Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

MT.net Yabancı Dizi Arşivi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    İzlediğim, izlediğin, izlediğiniz ve beğendiğim, beğendiğin, beğendiğiniz dizileri paylaşıp, fikir alışverişi yapabileceğimiz kendimize ait(!) konu.

    Sadece izlediklerimi paylaşıyorum. Zamanla eklerim...

    Breaking Bad (Favorim)

    Sezon sayısı: 5 (Final yaptı)
    Imdb: 9.5

    Şahsi yorumum: Kült dizilerden birisi, biraz sıkıcı olarak görebilirsiniz ama zamanla detaylarda boğulacaksınız -spoiler- çölde pantolonunu çıkarıp atıyor, bir kaç bölüm sonra tekrar çöle gelince pantolonu attığı yerde duruyor. i'm not in danger, i'm the danger -spoiler- Üşüyoruz Heisenberg reis...

    Lisede kimya öğretmenliği yapan Walter White bir gün doktordan ileri safhada akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Kendisinden sonra geride kalan ailesine maddi birikim sağlamak isteyen Walter White, uyuşturucu yapımında ustalaşan eski bir öğrencisi, Jesse Pinkman ile beraber uyuşturucu işine girer. Elbetteki yasa dışı yollardan ve uyuşturucunun da eş anlamlısının bela olduğunu bilerek...
    Bir yanda kimya alanında önemli işlere imza atmış bir öğretmen, diğer yanda bu tehlikeli piyasayı çok iyi tanıyan, gözü pek bir 'eski öğrenci'... Yüksek kalitede ve saflıkta ürettikleri metamfetamin, onları uyuşturucu ticaretinin en riskli yollarına da bulaştıracak...






    Sherlock

    Sezon sayısı: 4 (Devam ediyor)
    Imdb: 9.2

    Şahsi yorumum: Efsaneler arasında yerini almış bir dizi izlerken beyninizi son hücresine kadar çalıştırdığınızı farkediyorsunuz. Şahsen ben bu dizinin Benedict Cumberbatch'ın üstün oyunculuğu ile bu seviyelere geldiğine inanıyorum.

    Yüksek işlevli bir sosyopatın kendine has yöntemleriyle (zekası) suçları açığa çıkarırken başından geçen hikaye






    Marvel Tv Series

    Seri şu şekilde: Agent Carter, Agents of S.H.I.E.L.D, Daredevil, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, The Punisher, The Defenders Sıraya göre izleyiniz...

    Marvel's Agent Carter

    Sezon Sayısı: 2 (3. Sezon onayı almadı)
    Imdb: 8.0

    Şahsi yorumum: Dönem dizisi sevenler buyursun dönemin insanları, kıyafetleri, kibarlıkları çok güzel yansıtılmış.

    Marvel dizisi olan Agent Carter; Captain America: First Avenger filminde gördüğümüz Peggy Carter karakteri üzerinden ilerleyen bir dizi durumunda. Diziyi Captain America spin-off’u olarak görmek mümkün. Çünkü dizi First Avenger filminden sonra yaşananları anlatıyor. 1946 yılında dünyada barış sağlanmış fakat Hydra’nın etkinlikleri son bulmamıştır. SSR için çalışan Agent Carter, erkek egemen bir örgütün içinde bulunan bir kadın olarak zor anlar yaşamaktadır. Howard Stark’ın hainlikle suçlanmasının ardından aklanabilmek için Peggy Carter’dan yardım istemesi üzerine Agent Carter tehlikeli bir görev yürütmeye başlayacaktır. Agent Carter’a yardımcı olacak olan kişi ise Edwin Jarvis’tir. (Howard Stark’ın uşağı, Tony Stark’ın yapay zekası)






    Marvel's Agents of S.H.I.E.L.D

    Sezon Sayısı: 4 (Devam ediyor)
    Imdb: 7.5

    Şahsi yorumum: S.H.I.E.L.D'ın perde arkasını gözler önüne seriyor her bölümü film tadında geçiyor ve bir an olsun heyecan dinmiyor.

