Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Patronlardan Üniversite mezunlarına gelen tepkiler.Sizlerin yorumları

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    shooter1 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Temmuz 2013
    Şehir
    Manisa
    doğru ama niye doğru çünkü sistem öyle bir saçma çoğu kişi yeteneği olan bir bölüme gitmiyor
    işin başka bir boyutu sevdiği işi yapmıyor bu yüzden de işini takip konusunda sıkıntı var


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    Hubalahubhub - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Şubat 2016
    Şehir
    istanbul/bingol
    Motosikleti
    Caponord 1200 adv
    Bosuna patron olmuyorlar iste, su egitim sistemi bos adama diploma vermekten oteye gecmiyor. Bizde egitim ezber ve odev vermek olarak algılanıyor halbuki ogrenciyi parmaklari ayaklari yorarak degil zihnen yormalisiniz... Öğrenci soru sormayi bilmiyor ogrenci merak etmiyor bunlar hep eksik egitimimizde. Kalifiye adam bu sistemden zor cikar.

  3. #23

    Üyelik
    17 Haziran 2016
    Adamlar yök e kızıyor, yeni mezuna 1300 lira para verirken utanmıyor. Koca vestelin ceosu mu artık kimiyse ustanın yaptığı işle mühendisin yaptığı işin aynı olmasını bekliyor. Niye? Çünkü adamın işine öylesi geliyor, ustanın işini de yapsın, 1300 yerine 1500 veriyim, hem ben kazaniyim hem bu yeni mezun kendini üstün hissetsin diyor. Bi o akıllı anasını satiyim. Yök e kızıp cv leri çöpe atıyomuş biri de, kimse de adama gidip diyemiyo işte tecrübesiz elemanı al yetiştir güzelce, stajlarında fotokopi çektirmek yerine iş öğret, adama hakettiği maaşı ver, adam da senin için canla başla çalışsın. Kabul ediyorum üniversiteler artık mantar gibi oldu her yerde var iyisi de kötüsü de. İmkanı olan gitmek istiyor ki bence bu da normal. Ama bu iş insanların öpülmedik bi kulak memesini bırakan yönetici kafasıyla da olmaz. Aklıma daha çok şey geliyo da buraya yazmaya terbiyem el vermiyo 😄 bu arada forumu uzun süredir takip ediyorum, kısa bi süre önce üye oldum bu da ilk mesajım. Biraz uzun oldu kusura bakmayın 😄 herkese merhaba 😄
    CrazyBullet bunu beğendi.

  4. #24
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    eğitim sistemi böyle olduktan sonra patron ve patron olacaklar tabi ki binecek ve binmeye devam edecek.. burada farklı bölümlerden mezun olmuş sürüyle insan var. rusyada da var ırakta da vardı..

  5. #25
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Üniversitede öğrenilmesi gereken meslek/işleri boşverin, piyasa kalifiye eleman bulmakta çok zorlanıyor.

    Çok geç değil, kısa bir zaman sonra 2000-2500 liraya çalışan üniversite mezunu Türk gençleri haricinde 4-5 bin liraya çalışan Suriye'li, Afgan, Irak'lı belki de afrikalı gençler olacak.

    Neden? Çünkü bizim gençlerimiz sadece okuyor, çalışmıyor. Okuduğu bölümle ilgili de çalışmıyor, okuduğu bölüm haricinde de bir meslek öğrenme gayretinde değil.

    Lan okuyoruz ama yazları da bir marangozun yanında çalışalım, olur da okuduğumuz bölümle ilgili bir iş bulamazsak alternatifimiz olsun, aylaklık etmeyelim demiyor.

    Herkes okuyor (çoğunluk), mesleğe yönelik eğitim öğretim çok boşlanıyor ülkemizde.

    Usta, zanaatkar sıkıntısı çekiyoruz. Herkes çocuğunu üniversite okutmaya çalıştığı için kimse fayanscı, duvarcı, marangoz, tamirci, elektrikci, sucu vs olmuyor. Hayatın idamesi için gerekli bu ve benzeri mesleklere yönelen çok az, böyle olunca da talep fazla arz eksik kalıyor.

