince bilgilendirip korkularımın yersiz olduğuna ikna ettiler...Eğer geç hareket edip zamanımı şifalı bitki ve ilaçlarla geçirseydim belkide böbreklerin foksiyonlarını kaybetmelerine bile neden olabilirdim...Bitki suları şifalıdır bundan şüphem yok.Lakin taze bitkileri bulup doğru şekilde suyunu almak biraz tecrübe gerektirir.Bitki sularını kullansanız bile bence hekimlerinizide aksatmayın..hem bebek ve çocuklara bitki suyunu içirtmek meseledir.Bu konuda korkusu olan anne ve babalar mail yolu ile mail atabilirler...Ufakta ols belki bir katkım olur...Sağlıkça kalın.. bol bol su için..Tekrandan hocamız Necmettin PENBEGÜL ve ahmet Ali SANCAKTUTAR doktorlarımıza ilgi ve alaklarından dolayı çok teşekkür ederim...

  17. #17
    tcourb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    f700 gs
    5 kez taş kırdırdım. düşürdüğüm taş sayısını hatırlamıyorum ama 10-15 tane düşürmüşümdür, en büyüğü 7 mm di. 2 cm taş kırdırdım ben.

    Kanala girmediği sürece kırma yapıyorlar. ilaçla destekliyorlar vs. bence ameliyattan ziyade kırdırmyı tercih edebilirsin. Özel klinikte kırdırmıştım. fiyatlar ciddi uçuk, sağlık sigortam oldugu için ben odememiştim. ama devlet hasteneleri de kırma işlemi yapıyor. ben istanbuldayım tavsiye istersen yonlendırebilirim.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)