Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Anket: BU KONU GERÇEKTEN FAYDALI

Katılımcı sayısı
6. Sizin bu Ankette oy kullanma yetkiniz bulunmuyor
  • EVET

    4 66.67%
  • HAYIR

    2 33.33%
  • KARARSIZIM

    0 0%
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Sigarayı Bırakın Kendinizi Yenileyin (Dumansız Hava Sahası)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    ÖNCELİKLE BOŞ VE GEREKSİZ YORUM YAZMAMANIZI İSTİYORUM
    Arkadaşlar sigarayı bırakmak için o kadar nedenimiz var ki buyrun hep birlikte görelim hep birlikte bırakalım çevremizdeki insanları zehirlemeyelim.



    Niçin içiyorsunuz Zevk,mutluluk, stres? vs vs.
    Bunların hepsinin bir yanılgı olduğunu aksine sigara sizi daha sinirli, daha mutsuz ve daha stresli yaptığını göreceksiniz. Gerçek anlamda niçin içtiğinizi bilmeden bırakmaya çalışmak zor hatta bir kaç gün sigarasız kalma düşüncesi bile sizi korkutacaktır. Şimdi burada yayınlanan eğlenceli ve güzel canlandırmalarla gösterilen belgeselde niçin içiyor olduğunuzu keşfedip sigarayı çok rahat hiç canınız çekmeden bırakacaksınız. Sigara içmek bir seçim değil mahkumiyettir.
    Sigarasız özgür hayatınıza hoş geldiniz ))

    Sigara bir keyif olsaydı ailenin yanında dışarıda okullarda her yerde rahat rahat içilirdi aksine insanların dışlamasıyla keyif kaçıran bir maddedir huzursuzluğa neden olur bu yüzden bırakın ve rahatlayın.



    Sigara içmeyerek hayatınızı kaliteli yaşıyor ve geleceğinizi düşünüyorsunuz. Peki ya sevdiklerinizi? Sevdiklerinizi yanlız bırakmamak için sigarayı bırakın. Sevdiklerinizi yanlız bırakmayın, sigarayı bıraktırın!

    Sigara içmek bir seçim değil mahkumiyettir, seçim sadece kullanmamak olabilir. Şimdi seçiminizi yapın önünüzde sadece tek bir seçim var o da sigarayı kullanmaya gerek olmadığını kavrayıp dumanı içinize çekmeyi bitirmek. Denemeyin başarın kaybedecek hiç bir şeyiniz yok aksine çok kazancınız var. Kazanmaktan neden korkarsınız ki? Sağlığınızı, öz güveninizi, paranızı, özgürlüğünüzü, temizliğinizi, huzurunuzu kazanmaktan korkuyorum diyen insanalar sizce mantıklı olabilir mi? Sizi sadece zehirleyen başka hiç bir şey yapmayan dumanı içinize çekmeyi bırakın.



    Sigara içenler hep mantıklı bir neden bulmaya çalışır bu zıkkıma!!! Stres atarlarmış mesela... Halbuki son araştırmalarda içerisindeki Nikotinin stres azaltmadığı; tersine stresi çoğalttığı ortaya çıktı. Demek ki bu durumda sigara içmenin en önemli 3 nedeni şu olabilir:
    1. Haşerat muamelesi görmek hoşlarına gidiyor; içerisinde türlü türlü zehir ve böcek ilacı bulunmakta,
    2. Pis kokmak hoşlarına gidiyor; kıyafetlerine sinmiş olan tütün kokusu Haspolat arıtma tesisinden çıkan atıklardan daha pis kokmakta,
    3. Çocuklarının rızkından keserek Çocuklarını da zehirlemek hoşlarına gidiyor...
    Yani ilginç bir durum... İçin içmesine de, biz içmeyenleri sigara dumanı ile taciz etmeye ne hakkınız var?



    Bir çocuğa soruyorlar "sigara içecek misin?" çocuk tüm kararlılığıyla "asla" diye cevap veriyor. Çocuk büyüyor ve yeniden ona soru soruyorlar "sigarayı bırakmayı düşünüyor musun?" gülümseyerek "asla" diye cevap veriyor. Asla kullanmayacağını düşündüğün bir şeyden, asla vazgeçmemek. Sizlerde bir zamanlar çocuktunuz, çocuksu cesaretinizi yeniden kazanın ve korkmayın. Sigaranızı söndürün ve bir daha "asla" içmeyeceğim deyin.



