Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Masa Tenisinde Yetiştirilecek Çaylaklar Aranıyor...

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Evet arkadaşlar bir topikte masa tenisinde varmı benden iyisi diyen bir arkadaşa ithafen açılmıştır bu topik...ayıptır söylemesi biraz iyi oynarım...Türkiye birinciliklerim...şampiyonluklarım...yoktur...


    ahanda raket budur...bilmeyen varsa diye...





    tenis masasıda budur...


    04 Haziran Pazar kendine güvenen varsa buyursun gelsin...



    size masa Tenisinin kurallarını anlatayım öncelikle...




    MASA TENİSİ OYUN KURALLARI

    2.1 MASA
    2.1.1 Oyun yüzeyi olarak tanımlanan masa üst yüzeyi, 2.74 m uzunluğunda ve 1.525 m eninde bir dikdörtgen olacak ve zeminden 76 cm yükseklikte yatay bir düzlemde bulunacaktır.
    2.1.2 Oyun yüzeyi, masa üst düzeyinin yan alt kenarlarını içermeyecektir.
    2.1.3 Oyun yüzeyi, her yerinde, 30 cm yükseklikten bırakılan standart bir topun yaklaşık 23 cm sıçrama sağlayacağı herhangi bir malzemeden yapılabilir.
    2.1.4 Oyun yüzeyi tekdüze koyu bir renk ve mat olacaktır. Üst yüzeyin 2.74 m uzunluğundaki iki kenarı boyunca 2 cm genişliğinde beyaz kenar çizgileri, 1.525 m uzunluğundaki iki kenarı boyunca 2 cm genişliğinde beyaz uç çizgileri bulunacaktır.
    2.1.5 Oyun yüzeyi, 1.525 m uzunluğundaki uç çizgilerine paralel olarak uzanan düşey bir ağ ile iki eşit sahaya bölünecek ve her saha bütün yüzeyince kesintisiz tek parça olacaktır.
    2.1.6 Çift yarışmaları için her saha, kenar çizgilerine paralel uzanan 3 mm. eninde beyaz bir orta çizgisi ile iki eşit yarı alana bölünecektir. Orta çizgi, her iki sahada da sağ yarı sahaların bir parçası kabul edilecektir.

    2.2 AĞ TAKIMI
    2.2.1 Ağ takımı; ağ, ağın askı kordonu, destek çubukları ve bunları masaya tutturan kenetlerden oluşacaktır.
    2.2.2 Ağ, dış kenarları her iki yanda masa kenar çizgilerinden 15,25 cm dışarıda olan 15,25 cm yüksekliğindeki destek çubuklarına tutturulmuş bir askı kordonuna asılı olacaktır.
    2.2.3 Ağın üstü, bütün uzunluğu boyunca. oyun yüzeyinden 15.25 cm yükseklikte bulunacaktır.
    2.2.4 Ağın altı, bütün uzunluğu boyunca, oyun yüzeyine, yan uçları ise destek çubuklarına mümkün olabildiği kadar yakın olacaktır.

    2.3 TOP
    2.3.1 Top; çapı 40 mm. olan bir küre olacaktır.
    2.3.2 Topun ağırlığı 2.7 gr. olacaktır.
    2.3.3 Top, selüloit veya benzer bir plastik malzemeden yapılmış, beyaz veya turuncu renkte ve mat olacaktır.

    2.4 RAKET
    2.4.1 Raket, herhangi bir boyut, şekil ve ağırlıkta olabilir. Ancak tablası eğilmez, sert ve düz yüzeyli olacaktır.
    2.4.2 Tabla kalınlığının en az % 85’i doğal tahta olacaktır. Tablanın içindeki yapıştırıcı tabakası, karbon lifi, cam lifi veya sıkıştırılmış kağıt gibi lifli malzemeler ile sıkıştırılmış olabilir. Ancak bu tabaka toplam kalınlığın %7.5’ u veya 0.35 mm’ den daha kalın olmayacaktır. (Hangisi daha küçük ise)
    2.4.3 Tablanın topa vurmak için kullanılan yüzü, yapıştırıcı dahil toplam kalınlığı 2 mm’den çok olmayan, pütürleri dışa doğru, basit bir pütürlü lastikle, yada yapıştırıcı dahil toplam kalınlığı 4 mm’den çok olmayan, pütürleri içeri veya dışarı doğru, sandviç lastikle kaplanmış olacaktır.
    2.4.3.1 Basit pütürlü lastik, bütün yüzeyi boyunca cm2de 10’dan az, 30 dan çok olmayan düzgün dağılmış pütürlü, doğal veya sentetik, tek tabakalı gözeneksiz bir lastiktir.
    2.4.3.2 Sandviç lastik, kalınlığı 2mm’den çok olmayan basit pütürlü bir dış tabaka ile kaplanmış gözenekli bir lastik tabakasıdır.

