Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Evinde köpek besleyen varmı?(Dairede)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Merhaba arkadaşlar,abiler,kardeşler.

    Şu aralar hanımla düşündük taşındık bir köpek almaya karar verdik.Ankara'da normal bir apartman dairesinde kiracıyım.Bahçeside var ama ben evin içinde bakma taraftarıyım almak istediğim köpeğe.Tabi aklımızda ilk düşüncede safkan bir doberman vardı ancak onun yeterince egzersizini ve ilgisini veremeyeceğimizi bildiğimizden karar değiştirdik.İkinci düşünce ise bir rotweiler oldu ancak oda doberman kadar olmasada egzersiz isteyen ayrıca maşallah en az 40 kg civarında bir hayvan azmanı olunca gözümüz korktu(ev yetmez,Sürekli dışarda olmak ister,çok sıkılır manasında).Şimdide aklımızda minyatür pinscher var.

    Şimdi gelelim sözün özüne; malum kiracıyız yani öyle gürültü vs olduğunda diğer komşulara rest çekme kapasitemiz kısıtlı ayrıca öyle olaylarıda çok seven bir yapıda değiliz.Yani köpek evde sürekli havlayıp ortalığı ayağa kaldırıyormudur? veya sürekli koşup zıplamasından çok fazla rahatsız olunuyomudur? Ayrıca ev hayatında nasıldır onu öğrenmek istedik.Şimdi asıl istediğimiz ise köpeklerin evde yarattığı olumsuzluklar.Yani bunları bilip sahiplenirsek o yavruyu başımız çok ağrımaz diye düşünüyorum.Sonuçta herkes iyi yönlerinden bahsediyo ancak kötü yönlerini bir türlü duyamadık.

    Sizden ricam köpek besleyen kişiler veya köpek besleyen komşusu olupta bir düşüncesi olanlar varsa banada bir yorum yapmanız.Ayrıca ırk hakkındada onlarca şey yazılı ancak ilk ağızdan bilgi verecek varsa daha iyi olur benim için.




    Bu soruyu bu siteye sormamın sebebi,daha gerçekçi ve artık iş hayatı olsun,sosyal hayat olsun daha hayalperest değilde,daha ciddi ve garantici insanların takılıp,yorumlar yapmaları.Saygılar dilerim.İyi forumlar


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    sedat_57 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Eylül 2007
    Şehir
    İstanbul..
    Motosikleti
    2000 ford
    Bence cocuk yapın onu büyütün ilk çeyrek benden..Yaptığınız her masrafa değer.. Hem bu işe apartman sahipleri karşı çıkar kış ortasında ev ararsınız Allah yolunuzu açık etsin..
    serseric ve Levent68 bunu beğendiler.

  3. #3
    [Turan] - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mayıs 2009
    Şehir
    İzmir


    Misal komşumuzun köpeği. Suzi.. evde değil bahcede beslenıyor.
    Evlerimiz müstakil.. köpek için ordan oraya koşturmalı devriye atmalı ekşını bol bahçelerimiz mevcut
    Tek sorunumuz bahçe sınırlarını ihlal eden pisicikler pisiyi gördümü kayış kopuyo hayvanda.. kovalamaz saldırmaz sadece hav hav hav.
    Çük kadar köpekde nasıl bi ciger varsa artık rahat 15-20 hav hav 20den sonra detone olmaya başlıyo hiv hiv hiiiiiiv asıl sorun orda başlıyo
    Gece 3 müş 4 müş hiiiiç umrunda değil. Bundan önce sibirya kurtları vardı hayvancağızın gıkı cıkmazdı.
    Benim tavsiyem alıcağınız ırkı iyice araştırıp öyle alın.. Fazla sesi cıkmayan bır ırk olsun. ufacık hayvan bunun cıkaracagı sesden ne olur demeyın yanı fena detone oluyo denyolar
    serseric, mterayes26, cenkito ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  4. #4
    Arda_Karaca - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Kasım 2011
    Şehir
    Foça
    Motosikleti
    BMW F650GS
    İki tane terrier cinsi köpek olan bir evde büyümüş birisi olarak diyebileceğim umarım eksisi ve artısıyla çok iyi düşünmüşsünüzdür. Çünkü hiç büyümeyecek bir çocuk alacaksınız. Köpekte insan gibi huyu suyu değişik oluyor. Bizdekilerin birisi cazgır herşeye havlayan, diğeri gayet sakin kesinlikle havlamazdı. Küçük olduğu için koşarken pek ses de çıkaramazdı.