  6. #26
    something123 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2015
    Motosikleti
    MT 07
    yanımda iktisat univ ogrenicisi 2. dınıf bir cocuk calışıyor, ailesi "awesomee butun yaz boyunca ps oynacak meslek ogretirmisin?" dediler..
    Dedim ki, çocugu gönderin bi konuşayım siz istiyorsunu ama o istiyor mu? Geldi konuştuk.. İstiyorum abla yaparım ben dedi..
    bütünlemelerine denk geldi bizim yogun işler, sınavlarından 2 3 saat önce cık dedim, dersler önemli öncelik okuycaksın,

    O arada ofisin bir bolum işini yapan eleman ben ayrılıyorum dedi, bende bu cocuga dedim ki onun yaptıgını yapabilir misin?
    Dedi abla yaparım, başladık ogretmeye, 3 ayda zehir gibi iş yapıyor...

    ustelik devletin işbaşı programına aldırdım.. asgari maaşını devlet veriyor..

    Öğrenci arkadaşlarım, işbaşı programını araştırın, işverenin karşısına gidin ve size hiç bir maliyetim olmayacak çalışmak istiyorum diyin, bu şekilde işe alınan hevesli pırıl pırıl ogrenciler var.. okuyun univ mezunu mutlaka olun, devlet 4 yıllık okuma zorunlugu bilmem ne işiiçin zart diye yasa çıkartır öncelikle diploma işini halledin, ama lutfen çalışın bir yandan.. evde olmanın kimseye faydası yok, iş yok diyene de, dediğim gibi etrafınızda patron olan, işveren olan insanlara bu programı söyleyin, araştırın.. faydalı olacaktır..
    Olcay Avşar, jimi_hendrix ve keremkrmn bunu beğendiler.

  7. #27
    AsirMahfi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2015
    Şehir
    Beyoğlu
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Ben üniversite bitirmedim, bi bok bildiğim de yok üstelik. Ben napiyim?
    Tefoo, pea ve fazil bunu beğendiler.

  8. #28

    Üyelik
    02 Haziran 2007
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Öncelikle okuyun okumayı iş bulmak için yapıyorsanız okumayın okuyun kendinizi geliştirin bu ülkede askerlik için okuyun. arkadaş ben lise mezunuyum kendi işim var ama geniş alanlara adım atmak istiyorum Hangi firmaya iş başvurusu ve yetersiz lise mezun olma ve yetersiz kaldı bu sefer de diyor ki tahsili yetersiz iki ucu b**** ek arkadaşlar üniversite okuyup iş sahibi olmak istiyorsanız ben iki tane kardeş okuttum ve bunlar okuldan mezun olduğu gibi işe yerleştiler sebebi sadece şu 4 yıllık bir okul Hele ki işletme ve iktisat fakülteleri mankenlik ajansı gibi eğer ki Üniversite ortamı takılıp yiyelim içelim Gezelim sevgili yapalım falan filan değer 4 yılı boş yere geçirirseniz sonuç böyle bir Hüsran olur 3 yönetici çok haklı kaç tane üniversite mezunu tanıdıysan hepsi tamam bizim Res okuduk emeklemeden yürüyen Amir memur müdür olacağız masa başı iş 8 saat 5000 lira maaş cumartesi pazar tatil ikramiyeler Neden Çünkü üniversite mezun olanlar oldu canım benim kardeşlerim ve yeğenim 4 yıl boyunca okuldan işe işten eve yaşadılar onlar da insan anca cumartesi günleri gezme tozma yaptılar. kendilerini sevdir diller askerlik bitti işleri var maaşları güzel 1 İ inşaat mühendisi diğeri mimar yeğenim subay oldu. Ama o çocuklar şantiyelerde ne süründüler.

    Sen üniversite okuyorum baba para gönder ben raks edeceğim dersen sonu böyle olur.


    motosiklet üzerinde sesli bir şekilde yazdırdım imla hataları için özür dilerim

  9. #29
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Ülke olarak okul biter para gelmeye başlar sanıyor olmamız.

    Yani üniversiteyi bitirince masabaşı temiz ve dolgun maaşlı bir iş hazır bekliyor ya.

    Aşağıdaki yorumu yazan arkadaşımız da durumu bu şekilde değerlendirmesinden anlayabiliriz.


    Alıntı osiosborn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    İstanbulda 5 sene tecrübeli mühendise: '1300TL'ye 6 ay çalışıver, sonra bakarız.' cümlesi kuruluyorsa herkesin yönetici olup en azından karnını doyuracak kadar para kazanmak istemesi kadar doğal birşey yok.

    Bunu söyleyen sözüm ona kıçımın çok bilmiş CEO'ları söyleyin bakalım İstanbul'da 1300TL'ye nasıl yaşanır?
    1300 TL ve daha aşağısına insanlar yaşayabiliyor veya yaşayamıyor. Kişinin eğitim seviyesi yaşayabilme şartlarında etkili değildir. Hiçbir üni bitirmeyen Düne kadar 800 TL maaşla çalışıp, yaşayıp, çocuklarını okutan adam birçok insan var bu ülkede. Üni bitirip o paraya yaşayamıyorsan gidip o kişilerden ders almanı tavsiye ederim.