    2.4.4 Lastik kaplama malzemesi tablayı tamamen kaplamalı, ancak taşmamalıdır. Sadece, tablanın raket sapına en yakın ve parmaklarla kavranan kısmı kaplanmamış bırakılabilir veya herhangi bir malzeme ile kaplanabilir.
    2.4.5 Tabla, içindeki her tabaka ile kaplama malzemesinin her tabakası veya tablanın topa vurmada kullanılan yüzündeki yapıştırıcı, sürekli, kesintisiz ve her yerinde aynı kalınlıkta olacaktır.
    2.4.6 Tablanın kaplı yüzündeki kaplama malzemesinin yüzeyi veya kaplamasız tabla yüzü; mat, bir yüzde canlı kırmızı, diğer yüzde siyah olacaktır.
    2.4 7 Yüzeyin sürekliliğinde ve renginin tek düzeliğinde, eskimeden oluşan küçük sapma ve aşınmalara, yüzeyin niteliğini önemli ölçüde değiştirmediği sürece izin verilebilir.
    2.4.8 Oyunun başlangıcında veya oyun içinde raketini değiştirdiğinde, her oyuncu, rakibine ve hakeme kullanacağı raketi gösterecek ve incelemelerine izin verecektir.

    2.5 TANIMLAMALAR
    2.5.1 Ralli, topun oyunda olduğu süredir.
    2.5.2 Top, servis amacıyla yukarıya doğru atılmadan önce serbest elin ayasında sabit olarak durduğu son andan; rallinin let veya sayı olarak sonuçlandığı ana kadar oyundadır.
    2.5.3 Let, sonucun skora yansıtılmadığı rallidir.
    2.5.4 Sayı, sonucun skora yansıtıldığı rallidir.
    2.5.5 Raket eli, raketi tutan eldir.
    2.5.6 Serbest el, raketi tutmayan eldir.
    2.5.7 Vuruş, topa elde tutulan raketle veya bilek altında olmak kaydıyla raket eli ile yapılan temastır.

    2.5.8 Oyuncunun topu engellemesi; topun rakip tarafından yapılan son vuruştan sonra, kendi uç çizgisini geçmeden, oyun yüzeyinin üstünde veya oyun yüzeyi üstünden geçmekte iken, kendi sahasına değmeden, kendisine, giydiği veya taşıdığı herhangi bir şeye dokunmasıdır.
    2.5.9 Servisçi, bir rallide topa ilk vuran oyuncudur.
    2.5.10 Karşılayıcı, bir rallide topa ikinci vuran oyuncudur.
    2.5.11 Hakem, Yarışmayı yönetmek için görevlendirilen kişidir.
    2.5.12 Yardımcı hakem, belli kararlarda hakeme yardımcı olmak üzere görevlendirilmiş kişidir.
    2.5.13 Oyuncunun giydiği veya taşıdığı herhangi bir şey tanımı: top dışında ralli başında giymekte veya taşımakta olduğu her şeyi içerir.
    2.5.14 Top, ağ ve destek çubukları veya ağ ile oyun yüzeyi arası dışında, nereden geçerse geçsin ağ takımının üstünden yada etrafından geçmiş sayılacaktır.
    2.5.15 Uç çizgisinin, masanın her iki yanından sonsuza dek uzandığı kabul edilecektir.

    2.6 İYİ BİR SERVİS
    2.6.1 Servis, servisçinin hareketsiz ve açık duran serbest elinin ayasında serbest ve hareketsiz duran topla başlayacaktır.
    2.6.2 Servisçi daha sonra topu, falso verdirmeden dikeye yakın doğrultuda yukarı doğru atacaktır. Top, serbest elin ayasını terk ettikten sonra en az 16 cm yükselecek ve vuruluncaya kadar hiçbir şeye dokunmaksızın düşmeye başlayacaktır.
    2.6.3 Servisçi; düşmekte olan topa o şekilde vuracak ki top ilk olarak kendi sahasına ve sonra ağ takımının üstünden veya etrafından geçerek doğruca karşılayıcının sahasına değecektir. Çift yarışmalarında ise top sırasıyla servisçinin ve karşılayıcının sağ yarı sahalarına değmelidir.

