Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Adnan Oktar bana dava açmış

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #61
    Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2014
    Motosikleti
    Yzf r125
    İllah şarabı içittireceksiniz bana
    ttan bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #62
    skystar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Nisan 2011
    Şehir
    İZMİR/BORNOVA
    Motosikleti
    Honda CB 125 E
    Ya şimdi bisey yazacam banada davayı yapistiracaklar Allah ıslah etsin ne deyim...

  3. #63
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı Proud adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Facebookta Adnan Oktar ile ilgili bir videoda Adnan Oktar'a G*vat yazdığım için hakkımda dava açmış. Demin gittim ifademi verdim.
    İfademde ise hakaretimle ilgili özür dilediğimi,cahilliğimin bağışlanmasını vb istedim. Sizce nereye gider bu işin sonu ? Polis memuru bişey olmaz dedi ama yinede merak ediyorum.

    Adnancığım, yaşlı başlı adamsın. Affetmek büyüklüktür. Delikanlı arkadaş sana gavat demiş ama sonrada özür dilemiş hatasını kabul etmiş. Sanada yakışan affetmektir. Biri sana gavat dedi diye sen gavat olmazsın. Senin ne olduğunu zaten bilen biliyor. Bi büyüklük yap örnek bir davranış göster. Sana gavat diyenleri utandır.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  4. #64

    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Alıntı tigermbz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    neden dinin tek kaynağının Kuran olduğunu kabul etmeliyiz?
    buralarda bir cevap var
    Sadece Anayasa okumakla avukat olunmaz, sadece anatomi kitabını ezberlemekle doktor olunmaz.
    Sadece Kur'an meali okumakla da müslüman olunmaz.
    İslamın anahtarı Hz. Peygamber'dir.
    Kur'an Allah'ın kelamı olduğunu nereden bileceğiz? Hz. Peygamber sadece bir kargocu mu?
    Bırak o ayakları....

  5. #65
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı savica adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Sadece Kur'an meali okumakla da müslüman olunmaz.

    Ben bunu anlayamadım.


    Şimdi en tepedekiler maşallah kuranı da ezbere biliyor 5 vakit te kılıyor her yıl da hacca gidiyor. Senin söylemene göre böyle müslüman olunuyor.


    Peki sorarım sana müslüman hırsızın Gayrı müslüm hırsıza veyahut ateist hırsıza olan üstünlüğü nedir.?????

  6. #66

    Üyelik
    07 Ekim 2007
    Alıntı Sinan Er adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ben bunu anlayamadım.


    Şimdi en tepedekiler maşallah kuranı da ezbere biliyor 5 vakit te kılıyor her yıl da hacca gidiyor. Senin söylemene göre böyle müslüman olunuyor.


    Peki sorarım sana müslüman hırsızın Gayrı müslüm hırsıza veyahut ateist hırsıza olan üstünlüğü nedir.?????
    Anlamadigin belli.
    Yazdigim cumleyle uzaktan yakindan alakasi olmayan bir takim seyler yazmissin. Ve ustelik hemen siyasete baglamissin.
    Dini anlamiyorsun, Hz. Peygamberi ve Ehli Beyti tanimadigin icin anlamiyorsun. Tam da onu taygira anlatmayi calistim. Yorumunla iyi bir ornek oldun, kaleyi degil futbolu iskaladin.

  7. #67

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.kadının örtünmesi nerede farz



    2.mademki kural arıyorsunuz bu özelliklere bakıp sizde olanı arıyacaksınız yoksa cehennem ateşinde inim inim inliceksiniz dünyadaki ateşin kaç katı şekilde yanacaksınız falan filan yani aslında kulluk derecesine göre cezası olacak buda bir ölçüt

    3.erkek body salonuna gidip vucudunu geliştirince istediği gibi vucut şovu yapabiliyor ancak kadının toplumdaki yerine siz bu şekilde baktığınız için onu erkekten küçük görüp 2.palana atıyorsunuz O aslında evde gündelik iş yapan çocuğa bakan ,dışarı belli zamanlarda rıza ile çıkabilicek asla cinsel yönü olmayacak erkek kadar özgür davranamıyacak bir biolojik canlı olarak görmek istemektesiniz .oysa dinde herkez eşit değilmidir

