Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Bilgisayar Donanım yardım

Motovento
    REKLAM ALANI
    caglar48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    BMW S1000R
    Evet arkadaşlar bi konuda bi maruzatım var çok fazla araştırıdm fakat bı sonuca varamadım kullandıgım laptop i7 4710HQ 2.5-3.5Ghz - gtx 770m - ssd uzerıne kurulu fakat bellı bı oyunda en az 300 350 fps almam gerekırken 120 130 fps alıyorum sebebı donanımsalmıdır yazılımsalmıdır yardımcı olabılecek varmı ?

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    Kocaeli İl Temsilcisi Ezio41 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    2016 Yamaha XJ6 Diversion F ABS
    Alıntı caglar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evet arkadaşlar bi konuda bi maruzatım var çok fazla araştırıdm fakat bı sonuca varamadım kullandıgım laptop i7 4710HQ 2.5-3.5Ghz - gtx 770m - ssd uzerıne kurulu fakat bellı bı oyunda en az 300 350 fps almam gerekırken 120 130 fps alıyorum sebebı donanımsalmıdır yazılımsalmıdır yardımcı olabılecek varmı ?
    Notebooklar belirli bir süre kullanımdan sonra performansları düşüyor. Ondan olabilir mi acaba ? Hangi oyundan bahsediyorsunuz cs:go mu ?
    Honda CBF 150 < Kawasaki Z 250 SL < Yamaha MT-25 < Yamaha XJ6 Diversion F

Ekran kartının üreticileri ve kullandıkları yonga setler, ve benchmarkta vs oyun reklamları, oyunların fizik motorlarının hangi chipsettle evvelden sevişmiş oldukları gibi bir ton değişken var, 350 fps? 120 en babasında çevirirken, yakınımda olsaydın g6'yı kafana..

Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı Ezio41 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Notebooklar belirli bir süre kullanımdan sonra performansları düşüyor. Ondan olabilir mi acaba ? Hangi oyundan bahsediyorsunuz cs:go mu ?
    Evet cs:go dan bahsedıyorum fakat kullandıgım laptop msi gt60 2OC modeli pıyasanın bıraz ustunde bı laptop bu kadar performans kaybetmesı bıraz sasırtıcı degıl mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:14 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:10 ----------

Alıntı Carbondioxid adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ekran kartının üreticileri ve kullandıkları yonga setler, ve benchmarkta vs oyun reklamları, oyunların fizik motorlarının hangi chipsettle evvelden sevişmiş oldukları gibi bir ton değişken var, 350 fps? 120 en babasında çevirirken, yakınımda olsaydın g6'yı kafana..
    Daha fazlasını alma ımkanı varken neden dusukle yetınelım ki ?
    https://www.instagram.com/besafes1kr/

Alıntı caglar48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Daha fazlasını alma ımkanı varken neden dusukle yetınelım ki ?
    Yerden göğe haklısın, daha iyisini aldığında, şuan kullandığını bana hedaye yollaman için adres bilgilerimi ö.m attım, tez zamanda daha iyisine bende hedayeme kavuşma dileklerimle.

mustafa42121 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Driver lar guncelmi ? Laptop temizmi? Yeterince soguyormu? işletim sistemi uygunmu? Vs bunlara bi bak bide oyunun ayarlarina bak

tigermbz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati 797
    alın bunu burdan
    Shrieker bunu beğendi.

viper17 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    en az 300 350 fps

Motosikleti
    BMW S1000R
    Abes olan nedir onu anlamadim i5 islemci gtx 770m bide hdd ustune kurulu makineyle 320 fps aliniyor , alin bunu burdan tarzindaki yorumlarin sebebini anlayamadim