    2.6.4 Servisin başlangıcından vurulduğu ana kadar Top, oyun yüzeyinden daha yukarı bir seviyede ve servisçinin uç çizgisinin gerisinde olmalı ve servisçinin veya çift yarışmalarındaki eşinin vücudunun herhangi bir kısmı veya giysileriyle karşılayıcıdan gizlenmemelidir.Top yukarı doğru atılır atılmaz servisçinin serbest kolu vücudu ile ağ arasında kalan alandan çekilecektir.
    2.6.5 İyi bir servis için gereklerin yerine getirildiğinin hakem veya yardımcı hakem tarafından görülebilmesini sağlayacak şekilde servis atılmasından oyuncu sorumludur.
    2.6.5.1 Servis atıcının veya çiftlerde eşinin kurallara uygunluğundan şüphe duyulan sonraki servislerinde karşılayan bir sayı kazanacaktır.
    2.6.5.2 Maçta, aynı oyuncunun veya çift maçındaki eşinin, uyarıdan sonraki aynı veya başka bir nedenle şüpheli görülen servis atışlarında, karşılayıcı bir sayı kazanacaktır.
    2.6.5.3 İyi bir servis atışının gereklerinin yerine getirilmesinde açık bir kusur varsa servisçi uyarılmayacak ve karşılayıcı bir sayı kazanacaktır.
    2.6.6 İstisnai olarak; hakem, iyi servis için gereklerinin, bir bedensel özür nedeniyle yerine getirilemediği konusunda ikna olmuşsa o gereği aramayabilir.

    2.7 İYİ BİR KARŞILAMA
    2.7.1 Servis atışından veya bir karşılamadan sonra, topa, ağ takımının üstünden veya etrafından, doğrudan veya ağ takımına değerek geçip rakibin sahasına değecek şekilde vurulacaktır.

    2.8 OYUN DÜZENİ
    2.8.1 Tek yarışmalarında, önce servisçi iyi bir servis atacak, sonra karşılayıcı iyi bir karşılama yapacak, daha sonra servisçi ve karşılayıcı sırayla iyi karşılama yapacaklardır.
    2.8.2 Çiftlerde, iyi servisten sonra karşılayan iyi karşılama yapacak, sonra servisçinin eşi, daha sonrada karşılayanın eşi iyi karşılama yapacaktır. Bundan sonra her oyuncu bu sıra ile iyi karşılama yapacaktır.

    2.9 LET
    2.9.1 Aşağıdaki hallerde ralli let olarak değerlendirilecektir.
    2.9.1.1 Eğer servis atışında top, ağ takımının üstünden veya etrafından geçerken ona dokunursa ve başkaca bir kusur yoksa karşılayıcı veya eşi tarafından engellenmişse,
    2.9.1.2 Eğer servis, karşılayan oyuncu veya çift hazır değilken atılmışsa, karşılayan veya eşi tarafından topa vurmak için girişimde bulunmamaları kaydıyla,
    2.9.1.3 Servis veya karşılamada başarısızlık veya kurallara uyamama, oyuncunun kontrolü dışında bir etkenden kaynaklanmışsa,
    2.9.1.4 Eğer oyun, hakem veya yardımcı hakem tarafından durdurulursa,
    2.9.2 Oyun aşağıdaki hallerde durdurulabilir.
    2.9.2.1 Servis atma, karşılama sırasının veya saha değişimi hatasının düzeltilmesi amacıyla,
    2.9.2.2 Çabuklaştırılmış sistem uygulamasına geçiş amacıyla,
    2.9.2.3 Bir oyuncuyu uyarmak veya cezalandırmak amacıyla,
    2.9.2.4 Oyun koşulları, ralli sonucunu etkileyecek şekilde bozulmuşsa.
    2.10 SAYI
    2.10.1 Ralli let olmadıkça, oyuncu aşağıdaki hallerde sayı kazanacaktır.
    2.10.1.1 Rakibi iyi bir servis atışı yapamazsa.
    2.10.1.2 Rakibi iyi bir karşılama yapamazsa.
    2.10.1.3 Top, oyuncunun servis atışından veya karşılamasından sonra, rakibi tarafından vurulmadan önce, ağ takımı dışında herhangi bir şeye değerse,

    2.10.1.4 Top, rakibinin vuruşundan sonra, kendi sahasına değmeden uç çizgisini geçerse,
    2.10.1.5 Rakibi topu engellerse;
    2.10.1.6 Rakibi topa art arda iki kez vurursa,
    2.10.1.7 Rakibi, topa raket tablasının yüzeyi 2.4.3 , 2.4.4 ve 2.4.5 maddelerinde belirtilen özelliklere uymayan bir yanı ile vurursa,
    2.10.1.8 Rakibi veya rakibinin giydiği veya taşıdığı her hangi bir şey oyun yüzeyini hareket ettirirse;
    2.10.1.9 Rakibi veya rakibinin giydiği veya taşıdığı her hangi bir şey ağ takımına değerse;
    2.10.1.10 Rakibinin serbest eli oyun yüzeyine değerse
    2.10.1.11 Rakip çift, topa ilk servisçi ve ilk karşılayanla belirlenen uygun sıra dışında vurursa,
    2.10.1.12 Çabuklaştırılmış sistemde, 2.15.2. maddesi belirtilen halde

    2.11 SET
    2.11.1 Bir set, her iki oyuncu yada çift 10 sayıya ulaşmamış olmak koşulu ile ilk önce 11 sayıya ulaşan oyuncu veya çift tarafından kazanılır. Her iki oyuncu veya çiftin 10'ar sayıya ulaşmaları halinde, seti ilk önce iki sayılık bir üstünlüğe ulaşan oyuncu veya çift kazanır.