    4.neyse boşverelim bilim sorgulanır değişebilir ancak dini kavramların yeri çok ayrıdır asla sorgulanamaz tamamen ayrı bir yerde tutulur o yuzden söylemek isticen bişi olursa özgürce yazabilirsin ya da yazarsınız ben bilmem doğrudur
    Nur suresi 31.Ayet


    Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
    korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini
    göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
    Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
    yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
    erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
    müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
    hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
    çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
    ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
    kurtuluşa eresiniz!

    diyanet
    "Ebu Bekir (ra) kızı olan Esmâ (r.anha) üzerinde ince elbiseler bulunduğu halde, Rasûlullah'ın yanına geldi. Rasûlullah hemen yüzünü ondan başka bir yana çevirdi ve ‘Ya Esma! Bir kadın hayız (görecek çağ)a ulaştığında, şundan ve şundan başka (bir yerinin) görülmesi iyi olmaz." Buyurarak, yüzüne ve iki eline işaret etti.” (Ebu Davut, C.4 s. 62)

    "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
    “Resulüllah (s.a.v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedim ki, ey Allah’ın Resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) buyurdu ki, altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
    Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
    "Erkeğin avret yeri göbeği ile diz kapağı arasıdır." (Ahmed b. Hanbel, II/187). "Diz kapağı avret yerindendir." (Zeylai, Nasbu'r-Raye, I, 297).
    "Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker." (Tirmizî, Radâ, 18).
    Allah Teâlâ erginlik çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez." (İbn Mace, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160) hadisi saçları da kapsamına alır.




    ŞİMDİ AYETLERİ HADİSLERİ GÖRDÜN OKUDUN DEMEKKİ ALLAH'IN EMİRLERİNDEN ÖRTÜNMEYİDE İYİ ANLAMIŞ OLDUN VE SENİN MESAJINDADA KADININ ÖRTÜNMESİ ŞİMDİ SENİN YAZDIKLARINI SANA DELİL GÖSTERECEĞİM İYİ OKU
    18.MADDE Allah'ın sevdiğini sevip, sevmediğinden uzak durmak :"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
    AYETİ DUYDUN GÖRDÜN İTAAT ET BU BİR

    SENİNDE YUKARDA YAZMIŞ OLDUĞUN 24.MADDE
    Allah'a ve Peygamberine itaat etmek :
    “Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
    "Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
    DAHA BİR ÇOK HADİS VAR BU DA İKİ
    32.MADDEYE BAKALIM Harama bakmamak ŞİMDİ BİR KADININ AVRET YERİ BELLİ BİR ERKEĞN AVRET YERİ BELLİ SEN BUNU BİLE BİLE AÇIYORSUN EL ALEME GÖSTERİYORSUN GÜNAH İŞLİYORSUN ALLAH SANA KAPAT DİYOR SEN AÇIYORSUN ALLAHDAN DAHAMI İYİ BİLİYORSUN HAŞA
    SEN NE ALLAHI DİNLİYORSUN NE PEYGAMBERİ DİNLİYORSUN İŞKEMBEDEN ATIYORSUN YOK ŞÖYLEDE BÖYLEDE MANTIĞINA GÖRE FETVA VERİYORSUN
    BU ARADA DİNDE ERKEK VE KADIN ARASINDA AYRILIKLAR MEVCUTTUR MİRASDA NAMAZ KILMA ŞEKİLLERİ FARKLIDIR ADET GÖRDÜKLERİ İÇİN RAMAZAN AYI,NAMAZLARDA VE BAZI KONULARDA ERKEKLERDEN FARKLIDIR. BUNU ÖĞRENMEK İÇİNDE SAĞLAM ALİMLERDEN KUR'AN VE HADİS YOLUYLA ÖĞRENEBİLİRİZ ÖYLE İŞKEMBEDEN BANA GÖRE BÖYLE DEMEYLE OLMAZ DİN BU NASIL İNDİYSE RASULULLAH (SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) NASIL TATBİK ETTİYSE ÖYLE OLMALI YOK EFENDİM BEN BÖYLE YAPICAM DİYORSAN O SENİN SAPKINLIĞINI GÖSTERİR DEDİĞİM GİBİ AYET HADİS ORTADA BEN İŞİTTİM İMAN ETTİM ELHAMDÜLİLLAH
    OKADAR MADDE YAZMIŞSIN HİÇMİ OKUMADIN NE YAZDIĞINI SENİN DURUMUN İLKOKULDAKİ SINIF BAŞKANLARINA BENZEMİŞ SINIFI SAYARKEN KENDİLERİNİ SAYMAZLAR SAYI SAYMAYI BİLMİYOR BAŞKAN OLMUŞ SENİNDE O MİSAL
    arkadaşlar kusuruma bakmayın büyük yazdım konunun ehemmiyetinden böyle yaptım çünkü dini bir mevzu. Böyle dini basite indirgeyenler insanları yanlış yollara sevkediyor bizde bildiğimiz kadar anlatmakla yükümlüyüz.
    bilginozi ve okan kartal bunu beğendiler.

  8. #68
    ttan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Temmuz 2013
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Keeway superlight 150
    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hocamızın, senin duana ihtiyacı yok zaten, onu sevenler yeter, Ayrıca saygıdeğer hocamızın avukatı değilim, keşke öyle birşey nasip kısmet olsaydı ölümüne savunurdum. Çok değerli Adnan hocamız sadece yüce bir islam alimi değil, aynı zamanda büyük irfan sahibi bir bilim adamıdır. Unutmayalım ki din bilimin her zaman 1 tık ötesindedir. Şu anda yeni keşfedilen şeyleri bizlere kutsal kitaplarımız ve hadisler binlerce yıl önce söylüyorlardı.
    Sevgili Adnan hocamızın çok değerli ve kıymetli irfan ve bilim içeren yapıtları mevcuttur. Lütfen biraz araştıralım çamur atmadan önce. Okumak öğrenmek isterseniz kitap isimleri verebilirim sizlere, buradan değil ama, propaganda olarak algılanmamak için için özel mesajlardan veririm.

    Ayrıcada kedicik dediğiniz o hanımefendilerin hepsi okumuş, ilim ve irfan sahibi, islamı bilen ve gerçek islamı yaşayan çok değerli hanımlarımızdır. Bazıları hocadır, Efendimiz birçoğunu bizzat kendi yetiştirmiştir.

    neyse konu uzamasın , son söz olarak insanların çok değerli hocamızdan öğrenecekleri okadar çok şey varki, keşke herkese anlabilsem bunu.
    Adnan bilim insanımıymış?Ege üniversitesi fen fakultesindeki bilim insanlarının bundan haberi yoktu(üniversiteyi niye yazdım,madem izmirdesin bi gelde ege fen fakültesine sana bilim insanı nasıl bişeymiş göstersinler),saolasın bunu soyledigin için.Gidiyim bizim hocalara senin söylediklerini bir bir anlatıyımda onlarda gerçek 'bilim insanı' nasıl olurmus görsün.Dava konusuna gelirsek bende Adnancımla davalık olmustum,İzmirdeki fuar zamanı adnanın meşur 'evrim sergisi' vardı onla ilgili bişey.Benden para koparamamıstı ama arkadastan hakaret gerekçesiyle 1000 küsür lira almıstı.Umarım senin başınada bu gelmez
    telike bunu beğendi.

  9. #69
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    şimdi forumda din siyaset tartışmak yasak değil mi?
    yasaksa bu konuşulanlar din ile ilgili mevzular değil mi?

    veya şu mu yasak "dine kitaba sövmek yasak" yoksa ne konuşursanız konuşun mudur? veya birisi hindulara sövse sıkıntı yok da islamiyete sövünce mi sıkıntı var? insanların inanışlarını yargılamak değil mi? moderatörler bu başlığı ve altında yazılanları okumuyor mu? aloo motosiklet forumundayız. başkığın üst başlığı konu dışı olabilir ama bu kadar da değil ya.

  10. #70
    Yiğit_ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Nisan 2014
    Motosikleti
    Yzf r125
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi forumda din siyaset tartışmak yasak değil mi?
    yasaksa bu konuşulanlar din ile ilgili mevzular değil mi?

    veya şu mu yasak "dine kitaba sövmek yasak" yoksa ne konuşursanız konuşun mudur? veya birisi hindulara sövse sıkıntı yok da islamiyete sövünce mi sıkıntı var? insanların inanışlarını yargılamak değil mi? moderatörler bu başlığı ve altında yazılanları okumuyor mu? aloo motosiklet forumundayız. başkığın üst başlığı konu dışı olabilir ama bu kadar da değil ya.
    Söylediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum.Yanlız forumda Konu Dışı- Gündem ve Siyaset diye bir bölüm var.Sende biliyorsun zaten. O yüzden bu tartışmalar yapılabiliyor.Bundan daha hararetli başlıklar gördüm bu bölümde de ondan diyorum.

  11. #71
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı Yiğit_ adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Söylediklerinin büyük bir kısmına katılıyorum.Yanlız forumda Konu Dışı- Gündem ve Siyaset diye bir bölüm var.Sende biliyorsun zaten. O yüzden bu tartışmalar yapılabiliyor.Bundan daha hararetli başlıklar gördüm bu bölümde de ondan diyorum.
    tabi dostum öyle de o kadar saçma sapan başlıklar var ki bi soru soruyorum 1 saat geçiyor açtığım/yazdığım başlık kaybolmuş. saçma sapan muhabbetler dönüyor. motosiklet ve yardımlaşma için değil mi bu forum. ya öyle saçma ve cidden öyle komik şeyler var ki :D yakın zamandan örnek vereyim biri aynaya kask asar kask düşer çizilir. şikayet etcem der. birisi kafam nasıl güzel mi diye başlık açar. ve anasayfada minimum 3 adet görmeye alıştığım "TAVSİYE" "BAŞLANGIÇ MOTORU" başlıkları. Zaten yüzlerce başlık var birine gir oku. benim sorduğum önemli bi soru o arkadaşın saygısızlığı yüzünden yok oluyor. ruhsatla ilgili soru sormuştum bilen birileri illaki vardır. yok gitti. anasyfada 3 hafta dönen başlık "Şirin köpek nasıl motor kullanıyor ama" bu nedir ya?
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can

  12. #72
    motorcu48 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2007
    Şehir
    marmaris ve muğla
    Motosikleti
    İNAZUMA keyfiii :DD
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Nur suresi 31.Ayet


    Mü’min kadınlara da söyle, gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını
    korusunlar. (Yüz ve el gibi) görünen kısımlar müstesna, zînet (yer)lerini
    göstermesinler. Başörtülerini ta yakalarının üzerine kadar salsınlar.
    Zinetlerini, kocalarından, yahut babalarından, yahut kocalarının babalarından,
    yahut oğullarından, yahut üvey oğullarından, yahut erkek kardeşlerinden, yahut
    erkek kardeşlerinin oğullarından, yahut kız kardeşlerinin oğullarından, yahut
    müslüman kadınlardan, yahut sahip oldukları kölelerden, yahut erkekliği kalmamış
    hizmetçilerden, yahut da henüz kadınların mahrem yerlerine vakıf olmayan erkek
    çocuklardan başkalarına göstermesinler. Gizledikleri zinetler bilinsin diye
    ayaklarını yere vurmasınlar. Ey mü’minler, hep birlikte tövbe ediniz ki
    kurtuluşa eresiniz!

    diyanet
    "Ebu Bekir (ra) kızı olan Esmâ (r.anha) üzerinde ince elbiseler bulunduğu halde, Rasûlullah'ın yanına geldi. Rasûlullah hemen yüzünü ondan başka bir yana çevirdi ve ‘Ya Esma! Bir kadın hayız (görecek çağ)a ulaştığında, şundan ve şundan başka (bir yerinin) görülmesi iyi olmaz." Buyurarak, yüzüne ve iki eline işaret etti.” (Ebu Davut, C.4 s. 62)

    "Ey Peygamber! Hanımlarına, kızlarına ve müminlerin hanımlarına söyle, dışarı çıkarken üstlerine cilbablarını alsınlar. Bu, onların tanınmasını ve bundan dolayı incitilmemelerini sağlar. Allah, Gafûrdur, Rahîmdir." (Ahzab, 33/59).
    “Resulüllah (s.a.v) Dihye’tül- Kelbi’nin kendisine hediye ettiği mısır kumaşlarından sık dokunmuş bir elbiseyi bana giydirdi, ben de onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) daha sonra bana sordu: ne oldu Mısırdan gelen elbiseyi giymiyorsun? Dedim ki, ey Allah’ın Resulü ben onu hanımıma giydirdim. Resulüllah (s.a.v) buyurdu ki, altına pijama türünden bir şey giymesini ona emreyle. Çünkü ben o elbisenin kemiklerinin hacmini belli etmesinden korkuyorum.” (Ahmet b. Hambel)
    Ey Esma! Şüphesiz kadın erginlik çagına ulaşınca, onun şu ve şu yerlerinden başkasının görünmesi uygun değildir." Hz. Peygamber bunu söylerken yüzüne ve avuçlarına işaret etmişti." (Ebu Davûd, Libâs, 31). "Allah Teâlâ ergin kadının namazını başörtüsüz kabul etmez" (İbn Mâce, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160; Ahmed b. Hanbel, IV, 151, 218, 259).
    "Erkeğin avret yeri göbeği ile diz kapağı arasıdır." (Ahmed b. Hanbel, II/187). "Diz kapağı avret yerindendir." (Zeylai, Nasbu'r-Raye, I, 297).
    "Kadın örtülmesi gereken avrettir. Dışarı çıktığı zaman şeytan ona gözünü diker." (Tirmizî, Radâ, 18).
    Allah Teâlâ erginlik çağına ulaşan kadının namazını başörtüsüz kabul etmez." (İbn Mace, Tahâre, 132; Tirmizî, Salât, 160) hadisi saçları da kapsamına alır.




    ŞİMDİ AYETLERİ HADİSLERİ GÖRDÜN OKUDUN DEMEKKİ ALLAH'IN EMİRLERİNDEN ÖRTÜNMEYİDE İYİ ANLAMIŞ OLDUN VE SENİN MESAJINDADA KADININ ÖRTÜNMESİ ŞİMDİ SENİN YAZDIKLARINI SANA DELİL GÖSTERECEĞİM İYİ OKU
    18.MADDE Allah'ın sevdiğini sevip, sevmediğinden uzak durmak :"Mümin kadınlara da şöyle: Gözlerini haramdan sakınsınlar, ırzlarını korusunlar. Zinet yerlerini açmasınlar. Bunlardan kendiliğinden görünen kısmı müstesnadır. Baş örtülerini yakalarının üstüne koysunlar. Zinet yerlerini kendi kocalarından, babalarından, kocalarının babalarından, oğullarından, kocalarının oğullarından, kendi erkek kardeşlerinden, kendi kardeşlerinin oğullarından, kız kardeşlerinin oğullarından, kendi kadınlarından, kölelerinden, erkeklik duygusu kalmayan hizmetçilerden veya henüz kadınların gizli yerlerine muttali olmayan çocuklardan başkasına göstermesinler. Gizleyecekleri zinetleri bilinsin diye ayaklarını da vurmasınlar. Ey müminler! Hepiniz Allah'a tövbe edin. Böylece korktuğunuzdan emin umduğunuza nail olasınız." (Nûr, 24/31).
    AYETİ DUYDUN GÖRDÜN İTAAT ET BU BİR

    SENİNDE YUKARDA YAZMIŞ OLDUĞUN 24.MADDE
    Allah'a ve Peygamberine itaat etmek :
    “Kızkardeşini görmedin mi? Müslüman bir kadın şurasından başkasını gösteremez." (Mecmeu’zzevâid nr:4168)
    "Ateşlik iki sınıf insan ki ben onları henüz görmedim. Yanlarında sığır kuyruğu gibi kamcılar olup insanları onlarla döven topluluk ve biri de bir takım kadınlar topluluğudur ki bunlar giyinik, çıplaktırlar. Görenleri yoldan saptıran ve kendileri de haktan sapanlardır. Başları bir tarafa sarkan deve hörgücü gibi olacaktır. Bunlar cennete giremiyecekler. Kokusu şu kadar, şu kadar yürüme mesafesinden alındığı halde, bunlar cennetin kokusunu da bulup alamıyacaklardır." (Müslim - sahih bab: libas ve’l- zineh hadis nr.3971)
    DAHA BİR ÇOK HADİS VAR BU DA İKİ
    32.MADDEYE BAKALIM Harama bakmamak ŞİMDİ BİR KADININ AVRET YERİ BELLİ BİR ERKEĞN AVRET YERİ BELLİ SEN BUNU BİLE BİLE AÇIYORSUN EL ALEME GÖSTERİYORSUN GÜNAH İŞLİYORSUN ALLAH SANA KAPAT DİYOR SEN AÇIYORSUN ALLAHDAN DAHAMI İYİ BİLİYORSUN HAŞA
    SEN NE ALLAHI DİNLİYORSUN NE PEYGAMBERİ DİNLİYORSUN İŞKEMBEDEN ATIYORSUN YOK ŞÖYLEDE BÖYLEDE MANTIĞINA GÖRE FETVA VERİYORSUN
    BU ARADA DİNDE ERKEK VE KADIN ARASINDA AYRILIKLAR MEVCUTTUR MİRASDA NAMAZ KILMA ŞEKİLLERİ FARKLIDIR ADET GÖRDÜKLERİ İÇİN RAMAZAN AYI,NAMAZLARDA VE BAZI KONULARDA ERKEKLERDEN FARKLIDIR. BUNU ÖĞRENMEK İÇİNDE SAĞLAM ALİMLERDEN KUR'AN VE HADİS YOLUYLA ÖĞRENEBİLİRİZ ÖYLE İŞKEMBEDEN BANA GÖRE BÖYLE DEMEYLE OLMAZ DİN BU NASIL İNDİYSE RASULULLAH (SALLALLAHU ALEYHİ VE SELLEM) NASIL TATBİK ETTİYSE ÖYLE OLMALI YOK EFENDİM BEN BÖYLE YAPICAM DİYORSAN O SENİN SAPKINLIĞINI GÖSTERİR DEDİĞİM GİBİ AYET HADİS ORTADA BEN İŞİTTİM İMAN ETTİM ELHAMDÜLİLLAH
    OKADAR MADDE YAZMIŞSIN HİÇMİ OKUMADIN NE YAZDIĞINI SENİN DURUMUN İLKOKULDAKİ SINIF BAŞKANLARINA BENZEMİŞ SINIFI SAYARKEN KENDİLERİNİ SAYMAZLAR SAYI SAYMAYI BİLMİYOR BAŞKAN OLMUŞ SENİNDE O MİSAL
    arkadaşlar kusuruma bakmayın büyük yazdım konunun ehemmiyetinden böyle yaptım çünkü dini bir mevzu. Böyle dini basite indirgeyenler insanları yanlış yollara sevkediyor bizde bildiğimiz kadar anlatmakla yükümlüyüz.
    1.hemşeri sen orada farz demişsin islamın farzı değil bunlar ayet hadise bakıcak olsak O iş çok karışır .bilmiyorum biliyormusun ama kuran aynı fakat arap yarım adasında farklı bizde farklıdır uygulanması bunun nedenini biliyorsun.

    2.demek biz yanlış yollara sevk ediyormuşuz ancak islamın farzı demek değilmiş .
    Alıntı moturmotur adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Dinimiz İslamda kadının örtünmesi farzdır kadının bütün vucut hatları belli oluyor nasıl oluyorda o kadınlar oralarda tv ye çıkıyor hiç ayet hadis okumamışlarmı bunlar.İslamı yaşayan anlatsın önüne her gelen hoca olamaz az uyanık ol bea.
    neyse hocam kral sensin başındada demiştim kalın sağlıcakla

  13. #73

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    yav okadar yazdım insan hiçmi okumaz ayet yazdım sana Allah emrediyor nasıl farz olmuyor nasıl namaz ve zekatı emrediyorsa ayetle kapanmayıda ayetle emretmiş ayetde kadınların kapanacağı yerleri belirtmiş ve emir veriyor 2. si Kur'anın hükümleri her yerde aynı ve Allah-u Te'ala ey insanlar bir çok yerde Ey İman edenler buyuruyor sadece araplar diye buyurmuyor Peygamberin gittiği yoldan gitmezsek Ne gerek var peygambere dersek herkez Kur'anı kafasına göre yorumlayacak ondan sonra bence şöyle bence böyle demeye başlıcak ve bilinmesi gereken bir çok konu var Akaid ilimleri El faz-u küfr dinden çıkaran sözler hal ve hareketler herşey öyle basit değil benceyle olmuyor

  14. #74
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Alıntı ttan adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adnan bilim insanımıymış?Ege üniversitesi fen fakultesindeki bilim insanlarının bundan haberi yoktu(üniversiteyi niye yazdım,madem izmirdesin bi gelde ege fen fakültesine sana bilim insanı nasıl bişeymiş göstersinler),saolasın bunu soyledigin için.Gidiyim bizim hocalara senin söylediklerini bir bir anlatıyımda onlarda gerçek 'bilim insanı' nasıl olurmus görsün.Dava konusuna gelirsek bende Adnancımla davalık olmustum,İzmirdeki fuar zamanı adnanın meşur 'evrim sergisi' vardı onla ilgili bişey.Benden para koparamamıstı ama arkadastan hakaret gerekçesiyle 1000 küsür lira almıstı.Umarım senin başınada bu gelmez
    Ege üniversitesimi? Sanki Oksford dan bahsediyor gibisin. Bizim saygideger hocamiz senin imansiz cakma hocalarindan cok daha fazla ilim ve irfan sahibidir. Yaptigi yayinlar sizin hocalarin sagdan soldan alip derledigi calismalar gibi uyduruk degildir.
    Bilim adamlari saygideger hocamizi takip etse bilim bir anda buyuk bir ilerleme kaydedecektir ancak bunun farkinda degiller ne yazikki.

  15. #75
    BatuhanK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ekim 2009
    Şehir
    İzmir
    Yazdıklarınıza hakikaten inanıyo musunuz la :D

  16. #76
    Moderatör Lucas - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2006
    Şehir
    Yalova
    Alıntı telike adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tabi dostum öyle de o kadar saçma sapan başlıklar var ki bi soru soruyorum 1 saat geçiyor açtığım/yazdığım başlık kaybolmuş. saçma sapan muhabbetler dönüyor. motosiklet ve yardımlaşma için değil mi bu forum. ya öyle saçma ve cidden öyle komik şeyler var ki :D yakın zamandan örnek vereyim biri aynaya kask asar kask düşer çizilir. şikayet etcem der. birisi kafam nasıl güzel mi diye başlık açar. ve anasayfada minimum 3 adet görmeye alıştığım "TAVSİYE" "BAŞLANGIÇ MOTORU" başlıkları. Zaten yüzlerce başlık var birine gir oku. benim sorduğum önemli bi soru o arkadaşın saygısızlığı yüzünden yok oluyor. ruhsatla ilgili soru sormuştum bilen birileri illaki vardır. yok gitti. anasyfada 3 hafta dönen başlık "Şirin köpek nasıl motor kullanıyor ama" bu nedir ya?
    Cevap yazılan her konu güncel kaldığı için anasayfada gözükür. Anasayfada size göre saçma sapan konuların gözükmesi için özel bir çaba sarfetmiyoruz. Sizin ilginizi çekmeyi başaramamış, size göre saçma, anlamsız bir konu, başka bir üyenin ilgisini çekip cevap yazdığından anasayfada kalıyor. Bunu size açıklamam ne kadar ütopik ise, üyelerin klavyelerini de söküp sadece okuyun yazmayın diyebilmemiz de bir o kadar ütopik olur sanırım.
    Her insan farklıdır, kimi forumu araştırır, sorunuyla ilgili açılmış bilmem kaç yüz başlıktan kendi işine yarayanları inceler, okur, konu açma ihtiyacı hissetmez, kimisi konuları yanlış yere açar, kimisinin sorunu ona göre dünyadaki tek sorundur, acildir, kimisi açtığı konuya cevap verilmediği için kızar, kimisi de açılan konuları gereksiz bulur.
    Ve evet moderatörler (en azından ben) çoğu başlığı okurum. Uzun süredir forumu takip etmenin vermiş olduğu birikim ile, hangi konuda tartışma yaşanabilir, kim kime hakaret eder, kim geyik yapar iyi kötü biliyorum. O yüzdendir ki bu konuyu da açıldığı günden beri bana göre tartışmalara neden olabileceğinden takip ediyorum. Her insan karşısındakine hakaret etmediği sürece fikirlerini açıklamakta özgür olduğundan, kimse de kimseye küfür etmediğinden sizce ne yapmalıyız? Konuyu mu silelim? Adnan hocanın safsatalarını benimde mantığım kabul etmiyor, forumdaki müridini mi banlayalım?
    Velhasıl, insanız hepimiz, anasayfayı güncel tutan adnan hocada değil, motor kullanan şirin köpek de, hepimiziz.
    İyi forumlar
    Shamy bunu beğendi.
    Legends may sLeep.. But they never diE..!

  17. #77

    Üyelik
    16 Nisan 2013
    Motosikleti
    mondial mg125, mondial 150 mc
    Alıntı Shamy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ege üniversitesimi? Sanki Oksford dan bahsediyor gibisin. Bizim saygideger hocamiz senin imansiz cakma hocalarindan cok daha fazla ilim ve irfan sahibidir. Yaptigi yayinlar sizin hocalarin sagdan soldan alip derledigi calismalar gibi uyduruk degildir.
    Bilim adamlari saygideger hocamizi takip etse bilim bir anda buyuk bir ilerleme kaydedecektir ancak bunun farkinda degiller ne yazikki.
    Hocanı Bilim adamları değilde Hahamlar yakın dan takibe almış
    youtube.com/watch?v=gc3bUNjULWo

  18. #78
    54RR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Şubat 2013
    Şehir
    Sapanca
    Motosikleti
    --12 R1 Crossplane
    Alıntı motorcu48 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1.kadının örtünmesi nerede farz
    Ahzab Sûresi 59. âyet
    Nûr Sûresi 31.âyet

    Ayrıca erkeklerinde vücut hatlarını belli edecek şekilde dar giysiler giymesi uygun değildir.

  19. #79
    İzmir İl Temsilcisi CEM. - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Eylül 2010
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    Fazer 600 Ve Wr 125 R
    Konu yine nerelere gitmiş.Arkadaşa geçmiş olsun öncelikle bu ülkede tecavüzcülere seri katillere ceza verilmiyorda internet üzerindeki yoruma ceza verilirse ne diyeyim.

    . senin yorumuna takılacak degil haberi bile yoktur belki.

    Belliki boşa duran avukatların parasını çıkarma vakti.

  20. #80
    tr_select - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    uǝq ɯıɯɐpɐ sɹǝt
    Din tüccarları basmış konuyu anasını satiyim.


    REKLAM ALANI
4. sayfa BirinciBirinci ... 23456 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)