Motosikleti
    Mh Drift 125>Rx3i Evo Abs
    haklı ben 3.nesil i7 gt 740 m ile 50 60 fps alıyorum temiz kurulum yapın farklı bir oyun deneyin optimize olayı vs olabilir

fps den kasıt, frame per second, yani ekranda ekran kartının sahneyi render edip saniyedeki gösterilecek kare sayısından bahsediyoruz, senin ekran kartın saniyede yarım milyon kareyi render edip ekrana bassa sen beyninle kaç tanesini göreceksin? neden ekran kartına boşu boşuna elektirik yaktırıyorsunuz, bedavadan gereksiz aynı kareleri render ettiriyorsun? amaçsızca bir istek seninkisi, senin gözün saniyede kaç kareyi seçebiliyor? kuşlar 150kare seçebiliyor, sen azamı 30-40 kare seçebilirsin ki bunun birde lcd etkeni var, kısacası boşu boşuna yüksek fps lere kafayı takmışsın 40 50fps yeterli bir rakamdır akıcı bir şekilde oyunu oynamak için,

bu yüzdende oyunların grafik sekmelerinde fps kilidi vardır, açarsın hem enerjiden tasarruf yaparsın hemde performansdan,
    aşırı yüksek fps ekranda bölünmelerede yol açar,

seninkisi pisikolojik 120fps alıyorsunda ne oluyor bize bir anlat? o ekranın sağında duran bir rakamdan ibaret sadece, diyorsunki 300fps olsun..

bir çok sebebi olabilir, ekran kartının driver ini günceller veya downgrade yaparsın eğer umduğun gibi olmuıyorsa yapabileceğin pek fazla bişi yok.

eğerki sen ben 300fps alamadığım için oyunda şöyle bir sıkıntı çıkıyor şeklinde
    bize açıklama yaparsan ozaman sana bir çözüm getirebiliriz, öncelikle sorununu bilmeliyiz.

bir diğer olay, misal 120fps alıyorum diyorsun ozaman senin pc nin oyun server ina
    saniyede 120paket gönderip alabilmesi gerekirki her fps ye farklı player konumları düşebilsin,
    yani 1saniye=1000ms \ (120paket*2alıp.gönderecek) = 4.1 ms

senin oyun server ina 4ms lik bağlantın varmı peki buradanda bahset ?

60ms pingin olsa sadece serverdan oyuncu konumlarını alsan
    1000/60ms = 16fps lik render işini görür.

bir diğer konu insan gözü beyni aralarında 50ms 100ms zaman aralıkları ile değişen görüntüleri algılayabilme limiti bulunur, misal 10ms ile değişen bir görüntüde sen hiç bişi algılayamazsınız ortalama 10. 20. karede algılarsın

yani düşük server gecikmesininde sana bir yararı olmaz.

mümkünse şu oyun işlerinden kurtulun boşu boşuna zaman harcamayın.

Motosikleti
    BMW S1000R
    Alıntı okoca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    fps den kasıt, frame per second, yani ekranda ekran kartının sahneyi render edip saniyedeki gösterilecek kare sayısından bahsediyoruz, senin ekran kartın saniyede yarım milyon kareyi render edip ekrana bassa sen beyninle kaç tanesini göreceksin? neden ekran kartına boşu boşuna elektirik yaktırıyorsunuz, bedavadan gereksiz aynı kareleri render ettiriyorsun? amaçsızca bir istek seninkisi, senin gözün saniyede kaç kareyi seçebiliyor? kuşlar 150kare seçebiliyor, sen azamı 30-40 kare seçebilirsin ki bunun birde lcd etkeni var, kısacası boşu boşuna yüksek fps lere kafayı takmışsın 40 50fps yeterli bir rakamdır akıcı bir şekilde oyunu oynamak için,

bu yüzdende oyunların grafik sekmelerinde fps kilidi vardır, açarsın hem enerjiden tasarruf yaparsın hemde performansdan,
    aşırı yüksek fps ekranda bölünmelerede yol açar,

seninkisi pisikolojik 120fps alıyorsunda ne oluyor bize bir anlat? o ekranın sağında duran bir rakamdan ibaret sadece, diyorsunki 300fps olsun..