    2.12 MAÇ.
    2.12.1 Bir maç, herhangi bir tek sayıdaki setin çoğunluğunun kazanılmasıyla sona erer.

    2.13 SERVİS KARŞILAMA VE SAHA SEÇİMİ
    2.13.1 İlk servis, ilk karşılama ve saha seçimi hakkı kur’a ile belirlenir. Kurayı kazanan taraf ilk servisi atmayı, ilk karşılamayı yapmayı yada istediği sahada başlamayı seçebilir.
    2.13.2 Kurayı kazanan oyuncu veya çift, ilk servis veya ilk karşılama yada istediği sahada başlama hakkını seçtikten sonra, diğer oyuncu veya çift diğer seçeneği kullanma hakkına sahip olacaktır.
    2.13.3 Her 2 sayıdan sonra, karşılayıcı oyuncu veya çift, servisçi oyuncu veya çift olacak ve set sonuna kadar bu şekilde sürecektir. Ancak her iki oyuncu veya çift 10'ar sayıya ulaşmışlarsa, veya çabuklaştırılmış sisteme geçilmişse, servis, atma ve karşılama sırası aynı şekilde devam edecek, ancak her oyuncu sırası geldiğinde sadece bir sayı için servis atacaktır.
    2.13.4 Çift maçının her setinde, ilk servis atma hakkına sahip çift, kendi aralarında kimin ilk servisi atacağını belirleyecek, yine ilk sette karşılayıcı çift kendi aralarında kimin ilk karşılayıcı olacağını kararlaştıracaktır. Takip eden setlerde, ilk servisçi belirlendikten sonra, bir önceki sette bu oyuncuya servis atan oyuncu ilk karşılayan olacaktır.
    2.13.5 Çiftlerde, her servis değişiminde, önceki karşılayıcı servisçi, önceki servisçinin eşi ise karşılayıcı olacaktır.
    2.13.6 Bir sette ilk servisçi olan oyuncu veya çift, bir sonraki sette ilk karşılayan olacaktır. Çift maçının mümkün olan son setinde çiftlerden biri 5 sayıya ulaştığında; takip eden servis karşılama durumunda olan çift, kendi aralarında servis karşılama sırasını değiştirecektir.
    2.13.7 Her sette, oyuncu veya çiftler saha değiştirecektir. Ayrıca, maçın mümkün olan son setinde, taraflardan biri 5 sayıya ulaştığında taraflar yine saha değiştirecektir.





    2.14 SIRA DIŞI SERVİS ATMA VEYA KARŞILAMA SAHA DEĞİŞİMİ
    2.14.1 Bir oyuncu; sırası olmadığı halde servis atar veya karşılama yaparsa, hata fark edildiği anda hakem oyunu durduracak, Yarışmanın başlangıcında belirlenen sıraya göre, erişilmiş olan skorda hangi oyuncunun servisçi, hangi oyuncunun karşılayıcı olması gerektiği kararlaştırılacak ve doğru düzenleme ile oyunu yeniden başlatacaktır. Çift yarışmalarında ise doğru sıra, oynanmakta olan setin başında ilk servis hakkı olan çiftin yaptığı tercih dikkate alınarak belirlenir.
    2.14.2 Oyuncular gerektiği zamanda saha değiştirmemişlerse, hata fark edildiği anda hakem oyunu durduracaktır. Erişilen skorda, yarışma başında belirlenen düzene göre tarafların hangi sahada bulunmaları gerektiği belirlenecek ve doğru düzenleme ile oyun yeniden başlayacaktır.
    2.14.3 Ancak her koşulda, hatanın anlaşıldığı andan önceki bütün sayılar geçerli olacaktır.

    2.15 ÇABUKLAŞTIRILMIŞ SİSTEM
    2.15.1 Her iki oyuncu veya çiftin en az 9'ar sayıya ulaşmaları hali dışında, bir set 10 dakikalık oyun süresi sonunda bitmemiş ise veya her iki oyuncu veya çiftin istekleri halinde daha önce herhangi bir zamanda çabuklaştırılmış sisteme geçilecektir.
    2.15.1.1 Zaman limitine erişildiğinde top oyunda ise hakem oyunu durduracak, çabuklaştırılmış sisteme geçilerek oyun durdurulan rallideki servisçinin servisi ile yeniden başlayacaktır.
    2.15.1.2 Zaman limitine erişildiğinde top oyunda değilse, oyun bir önceki rallide karşılayıcı olan oyuncunun servisi ile başlayacaktır.

