Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

İstanbula Yerleşme Kararı Aldım :) Lütfen Destekk

Motovento
    REKLAM ALANI
    cece89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Duke 390
    Merhabalar

Ani bir karar ile izmir'den istanbul'a yerleşme kararı aldım.

Sorum şu kız arkadaşım 4.Levent'te ben ise İkitelli'de çalışacağım. 2+1 orta halli bir ev işimizi görecektir başlangıç için Kafamdaki bütçe (600-800tl aylık kira bedeli)

Kiralayacağımız evin hem düzgün ve güvenli bir yer olması ve doğal gaz yada merkezi sistem olması önemlidir.

Earth'ten baktığımda ama Cebeci semti İkitelli 4.Levent arası bir yer olarak gözüküyor.Nasıl bir yerdir düzayak bir yer olması tepe bir yer olmaması bizi çok rahatlatacaktır.

Onun dışındaki yeni yerler bakılması gereken semtler

Uzun zamandır karar veremediğimiz bu konuda sizinde fikir ve önerilerinizi almak beni çok mutlu edecektir.

İyi Forumlar

REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
    DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    İstanbul zor bi yer. AMa aynı zamanda alışkanlık yapan bir yer.

Askerlik staj vs vs İstanbulda 2 seneye yakın zaman geçirdim.

Her 1 - 2 ayda bir gitmezsem olmuyordu.

Neyse VArmak istediğim nokta; "ani bir karar" demişssiniz.

Ani kararınızı bi düşünmenizi gözden geçirmenizi tavsiye ederim.

Lakin bu kararınız hayatınızın geri kalanını tamamen etkileyecek bir karardır.

Yani atıyorum kız arakadaşınızla aynı ortamda olmak için gençlik işte çılgınlık

değişiklik olsun hem bizimkilerede kendimi kanıtlarım tarzındaki düşünce tarzı

İstanbulda yaşamak daha önemlisi ev tutup yaşamak aşamasına gelince

çok çok ciddi bir sorumluluk -sabır -direnç-dirayet gerektirir.

%100 etken kız arakadaşınız mı bilmiyorum ama Allah korusun ayrıldığınızı bi düşünün.

En son söyleyeceğim şey ise: Bir anlık kararla İstanbul a yerleşmek hele birde İzmir gibi bi yerden

oraya gitmek sebepleriniz nedir tam bilmiyorum ama "çılgınlık olsun" diye yapılacak bir şey değil.

Ha bu arada 4 leventle ikitelli arasında o fiyatlara sanırım sadece izbe bodrum gibi bi yer bulunur.
    zenon ve xawa bunu beğendiler.

serkanADH13 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Motor Tamircisi :) 0,535,939,20,86 :)
    CEBEBİ dediğin yer (eğer sultan gazı cebeci ise) geilecek dolaşılacak yer değil,
    (şu anda yunus emrede oturuyorum )
    dolaşmak için mecburen halk otobusune bınmelısın veya motosikletin hayatın olmalı,
    motosikletsiz hiç bir yere erken gidemezsin.
    cebecide evet bu fiyatlara doğal gazlı yerler bulabilirsin,

Gelelim sana!
    neden acil? bu işler aciliyete gelmez,
    evi sececeksin, semti sececeksin,
    ve ev tutmak için istanbulda neredeyse iyi düşünülen her yerde EVLİLİK OLMAKSIZIN ev verilmez,
    yani evli olmalısınız,
    sen kız arkadaşınla aynı evi paylaşacaksın diye sürekli arkadaşlarınız dolar taşar eve gürültü olur,
    olur olmaz şeyler olur diye kimse bekara ev vermez buralarda,hele kız arkadaşı ile ev arayana hiç sanmam,
    olurda vermek isteyenlerde 500 liralık eve 800 ister sende ACİL diye tutarsın,
    zırt pırt SESSİZ OLUN,MÜZÜK AÇMAYIN gibi sözlerle hayıflanırlar.
    Neyse,,,

şansın bol olsun...
    BerKToprak bunu beğendi.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Valla avrupa yakasının iki uç noktası.. Nezih yerleri tavsiye ederim.. Bakırköy yada bahçelievler uyar, tek vesaitle ikitelliye de levente de ulaşımı var.. Biraz yorgunluk olur ama motoru aktif kullanırım diyorsan ohh tadından yenmez Ben anadolu yakasından vazgeçemem gibime geliyor..