bir çok sebebi olabilir, ekran kartının driver ini günceller veya downgrade yaparsın eğer umduğun gibi olmuıyorsa yapabileceğin pek fazla bişi yok.

eğerki sen ben 300fps alamadığım için oyunda şöyle bir sıkıntı çıkıyor şeklinde
    bize açıklama yaparsan ozaman sana bir çözüm getirebiliriz, öncelikle sorununu bilmeliyiz.

bir diğer olay, misal 120fps alıyorum diyorsun ozaman senin pc nin oyun server ina
    saniyede 120paket gönderip alabilmesi gerekirki her fps ye farklı player konumları düşebilsin,
    yani 1saniye=1000ms \ (120paket*2alıp.gönderecek) = 4.1 ms

senin oyun server ina 4ms lik bağlantın varmı peki buradanda bahset ?

60ms pingin olsa sadece serverdan oyuncu konumlarını alsan
    1000/60ms = 16fps lik render işini görür.
    Oyunlarda 60 fpsden sonrası gorsel olarak herhangı bı degısıklık saglamıyor bunu bılıyorum ama gel gelelım daha yuksek bı grafık ısteyen oyunda genel bı performans dususu yasadıgım ıcın 50 60 fps almam gerekırken 15 20 fps alıyorum benım sıkıntım bu yanı bunun bı sebebı olmalı olması gerekenın altında bı performansta kısıtlanıyor

evet bu daha mantıklı bir soru, öyleyse bahsettiğin oyunun önerilen sistem donanımına bir bak, ekran kartın bunu karşılıyormu, eğer karşılıyor ise, oyun grafikleri hangi seviyede açık, olması gerektiği gibi ise,
    sistem yönetiminden bakmak gerekir dar boğazın neyin yarattığı, disk giriş çıkışımı bir başka programdan ötürümü, işletim sisteminin kendisinden kaynaklı olabilir, driver sorunu olabilir, oyunda bug vardır sana denk gelmiştir,
    grafik seçeneklerinden bir ayar senin pc inde ters tepiyordur, çokca olasılık var.

hani oyundan bahsediyoruz?

i7 4710HQ 2.5-3.5Ghz - gtx 770m - ssd ile düşük performans alıyorsun?

laptop ısınıyormu, mikro işlemcilerin performansı donanım tarafından kısılır, ısının daha fazla artmaması için.

Yüksek grafik akısı olan oyunlarda bilhassa "online" olunca evet 60 üstü elzem oluyor, saliselik görüntünün lat olması eyi deel, ancak tüketime odaklamak adına her bir senede/birkaç senede zırtt fizik motorlarını değiştirmeleri tamamen tüketime sevk, onlarda haklı tıpkı efsane olan motor modelleri gibi bir alan milyn km görürse servisler/bayiiler evde yorgan kemirir.

Hasılı evet bro o lepitop saa gelmez, sen yenile eskiyi baa hedaye et.

@Carbondioxid

yani diyorsunki misal unreal engine 3 motoru ile unreal engine 4 grafik motoru arasında hiç bir fark yok boşu boşuna çıkarıyorlar yeni donanım satmak için,

bu konuda külliyen yanlış düşünüyorsun, sana misal unreal engine 4 tech video larına youtube üzerinden bir izlemeni tavsiye ediyorum, böylece teknoloji nereye gidiyor çok daha iyi anlayabilirsin, veya 2004 de çıkmış bir oyunu aç bak bakalım günümüzdeki grafik teknolojisi ile aralarında ne fark göreceksin.

ben sana bir video paylaşıyorum en yüksek kalitede izlemelisin video yu.

burada;

@okoca bundaaan yıllar yıllar evveldi...

Sürücü idi, grafikti bunlar fasa fiso, seneler evvel belkide 10 sene evvel, virtual online siteler üzerinden sadece tarayıcı marifeti ile oyunlar için test yapılıp enn osssruk makinada bile tavan değerlere ulaşıldı, nevarki bu teknolojinin önüne ket vuruldu.