    2.15.2 Bundan sonra her oyuncu sırayla bir sayı için servis atacak ve karşılayıcı oyuncu veya çift 13 iyi karşılama yaparsa karşılayan taraf bir sayı kazanacaktır
    2.15..3 Çabuklaştırılmış sisteme geçildiğinde, o maçın sonuna kadar bütün setler çabuklaştırılmış sistemle oynanacaktır.


    3 ULUSLARARASI YARIŞMALAR İÇİN YÖNETMELİK

    3.1 YÖNETMELİK VE KURALLARIN KAPSAMI

    3.1.1 Yarışma çeşitleri

    3.1.1.1 Uluslararası yarışma: birden fazla Federasyonun oyuncularının, katılabileceği yarışmadır.
    3.1.1.2 Uluslararası maç: Federasyonları temsil eden takımlar arasındaki maçtır.
    3.1.1.3 Açık turnuva: Bütün Federasyonların sporcularına açık olan turnuvadır.
    3.1.1.4 Kısıtlı turnuva: Yaş grupları dışında, katılımın sadece belirlenmiş sporcu grupları ile sınırlı tutulduğu turnuvadır.
    3.1.1.5 Çağrılı turnuva: katılımın sadece ismen davetli sporcularla sınırlandırıldığı turnuvadır.

    3.1.2 Uygulanabilirlik
    3.1.2.1 3.1.2.2’de belirtilen husus dışında, Masa Tenisi Oyun Kuralları (2. Bölüm), Dünya, Kıta ve Olimpiyat yarışmalarında, açık turnuvalarda ve katılımcı Federasyonlar başka türlü anlaşmamışlarsa, uluslararası müsabakalarda uygulanacaktır.


    3.1.2.2 Direktörler Kurulu, İcra Komitesi’nce belirlenen kural değişikliklerinin denenmesi için bir açık turnuva organizatörünü yetkili kılabilir.
    3.1.2.3 Uluslararası Yarışmalar için Yönetmelik aşağıdaki hallerde uygulanacaktır.
    3.1.2.3.1 Direktörler Kurulunca başka türlü kararlaştırılıp, katılımcı Federasyonlara önceden aksi bildirilmedikçe, Dünya ve Olimpiyat yarışmalarında,
    3.1.2.3.2 İlgili Kıta Federasyonlarınca, katılımcı Federasyonlara aksi önceden bildirilmedikçe, Kıta yarışmalarında,
    3.1.2.3.3 İcra Komitesince başka uygulamalar için yetki verilip, bu uygulamaların 3.1.2.4 uyarınca katılımcılarca kabul edildiği haller dışında Uluslararası Açık Şampiyonalarında, (3.7.1.2)
    3.1.2.3.4 3.1.2.4 de belirtilen hal dışında, Açık Turnuvalarda,
    3.1.2.4 Bir açık turnuva, bu yönetmelik hükümlerinden herhangi birine uymuyorsa bu değişikliklerin şekli ve kapsamı katılım formlarında açıkça belirlenecektir. Formların doldurulup teslimi, katılımcının yarışma koşullarını, bu değişikliklerle kabulü olarak anlaşılacaktır.
    3.1.2.5 Kurallar ve Yönetmelikler bütün Uluslararası yarışmalar için tavsiye edilmekle birlikte, Tüzüğe uygun olmak kaydıyla, Uluslararası kısıtlı ve çağrılı turnuvalarla Uluslararası Federasyonlara bağlı olmayan organlarca düzenlenen kabul görmüş Uluslararası yarışmalar organizasyon yetkililerinin belirleyeceği kurallarla yapılabilir.
    3.1.2.6 Üzerinde önceden anlaşma sağlanan ve yayınlanan yarışma kurallarında açıkça belirtilen değişiklikler dışında, Uluslararası Yarışmalarda bu kuralların ve Yönetmelik hükümlerinin geçerli olduğu kabul edilecektir.



    3.1.2.7 Yönetmelik hükümlerinin ayrıntılı açıklamaları ve yorumları ile donatımın teknik özellikleri, Direktörler Kurulunca Teknik Bültenler, Maç Görevlileri ve Turnuva Başhakemleri için el kitaplarında yayınlanacaktır.