AsyMeTRiQue - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    kuyrukta PCX yazıyor, yanına da NS200 yanaştı...
    Aynen arkadaşa katılıyorum bekara ev vereni zor bulursun bulsanda fiyatı q buçuk katına falan çıkarır açıkçası hele sultangazi ise bu daha da zorlaşır bağcılar esenler falan buralarda da zordur.

Olmaz diye bir şey yok elbet bulursun bir şekilde ama dikkat etmen gereken şey ulasim... Ulaşım araçlarının durumu nedir mesela cebeciden levente ve ikitelliye tek araçla gitme olasılığın varmı yoksa in bin bi süre sonra cok sıkar... Kendi aracın varsa tamam sorun olmaz ama toplu taşıma kullanacaksanız önemli bi detay bence. Gezip tozma konusunda oturdugun yer civarında oturulacak zaman geçirilecek kafeler gibi yerler olsun istiyorsan sultangazi esenler bağcılar kismende güngören bayrampaşa bu yerler pek açmaz ama gezip tozma işini çıkar beyoglunda falan yaparım falan dersen ayrı.

Yardımcı olmayı cok isterim aslında sana bu konuda ama cebecinin ulaşımı nasıl bu konu hakkında bilgi sahibi değilim... Bende ıkitelli ye cok yakın oturuyorum ama özellikle bu duvardan levente araç olan bir yer varmı araştırmak lazım... Bi arastirayim bakalım...

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:39 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:31 ----------

Alıntı dreamkiller adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Valla avrupa yakasının iki uç noktası.. Nezih yerleri tavsiye ederim.. Bakırköy yada bahçelievler uyar, tek vesaitle ikitelliye de levente de ulaşımı var.. Biraz yorgunluk olur ama motoru aktif kullanırım diyorsan ohh tadından yenmez Ben anadolu yakasından vazgeçemem gibime geliyor..
    aynen o fiyata bahçelievler bakırköy falan bulursan kaçırma derim orta yerde derken önemli olan tek araçla gitmek emin ol... Harita üstünde ortada olması pek onamli değil açıkçası çünkü burda trafik yüzünden her yer ortada hele hele ıkitelli ve leventte calisacaksaniz trafikten kaçmaniz da zor olacak

Ancak bi 6 sene kadar önce bakirkoyde bi öğretmen arkadaşım tek başına 1+1 eve çıkmıştı 1500 tl kira veriyordu bakirkoyde gerçi bu gün aynimidir bilmem ama dediğim gibi araştırmak lazım...

-ZERO- - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Alıntı cece89 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Merhabalar

Ani bir karar ile izmir'den istanbul'a yerleşme kararı aldım.

Sorum şu kız arkadaşım 4.Levent'te ben ise İkitelli'de çalışacağım. 2+1 orta halli bir ev işimizi görecektir başlangıç için Kafamdaki bütçe (600-800tl aylık kira bedeli)

Kiralayacağımız evin hem düzgün ve güvenli bir yer olması ve doğal gaz yada merkezi sistem olması önemlidir.

Earth'ten baktığımda ama Cebeci semti İkitelli 4.Levent arası bir yer olarak gözüküyor.Nasıl bir yerdir düzayak bir yer olması tepe bir yer olmaması bizi çok rahatlatacaktır.

Onun dışındaki yeni yerler bakılması gereken semtler

Uzun zamandır karar veremediğimiz bu konuda sizinde fikir ve önerilerinizi almak beni çok mutlu edecektir.