Herhalde donanım satmak için yapılıyor.

Crt ekranları ve Tv kartı ile nasıl görüntüler edildiğini bir düşünün, size sunulan ile gerçekte ulaşılmışlar arasında fark olabilir demek istiyorum, arifler anlar.

geçen senenin sonuna doğru r9 270x kart almıştım, kendi kartımla seninkisini kıyasladımda,
    çünkü ben kendi kartımla güncel tüm oyunları açıp oynayabiliyorum.

bu kart ozaman albileceğim en giriş kartı fiyat olarak güncel tüm oyunları açmak için.

kıyaslama burada;
    en alttaki Benchmarks raporlarına bak.

senin kartın benim kartımın yarısı dumurunda neredeyse, düşük fps almanda bundan ötürü,
    misal o kartla bi Witcher 3 açıp oynayamazsın.. ekran kartın yetersiz şu an güncel oyunlar için.

BioShock Infinite için ki üst seviye bir oyun değildir kendileri;
    ben 55fps alıyorum sen o kartla 29fps alıyorsun, oynanabilir seviyede limit desin.
    ve bu oyun çıkış tarihi 26 Mart 2013

onun haricinde işlemcin gayet iyi, ama gel gelelim oyunlar ekran kartını kullanır, denediğin oyunun varsa 32bit exe sinden açmayı dene.

@Carbondioxid
    dostum yazılım konusunda ben arifim, ben senin ne demek istediğini anlayamıyorum,

-
    10 sene evvel, virtual online siteler üzerinden sadece tarayıcı marifeti ile oyunlar için test yapılıp enn osssruk makinada bile tavan
    -

10 sene evel hangi tarayıcının 3d desteği vardı, internet explorer in 4 5 sürümündenmi bahsediyorsun?
    bize kaynak parlayaşabilirmisin neyi kast ettiğinle ilgili, eminim nette vardır bir döküman sayfa bişiler..

şuraya getiriyorsun, aslında bize aynı donanımları satıp satıp duruyorlar, isteseler en ucuz ekran kartında en son çıkan oyunu açarsın felan, yok öyle bi dünya ) hayal o iş..

Motosikleti
    BMW S1000R
    evet bu daha mantıklı bir soru, öyleyse bahsettiğin oyunun önerilen sistem donanımına bir bak, ekran kartın bunu karşılıyormu, eğer karşılıyor ise, oyun grafikleri hangi seviyede açık, olması gerektiği gibi ise,
    sistem yönetiminden bakmak gerekir dar boğazın neyin yarattığı, disk giriş çıkışımı bir başka programdan ötürümü, işletim sisteminin kendisinden kaynaklı olabilir, driver sorunu olabilir, oyunda bug vardır sana denk gelmiştir,
    grafik seçeneklerinden bir ayar senin pc inde ters tepiyordur, çokca olasılık var.

hani oyundan bahsediyoruz?

i7 4710HQ 2.5-3.5Ghz - gtx 770m - ssd ile düşük performans alıyorsun?

laptop ısınıyormu, mikro işlemcilerin performansı donanım tarafından kısılır, ısının daha fazla artmaması için.
    https://www.msi.com/Notebook/GT60-2O...#hero-overview Makine bu ornegın bu makıne csgoda 120 lolde 140 BlackDesert dıye bı oyun var onlıne suan en ıyı grafık o oyunda sanırım ondada 11 15 fps alıyorum bı yerde sıkıntı var ama anlamadım bulamadımda msi test yaptılar sıkıntısız cıktı sacma bır sekılde :S ısınma problemıde yok laptop fan bıle acmıyor

dahili ekran kartını kullanıyor olabilirmi biosdan bir kontrol et veya grafik ayarlarından ?
    sürücülerin güncel olsun, belki oyuna girdiğinda yazılım algılayıp external ekran kartına geçmiyordur,
    veya formatlayabilirsin win7 kur, fan açmıyor olması bir problemdir bu arada, ekran kartının ısınması gerekirki
    kullanıldığını anlayasın. yük altında ısınmayan mikro işlemci olmaz. fan hızlarını gösteren program vardı oradan bak en azından biraz artıyor olması gerekir. veya oyunla alakalı bir durum olabilir.