    Bence zorluklarına gelirsek:
    -Köpeği gezdirmek bazen zor gelebilir.(Haftasonu dahil erken kalkmanız gerekecek)
    -Evin daha çok temizlenmesi gerekecek
    -Tatile veya ev ziyaretine giderken bir kez daha düşünmeniz gerekecek.
    -Sonuçta bunlar canlı midesi veya bağırsakları bozulabilir süprizlere hazır olmalısınız
    -Yağmurlu günlerde gezmekten gelince çamurlu ayak ve karnın yıkanması gerekecek .

    Bütün bu zorlukların yanında sizi tamamen karşılıksız sevecek bir canlı olacak. Ömrü boyunca bakabileceğinizi düşünüyorsanız ne güzel. Ama yine de ben olsam petshoptan almak yerine barınak veya sahiplendirme yöntemini seçerdim. Bir hevesle alınıp sokağa atılan bir sürü can var.
    braveguy ve serseric bunu beğendiler.

  5. #5

    Üyelik
    03 Haziran 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    ybr 125-r25
    Evde bakicaksaniz İngiliz bulldog düşünebilirsiniz.
    braveguy ve serseric bunu beğendiler.

  6. #6
    kaanklky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Merhaba,
    4 senedir evimde Golden Retriever bakıyorum, barınaktan aldım. Ben köpek konusunda biraz şanslıyım, -cidden- psikolojik sorunları vardı, inanılmaz sessiz bir hayvan, komşular görmese evde köpek olduğunu anlayamazlar. Sadece mama verirken heyecandan bana mırıldanıyor hırlayarak.

    Şimdi mümkün olduğunda sırayla sorularınızı yanıtlamaya çalışayım:
    Bir hayvan beslemek çok büyük bir sorumluluktur. Hele ki bir köpek besliyorsanız, evde bir bebeğiniz var gibi düşünebilirsiniz. Doyurmalı, oynamalı, gezdirmeli, ona masraf yapmalı ve hayatınızdaki tüm planları artık onun varlığını düşünerek yapmalısınız. Köpekler asla unutmaz, tüm türler isterse kemiklerinizi parçalayacak güce sahiptir, en önemlisi, hepsi sizi karşılık beklemeden çok ama çok sever.

    Köpeği yavruyken alacağınızı varsayarak yazıyorum; evde yaygara çıkartıp çıkartmayacağı, ne kadar havlayacağı tamamıyla sizin onu yetiştirmenize bağlı. Aslında bu noktadan itibaren kafanızdaki soruların tüm cevabı sizin köpeği nasıl yetiştirdiğiniz ile alakalı... Siz ne kadar kararlı yetiştirirseniz, evin içinde ne kadar patron olursanız köpeğiniz o kadar uslu olacaktır. Ankara'da olsam gelip yardımcı olmak isterdim. Köpek eğitimi ayrı bir konu, anlat anlat bitmez, ama en önemlisi köpek kararlı yetiştirilmeli. Örneğin köpek 6 aylık, siz gün içerisinde rahatsız olduğunuz için köpeğin yatağa çıkmasını istemiyorsunuz, ama eşiniz siz evde değilken o tatlılığa kıyamayıp yavruyla yatakta beraber yatıyor; işte o andan itibaren o köpeği yatağa çıkma konusunda eğitmek sizin için zor olacaktır.

    Köpeklerin evde yarattığı olumsuzluklara gelice, bence hiçbir olumsuzluğu yok. Bebeğiniz olduğunda hayatınızda bazı şeyler nasıl kısıtlanacaksa köpekte de tam olarak aynı durum var. Siz buna bebeğin olumsuzluğu diyemezsiniz değil mi? Çünkü onun size verdiği mutluluğun yanında 1-2 konu size olumsuzluk gibi gelmez. Köpek de o şekilde, mesela ben çoraplarımı artık odamda sağa sola bırakamıyorum, çünkü evde yalnız kaldığında bana kızıp çoraplarımı parçalıyor. Bu bir olumsuzluk mu? Bence hiçte değil. Sizce de olmamalı.

    Sorunuz genel olduğu için yaz yaz bitmiyor, daha spesifik sorular daha rahat cevaplanır.
    Arda_Karaca ve serseric bunu beğendiler.