    Sürücü belgesi olup da araç kullanamayanlara deriz ya " Ehliyetini koltuğun üstüne koy o kullansın "

    İşveren gözüylede baktığımızda aynı sonuç ortaya çıkar. Diploma hiçbirşey üretmez.

    Diploma konusunda iddialı olan arkadaşlar bana MİMAR SİNAN ın hangi Üni den diploma aldığını söylemesini rica ediyorum.


    İşin başında EGO gelior.

    Okulu bitirip şantiyeye gelen mühendis arkadaşlarımız babası yaşındaki ustabaşı/formen/tekniker arkadaşlara ismi ile hitabedebilme cürretini utanmadan sıkılmadan gösterebiliyorken kendisinede bey dedirmek konusunda çok becerikliler. Üretebildikleri de tabiki koca bir sıfır. Sonraki 5 yılda saygı göstermediği insanlardan öğrenecek herşeyi.

    EGOlarımızdan kurtulursak sanki biraz daha kolay olur gibi geliyor bana.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  10. #30
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Gıda mezunuyum makina mezunu birinden daha iyi anahtar tutarım. Otomotiv konusunda daha bilgiliyim. Mış miş dır dir ile konuşmuyorum tanıdığım çoğundan bi cacık olmaz. Kendi sektörüm için de söyleyeceklerim var. Yeni bir gıda müh geliyor. Cin olmadan adam çarpmaya çalışıyor. Ego savaşları yüzünden bi çok insan bu tarz dallamalara kızarak işi bırakıyor. Belki özellikle öyle birini işe alıyorlar fakat ne işten ne üretimden ne kaliteden ne de yasalardan anlamayan üç kuruşluk adam çok piyasada. Hayatı boyunca hiçbir sosyal altiviteye katılmamış sırf inek gibi ders çalışmış(anca öyle başarır zekayla başaramazlar) etraflarında bi tane sevenleri arkafaşları yok. Hep ezilmiş. Bir anda mühendis statüsü veriyorsun. Hooop ben sizin aganızım diyor. Eğitim sistemi de bi yere kadar.

  11. #31

    Üyelik
    13 Nisan 2016
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Pulsar 150 NS
    Ben de anlamis degilim ki bu isi...Arkadasim lise mezunu bile degil ayakkabicinin yaninda calisip devam edicem ya dediginde biz dedik ki: Olum yapma yakma basini...

    Sonuc: Kallavi araba bir ev ve bol miktarda ciragi...

    Bana gelince yaz kis (okumama ragmen) surekli calisiyorum ne mi oluyor? Okul masraflarina gidiyor ? Yakin zamanda kendime ait evim olacak mi? Hic sanmiyorum... Artik bende kararimi sorgulamaya basladim.

  12. #32

    Üyelik
    16 Eylül 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    gt250r
    Şimdiki aklım olsa berber çırağı olurdum liseye bile gitmezdim.3 senede kalfa,5 senede usta olunur. Küçük sermaye ile dükkan açar Miss gibi takılır en az 3x asgari ücret kazanırdım.

  13. #33
    typhoonn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Haziran 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdiki aklım olsa berber çırağı olurdum liseye bile gitmezdim.3 senede kalfa,5 senede usta olunur. Küçük sermaye ile dükkan açar Miss gibi takılır en az 3x asgari ücret kazanırdım.
    Abimin kuafor salonu var sabah 8bucukta is basi gece sat belirsiz 11 12 1 2... Su an curosu 8 ila 10bin lira arasi ama yaginda varis var surekli agriyo 31 yasinda ve 'bu is 35ten sonra yapilmaz' diyo.. Insanlarin pisligini yikanmamis balcik gibi saclari saymiyorum

  14. #34

    Üyelik
    28 Nisan 2016
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster



    İşin başında EGO gelior.

    Okulu bitirip şantiyeye gelen mühendis arkadaşlarımız babası yaşındaki ustabaşı/formen/tekniker arkadaşlara ismi ile hitabedebilme cürretini utanmadan sıkılmadan gösterebiliyorken kendisinede bey dedirmek konusunda çok becerikliler. Üretebildikleri de tabiki koca bir sıfır. Sonraki 5 yılda saygı göstermediği insanlardan öğrenecek herşeyi.