    Bir bağımlı bir bağımlıya üzülüyorsa durum nasıl görünür? Tinerci bir balici ye bali kullanıyor diye üzülüyor ve ona bunu kullanmaması için öğütler veriyor. Eroinman ikisine birden "bırakın baliyi tineri yazık içinize kendinizi mahvediyorsunuz" diye üzülüyor. bunlar saçma geldi değil mi ama inanın Nikotin bağımlıları bu saçmalığı yapıyorlar onlar başka bağımlılara üzülüyorlar halbuki kendileri üzülünecek haldeler.
    kendi azrailinizi cebinizde taşimaktan bıkmadınızmı?

    O gün neden bu gün olmasın???? Sigarayı bırakmayı düşünen, bir dönem bırakıp da yeniden başlayan, en sonunda seni bırakacağım diyen arkadaşlar.



    Sigara toplumsal bir olaydır, küresel kirlilik nasıl hepimizi ilgilendiriyorsa sigara da hepimizi ilgilendiriyor. Sigara haricinde olan diğer tüm bağımlılıklar bireysel zararı kişinin kedisine veriyor. Bu elbette diğer bağımlılıkların iyi olduğu anlamına gelmiyor fakat bir Eroinman elindeki şırıngayı sağa sola savurup başka insanlara sokmuyor. Kokainman alıp kokaini başkalarının burnuna sokmuyor. Balici torbasını başkalarının ağzına sokmuyor vs vs. Sigara içenler onların hepsinden daha tehlikeli çünkü onların yapmadıklarını yapıyorlar. Çocuklarına üflüyorlar, karındaki bebeklerini zehirliyorlar, duraklarda işe giden insanlara üflüyorlar, kendilerini zehirlerken toplu katliam yapıyorlar. En acısı da bu bağımlılıklarına saygı duyulmasını bekliyorlar. Bu şu demek Eroinman birinin bırakın da sağa sola şırıngayı saplayayım insanları zehirleyelim buna saygı gösterin demeye benzer. Yani sigara içenler sadece kendilerin katili değil birer katliamcıdır.




    Yaşamınızda delilik anlarınızı sorsalar ne derdiniz? Ben sigara içtiğim anlar olarak adlandırıyorum. Dünyanın delilik olarak yaptığı hata sigarayı kolay tüketim maddesi olarak görmesidir. Toplumlarınsa Kültürel paylaşım olarak görmeleri en büyük deliliktir. Puronun zenginliği, ince sigaranın zarifliği, pahalı marka sigaranın karizması gibi aptal görüşler. Bir çocuğun baba ve annesinin sigara içmemesini dilemesi, bir ebeveyn çocuğunun sigaradan uzak durmasını dilemesi, bu deliliğe dur demeye yetmez mi? Duymazlıktan gelmek çözüm değil lütfen kulak verin.




    Kaybettiğinde değil, vazgeçtiğinde yenilirsin.
    Ernesto Che Guevara...

    Sigarayı bırakıp yeniden içen arkadaşlar akılınıza bu söz gelsin. Vazgeçmeyin...






    Siz sadece sigarayı bırakmıyorsunuz, yaşamınızı da kontrol altına alıp yeniden doğuyorsunuz. Bunu zamanla his edeceksiniz, içtiğiniz günlere ya da yıllara üzüle bilirsiniz ama bunu bir daha yapmayacağınızdan öyle emin bir duruma geleceksiniz ki, dünyaları verseler bir daha ağzınıza sigara sürmeyeceksiniz. Sizin için kimse bir şey yapamaz ama siz kendiniz ve sevdikleriniz için, çok şey yapabilirsiniz. Güvenin kendinize.



    sigarayı bırakmayı istemekten önce niçin içtiğini bilmeli insan.Bir şeyi alışa gelmiş yapıyorsak ve onu neden yaptığımızı bilmiyorsak, onu yapmamak gibi bir durumumuz olamaz. Örneğin: doğuştan anası ve babası köle olan bir çocuk köleliği sorgulayana kadar niçin köle olduğunu kavrayamaz. Köle olmayı bir mecburiyet bu mecburiyeti de hafifletmek için yaptığı hizmetten zevk aldığını, mutlu olduğu yönünde kendisini kandırır. Niçin köle olduğunu sorguladığında işte değişim başlar özgürlüğe atılan ilk adım budur işte. Sigara içmek bir kölelik halidir özgürlükse bir adım ötede ve kendi elinizdedir. Düşünün sizi nasıl ele geçirdiğini sigaraya nasıl bağlandığınızı ve bu kölelik halini rahatlatmak için söylene gelen hazır cevapları: zevkine içiyorum, tadını seviyorum, hoşuma gidiyor, elim ağzım alışmış, içime duman çekmeyi seviyorum, zaten az içiyorum, bu cevapların hiçbiri gerçeği örtemez lütfen durumu açık bir zihinle görün ve özgürlüğe adımı atın.


    Bakıp da başkalarının yaptığı şeylerden üzüntü duyduğumuz şeyleri bizim yapıyor olmamız ironi bir durum değil mi? çocuklar sevdiklerinin yaptığı şeyleri yapmayı severler lütfen sevdiklerinizi ve kendinizi zehirlemeyin. Yeni bir yaşam için sigara ya Hayır diyin.... Temiz bir gelecek için şimdi zamanı.

    sigara içen arkadaşlar kendi yaşamınızı 20 yıl ileriye alın. Kendinizi nerede ve nasıl bir durumda göreceksiniz? Çok ama çok geç kalınmış yapamadığınız bir karar beyninizde yankılanacak ''Sigarayı hiç içmeseydim ya da keşke zamanında bıraksaydım" bu sözcük hayatınızda yaşamış olduğunuz en büyük pişmanlığın yazısız bir kanıtı olacak. 20 yıl sonra bunu yaşamamak için şimdi kararı verin




    sigara içen arkadaşlar kendi yaşamınızı 20 yıl ileriye alın. Kendinizi nerede ve nasıl bir durumda göreceksiniz? Çok ama çok geç kalınmış yapamadığınız bir karar beyninizde yankılanacak ''Sigarayı hiç içmeseydim ya da keşke zamanında bıraksaydım" bu sözcük hayatınızda yaşamış olduğunuz en büyük pişmanlığın yazısız bir kanıtı olacak. 20 yıl sonra bunu yaşamamak için şimdi kararı verin...


    Çok sevdiğim motosiklet.net üyesi arkadaşlarım şuana kadar yazdıklarım belki birilerinin aklında içinde bir şeyler uyandırmıştır bundan eminim ama hala bırakıp bırakmama arasında gelip gidenleriniz vardır bir fotoğraf eleyeceğim onuda bir görünüz lütfen.


    Her çektiğiniz sigara dumanı hayatınızdan bir parça götürüyor Unutmayınız ciddiye alınız.

    Buraya kadar okuyup bana katlanan takip eden arkadaşlar hepinize teşekkür ederim.

    Bu bölümden itibaren paylaşacağım görüntü ve videolar konunun ne kadar ciddi olduğunu daha iyi anlaya bilmeniz için paylaşacağım.




    Bu Video ya kulak verin ve mutlaka izleyin dostlar



    Bu gün 14 ŞUBAT 2013 sevgililer günü sevdiklerinize en güzel hediyeyi sigarayı bırakarak verebilirsiniz sevdiklerinizi zehirlemeyin

    Gelin 14 Şubat sizin kurtuluş gününüz olsun yeniden doğuş gününüz olsun

    SİGARAYI BIRAKMAK ÇOK KOLAY SİZ YETER'Kİ İSTEYİN
    Sizlere 2. bölümde sigara bırakma yöntemlerini paylaşmaya çalışacağım elimden geldiği kadar umarım yüzlerce üyesi olan bir sitede bir kaç kişiye faydam dokunur.
    Ben bıraktım sizde bırakabilirsiniz.
    Mengu16 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    egelim 43 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2009
    Şehir
    KÖTAYA
    Motosikleti
    Mondial 125 UPM (Pizzacı moturu) :)
    Çok denedim ama muvaffak olamadım inş. sizin paylaşacağınız yöntemlerle mümkün olabilir sabırsızlıkla bekliyorum teşekkür ederim
    serdar37100 bunu beğendi.
    "HERKESİN DOĞRUSU KENDİNE DOĞRU"eşşşşşekkkk gibi çalış insan gibi yaşa bumu la dünya?

  3. #3
    mLh - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Ağustos 2011
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Henüz yok
    Son günlerde benimde aklımda var gerek sağlık gerekse maddiyat bakımından yalnız kendime bu konuda hiç güvenemiyorum muhakkak gün içerisinde de olsa elim cebime gider bi tek yakmak için.. Yazınıza ufak bir göz attım tam okuyamadım uygun bir zamanda inceleyeceğim, şimdiden teşekkürler.

  4. #4
    Tİme_shİft42 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Kasım 2012
    Motosikleti
    Var
    15 yıllık içiciyim ve bende bıraktım . Bir kaç gün önce bıraktım arada bir sigara içme istegi tavan yapıyor yakıp içiyorum bir tane yavas yavaş bırakmak en mantıklısı bırakamayanlarda doktora hastaneye felan gitsin eziyet etmesin kendine ,
    serdar37100 bunu beğendi.

  5. #5
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    15 Mart 2012
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Transalp
    Şimdi piyasadaki bir sürü sigara bırakma yöntemleri insanların kafasını karıştırmakta.Ancak hiç biri işe yaramamakta.Yok bitkiselmiş yok bilmemneymiş.Nikotin bandı , nikotin sakızı , elektronik sigara falan hepsi hikaye.Çünkü nikotine karşı nikotinle savaşmak en büyük mantıksızlık.Bizim bağımlı olduğumuz şey nikotin.Bunu başka şekilde almaya devam edersek bi süre sonra onu da bırakınca yine krize gireriz.Ancak nikotinin yerine başka bişey koyabilirsek ancak o zaman bırakabiliriz.Bana 18 yıllık tiryakilikten sonra sigarayı bıraktıran da bu oldu zaten.Sigara yaktığımız anda içindeki nikotin akciğerler tarafından emilip direk beyne gider ve beyindeki reseptörleri tetikleyerek dopamin salgılanmasını sağlar.İşte bizim bağımlı olduğumuz şey de bu dopamin salgısıdır.Ancak nikotinle birlikte varaniclin alırsak , zamanla varaniclin nikotinin yerini alıcak ve nikotin beyne bağlanamayacak.Çünkü varaniclinin yarı ömrü nikotinden daha fazla olan bir madde.Aynı nikotin gibi beyne dopamin salgılatıyor ve sigara içmediğimizde hissettiğimiz nikotin eksikliği krizlerini ortadan kaldırıyor.Varaniclin beyindeki nikotin reseptörlerini işgal ederek sigaradan alınan zevki sıfıra indirir.Zamanla neredeyse nikotin beyindeki reseptörlere hiç bağlanamaz hale gelir.10-15 gün sonunda içtiğiniz sigara saman gibi gelmeye başlar.Malbora ya da samsun içmenin arasında hiç bir fark kalmaz ve zamanla yaktığın sigaraları bitiremeden atmaya başlarsın.Sanki o içtiğin tütün değil de bildiğin samanı kağıda sarmışlar sana zorla içiriyolar gibi gelmeye başlar.Geriye sigarayı bırakmak kalır.Bıraktığınızda da en ufak bir kriz veya yoksunluk hissi yaşamazsınız.Psikolojik kısmını da bastırmak çocuk oyuncağı haline gelir.

    Peki bu nikotinin yerini alıcak varaniclin maddesini nasıl alıcaz.Champix isimli ilacı kullanma kılavuzunda belirttiği dozlarda alırsak 10-15 gün sonra sigarayı bırakmak çocuk oyuncağı.Bu hap bi zamanlar sağlık bakanlığının ücretsiz dağıttığı bir hap.Dünyada milyonlarca insanın sigarayı bırakmasını sağlamış.Bizzat kendim de kullandım ve sigarayı bıraktım.18 yıl boyunca 1 gün bile sigara içmemiş bi insan olarak 1 saat bile sigara içemesem krize girerdim.Ancak bu hap sayesinde kolayca bıraktım.Herkese tavsiye ederim.

    Şu videoyu izleyerek sigaranın çalışma prensibini gayet iyi anlıyabilirsiniz :

    http://www.youtube.com/watch?v=5XZV4uDoudM

    Eğer sigaranın bize hiçbir faydası olmadığını anlamak istiyosanız , sigaraya bi ömür harcayan insanlar olarak 1 saatinizi ayırarak şu 60 dakikalık videoyu ara vermeden izleyin :

    http://www.youtube.com/watch?v=OMKSEW1EjGw

  6. #6
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    arkadaşlar belki bazılarınızın aklına beni belki bir firma temsilcisi falan sanabilir ilaç tanıtımı yapacak falan ben böyle birisi değilim öncelikle bilinmesini isterim 16 yıl sigara kullanıp bir gece saat 03,00 da ben kurtulacağım bu sefer senden diyerek başladım bu işe daha öncesindede ikidefa denedim ama başarısız oldum ama 3.denemem de daha önceki deneyimlerimi de kullanarak bu illetten kurtuldum bunları nasıl yaptığımı sizlerle paylaşacağım emin olun bu yöntemler bir çoğunuzu sigaradan kurtaracak bundan emin olabilirsiniz arkadaşlar ama şunu iyi bilmelisiniz ki bu sigaradan kurtulmak isteyip istemediğiniz net bir şekilde bilinç altınıza yerleştirin bırakmak isteğinizden emin iseniz sigarayı bırakma maceranızın %90 ı gerçekleştirmiş bulunmaktasınız arkadaşlar.

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:13 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:02 ----------

    SİGARADAN KURTULMAK İSTEYEN ARKADAŞLAR ŞİMDİKİ PAYLAŞIMIMI DİKKATLİCE VE İYİ ANLAYARAK BİR KAÇ KEZ OKUYUNUZ

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:22 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:13 ----------

    Allen Carr, sigarayı bırakmanın kolay yolu


    Allen Carr, sigarayı bırakmanın kolay yolu yöntemi dünyanın en başarılı sigara bırakma yöntemidir. 60 ülkede, 30 yıldır, 11 milyona yakın sigara içen insan Allen Carr yöntemiyle sigaradan kurtulmuştur.
    Allen Carr yöntemine sigarayı bırakmanın kolay yolu yöntemi denmesinin sebebi, sigarayı bırakmak isteyen sigara içenlere, sigara bırakmanın en kolay yolunu gösteriyor olmasıdır.
    Sigara bırakırken yaşanan zorlanmaların neden yaşandığını ve yaşanmaması için neler yapılması gerektiğini gösterir. Tiryakinin kaç senedir sigara içtiğinin hiç önemi yoktur, ister 2 yıldır ister 50 yıldır sigara içmiş olsun, Allen Carr yöntemi aynı şekilde etkilidir.
    Sigarayı bırakmak isteyen kişinin günde kaç adet içtiği de önemli değildir. Allen Carr yöntemi günde 1-2 adet sigara içen insanlarda da günde 4-5 paket sigara içen insanlarda da aynı derecede etkili bir sigara bırakma yöntemidir.
    Allen Carr sigara bırakma merkezinde sigarayı bırakanlar çevrelerindeki sigara içenlere "çok kolaydı kesin denemelisin" dedikleri zaman çevrelerini ikna etmekte önce zorlanırlar. Fakat sigaradan sonra hiç zorlanmadıklarını görünce ikna olurlar ve kendileri de bırakabileceklerine inanmaya başlarlar. Yıllardır Allen Carr sigara bırakma merkezimize gelenlerin %80'inden fazlası bize sigarayı bizimle bırakmış bir tanıdığını gördüğü için gelir

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:24 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:22 ----------

    Alkol ve Sigara Bırakmak
    Sigara bırakmak isteyenleri bekleyen bir tehlike: Alkol!
    Alkol içerken içilen sigara, bazı sigara içicilerine daha özelmiş gibi gelir. Ve pek çok sigara içicisi alkol aldığında içtiği sigara sayısı artar. Aramızda yok mu hiç alkol aldığı anlarda daha çok sigara yakan?
    Sigarayı bırakmak istiyorsanız bu durumun sebeplerini anlamalısınız. Bunun 3 sebebi vardır:
    1. Alkol içtiğimiz anlar genelde rahatladığımız, sakin olduğumuz anlardır. Bazen buna sevdiğimiz insanlarla sohbet etmekte ve/veya yemek de eklenebilir. Dolayısıyla asıl özel olan o an’ın kendisidir, o sırada sigara içerek kendini zehirlemek değil.
    2. Alkol aldığımız zaman bir şey yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar. Ne? Alkol aldığımız anlarda korkularımız yavaş yavaş ortadan kalkmaya başlar. Alkol sigaranın ne kadar ölümcül bir hastalık olduğunu bir süreliğine bize unutturur ve sigara içmenin yarattığı sağlık korkusunu hissetmemizi önler. Yani alkol, “sigara içmenin yarattığı korku ve suçluluk duygusunu” hissetmemizi önler. Bu sebeple alkol aldığımız anlarda hem korkmadan hem de bir suçluluk duygusu yaşamadan kendimizi bol bol sigarayla zehirleyebiliriz. Alkollü anlarda sigara içmeyi daha özelmiş gibi hissettiren diğer sebep budur. Sigarayı bırakmak konusunda ne kadar kararlı olsak da bu durum kararımızı zayıflatır.
    3. Her insanın vücudunun sigaranın içindeki zehirlere belli bir tolerans gücü vardır. Kimisinin vücudu 5 adet, kimisinin 20 adet, kimisinin ise 50-60 adet sigarayı kaldırır. Alkol aldığımız anlarda daha çok sigara yakmamızın ve alkol yanındaki sigaraları daha özel zannetmemizin diğer bir sebebi ise, alkolün vücudumuzun hassasiyetini uyuşturmasıdır. Bu sebeple alkol alan herkes, vücudunun kaldırabileceğinden daha çok zehiri, zorlanmadan vücuduna sokabilir. Ve vücudunun uyuşmuş olması sebebiyle zehirlerin ağırlığını hissedemez. O yüzden alkollü anlarda yakılan sigaralar daha özelmiş gibi gelir. Bu nasıl bir hobi-keyiftir ki, ne kadar az hissedersem o kadar özel oluyor! Ne zaman alkolün etkisi gider (genelde ertesi sabahları) ne kadar çok “sigara içmişim”i o zaman fark ederiz, boğazımızda hissederiz.
    Sigara içenin, sigarayı bırakmak istemesi yeterli değildir. Sigarayı bırakırken zorlanmaması için, alkol sigara ilişkisini tam olarak anlamak gerekir.
    Genelde sigara bırakma merkezleri alkol sigara ilişkisini detaylı anlatmak yerine, sigara bırakmak için en çok iradeye ihtiyaç olduğunu söylerler. Malesef doğru değildir..

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:28 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:24 ----------

    Ara sıra sigara içenler
    Çok sigara içenler ara sıra sigara içenleri genellikle kıskanırlar. Buna hiç gerek yoktur. Ara sıra sigara içenler bir bakıma daha çok bağımlıdırlar ve asıl acınacak durumda olan onlardır. Gerçi sağlık açısından daha az risk alırlar ve daha az para harcarlar ama diğer bakımdan daha kötü durumdadırlar.
    Tiryakilerin hiçbirinin sigaradan zevk almadığını unutmayın. Tiryakilerin zevk aldıkları tek şey sigara özlemini gidermektir. Bu yüzden zamanla birbiri ardına sigara içmeye başlarlar.
    Birbiri ardına sigara içmeyi engelleyen üç ana neden vardır.
    PARA: Birçok tiryakinin daha fazla sigara satın alabilmesi için yeterli parası yoktur.
    SAĞLIK: Kendisini sigara özleminden kurtarmak için
    vücuduna zehir vermek zorundadır. Vücudunun bu
    zehirle başa çıkma kapasitesi insandan insana ve
    kişinin o andaki durumuna göre değişir. Bu sigara
    tüketimini otomatik olarak kısıtlar.
    DİSİPLİN: Bu disiplin toplum, iş yeri, arkadaşları,
    yakınları ya da kafasındaki sürekli çekişmeden dolayı
    kendisinden kaynaklanır.
    Bu aşamada bazı terimleri tanımlamak yerinde olur.
    SİGARA İÇMEYENLER: Hiçbir zaman tuzağa düşmemiş fakat bu yüzden de övünülecek yanları olmayan, sadece tanrının lütfunu üzerinde taşıyan kişilerdir. Başlangıçta kimse bağımlılık kazanacağını sanmaz. Sigara içmeyen bazı kişiler ara sıra bir sigara içerler.

    ARA SIRA SİGARA İÇENLER: Bunlar iki gruba ayrılırlar:
    Farkında olmadığı halde tuzağa düşmüş tiryakiler.
    Onları kıskanmaya hiç gerek yoktur. Onlar daha
    merdivenin ilk basamağındadırlar ve büyük bir
    olasılıkla yakında ağır birer tiryaki olacaklardır.
    Bütün alkoliklerin arada sırada içki içerek başladığını unutmayın, aynı şekilde bütün içiciler de arada sırada sigara içerek başlarlar.
    Anımsayın: Siz de ara sıra içerek başlamıştınız.
    Eskiden çok sigara içen ve sigarayı tamamen
    bırakamayacağını düşünen kişilerdir. En acınacak
    durumda olan bunlardır. Bunlar üzerinde ayrı ayrı
    durulması gereken alt gruplara ayrılırlar.

    GÜNDE BEŞ TANE SİGARA İÇENLER: Sigara onun için gerçekten bir zevkse neden yalnızca beş tane içer? Bağımlı değilse ve kolaylıkla bırakabiliyorsa neden içmeye devam eder? Unutmayın, “alışkanlık” insanın kafasını duvara vurmasıdır, acı yok olduktan sonra bir rahatlama duygusu belirir. Günde yalnızca beş tane sigara içen tiryaki sigara özleminin verdiği stresi günde bir saat bile gideremez. Günün geri kalan bölümünü ve yaşamının büyük bir kısmını farkında olmadan kafasını duvara vurarak geçirir. Parası yetmediği veya sağlığını düşündüğü için yalnızca beş tane sigara içer. Koyu bir tiryakiyi sigaranın zevk vermediğine inandırmak kolaydır da gelin bir de ara sıra içen birini inandırmaya çalışın. Şimdiye kadar sigarayı azaltmaya çalışmış herkes bunun gerçek bir eziyet ve yaşamının geri kalanını bağımlı olarak geçirmenin bir garantisi olduğunu iyi bilir.

    YALNIZCA SABAHLARI VE AKŞAMLARI SİGARA İÇENLER: Günün bir yarısında sigarasızlık özlemi çekerek kendine ceza verir diğer yarısında bu özlemi giderir. Zevk alıyorsa neden bütün gün sigara içmediğini, almıyorsa neden içtiğini bir sorun kendisine.

    ALTI AY İÇEN ALTI AY İÇMEYENLER: (Ya da “İstediğim an bırakabilirim, şimdiye kadar binlerce kez bıraktım.”) Sigaradan o kadar zevk alıyorsa neden altı ay boyunca içmez? Zevk almıyorsa neden altı ay sonra tekrar başlar? Aslında bağımlılığından hiçbir zaman kurtulamaz. Gerçi bedensel alışkanlığından kurtulur ama asıl sorun –o inandırıldığı aldatmacalar– etkisini hâlâ sürdürür. Sigarayı her bırakışında artık bir daha başlamamayı umar ama bir süre sonra yine tuzağa düşer. Birçok tiryaki sık sık bırakıp sonra tekrar başlayanları kıskanır. “İnsanın istediği zaman sigara içip istemediği zaman içmemeyi böyle kontrol edebilmesi ne güzel bir şey,” diye düşünür. Aslında bu tür tiryakiler hiçbir şeyi kontrol edemezler. Sigara içtikleri zaman içmemeyi isterler. Bırakmanın bütün angaryasını yaşadıktan sonra yoksunluk duygusu başlar ve tekrar tuzağa düşüp sigara içmemeyi istemeye başlarlar. Her bakımdan en kötü durumu seçmiş olurlar. Sigara içerken içmemeyi isterler sigarayı bırakmayı başardıklarında ise tekrar başlamak isterler. Şöyle bir düşündüğünüzde bütün tiryakilerin aynı durumda olduğunu fark edersiniz. Sigara içebildikleri zamanlar ya bunu gayet normal karşılarlar ya da keşke içmesek derler. İçemedikleri zamanlar sigaranın değeri artar. Tiryakinin içinde bulunduğu iğrenç ikilem işte budur. Bu ikilemden kurtulamaz çünkü hâlâ bir efsane, bir hayal peşindedir. Tek çıkar yol sigarayla birlikte bu hayalden de vazgeçmektir.

    YALNIZCA ÖZEL ANLARDA SİGARA İÇENLER: Evet işin başında hepimiz yalnızca özel anlarda içeriz. Bu özel anların bu kadar çabuk artması ne garip değil mi? Daha ne olduğumuzu anlamadan sürekli içmeye başlarız.

    SİGARAYI BIRAKMIŞ FAKAT HÂLÂ ARA SIRA BİR SİGARA YA DA PURO İÇENLER: Bir bakımdan en kötü durumda olanlar bunlardır. Ya sürekli bir şeyden yoksun kaldıkları duygusu içindedirler ya da ara sıra içilen puroların sayısı artar. Tiryaki karanlığın içine giden ince bir ipin üzerinde yürümektedir. Er ya da geç ağır bir tiryaki olacaktır. Sigaraya başladığı zaman düştüğü tuzağa düşmüştür.
    Acaba sigarayı ne zaman bıraksam?

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:36 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:28 ----------


  7. #7
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150

  8. #8
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150

  9. #9
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150

  10. #10
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150

  11. #11
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150

  12. #12
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150

  13. #13
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 12:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:53 ----------

    SANIRIM BURAYA KADAR HER ŞEYİ ANLADIK BELKİDE BİR ÇOĞUNUZ SİGARAYI BIRAKTI YADA ŞUAN KARARINI VERDİ BEN BUNA İNANIYORUM ÇÜNKÜ BU İŞ BU KADAR ZOR DEĞİL[COLOR="Silver"]

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:23 ---------- bir önceki mesaj zamanı 12:59 ----------

    LÜTFEN DİKKAT ŞİMDİ PAYLAŞACAĞIM VİDEOYU İZLERKEN TÜM DİKKATİNİZİ BURAYA VERİN DİKKATİNİZİ BOZACAK TÜM ETKENLERİ ORTADAN KALDIRINIZ VE TEK YAPMANIZ GEREKEN BU GÖRÜNTÜYÜ TEK SEFERDE VE AÇIK BİR ZİHİNLE İZLEMEK KONSANTRE OLMAK VE TALİMATLARA UYMAKTIR RAHATSIZ EDİLMEYECEĞİNİZ DEN EMİN OLUN TELEFONUNUZU KAPATINIZ RAHATLAYIN GEVŞEYİN CANINIZ SİGARAMI ÇEKTİ O HALDE BİR SİGARA YAKIN ÇÜNKÜ SİZE SİGARA İÇERKEN NASIL BIRAKABİLECEĞİNİZİ ANLATACAĞIZ 1 SAAT 10 DK HER ŞEYİ BIRAK VE BU VİDEO YU İZLE VE KURTUL

  14. #14
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150


    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:35 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:32 ----------

    SİGARASIZ BİR HAYATA HOŞ GELDİNİZ

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:37 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:35 ----------

    [IMG][/IMG]







    ---------- Mesajlar birleştirildi - 13:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 13:37 ----------

    Arkadaşlar benden bu kadar hayat sizin hayatın tadını çıkarmak isteyenler sesime ses verip birlikte sigarayla mücadele edebiliriz sizde dumansız hava sahaları yaratabilirsiniz 16 yıl sigara içip ve bırakan bir insan olarak söylüyorum bunları gerçekten sigarasız yasam anlatılamaz sadece yaşanır sizde bırakın sizde kurtulup bu güzel duyguyu başkalarına yaşatınız


    Bazı arkadaşlar belki kötü şeyler bile söylüyordur ben iyi olanı paylaşmaya devam edeceğim her daim bu bana kızan insanlara karsı belki bir kaç kişiye ulaşıp faydamın dokunacağını bilmek beni çok mutlu ediyor insanlara faydamın dokunacağını bilme


    Ben sigaramı da içerim içkimi de diyen arkadaşlar yukarıdaki üç adet güzel fotoğraf var onlar seni rahatsız etti ise altta paylaşacağım kareleri de hala sigara içmeyi tercih edip ve savunan arkadaşlar için paylaşacağım

    beni buraya kadar bıkmadan takip eden herkese çok teşekkür ederim iyi haberlerinizi bekliyorum sizlerden sormanız gereken bir şey olursa özel mesajla ulaşabilirsiniz bana

    18+
    http://d1302.hizliresim.com/16/g/k34v5.jpg

    18+
    http://d1302.hizliresim.com/16/g/k34vp.jpg

    18+
    http://d1302.hizliresim.com/16/g/k34y8.jpg

    http://d1302.hizliresim.com/16/g/k34yr.jpg

  15. #15
    Karlıyollar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2011
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Malesef Yok :)
    Valla irade işi ben bu yaşa geldim hiç bir bağımlılığım yok bakınız bir sıgara en kötü 5 tl günde bir paket içseniz 5*7=35 tl benim motorumun 2 depo benzin parası bırakmak için ilac milaç hikaye ilk baş kendiniz bırakmak istemelisiniz
    serdar37100 bunu beğendi.

  16. #16
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Bu yazılarımı diğer sayfalarınızda da paylaşırsanız gerçekten çok yarınız dokunacaktır insanlara

  17. #17
    emrb - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ekim 2012
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    XJ6
    bu konunun üstüne bi sigara yakılır.içende ölüyo içmeyende bırakında mutlu mutlu ölelim

  18. #18
    Proud - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2012
    Şehir
    Ankara
    Sigarayı 3 gündür içmiyordum, Bu konuyu görünce içesim geldi bu nasıl iştir ?
    serdar37100 bunu beğendi.

  19. #19
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Alıntı emrb adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu konunun üstüne bi sigara yakılır.içende ölüyo içmeyende bırakında mutlu mutlu ölelim
    Mutlu mutlu olmek bence hastanede doktorlarin ellerine bakarak olmek degildir herhalde evimde huzur icerisinde yatagimda olmek daha guzel olur heralde

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 02:38 ---------- bir önceki mesaj zamanı 02:35 ----------

    Sigara icmek icin bahane ariyormussunuz bahaneyi bu konuya yuklediniz bence onemli olan bu iste beynimizin bize vermis oldu telkine cebap vermek gerekir en zayif aninizda gelir girer akliniza

  20. #20
    serdar37100 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2012
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    HONDA CBF 150
    Guncel dir


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)