İyi Forumlar
    ben yaklaşık 1 sene önce izmirden istanbula taşındım. şundan kesinlikle emin ol arkadaşım ''izmirdeki rahatlığı istanbulda bulamazsın.'' eğer başakşehir gibi muhafazakar kesime yerleşirsen geldiğin güne

lanet edersin buna emin ol. ben her gün camdan dışarı baktığımda türbanlı, kara çarşaflı insanları gördükçe içimden etmediğim kadar küfür ediyorum. çünkü izmirde pencereden dışarı baktığımda modern

giyimli insanlardan başka herhangi birşey görmüyordum. misal muhafazakar bir yerde marketten alışveriş yaptığını farzet. eğer kasiyer türbanlı ise çoğu senin yüzüne dahi bakmaz. para üstü verirken

eline değmekten korkar.

onun içi sen sen ol

sakın ola ki başakşehir gibi çoğu dindar, yobaz, örümcek kafalı olan insanların oturduğu muhite yerleşme. yoksa izmiri mumla ararsın. fakat aynı şeyler bakırköy tarzı yerler için geçerli değildir. bu da

senin yaşayacaklarını daha önceden yaşamış arkadaşından ufak bir tavsiye umarım dikkate alırsın
    dreamkiller, kurubuz ve krd bunu beğendiler.
    2014 Salcano Wolf 125 > 2017 Bajaj Pulsar 200NS ABS > 2020 YAMAHA YZF-R25

kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Dört Levent ile ikitelli arası sabah trafiğinde kilit vaziyette. Metro ile çözebilirsiniz.
    Oturacak yer olarak olarak ikitellideki toki veya avrupa konutlarını tavsiye ederim. Olmazsa o bölgede onlarca toplu konut var. 1+1 de işinizi görür. 600-700 Tl arası kiralayabilirsin.

dreamkiller - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Silverwing 600
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    ben yaklaşık 1 sene önce izmirden istanbula taşındım. şundan kesinlikle emin ol arkadaşım ''izmirdeki rahatlığı istanbulda bulamazsın.'' eğer başakşehir gibi muhafazakar kesime yerleşirsen geldiğin güne

lanet edersin buna emin ol. ben her gün camdan dışarı baktığımda türbanlı, kara çarşaflı insanları gördükçe içimden etmediğim kadar küfür ediyorum. çünkü izmirde pencereden dışarı baktığımda modern

giyimli insanlardan başka herhangi birşey görmüyordum. misal muhafazakar bir yerde marketten alışveriş yaptığını farzet. eğer kasiyer türbanlı ise çoğu senin yüzüne dahi bakmaz. para üstü verirken

eline değmekten korkar.

onun içi sen sen ol

sakın ola ki başakşehir gibi çoğu dindar, yobaz, örümcek kafalı olan insanların oturduğu muhite yerleşme. yoksa izmiri mumla ararsın. fakat aynı şeyler bakırköy tarzı yerler için geçerli değildir. bu da

senin yaşayacaklarını daha önceden yaşamış arkadaşından ufak bir tavsiye umarım dikkate alırsın
    Bende bakırköy ya da bahçelievler derken tam olarak bundan bahsediyordum
    If you don't Ride, You don't know...

Kawasaki Ninja 250 R - Kymco Xciting 250 I - Hyosung GT650 Naked - Honda FJS600 Silverwing

htmetin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda Twister - honda cbf 150
    Yaw istanbulu ne zannediyorsunuz siz. Biz doğma büyüme buralıyız sizin gibi ufkumuz geniş değil valla. Cahil cesareti olsa gerek. Öyle evli olmayanlara şıp dadanak ev vermezler burada.

ferdinandd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda NC S
    Yukarıdaki yorumlardan "İstanbula alışırsan vazgeçemezsin, nereye gidersen git ararsın... ..." tavsiyesine katılıyorum, öncelikle sağlıklı karar verdiğinden emin ol!

Şahsi tavsiyeme gelince, bu iki nokta arasında birçok ülkeden kat kat fazla insan yaşıyor, ara nokta ararsan kızarkadaşında sende pert olursun.

