Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Sgk , yeni iş ve eski işten ayrılış sorunsalı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    01 Temmuz 2015
    Herkese merhaba
    22 yaşında bir stajyerim aynı zamanda rc 200 sahibi 2 senelik motorcuyum. Benim sorunum şu abilerim ben bir işe girdim ve çok kısa süre çalıştım ( 2 gün).İmza attığım evrak sadece ticket'ı aldığıma dair zaten işe giriş evraklarımın da çoğunu teslim etmemiştim. Şimdi yeni bir işe geçiyorum (şartları çok daha iyi olduğu için)ama geçtiğim yere işe girdiğimi söylemedim. Şimdi eski iş yerimin sorun olmasından korkuyorum. Buna önlem alabilir miyim? Tam anlamıyla çıkış yaptığıma dair bakabileceğim bir mecra var mıdır?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    30 Nisan 2016
    Evrakları verip daha giriş yapmamışsaın ki çıkış yapasın kardeş sıkıntı olmaz
    tiginatilla bunu beğendi.

  3. #3
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Sorun olmaz. Zaten eski yer senin girişini yaptıysa bile çıkışını çoktan yapmıştır . Aksi halde onlarda gözüktüğün her gün için sgk ya pirim ödemesi gerekir. Yeni iş yerine başla. Olur da eski çalışıyor gözüküyorsan, eski işyerini arayıp çıkışını yapmalarını istersin. E devletten sgk 4a dökümlerinden adına yatırılmış primleri görebilirsin.
    tiginatilla bunu beğendi.

  4. #4
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    E-devlet Sgk kurumu işlemleri ilk baştaki Sgk Tescil ve Hizmet Dökümüne girdiğinde durumu kısmında pasif yazıyorsa çıkışını vermişlerdir. Lakin verdikleri gün gözükmeyebilir bir gün sonra gözükebilir. Tabi sen diğer işyerine de girişini yaptırdıysan hiç pasif gözükmeyebilir.

    Eski işyerin sorun olmaz, yeni işyerin giriş yaparken sistem uyarı da vermez. İki işyerinde sigortalı olmanın bir sakıncası yok senin açından sadece günlerin çakışırsa aylık 30 günden fazlaysa az olan işyerini iptal ederler. Yalnız iş ahlakı gereği arayıp benim çıkışımı verin işe devam etmeyeceğim demelisin.
    tiginatilla bunu beğendi.

  5. #5
    serhat207 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ağustos 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NSS FORZA 300
    Arkadaşlar açıklamış e devlet hakkındaki işlemleri sana tavsiyem şu. İş yerleri 10 gün geriye kadar çıkışını verebiliyor. Versinler çıkışını sen yoluna bak. 2 yerde sigortalı olmanın bir sakıncası yok tabi bu part time işlerde geçerli. Ama mevzuatta bir cezai işlem de yazmıyor. Senin yapman gereken önceki iş yeri ile arandaki bağları koparman. İyi günler.
    tiginatilla bunu beğendi.

  6. #6
    MotorKafa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Mayıs 2010
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF 1000 FA
    Geçtiğimiz aylarda bir şirketle bütün sözleşmeleri imzalayıp ertesi gün işe başlıyorum olarak anlaşmıştım. İşe giriş evraklarımın tamamını da sözleşme imzaladığım gün teslim ettim. Sözleşmeyi imzalayıp ofisten çıktıktan sonra gelen bir telefonla çok daha iyi bir teklif aldım. Ertesi gün işe başlayacağım yere gidip istifa ettim Özetle tüm sözleşmelerde 2 ay deneme süresi olmak zorundadır. Bu hem iş veren hem de çalışan için geçerli bir süredir. Bu yüzden işe girişini yapmış olsalar bile ilk 2 ay hiç bir şey demeden çıkışını yapmak zorundalar.
    tiginatilla bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)