    EGOlarımızdan kurtulursak sanki biraz daha kolay olur gibi geliyor bana.
    Bu konuda zaten bir sıkıntı var.Diploma insanlık veya adamlık üretmiyor.Bu saygıyla alakalı.Karşındaki kişi zaten el emeğiyle para kazanmaya çalışıyor ve bir şeyler öğrenebilmek varken onu aşağılamak gerekmez.Özellikle kim olursa olsun ismen hitaplardan kaçınmak gerekir.İş yerinde bey,hanım,şef,usta sıfatlarını kullanılabilir.Çalışan çırağada Bey ifadesini kullanabilirsiniz.Ben İsmen hitabı hiç sevmediğim için bey veya usta lafını kullanmayı tercih ederim.Ustaya ..... Bey dediğimde adam bir duraksayıp yüzüme bakıyor çünkü hiç böyle bir şey dememişler.

    Burada bir kaç noktayı kaçırmamak lazım.Altınızda çalışan insan el emeğiyle para kazanıp evine ekmek götürmeye gelmiştir.Sen ise onları yönlendirecek insansın.İş öğretmeyeceksin bilgi vereceksin.Bağırıp çağıramazsın aşağılayamazsın ve yaptığı işe küfür edemezsin.

    Bu konuda yeni mezun arkadaşlar hem mülakatlarda hemde iş yaşamında çok hata yapıyorlar.

  15. #35
    osiosborn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ocak 2016
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ülke olarak okul biter para gelmeye başlar sanıyor olmamız.

    Yani üniversiteyi bitirince masabaşı temiz ve dolgun maaşlı bir iş hazır bekliyor ya.

    Aşağıdaki yorumu yazan arkadaşımız da durumu bu şekilde değerlendirmesinden anlayabiliriz.




    1300 TL ve daha aşağısına insanlar yaşayabiliyor veya yaşayamıyor. Kişinin eğitim seviyesi yaşayabilme şartlarında etkili değildir. Hiçbir üni bitirmeyen Düne kadar 800 TL maaşla çalışıp, yaşayıp, çocuklarını okutan adam birçok insan var bu ülkede. Üni bitirip o paraya yaşayamıyorsan gidip o kişilerden ders almanı tavsiye ederim.


    Sürücü belgesi olup da araç kullanamayanlara deriz ya " Ehliyetini koltuğun üstüne koy o kullansın "

    İşveren gözüylede baktığımızda aynı sonuç ortaya çıkar. Diploma hiçbirşey üretmez.

    Diploma konusunda iddialı olan arkadaşlar bana MİMAR SİNAN ın hangi Üni den diploma aldığını söylemesini rica ediyorum.


    İşin başında EGO gelior.

    Okulu bitirip şantiyeye gelen mühendis arkadaşlarımız babası yaşındaki ustabaşı/formen/tekniker arkadaşlara ismi ile hitabedebilme cürretini utanmadan sıkılmadan gösterebiliyorken kendisinede bey dedirmek konusunda çok becerikliler. Üretebildikleri de tabiki koca bir sıfır. Sonraki 5 yılda saygı göstermediği insanlardan öğrenecek herşeyi.

    EGOlarımızdan kurtulursak sanki biraz daha kolay olur gibi geliyor bana.
    Bende sana sahibinden.com'a girip İstanbulda ev kiralarına bakmanı tavsiye ederim. Sen bilmezsin barınmak insanın temel ihtiyacıdır.

    Seni belliki okumuş insanlar çok ezmiş, ondan böyle yazmışsın. Git 800TL'ye yaşayanlardan ders al diyeceğine, vatandaşı sömüren kapitalisti öveceğine, milletin yaşam standartlarını nasıl iyileştiririm, pastayı nasıl daha eşit dağıtırım diye uğraşmanı tavsiye ederim ben sana.

    Sen bilmezsin mühendis fiziksel becerilerini kullanan adam değildir.

    Mühendis cıvatanın olması gereken sınıfını söyler, çapını boyunu söyler, ne kadar sıkılacağını söyler. Zihinsel becerilerini kullanır. O cıvatayı alıp yerine yerleştirip sıkmaz. Onu işçi yapar.

    Dünyada bu böyledir.

    Yazdıklarını birkaç defa okudum. Sen gerçekten, kendini ezik olarak görüyorsun.

    Sana Türkçe de öğreteyim madem yazıyorum. Tavsiye, öğüt iyi şeyler için verilir. 800TL'ye çalış çocuk okut diye tavsiye verilmez, buna beddua, lanet okuma denir.
    CrazyBullet bunu beğendi.