  7. #7
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Hic hic hic kolay degil. Hele de bahceli eviniz yoksa cok zor. Hapis hayati gibi olacak onun icin. Evde kimse yokken cok sıkılacak. Birlikte tatile gidemeyeceksiniz, ya da evde anne baba vs birini "bakici" birakacaksiniz. Yok, giderken gecici olarak barinaga, bakimevine birakirim vs diyorsaniz hic almayin. Vicdaniniz el vermez, el veriyorsa zaten onu bir aile ferdi olarak degil de bir aksesuar olarak goruyorsunuz demektir. Kisin usutecek, salyasi akacak. Bazen ishal olacak. Yaslaninca cisini tutamayacak hale gelecek. Yuruyemeyecek sonlara dogru, ona el ayak olabilecek misiniz? "Ay aci cekiyo bu, uyutalim bari" diyeceksen hic girme o ise.

    Bircoguna melek olana kadar bakmis; hali hazirda da 4 kopcugu olan biri olarak yaziyorum bunu

    Haa, eger almaya karar verirseniz barinaktan evlat edinmenizi oneririm. Her cins var. Ama en guzeli bence, size muhtac olan bir garibi evlat edinmeniz. Onun mutlulugu dunyalara bedel

    Saglicakla kalin,
    Arda_Karaca ve serseric bunu beğendiler.

  8. #8
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    7 yıl doldu evde minyatür pinscher bakıyorum. Çok güzel hayvandır. Oyuncu on numara bekçi cesaretlidir. Gereksiz yere hiç havlamadı. Ama narin köpek bir defa çabuk üşüyor. Yemek seçiyor. onun dışında bakılabilecek bir tür. Bahçede 1 i golden iki köpeğim daha var. Yalnız yaşıyorum yoksa goldena da evde bakardım. Pincher olmazsa golden tercih edin bence.
    serseric bunu beğendi.

  9. #9
    serseric - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Nisan 2012
    Arkadaşlar hepinizin yorumları ayrı ayrı güzel.Zaten ben hep dur biraz daha düşünelim dediğim için şu anda bir köpeğimiz yok.Ancak sanırım birazda maceraperest davranıyoruz.Ayrıca en çok kafamı karıştıran olay yurtdışı ziyaretleri.Yani bizim mecburen gittiğimiz uzun süreli yurtdışı ziyaretleri oluyor.Uçakla ülkeden ülkeye vs çok zor olacak sanırım.Veya memlekete giderken zorluk olacak.Bunlarıda düşünüyoruz.Evde sürekli olamıyoruz.Ama sabahları erkenden kalkıp gezdirebilir ve akşamları eve gelince gezdirebiliriz.Aslında çok yanlız kalacak bilsekte içimizdede hep var o istek.Hani biraz daha bilgi edinirsek hepimiz için daha iyi olacak sanırım.Hepinize çok teşekkürler izlemede ve beklemedeyim.

  10. #10
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    Köpeklere fısıldayan adam var belki faydası olabilir

    https://www.youtube.com/results?sear...an+adam&page=1

  11. #11

    Üyelik
    18 Ekim 2014
    2 köpek besledim bahçede olmasına rağmen ikisi de illallah ettirdi köpekleri aşırı severimbirinci köpeğim staffordshire pitbull terier di küçük kardeşimi kıskanıp üstüne atladığı için 2 ay bakabildim.bahçede ve büyük bir bahçedeydi ancak birilerini arıyordu yani her şeyi oyun aleti olarak kullanıyordu pitbull olması bir şey değiştirmez sadece kaslı yapısıyla sizi biraz korkutur ancak size saldırmaz hatta sizden korkar.

    Diğer köpeğim yeni doğmuş bir English Setter di 4 ay baktım ona ancak her yere işiyordu ve avcı köpeği çok ayrı bir şey her şeyi takip ediyor her kokuyu izliyor kedileri takip ediyor üstüne atlıyor 1 aylık olmasına rağmen küçük olduğundan her yerden geçiyor hapsedemiyorsunuz ve her yere sıkışıyor kafası en az 30 kere kurtardım onu.
    Eğitmek staffordshire dan daha kolay ancak çok korkak köpeklerdir english setterler.çok sevinliler ve size kendini sevdirmeye çalışır.
    Kızmaya kıyamazsınız.
    Benim sana önerim bir setter veya bir labrador dur çünkü iki köpeği de çok severim labrador neden dersen çocuklara ve insanlara karşı çok ılımlı ve fedakar bir köpek korkak da değil arkadaşımda vardı.Ve kesinlikle bebek alma en az 4 aylık olsun.
    Şu an söylediklerim çok bir şey anlatmayacak sana ama olunca anlarsın.

  12. #12

    Üyelik
    03 Aralık 2012
    Motosikleti
    mash 5000 km/cbr 250 6500 km /xj6 f 49000 km
    Evde kopek beslemek hijyen ve saglik acisindan tehlikeli. Her silkinmesinde havaya mikrop saciyor kil tüy lerde cabasi.evin icine iserse hele ,
    Dünyanın en tehlikeli mikroplarindan biriside köpeğin idraridir.
    Bahçede besleyin. Bahçe yoksa taras katta . ama evin içi olmaz arti olarak evin içi kokar.

  13. #13
    h2rx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Aralık 2011
    Şehir
    K.çekmece / IST
    Motosikleti
    Hyena 100 X / Spacy α
    köpek beslemedim ama işyerinde akita gezdirirdim. oldukça sessiz ama hareketli bir köpekti. sessizlik için alınabilir.

  14. #14

    Üyelik
    16 Kasım 2014
    merhaba, 15 senedir evinde ve bahçesinde köpekler ile arkadaşlık yapan biri olarak bu zaman süresince öğrendiklerimi sizinle paylaşacağım. biraz uzun olabilir. sabredip okumanızı tavsiye ederim.

    köpek beslemek arkadaşlarında dediği gibi büyümeyen bir çocuğa sahip olmak gibidir. bir çocuğunuz nasıl olduğunda nasıl onu evde yalnız bırakıp gidemiyorsanız, köpeğinizi de gidemezsiniz.

    öncelikle köpek alınacağı zaman petshop ve türevi ticarethane yerine barınağa yönelmelisiniz. ben köpekte safkan şu cins bu cins bu muhabbetine karşıyım. köpek sahiplenilmek istenirse barınağa gidilir ve size göz kırpan muhakkak bir tanesi vardır, belirli bir mama bağışı karşılığında alınır ve gelinir. çanta veya ayakkabı almıyoruz, cins seçmekte nedir? illa ki cins istiyorsanız barınakta cins köpeklerde çok var. benim 1 adet rottweiler cinsi köpeğim ve 1 adette terrier cinsi köpeğim var. bunların ikisi de saf ırklardır ve ikisini de barınaktan aldım. bu arada ikisini de saf olduğu için değil onlarca köpeğin içinde bana bakışlarında ki gözlerinin parlamasını beğendiğim için aldım.

    --

    anladığım kadarıyla eşinizde sizde çalışan insanlarsınız. yavru bir köpek alırsanız tuvalet eğitimi basit itaat eğitimlerini alana kadar evde hiç sözünü dinlemez. sürekli tuvaletini yapar ve ciddi koku problemi yaşarsınız. her şeyi ısırmak ister. parkeleri çizer. koltuk, perde, halı, ayakkabı zarar verebilir. havlar. yalnız kalınca ağlar. çok ciddi bir uğraş ister. siz ne kadar havlamaması için eğitim verseniz de belirli bir ölçüde etkili olursunuz. nasıl her insan bir değilse her köpekte bir değil. köpeğinde, haylazı, arsızı, yaramazı, uslusu var.

    --
    ben rottweiler' ımı ilk aldığımda apartman dairesinde oturuyordum. bu tarz büyük ve koruma iç güdüsüne sahip ırklar kesinlikle daire içinde beslenemez. besleyen var mı? var, ama yanlış. o köpeğin doğasında koşmak, koklamak vs. var. evinde içinde 4 duvar arasında gerekli alanı bulamadığı için hayvanın ruh sağlığı çok sağlıklı olmuyor. kendi canı sıkılınca da sizin canınızı sıkıyor. örneğin, (benimkinin kuyruğu kesik değildi) halılarımı parçaladı, kabloları yedi, sandalye ayaklarını yedi, kuyruğu sürekli bir şeylere zarar veriyordu. ne kadar itaat eğitimi de aldırsam ne yazık ki kendi doğasında olmadığı için hayvan huzursuz oluyor ve hırçınlaşıyor. ayrıca havladığı zaman alt 3 kat ve üst 3 kat kesin duyardı sesini. yerler parkeydi ve tırnakları alt komşumu sürekli rahatsız ederdi. tüğü inanılmaz dökülürdü. koku da çok yapardı. bende komşu baskısına ve köpeğime üzüldüğüm için 'sadece köpeğim için' bahçeli bir eve taşındım. maddi olarak inanılmaz zorluğa girdim ama hiç pişman değilim. şu anda kendine ait bir bahçesi var ve inanılmaz mutlu.

    kısacası büyük ırk köpeklere evde bakmak isterseniz, köpek daralacağı için sonunda sizide daraltacaktır.

    --
    terrier' imi şans eseri barınakta psikolojik olarak çok sıkıntılı bir zamanında aldım. rot' umu bahçeye alınca evin içinde boşluk oldu ve küçük ırk bir köpek sahiplendim. tahminen aldığımda 2 yaşındaydı. bir kaç ay ne yüzüme baktı ye doğru dürüst yemeğini yedi. ama şimdi evin bir parçası ve inanılmaz mutlu.

    sizin sorularınıza biraz cevap vereyim;
    -ev içinde bakacağınız küçük köpek büyük ırklara göre daha duygusaldır ve yalnızlığı pek fazla sevmez. yani sabah git akşam gel tarzı bir hayatta ne yazık ki köpeğiniz mutlu olmaz ve size sorun olmaya başlar.

    -köpeğin hiç havlamayanı olmaz. konuşmayan insan olmadığı gibi havlamayan köpekte olmaz. burada alacağı eğitim çok önemli. benim bahçede beslediğim rotum çok uysaldır, komşuları rahatsız etmez. ama sarı renkli taksi veya otomobil görünce çılgına döner. demem o ki köpek havlar.

    -tatil zamanları, gezi zamanları köpek büyük sorun. ben evde annem ile yaşıyordum. annem bir süredir bulunduğum şehirde değil bende tek kalıyorum. evde sürekli annem olunca benim sorumluluğum azdı. ama şimdi hergün sabah işe gitmeden 1 saatimi ayırıp gezdiriyorum. izin günlerim dahi ne yazık ki deliksiz uyku uyuyamıyorum. akşam işten çıkınca hiç bir yere gitme şansım direk eve gelip köpeklerimi gezdirmem lazım. hafta sonu bir yere gidersem saat akşam 7 olunca mecbur eve gelip köpeğimi gezdirip sonra işime devam ediyorum. bunlar basit gibi görünüyor ama çok ciddi problem. onun dışında köpek beslemek sadece mama ve tuvalete çıkar değil. akşam 5.30da işten çıkıyorum ve 6 da evde oluyorum. eve gel, köpekleri gezdir. ayaklarını yıka, tara, oyun oyna, sev ilgi göster vs. saat akşam 9-10 oluyor. dışarıdan bakınca çok kolay gibi gözüken işler, evde sürekli biri durmuyorsa ne yazık ki insanı çok zorluyor. mesela dün akşam cumartesi gecesi dışarıdaydım, dışarıda kaldım. uyuduğum saat sabah 05.00 uyandığım saat 06.00. 30 km uzaktaydım mecbur köpeklerimi gezdirmem gerektiği için kalkıp eve gelmem gerekti.

    bunları köpeğin sorumluluklarını anlaman için yazıyorum.

    --

    birde maddi boyutu var işin. terrierim günde ortalama 120 gr. rotum ise 700 gr mama tüketiyor. aylık sadece 500 lira civarı mama alıyorum. bunun vitamini, ödül maması, kuaförü, sağlık giderleri vs. ayda 800 lira civarı bir harcama yapıyorum.

    onun dışında rotumun bir kere sağ ön ayağı kırılmıştı film çektirme, alçı vs. 1500 liraya mal olmuştu.
    terrierimin yaşından dolayı dişleri dökülüyor ve 2 diş çekimi + diş taşı temizliğine 450 lira ödedim.




    köpeğin maddi ve manevi sorumluluğunu yazdım. bana kalırsa köpek şu anda sana hiç uygun değil. karar senin.

    ama ne olursa olsun alıyım bi olmadı barınağa bırakırım diye düşünme. bu gibi düşünenler yüzünden o hayvanlar çok yoğun ruhsal sıkıntılara giriyorlar. lütfen.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 20:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:13 ----------

    bu arada dünyanın en tehlikeli mikrobunu köpek taşır diyen arkadaş, kusura bakma kör cahillikten başka bir şey değil bu.
    ben 10 yıldır terrierim ile aynı yatakta yatarım. ne tüğünden nede başka bir şeyinden sağlık sıkıntısı çekmedim.
    mevsim geçişleri harici hiç tüğünü dökmez ve hiçte koku yok. hayatında bir kere köpek görüp fikir sahibi olan insanlara lütfen kulak asma.




    ayrıca, terrier, cocker tarzı ırklar bahçede beslenmez. bu hayvanlar kışın kar yağdığında ayağını kara 3 dk basınca senin gözüne bakarlar kucakla beni dondum diye. lütfen bilgi sahibi olmadığınız konularda fikirlerinizi paylaşmayın. azıcık araştırın.

    iyi akşamlar.
    40yapar, Arda_Karaca, tanertc ve 1 diğerleri bunu beğendiler..

  15. #15
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Evde beslenirmi bilmem ama arjantinli dogo çok hoşuma gidiyor

  16. #16

    Üyelik
    16 Kasım 2014
    dogo arjantin değil evde, bilmeyen adama saray versen besleyemez. çok asil, çok kuvvetli bir ırk. hiç tecrübesiz insan alırsa büyüdükçe başına bela olur.

  17. #17
    Karalı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2014
    Şehir
    istanbul cennet
    Motosikleti
    2teker
    Alıntı nikelenjelo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    dogo arjantin değil evde, bilmeyen adama saray versen besleyemez. çok asil, çok kuvvetli bir ırk. hiç tecrübesiz insan alırsa büyüdükçe başına bela olur.
    Hastasıyım bakacak yerim olsa sabahı alırım
    "Tecrube, limitlerini bilmektir"

  18. #18
    Serkan S - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha XJ6
    Genişçe bir apartman dairesinde yaşıyorum 3 tane köpeğe sahibim hocam (rotweiller, american pitbull, golden retriever). Nacizane fikirlerim şnlardır. Alacağiniz veya sahipleneceginiz kopegin boyutu cinsi ne olursa olsun ilgi bakim ve disarda bol vakit gecirmek isteyecek. Kopek size ve esiniz hanimefendiye cok pozitif anlamda seyler katacak bundan emin olabilirsiniz yazabilecegim birkac sey daha var.
    1. Ilk 1 2 ay sizi zorlayacak bebeklik donemi simaracak tuvaletini evde yapacak tutamayacak bazen olur olmadik yerlere yapacak gece uyutmayacak tipki bir insan yavrusu gibi
    2. 3 4 aydan sonra artik disari cikmalar cok siklasacak gunde en az 2 saat enerjilerini atlamalarini gerekmektedir. Bazen siz isten yorgun geleceksiniz agzina tasmasini alip yaniniza gelecek veya dis kapiyi tirlamayacak melul melul bakacak ( tecrubeyle sabit ) iyi dusunmeniz gerekli.
    3. Nacizane tavsiyem golden veyahut labrador retriever olur size neredeyse hic havlamazlar biraz yaramazlardir ama her kopek oldugu gibi cok sadiklardir. Rotweiller ilk kopeginiz acemisiniz biraz zorlayabilir cok guclu bir kopek ama emin olun yeterince ilgilenebilirsinizde en sadik kopek cinslerinden
    4. Bence en onemli madde bu o sizin cocugunuz gibi olacak kendimden biliyor kopeklerimden biri oldugunde depresyona kadar varan psikolojik sorunlar yasamistim o yuzden iyi dusunun yeni bir aile ferdi edineceksiniz kendinize .

    Saygilar,
    Imla hatalari icin kusura bakmayin telefondan kaynakli
    Tekeriniz düz bassın

  19. #19
    kaanklky - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    BMW R1100GS
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evde kopek beslemek hijyen ve saglik acisindan tehlikeli. Her silkinmesinde havaya mikrop saciyor kil tüy lerde cabasi.evin icine iserse hele ,
    Dünyanın en tehlikeli mikroplarindan biriside köpeğin idraridir.
    Bahçede besleyin. Bahçe yoksa taras katta . ama evin içi olmaz arti olarak evin içi kokar.
    yav he he.

  20. #20
    40yapar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650 ABS
    Alıntı barodi adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Evde kopek beslemek hijyen ve saglik acisindan tehlikeli. Her silkinmesinde havaya mikrop saciyor kil tüy lerde cabasi.evin icine iserse hele ,
    Dünyanın en tehlikeli mikroplarindan biriside köpeğin idraridir.
    Bahçede besleyin. Bahçe yoksa taras katta . ama evin içi olmaz arti olarak evin içi kokar.
    Hacı, senin anlamadığın husus şu, biz o kokuyu özlüyoruz gün içinde, valla


    REKLAM ALANI
1. sayfa 123 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)