    3.2 DONATIM VE OYUN KOŞULLARI

    3.2.1 Yetki verilmiş ve onaylanmış donatım
    3.2.1.1 Oyun donatımının onayı ve yetki verilmesi, Direktörler Kurulu adına Donatım Komitesince yürütülecektir. Direktörler Kurulu bir yetki ve onayın devamını spor için zararlı bulursa, herhangi bir zamanda bu yetki ve onayı geri alabilir,
    3.2.1.2 Bir açık turnuvanın katılım veya tanıtım formunda kullanılacak masanın marka ve rengi, ağ takımının markası, topun marka ve rengi belirtilecek, malzeme ve teçhizatın seçimi, yarışmanın yapıldığı ülke Federasyonu tarafından ITTF tarafından onaylanan marka ve tipler arasından yapılacaktır.
    3.2.1.3 Raketin topa vurmak için kullanılan her bir yüzündeki kaplamalar ITTF tarafından geçerli onaya sahip marka ve tipte olacak, marka ve ITTF logosu, vurma yüzeyinin kenarında, açıkça görülebilecek şekilde raket kaplamasında yer alacaktır. Bütün onaylı donanım ve malzeme listelerine;ITTF web sayfasından erişilebilir.

    3.2.2 Giyim
    3.2.2.1 Oyun giysisi, normal olarak kısa kollu forma, şort veya etek, çoraplar ve spor ayakkabılarından oluşacaktır. Bunların dışında, örneğin eşofmanın tümü veya bir parçası gibi başka giysiler, başhakemin izni olmadan giyilemez.


    3.2.2.2 Forma, etek veya şortun ana rengi, formanın yaka ve kolları dışında, kullanılan topun renginden açıkça farklı olacaktır.
    3.2.2.3 Giysinin, forma arka yüzünde oyuncuyu, Federasyonunu veya kulüp yarışmalarında kulübünü belirten rakam veya harfler ve 3.2.4.9 uyarınca reklamlar taşıyabilir. Eğer forma sırtında oyuncunun ismi bulunuyorsa bu yakanın hemen altıda yer almalıdır.
    3.2.2.4 Yarışmalarda organizatörler tarafından oyuncuyu tanımlamak üzere kullanılan numaralara, giysideki reklamlara göre öncelik verilecek, gömleğin sırtında, orta yerde bulunacak ve alanı 600 cm den büyük olmayan bir panel içinde yer alacaktır
    3.2.2.5 Giysinin ön ve yan yüzünde yer alan simge, yazı ve şekiller ve oyuncunun kullandığı takılar rakip oyuncuyu rahatsız edecek şekilde parlak, göz alıcı veya yansıtıcı olmamalıdır.
    3.2.2.6 Giysiler, oyunun ciddiyetini bozacak, uygunsuz, hakaret içeren yazı ve şekiller taşımayacaktır.
    3.2.2.7 Giysinin kurallara uygunluğu veya kabul edilebilirliği konusunda her sorun başhakem tarafından çözümlenecek ve kararlaştırılacaktır.
    3.2.2.8 Takım maçında oynayan takım oyuncuları ile dünya ve unvan yarışmalarında olimpiyat unvan yarışmalarında aynı federasyona bağlı çift oyuncuları; çorap, ayakkabı, giysiler üzerindeki reklamların sayısı ebatları hariç bir örnek giyineceklerdir.
    Diğer uluslar arası yarışmalarda aynı federasyona bağlı çift oyuncuları ana renk aynı olmak kaydı ile değişik imalatçılara ait giysileri federasyonları uygun görürse giyebilirler.


    3.2.2.9 Rakip oyuncu ve çiftler, izleyicilerce kolayca ayırt edilebilmelerini sağlamak amacıyla yeterince farklı renklerde forma giyeceklerdir.
    3.2.2.10 Rakip oyuncular veya takımlar, benzer giysi taşıyorlar ve hangi tarafın giysi değiştireceği konusunda anlaşamıyorlarsa, karar kur’a ile belirlenir.
    3.2.2.11 Dünya Şampiyonaları, Olimpiyat yarışmaları veya Uluslararası Açık şampiyonalarda yarışan oyuncular kendi Federasyonlarınca onaylanan tipte forma, şort veya etek giyeceklerdir.

    3.2.3 Oyun koşulları
    3.2.3.1 Oyun alanı 14 m’ den kısa, 7 m’ den dar ve 5 m’ den daha alçak olmayacaktır.
    3.2.3.2 Oyun alanı, bitişik oyun alanlarından ve izleyicilerden ayrılmasını sağlayan yaklaşık 75 cm yüksekliğinde, tümü aynı koyu renkte çevre panoları ile çevrelenecektir.
    3.2.3.3 Dünya ve olimpiyat yarışmalarında, oyun yüzeyi yüksekliğinde ölçülen ışık şiddeti, oyun yüzeyinin her yerinde üniform olarak en az 1000 lux. oyun alanının diğer yerlerinde en az 500 lux; diğer yarışmalarda, ışık şiddeti oyun yüzeyi üzerinde üniform olarak en az 600 lux oyun alanının diğer yerlerinde en az 400 lux olacaktır.
    3.2.3.4 Birden fazla masanın kullanımı halinde, ışık şiddeti, bütün masalar için aynı olacaktır. Oyun salonunda arka planın aydınlatma seviyesi, oyun alanındaki en düşük seviyeden daha yüksek olmayacaktır.
    3.2.3.5 Işık kaynağı zeminden en az 5 m. yükseklikte olacaktır.
    3.2.3.6 Arka plan genel olarak karanlık olacak, parlak ışık kaynakları içermeyecek veya örtülmemiş pencerelerden veya başka aralıklardan gün ışığı almayacaktır.