    Marvel dizileri arasında yer alan Agents of Shield, konu olarak MCU (Marvel Cinematic Universe) filmleriyle tamamen bağlantılı olarak işleniyor. Avengers’ta Loki tarafından öldürülen Phil Coulson’ın aslında ölmediği ve Nick Fury tarafından diriltildiği ortaya çıkıyor. Daha sonrasında Shield’ı yönetmeye başlayan Coulson, kendisine bir ekip oluşturarak tehlikeden tehlikeye atılıyor. Captain America: Winter Soldier filminde gördüğümüz Hydra darbesi Agents of Shield dizisinde detaylıca ele alınıyor. Zaten dizinin sonraki sezonları da Hydra-Shield çekişmesi üzerinden ilerliyor. Ek olarak Inhumans (Kree soyu) türünün ortaya çıkmasıyla dizi tadından yenmeyecek kıvama geliyor. Yine de dizi için sert eleştiriler var; MCU filmlerine bağlı olarak ilerlemesine rağmen filmlerden kalan kırıntılarla yetindiği konusunda büyük eleştiri almışlardı. Filmlerden kalan konular o kadar çok ayrıntılarıyla işleniyor ki, insanlar normal olarak dizinin içinde Captain America, Iron Man, Thor gibi karakterleri görmek istiyor.






    Marvel's Daredevil

    Sezon Sayısı: 3 (Devam ediyor)
    Imdb: 8.7

    Şahsi yorumum: Dövüş sahnelerine doymak istiyorsanız buyrun...

    Daredevil, taraflı tarafsız bütün izleyicilerin büyük beğenisini kazanmayı başardı. Hell’s Kitchen şehrinde adalet arayışında olan Matt Murdock, ortağı Foggy Nelson ile birlikte bir avukatlık bürosu açmıştır. Acemi birer avukat olarak adaletin temsilcileri olmaya karar veren iki sıkı dost, karşılaştıkları davalarda çok farklı etkenlerin yer aldığına şahit olur. Ancak adaletin sağlanma yöntemleri arasında sadece hukuk yer almamaktadır… Gündüzleri avukat, geceleri ise suçlularla savaşan bir kahraman olan Daredevil; küçük bir çocukken yaşadığı kaza sonucunda görme yetisini kaybetmiştir. Bunun üzerine babasını da kaybetmesiyle çocukluk çağını zor şartlar altında geçirecektir. Ancak dövüş sanatlarında ustalaşmaya başlaması, görme yetisinin yok olmasına rağmen diğer duyularının gelişmeye başlamasıyla aslında Matt Murdock hiç kimsenin elde edemeyeceği kadar büyük bir görüş yeteneğine sahip olacaktır.

    Daredevil’in baş düşmanı olan Kingpin, hatırlarsanız Spider-Man’in de azılı düşmanıydı. Dizide Wilson Fisk karakteriyle karşımıza çıkıyor. Hell’s Kitchen’ı yöneten Fisk; polis teşkilatını ve hukuku elinde oynatıyor, çeteleri yönetiyor, piyasaları çıkarına göre manipüle ediyordu. Daredevil ve Wilson Fisk kapışmasını ilk sezonda izlemiştik, hatta izlemeye doyamamıştık! Oyunculukların ve dövüş sahnelerinin level üstüne level atladığı bir dizi olan Daredevil, ayrıca yansıttığı o karanlık tarafıyla da izleyenlerini mest ediyor.






    Marvel's Jessica Jones

    Sezon sayısı: 1 (Devam ediyor)
    Imdb: 8.2

    Şahsi yorumum: Krysten Ritter aşığı olarak ağzımın suyu akarak izlediğim dizi Breaking Bad'de tanıdım çok dua ettim Marvel dizisinde oynaması için direk Jessicayı canlandırdığında sevinçten havalara uçtum. Süper gücü olan, beyaz tenli, fındık burunlu hanım kızımızın hikayesi

    Jessica Jones, konu olarak yine Daredevil’da olduğu gibi Hell’s Kitchen şehrinde geçiyor. Hell’s Kitchen’ın özel dedektifi Jessica Jones fazlasıyla içine kapanık bir karakter. En iyi arkadaşının alkol olduğu bile söylenebilir. Özel güçlere sahip olmasına rağmen normal bir yaşam sürmeye çalışan Jessica, bir gün eski belalısı olan Kilgrave’in şehre geri döndüğü öğrenir. Kilgrave’in sahip olduğu güçler Jessica’nın boyunu aşmaktadır, Kilgrave insanların zihnini kontrol edebilen bir seri katildir. Jessica’nın zihnini ele geçirerek geçmişte ona çok kötü şeyler yaptırmış olması, Jessica’nın bu adama karşı daha dikkatli olmasını gerektirecektir.

    Dizide Jessica Jones ve Kilgrave arasında mücadele işleniyor, tabi araya bir diğer kahramanımız Luke Cage’in de girdiğini unutmamak lazım. Zaten Jessica ve Luke arasındaki bağlantıyı ilk sezonun sonunda net bir şekilde ortaya çıkarıyorsunuz. Ardından Luke Cage dizisini izleyerek soru işaretlerini yok edebilirsiniz.





    Marvel's Luke Cage

    Sezon sayısı: 1 (Devam ediyor)
    Imdb: 7.7

    Şahsi yorumum: Harlem'e doymak istiyorsanız izlemeniz lazım.

    Marvel’ın afro-amerikan süper kahramanlarından olan Luke Cage; Hell’s Kitchen karakterleri arasında yer alıyor, ancak dizinin Harlem şehrinde geçtiğini unutmamak lazım. Jessica Jones ile yaşadığı travma sonrasında hayatına yeni sayfa açmak isteyen Luke Cage Harlem’e gelir ve bir berber dükkanında işe başlar. Geceleri ise Cottonmouth adındaki gangstere ait olan bir gece kulübünde çalışmaktadır. Cottonmouth ve kuzeni Mariah Dillard bütün şehri birlikte yönetiyordur. Kirli işlerin kas gücü Cottonmouth, politik gücü Dillard olacaktır. Sessiz sakin bir hayat süren Luke Cage’in damarına basılması uzun sürmez. Ortalık fena halde karışacaktır.

    Dizide Luke Cage’in geçmişi hakkında çok önemli bilgiler öğreniyoruz. Hapishane günleri, süper gücünü nasıl kazandığı, hayatının aşkıyla nasıl tanıştığı gibi konular hakkında bolca flashback mevcut. Jessica Jones dizisini izleyenler, Luke Cage dizisindeki bağlantıları daha net anlayabilir.

    Not: Claire Temple karakterini Daredevil’dan hatırlayanlar olacaktır, Luke Cage dizisinde de Claire’ı görüyoruz. Jessica Jones’ta ise sadece bir bölümde görebilmiştik. The Defenders oluşmadan önce, Claire diziler arasındaki bağlantıyı simgeliyor.





    Marvel's Iron Fist

    Sezon sayısı:1 (Devam ediyor)
    Imdb: 7.4

    Şahsi yorumum: Marve hayranı olarak büyük hüzün içerisindeyim en efsane karakterlerinden birini bu derece rezil etmeleri beni üzdü dizi olmamış, beğenmedim ama seriyi tamamlamak adına izleyin yoksa eksik kalır.

    Uzun yıllardır ortada görünmeyen milyarder Danny Rand (Finn Jones), geçmişi ve aile mirası ile yeniden bağ kurmak için New York şehrine geri döner. Kung-fu ustalığı ve ateşli Iron Fist’in muhteşem gücünü celbetme kabiliyetiyle, New York şehrini yolsuzluk ağına sokan suç örgütlerine karşı savaşır.





    Marvel's The Punisher

    Serinin belli olması açısından paylaşıyorum

    Sezon sayısı: Yapım aşamasında
    Imdb: -

    Daredevil dizisindeki Frank Castle rolüyle herkesi kendine hayran bırakan Jon Bernthal, bu sefer bir solo dizi olarak The Punisher’da karşımıza çıkacak. Dizinin 2017 yılında çıkması planlanıyor. Imdb üzerindeki oyuncu listesinin doğru olacağını düşünürsek, dizide Karen Page’i göreceğiz. Bu sebebe dayanarak dizi, The Punisher’ın Daredevil’dan sonra neler yaşadığını anlatacaktır. Ancak Frank Castle’a öncesinde neler olduğu hakkında flashback’ler göreceğimiz kesin.






    Marvel's The Defenders

    Sezon sayısı: Yapım aşamasında
    Imdb: -

    Hell’s Kitchen şehrinin bir nevi Avengers’ı olarak görebilirsiniz The Defenders’ı. Dört ayrı dizinin ve karakterin bir araya gelerek neler yapabileceğine şahit olacağız. 2017’nin bombası olarak The Defenders’ı büyük bir heyecanla beklemeye devam ediyoruz.





    Marvel Cinematic Universe Series şimdilik bu kadar



    Legion

    Sezon sayısı: 1 (Devam ediyor)
    Imdb: 8.8

    Şahsi yorumum: Kolay midesi bulanan, başı dönenler izlemesin dizi tam bir renk cümbüşü biraz sıkıcı gibi ilerlese de bu tarzı sevenler için biçilmiş kaftan

    Kendisine akıl hastası, şizofreni teşhisi konulan ve çocukluğundan beri bununla mücadele eden David Haller'i (Dan Stevens) merkezine almaktadır. Hayallerinde bir kız ile tanışır ve herşey bir anda değişir. Gördüğü ve duyduğu tüm seslerin gerçek olma ihtimali ile karşı karşıyadır.






    Narcos

    Sezon Sayısı: 2 (Devam ediyor )
    Imdb: 8.9

    Şahsi yorumum: Pablo Escobar'ın hayatını iki dedektifin gözünden izliyoruz Amerikan propagandası hakim olsada dizi oyunculuk, bölge, kurgu olarak efsanevi

    Uyuşturucu İle Mücadele Dairesi’nde çalışan bir Meksikalı bir ajan olan Javier Pena, ünlü Kolombiyalı uyuşturucu kaçakçısı Pablo Escobar’ı yakalamak için Birleşik Devletler tarafından Kolombiya’ya yollanır.

    Gerçek bir hayat hikayesinden uyarlanacak dizi, dünya çapına yayılmış bir uyuşturucu şebekesini engellemeye çalışan kolluk kuvvetlerini konu edinecek.



    *Heka bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    17 Mayıs 2011
    1. Marco polo ( sağlam , fena , harika , dipçik gimin , hem senaryo tarihsellik, hem çekimler 1 numero )

    2. The bastard executioner ( devamı yok maalesef )

    3. Banshee ( ilk sezonlar harika idi sooradan bozdu seyri bıraktım )

    4. The last man on earth ( ilk sezonlar iyidi , sonradan cıvıdı )

    5. 12 monkeys ( absürd gibi görünüp , quantum olabilitesi sebebi ile hojdur efsanedir candır , hele o kafadan kontak gız benimdir , yan bakanı furrum. )

    6. Utopia ( hali ahvali özetler , hassas bünyelerde basur yapar. )

    Yazmayı unuttuklarım vardır , mesela Alf , mesela ziyaretçiler :p...
    EmreKocyigit bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    11 Mayıs 2014
    Şehir
    Muğla/Uşak
    Motosikleti
    Café Racer
    Ellerinize sağlık, çok güzel bir konu olmuş.

  4. #4
    whitedeamon - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    MTT Y2K
    Eskiden başından kalkmazdım şimdi başımı işten güçten kaldıramıyorum.Özledim bak şimdi.Gidip birkaç sezon bitireyim.

  5. #5

    Üyelik
    10 Ocak 2016
    Şehir
    Adana
    Zamanla güncellerim

  6. #6
    TamGazDevam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2015
    Şehir
    Mersin / Adana
    Motosikleti
    YBR 125 08' / HONDA CIVIC VTEC 1.6 04'
    Oraya bi friends ve shameless rica ediciğim.

  7. #7

    Üyelik
    24 Ekim 2016
    Motosikleti
    MT-07
    Bir çok Amerikan yapımı diziyi izlemiş olarak bende favorilerim ve izlemekte olduklarımı yazayım:

    Favorilerim:

    1. The Sopranos (10/10)
    2. The Wire (10/10)
    3. Breaking Bad (9/10)
    4. Rome (8/10)
    5. Fargo 2. Sezon (8/10)
    6. Dune (7/10)


    İzlemekte olduklarım (devam edenler):

    1. The Expanse (7.5/10)
    2. The Man in the High Castle (7/10)
    3. Into the Badlands (6.5/10)
    4. Stranger Things (6.5/10)
    5. House of Cards (6/10)
    6. Legion (6/10)
    7. Daredevil (6/10)
    8. Game of Thrones (4/10)

  8. #8
    Thracian - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Haziran 2012
    Şehir
    Lüleburgaz-Bursa
    Yanılmıyorsam Daredevil'in şu anda yayınlanmış 2 sezonu var.3 sezon 2018 de.Daredevil,Jessica Jones ve Breaking Bad benim de severek izlediğim dizilerden.Güzel konu,boş bir zamanımda bende bir kaç dizi ekleyeyim.

  9. #9

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    1-) True detective
    2-) Black mirror
    3-) shameless
    4-) Sons of anarchy
    5-) banshee
    6-) lie to me
    7-) Sherlock
    8-) breaking bad

    Not: Numaralandırma güzellik derecesine göre değil kafaya göre yapılmıştır. Fakat hepsi geçerli dizilerdir.

  10. #10
    SuleymanE - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Mart 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 / Xpulse 200 4v
    Güzel başlık,el atmadan olmaz, söylenmeyen 1-2 dizi de ben ekleyeyim:

    1) House MD (sağlam dizi)




    2) Westworld (Anthony Hopkins Resisin hatrına bile izlenir)




    3) Fargo ( acayip konulu acayip bir dizi )




    4) South Park (bildiğiniz alıştığınız çizgi filmlerden değil, Eric Cartman'a dikkat!! )




    5) Hannibal (uyarı: midesi sağlam olmayan izlemesin, rahatsız edici oranda kan ve ceset var)


  11. #11
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F
    White Collar ı dün bitirdim, baya güzel dizi.

  12. #12
    tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Ducati 797

  13. #13

    Üyelik
    20 Aralık 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Gsx-R 1000(gixxer k9)
    [IMG][/IMG]

  14. #14
    BigLion - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Ekim 2015
    Motosikleti
    Piaggio xevo 250 ve Yamaha Tracer 700
    Burda liste yapmayacağım, önereceğim tek bir dizi var ve herhalde son 7-8 yıldır izlediğin en iyi dizi. The Americans (rus ajanların abd ye yerleşmesi ile ilgili)
    motorstorm bunu beğendi.

  15. #15
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    bende son 1 yıla kadar çılgın dizi izlerdim ama son bi yılda çift iş yaptığım için hiçbirşey takip edemiyorum
    benim de favorim
    piresin break
    breking bad
    arrow
    en son viking i takip ediyordum oda sapıttı bıraktım gitti

  16. #16
    manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2014
    Şehir
    Aydın/Kuşadası
    Motosikleti
    MT-25
    Grimm,Fringe...

  17. #17

    Üyelik
    26 Ekim 2015
    Şehir
    Mersin/Toroslar
    Motosikleti
    Benelli Tnt 250
    Birçok diziyi izledim ama favorim Shameless Breaking bad ve Westworld oldu

  18. #18
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Westworld , keşke 1. sezon ile 2. sezon arası 2 sene olmasaydı. 2018'e kadar dizinin 2. sezonunu bekleyeceğiz şimdi.
    Çok eski ama izlemeyen ve boş vakti çok olanlar için Lost.
    The 100 de fena değil.
    Nedense bilmiyorum, şu sıralar Suskunlar izliyorum, psikolojim bozuk herhalde
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  19. #19
    Tefoo - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Kasım 2015
    Şehir
    İstanbul - Memleket: Manisa
    Motosikleti
    Kymco People S200
    oz
    the mentalist
    smallville
    prison break
    heroes ilk 2 sezon
    desperate housewives
    Aşırı hız ve dikkatsizlik motorcunun en büyük düşmanıdır.

  20. #20

    Üyelik
    20 Ağustos 2015
    Motosikleti
    CBR 250 R
    Yabancı dizi arşiv yapıpta "BURN NOTİCE" eklememek ayıp olur. Benim favorimdir kendisi
    Ayrıca dexter , doctor who gibi efsanelerde unutulmamalı.
    konuyu takipteyim umarım güzel paylaşımlar görürüz.
    F54 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)