Seçenek 1: Kız arkadaşına yakın, bahsettiğin standartlarda 1+1 ev zorlasan(maddi anlamda) bulabilirsin,

kendini feda edip okadar yolu hergün gidip gelmek şartıyla, hiçkimsede evine gidip gelene karışmaz +hayatın daha renkli, daha dolu olur...hergün okadar yoldan sonra halin olurmu bu hayatı yaşamaya onu bilemem

Seçenek 2: Kendi işine yakın bu fiyatlardaki ev çok rahat bulursun, çok daha konforlu olur, fakat semt pek tekin olmayabilir, belli saatten sonra açık biyer,

ulaşım aşırı dert olabilir, bekara ev hikayeleri, her konuda daha zorlu olur, hadi hepsini geçtim kızcaız her allahın günü o yolu ne şartlarda çekecek

1. seçeneği seçtiğini varsayarsam, fiyata göre ev bakacağından süreç çok uzayabilir!!! Elinle koymuş gibi bulabileceğini sanmıyorum, geçici kalabileceğin bi tanıdığın, arkadaşın falan olmalı!

Yani bana göre bu işin orta yolu yok. Ben Ortaköy' den Beşiktaş' a 1:20 saatte geldiğimi bilirim, Karaköy' den, Kabataş' a 1:45 saatte geldiğimi bilirim, biyere park edip yürüsem 15dk

İşin özü orta yol ararsanız ikinizinde bittiği andır, madem çok kararlısınız bari birinizin ömrü kısalsın, olay bukadar ciddi bence

_ Birde gönlümden geçeni söyliyeyim Abi İzmir den bahsediyorsun, sen şimdi orada heryerden gökyüzünü de görüyorsundur, ara ara sahillere kaçıyorsundur, kordon boyunda müzik eşliğinde şarkılar söylüyosunuzdur,

rakı+balık yaparken yarasın diyen aileler geçiyordur yanınızdan, 15-20dk geçikince aşırı trafik vardı diyorsundur, gece 3-4 te en ıssız yerde birine yol sorabiliyorsundur, ters biyerde arkadaşını arayıp beni almaya gel diyebiliyosundur,

uyku tutmadığında pencereni açıp nefes alabiliyosundur, sabah uyandığında uykunu almış olarak kalkıyosundur, nasıl olduğunu çözemediğin bi şekilde yerinde saymayıp geleceğe dair hayaller kurabiliyosundur... ... bu böyle gider

Kal abi İzmirde!
    drtayfun, Cgty, soneryılmaz ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Yaşasın MEKANIK, kahrolsun elektronik | Yaşasın METAL, kahrolsun plastik | Yaşasın TORK, kahrolsun beygir | ...

trgy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    HD xl 883
    Metro güzergahında bir yerde ev tutmaya çalış, mecidiyeköy-gülbağ dolaylarına bak , öğrenci ve genç bekar çalışan nüfusun yoğun olduğu ,merkezi ve kiraların nispeten daha uygun olduğu bir yerdir, evler bakımlı olmayabilir yokuşları ve kalabalığı gürültüsü belki biraz canını sıkabilir ama orası İstanbul kötünün iyisine razı olacaksın. Ben de 3 yıl önce 1 gün içinde karar verip gitmiştim 1,5 yıl dayanabildim beni oraya bağlayan bir şey kalmayınca koşa koşa geri döndüm , yurtiçi yurtdışı bir çok yerde gurbet tecrübem oldu ama İstanbul gerçekten de çok farklı ve çok zor bir yer , iyi düşün iyi karar ver .

Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı htmetin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yaw istanbulu ne zannediyorsunuz siz. Biz doğma büyüme buralıyız sizin gibi ufkumuz geniş değil valla. Cahil cesareti olsa gerek. Öyle evli olmayanlara şıp dadanak ev vermezler burada.
    1+1 lerde sorun olmaz. Zaten o bloklarda evli oturmuyor. Ayrıca çift oldukları için evliyiz derler evi tutarlar, evlilik cüzdanı mı soracaklar. ?

Chronix - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Ducati Monster 1200
    Alıntı -ZERO- adlı üyeden alıntı Mesajı göster

eline değmekten korkar.

onun içi sen sen ol

ne zamandan beri insanların inançlarını yaşaması kötü oldu ? insanların her tarafını kapaması kötü de götüne kadar şortla gezmesi mi modern oldu. bu mudur modernlik anlayışı ? gözünüzü gönlünüzü açmayınca herkes kötü yazdığın yoruma göre.. ne rahatsız insanlar var memlekette arkadaş..

ayrıca başakşehire sürekli gidip gelirim yaşadıklarını yaşamadım...

arkadaşın sorusuna gelirsek. oturmak istediğin yer merkeze ne kadar yakın olursa o kadar pahalı olur. ucuz olsun dersende belirttiğin kriterlerde olmaz.ya evini merkezden uzak bir yerden seçiceksin ya da kriterlerini düşüreceksin..
    trgy, DEISIS, inzell ve 1 diğerleri bunu beğendiler..
    Two Against the World

Hyosung RT125 (55.000) Hyosung GT250 X (100.000) Ducati Monster 1200

agilty - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Honda CBR 250R
    Evli olmayana ev verilmeyen nadir yerler var. Bu konu kafani karistirmasin.

---------- Post added at 12:10 ---------- Previous post was at 12:08 ----------

Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metro güzergahında bir yerde ev tutmaya çalış, mecidiyeköy-gülbağ dolaylarına bak , öğrenci ve genç bekar çalışan nüfusun yoğun olduğu ,merkezi ve kiraların nispeten daha uygun olduğu bir yerdir, evler bakımlı olmayabilir yokuşları ve kalabalığı gürültüsü belki biraz canını sıkabilir ama orası İstanbul kötünün iyisine razı olacaksın. Ben de 3 yıl önce 1 gün içinde karar verip gitmiştim 1,5 yıl dayanabildim beni oraya bağlayan bir şey kalmayınca koşa koşa geri döndüm , yurtiçi yurtdışı bir çok yerde gurbet tecrübem oldu ama İstanbul gerçekten de çok farklı ve çok zor bir yer , iyi düşün iyi karar ver .
    M.koy on numara yerdir haci naptin sen yaaa. Ic kisimlarinda bile yasasan iki adimda caddeye cikarsin cevahire gidersin besiktasa yurursun guzel yerdir m.koy.

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Bizim dikilitaşta evimiz var, bekara öğrenciye kiralıyoruz yeterki kirasını zamanında ödesin. Şu an dolu ama oralarda çok rahat ev bulursunuz 1000-1200 liraya 3+1'ler var.

Motosikleti
    CBF1000FA
    Alıntı DEISIS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Mehmet Akif in sözleri gedi aklıma:

Medeniyet açmaksa bedeni;

Hayvan bile senden daha medeni.

Ayrıca bkz: imzam..
    Konyada durumun "daha farklı" olduğunu zaten biliyoruz.

GaCCaLL - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    KTM 1190-DR 350-Joyride 200-BMW R26-Jawa 250
    Alıntı trgy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hele Kartaşş söyle kim üzmüştür senii??
    Seni kimler aldııı kimler...
    ANGARAJ

erro - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    tracer 900
    hatuna dayalı kararlar verme...hele izmir bırakılıp gidilir mi ya...maddi durumun ne bilmiyorum ama planlarına göre ucu ucuna geçineceksen hiç bulaşma böyle bi işe ama kararını vermişsin...hayırlı olsun...

DEISIS - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    XT 660 R
    Alıntı kurubuz adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Konyada durumun "daha farklı" olduğunu zaten biliyoruz.
    Keşke öyle olsa be dostum ama maalesef çok bi fark yok oralarla
    Fikrin ne fahişesi oldum ne zamparası-Bir vicdanın bilemem kaçtır hava parası..
    Yollar boşaldı artık yolcular buldu vaha, -Yolcular gitmese de yollar gider Allah'a..
    DIŞI SÜKÛN İLE ZAHİR, DERUNU MAHŞERDİR DERUNU MAHŞER..

Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Alıntı DEISIS adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Keşke öyle olsa be dostum ama maalesef çok bi fark yok oralarla
    Nası farklı bilmem de Konya türkiyenin en çok alkol tüketen illerinden biri Benim bizzat alkolik bir konyalı arkadaşım var O yüzden dinci bilinseler de çok daha modern olduklarını düşünüyorum özellikle ankaraya göre.

REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)