    3.2.3.7 Zemin, açık renk olmayacak ve parlak yansıtma yapmayacak veya kaygan olmayacaktır. Yüzeyi tuğla, seramik, beton veya taş olmayacaktır. Dünya ve Olimpiyat yarışmalarında ise zemin ahşap veya ITTF tarafından onaylanmış marka ve tipte serilebilir sentetik malzeme olacaktır.

    3.2.4 Reklamlar
    3.2.4.1 Oyun alanı içinde reklamlar, sadece normal olarak oyun alanında bulunan araç ve gereçlerde yer alacak ve ayrıca ilave özel reklam araçları bulunmayacaktır.
    3.2.4.2 Flüoresan veya ışıltılı renkler oyun alanının hiçbir yerinde kullanılmayacaktır.
    3.2.4.3 Çevre panolarının oyun alanına bakan iç yüzeylerinde yer alan yazı veya semboller, beyaz veya turuncu veya iki renkten çok renk içermeyecek, yükseklikleri 40 cm’ den büyük olmayacaktır. Yazı veya sembollerin, arka plan renginin biraz koyu veya biraz açık tonlarında olması önerilmektedir.
    3.2.4.4 Zemindeki semboller beyaz yada turuncu olmamalı mümkünse zemin renginin daha koyu yada daha koyu ,tonunda olmalıdır.
    3.2.4.5 Oyun alanı zemininde, masanın iki ucunda ve iki yanında birer adet olmak ve her biri 2.5 m2’lik alan içinde yer almak üzere en fazla 4 reklam bulunabilir. Reklamlar, çevre panolarından 1 m’ den daha az ve uçlardakiler 2 m’ den daha fazla uzaklıkta olmayacaktır.
    3.2.4.6 Masanın her iki yan kenarının her bir yarısında bir, her bir uç kenarda bir geçici reklam yer alabilir. Geçici reklamlar, sabit reklamlardan açıkça ayrı bir şekilde yer almalı ve her biri 60cm’lik olan bir uzunluğu aşmamalıdır. Bu reklamlar, diğer masa tenisi malzemesi yapımcılarına ait olmayacaktır.
    3.2.4.7 Ağ üzerindeki reklamlar, arka plan rengin biraz koyu veya biraz açık tonlarında olacak ve üst kenarından itibaren 3cm’lik şerit içinde yer almayacak ve ağın diğer yanının görünmesini engellemeyecektir.
    3.2.4.8 Hakem masaları veya oyun alanı içindeki diğer donatımın herhangi bir yüzünde yer alan reklamların toplam alanı 750 cm2 geçmeyecektir.
    3.2.4.9 Oyuncu giysilerindeki reklamlar aşağıdaki ölçülere uyacaktır.
    3.2.4.9.1 Toplam alanı 24 cm2’yi geçmemek üzere, üretici firmanın marka, sembol veya ismi,
    3.2.4.9.2 Formanın önü, yanı veya omuzlarında, toplam alanı 600 cm2 ’yi geçmeyen, birbirinden açıkça ayrılmış ön yüzde 4 adetten fazla olmamak üzere en fazla 6 adet reklam,
    3.2.4.9.3 Formanın sırtında toplam alanı 400 cm2’ yi geçmeyen en fazla 2 adet reklam,
    3.2.4.9.4 Şort veya etek üzerinde toplam alanı 80 cm2’yi geçmeyen en fazla 2 reklam,
    3.2.4.10 Oyuncuların numaraları üzerindeki reklamlar 100 cm2’den büyük olmayacaktır.
    3.2.4.11 Hakem giysilerindeki reklamlar 40 cm2 ’yi geçmeyecektir.
    3.2.4.12 Oyuncu giysileri veya numaraları üzerinde tütün ürünleri, alkollü içkiler veya zararlı uyuşturucularla ilgili reklamlar bulunmayacaktır.
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    mesefe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Mayıs 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    suzuki AN400 burgman
    federasyonun sana madalya vermesi lazım bu kadar tanıtımdan sonra

  3. #3
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    eskiden ne oyadırdık beeaaaaaaa
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

  4. #4
    DARKDIAMOND - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Ocak 2006
    Şehir
    üsküdar/istanbul
    Hepsi ping-pong içinmi bunların?