  16. #36
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı kahraman1 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Şimdiki aklım olsa berber çırağı olurdum liseye bile gitmezdim.3 senede kalfa,5 senede usta olunur. Küçük sermaye ile dükkan açar Miss gibi takılır en az 3x asgari ücret kazanırdım.
    Şimdiki aklım olsa çoktan kepçe operatörüydüm. Ama isteyerek gittim, bu makinalar nasıl yapılıyor nasıl tasarlanıyor öğrenecem dedim...
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"

  17. #37
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı osiosborn adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bende sana sahibinden.com'a girip İstanbulda ev kiralarına bakmanı tavsiye ederim. Sen bilmezsin barınmak insanın temel ihtiyacıdır.

    Seni belliki okumuş insanlar çok ezmiş, ondan böyle yazmışsın. Git 800TL'ye yaşayanlardan ders al diyeceğine, vatandaşı sömüren kapitalisti öveceğine, milletin yaşam standartlarını nasıl iyileştiririm, pastayı nasıl daha eşit dağıtırım diye uğraşmanı tavsiye ederim ben sana.

    Sen bilmezsin mühendis fiziksel becerilerini kullanan adam değildir.

    Mühendis cıvatanın olması gereken sınıfını söyler, çapını boyunu söyler, ne kadar sıkılacağını söyler. Zihinsel becerilerini kullanır. O cıvatayı alıp yerine yerleştirip sıkmaz. Onu işçi yapar.

    Dünyada bu böyledir.

    Yazdıklarını birkaç defa okudum. Sen gerçekten, kendini ezik olarak görüyorsun.

    Sana Türkçe de öğreteyim madem yazıyorum. Tavsiye, öğüt iyi şeyler için verilir. 800TL'ye çalış çocuk okut diye tavsiye verilmez, buna beddua, lanet okuma denir.
    Başdan da söylediğim gibi çok güzel bir örneksin. Üni bitirmişsin ve daha okuduğunu bir seferde anlayamıyorsun, defalarca okuyorsun sonra da yanlış anlıyorsun. Anladığın yanlışla da insanlara hakaret edip kendini rezil ediyorsun. İşde net bir Türkiye gerçeği. Boş ve hatta bomboş diplomalı insanlar ordusu. Sende bu boşluğun içinde ne dediğini bilmediğin için yazdıklarına cevap vermeyi uygun bulmuyorum.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  18. #38
    jackonbir - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2011
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    hondabeat > cbf150 > twsapache > cbf150 > NC700 >
    ben üniversitede okurken ilkokul hocam ayarında bir hoca görmedim

  19. #39
    CrazyBullet - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Nisan 2016
    Şehir
    Assen
    Motosikleti
    Honda RCV213, Yamaha YZR500
    Patronlar alaylilarla okullulari birbirine vurdurtmus yine kazanan kasa olmuş ak

  20. #40
    jimi_hendrix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2015
    Motosikleti
    Yohhh
    Alıntı awesomee adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    yanımda iktisat univ ogrenicisi 2. dınıf bir cocuk calışıyor, ailesi "awesomee butun yaz boyunca ps oynacak meslek ogretirmisin?" dediler..
    Dedim ki, çocugu gönderin bi konuşayım siz istiyorsunu ama o istiyor mu? Geldi konuştuk.. İstiyorum abla yaparım ben dedi..
    bütünlemelerine denk geldi bizim yogun işler, sınavlarından 2 3 saat önce cık dedim, dersler önemli öncelik okuycaksın,

    O arada ofisin bir bolum işini yapan eleman ben ayrılıyorum dedi, bende bu cocuga dedim ki onun yaptıgını yapabilir misin?
    Dedi abla yaparım, başladık ogretmeye, 3 ayda zehir gibi iş yapıyor...

    ustelik devletin işbaşı programına aldırdım.. asgari maaşını devlet veriyor..

    Öğrenci arkadaşlarım, işbaşı programını araştırın, işverenin karşısına gidin ve size hiç bir maliyetim olmayacak çalışmak istiyorum diyin, bu şekilde işe alınan hevesli pırıl pırıl ogrenciler var.. okuyun univ mezunu mutlaka olun, devlet 4 yıllık okuma zorunlugu bilmem ne işiiçin zart diye yasa çıkartır öncelikle diploma işini halledin, ama lutfen çalışın bir yandan.. evde olmanın kimseye faydası yok, iş yok diyene de, dediğim gibi etrafınızda patron olan, işveren olan insanlara bu programı söyleyin, araştırın.. faydalı olacaktır..
    yaw bizim bundan neden haberimiz yok?
    "ONE DAY YOU WILL WALK ALONE"


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)