ısıyı hissetmiyor, fan sesini duymuyor olabilirsin ama fan dönüş hızında artış olmalı.

task managerdan bak oyunun cpu kullanımı kaç da seyrediyor, process explorer i microsoft un sitesinden indirerek oyunun gpu ekran kartı kullanımınada bakabilirsin.

şuradaki gpu sekmesinden.

eğer cpu kullanımı düşükse, gpu kullanımı yüksekse, fps de istediğin gibi değilse, ekran kartın yetmiyor diyebiliriz.

eğer cpu kullanımı yüksek, gpu kullanımı düşükse, oyunun 64bit exe sinden açtığından emin ol, tek çekirdek hızı yetmiyor diyebiliriz.

eğer cpu kullanımı düşük, gpu kullanımıda düşükse, oyunun optimize sorunu var diyebiliriz veya donanım uymsuzluğu veya sistemsel bir sorun.

bahsettiğin oyunu aç ve gpu cpu grafiklerini at bize 1dk lık geçmişi ile birlikde görünsün.

geçen senenin sonuna doğru r9 270x kart almıştım, kendi kartımla seninkisini kıyasladımda,
    çünkü ben kendi kartımla güncel tüm oyunları açıp oynayabiliyorum.

bu kart ozaman albileceğim en giriş kartı fiyat olarak güncel tüm oyunları açmak için.

kıyaslama burada;
    en alttaki Benchmarks raporlarına bak.

senin kartın benim kartımın yarısı dumurunda neredeyse, düşük fps almanda bundan ötürü,
    misal o kartla bi Witcher 3 açıp oynayamazsın.. ekran kartın yetersiz şu an güncel oyunlar için.

BioShock Infinite için ki üst seviye bir oyun değildir kendileri;
    ben 55fps alıyorum sen o kartla 29fps alıyorsun, oynanabilir seviyede limit desin.
    ve bu oyun çıkış tarihi 26 Mart 2013

onun haricinde işlemcin gayet iyi, ama gel gelelim oyunlar ekran kartını kullanır, denediğin oyunun varsa 32bit exe sinden açmayı dene.

@Carbondioxid
    dostum yazılım konusunda ben arifim, ben senin ne demek istediğini anlayamıyorum,

-
    10 sene evvel, virtual online siteler üzerinden sadece tarayıcı marifeti ile oyunlar için test yapılıp enn osssruk makinada bile tavan
    -

10 sene evel hangi tarayıcının 3d desteği vardı, internet explorer in 4 5 sürümündenmi bahsediyorsun?
    bize kaynak parlayaşabilirmisin neyi kast ettiğinle ilgili, eminim nette vardır bir döküman sayfa bişiler..

şuraya getiriyorsun, aslında bize aynı donanımları satıp satıp duruyorlar, isteseler en ucuz ekran kartında en son çıkan oyunu açarsın felan, yok öyle bi dünya ) hayal o iş..
    http://www.chip.com.tr/forum/ekran-kartlari-tarih-mi-oluyor_t127824.html

Bu kaynak harici, daha evveli olabilir sunumuda yapılmış ve videosnu izlemiştim, şuan yayım yok, halen arıyorum alttaki yorumları okursan bir fikir verebilir, yine günümüzde ekran kartı ve işlemcinin tek vazifede olduğunu yazsalardı herhalde kimse inanmazdı, neyse daha ciddi birşeyler bulursam(sanmıyorum , içerikler kaldırılmış gibi), buradan aydınlatırım.

Yazılıma vakıf olmanıza saygı duyarım, sidik yarıştıracak değilim, ancak uygulanma videolarını seyrettiğim bir şey içinde şizofren gibi muamele görmek istemem.

REKLAM ALANI
1. sayfa 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)