  5. #5
    fusur-35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2006
    Şehir
    İZMİR
    Motosikleti
    Aprilia Pegaso 650 ie
    Helal olsun sana valla Hiç boş durmuyosun bravoooooo.
    FUSUR-35

  6. #6
    numaniko - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Nisan 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    XJ 600 Diversion F, PCX 125
    yaw bi iki resim linki + kopiala yapıştır yazılarla bu işin ustasımı olunuo amma da uzun tutmuşun kuralları. bi mt tam okuduysa o kuralları ne oliim
    Hayat, hâyâl..

  7. #7
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    http://www.motosiklet.net/forum/showthread.php?t=14708


    dostum buyur gel başımızın üstünde yerin var...


    detaylara önem verelim lütfen...bak ne yazmışım...

    Türkiye birinciliklerim...şampiyonluklarım...Y O K T U R....
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  8. #8
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    Haha... sen kurallari calisadur:D
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  9. #9
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    cezerye kardeşim çalışman için bir video sana...

    http://www.fugly.com/videos/860/gump.html
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  10. #10
    macrol 500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2006
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    '05 Kawasaki z750s maviş :)
    abi abi benı al benı al ne olur senden ogrenecegım cok sey var ayrıca mete_han prodakşın co ltd ş.ti muhasebeci arıyormus ben talıbım abı benı al benı al onu alma abı
    ben asgarı ucretede calısırım
    Kawasaki z750s O Bir Aşk

  11. #11
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    ben mete abiyi yenerim
    çünkü benle oynarken kesin midesi ağrıycak gülmekten
    o mide ağrısıyla oynayamıyacak
    sen hiç uçan öküz gördünmü

  12. #12
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    aa.. valla vidyo da gonderilmis:D bu gondermeyi gozden kacirmisim. topic canlaninca fark ettim.
    ama olmaadi mete_han abi boyle konusup da sonra aglayarak donup giden cok oldu. etme eyleme, yaziktir kendine:D:D
    boyle olursa iddia isterim. bir de camiadan sahitler:D sonra da aciklariz galibi, olur biter:D
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  13. #13
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    macrol kardeşim bizim şirkete muhsaebeci olursan batırmazsın dimi bizi...bide bakıyoz bizim Mete Han Prodikşın olmuş Macrol 500 Prodikşin Co. olmuş...

    mustican bi gün buluşalım biyerlerde...senin mekana geleyim...bilgisayar şirketindeydin galiba...sana iyi davranayımda belki bir gün işim düşer...


    bi ara yapalım bi turnuva cezerye dostum...sen dersine çalış...kanaat notunu düşürme...benim servislerimi karşıla başka ihsan eylemem...neyine istersen varım...maksat dostluk paylaşım...ama hezimete uğraman beni üzer...neyse sen setlere 10-0 önde başla...(sana biraz gaz vereyim kamçılayım..hehehe)
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  14. #14
    macrol 500 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Ocak 2006
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    '05 Kawasaki z750s maviş :)
    [QUOTE=mete_han]macrol kardeşim bizim şirkete muhsaebeci olursan batırmazsın dimi bizi...bide bakıyoz bizim Mete Han Prodikşın olmuş Macrol 500 Prodikşin Co. olmuş...



    abim benim yaa
    Kawasaki z750s O Bir Aşk

  15. #15
    cezerye - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2006
    Şehir
    Melbourne, AU
    Motosikleti
    Hyosung gt250 (vardi)
    zuhahaha...kardesim bi de avans veriyor:D bak suna yahu!!!!!!

    aman da bilekler calissin ceneler yerine. zuhah.. yazlik motosiklet eldivenine bahse varim. ben alicam maci
    Wanna see my Bannnnnnnkai?!?!!!

  16. #16
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    e nası yapcaz bu işi sen Adananın gülü ben İstanbulun bülbülü...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  17. #17
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    abi bi tenis oyunu kurun pclere netten multiplayer kapışın
    kalbinde sıkışmaz mete abi hem

  18. #18
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı musti81 adlı üyeden alıntı
    abi bi tenis oyunu kurun pclere netten multiplayer kapışın
    kalbinde sıkışmaz mete abi hem
    heheheh...o beyaz topun tak tuk sesini duymadan olmazki ama kanka...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar

  19. #19
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    abi speakarın yoksa verem 4+1

  20. #20
    mete_han - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Ağustos 2005
    Şehir
    4.LEVENT & SERENGETI
    Motosikleti
    Melmeket Uşak/Manisa.2020 NC 750 X DCT/2015 CBF150
    Alıntı musti81 adlı üyeden alıntı
    abi speakarın yoksa verem 4+1

    hehehe...
    Gerçekler acıdır/Metehandro acıtır//Pinokyo/BMX/Star103/Cobra105/Dt125/İnnova125/Lıberty200/Ybr125/CBF150/PCX/Activa/Inazuma/NC700S/750S/750 X/750SDCT
    (1992/2020) Köftestar&Pandastar&Banstar


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler