Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Yurtiçi Kargo'nun işçilerine yaptığı büyük ayıp!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    takendy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mayıs 2007
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    K 1300 GT
    139.............
    "Dünyanın sorunu, Akıllılar hep kuşku içindeyken, aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır." B.Russell
    "Yaşamak bir ağaç gibi tek ve hür; ve bir orman gibi kardeşcesine" Nazım Hikmet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    1000 olunca ne olacakki hiç bişey. İnternette kampanya düzenlemek insanların gazını almaktan başka bişey değil. Devletin kurumları da artık facebook ve twitterdan paylaşım yapmaya başladı ki insanlar bi işe yarıyor sansın.
    ugrgnr bunu beğendi.

  3. #43
    sessizsakin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ekim 2007
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    benelli tnt25
    138 kaldı. çekinmeyip katılın. Çalışan insanların, insani ve saygın şartlarda çalışmasını desteklemeliyiz. Emek hırsızlığının tecavüz ve cinayetten daha hafif ve makul hiç bir tarafı yok. Bir insan birisini çalıştırıyorsa, ona sahip olmadığını, ona, hizmeti karşılığında uygun koşullar ve gerekli maddi gücü sağlaması gerektiğini öğrenmeli. gerekirse döve döve öğretmek lazım

    Alıntı Mengu16 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    1000 olunca ne olacakki hiç bişey. İnternette kampanya düzenlemek insanların gazını almaktan başka bişey değil. Devletin kurumları da artık facebook ve twitterdan paylaşım yapmaya başladı ki insanlar bi işe yarıyor sansın.
    hiç bir işe yaramayacak da olsa, denemekten zarar gelmez. elbette internetin bir yerinde 1000 kişi kayıt girmiş diye fikirlerini değiştirmezler.

    Ancak insanların tepki gösterdiğini bilirler. Çok fazla insan öyle yada böyle tepki gösterirse fikirler etkilenir. Mesela bu konu yüzünden eminim bir çok kişi yurtiçi kargo yerine mümkünse başka kargoyu tercih etmek isteyecektir.

    Elimizden gelen basit bir girişimden zarar gelmez kanaatindeyim.
    !?

  4. #44
    Mengu16 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    13 Aralık 2004
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Bajaj 200NS, Mondial 210MX
    Ben oraya katılımda bulunalı bi hafta oldu zaten heralde bide mt'den başka ilgi gösteren yok 1 haftada 300 kişi bulunurdu yoksa.

  5. #45

    Üyelik
    11 Ocak 2013
    Şehir
    Edirne
    Motosikleti
    2006 Yamaha XVS 650A Drag Star
    138 kaldı ha gayret

  6. #46
    İbrahim Büyükcevher - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Şubat 2010
    Şehir
    çamlıca
    Özel bir kargo firmasında şube müdürüyüm. Bu sabah bölge müdürlüğünde toplantıda bu konu gündeme geldi. Yurtiçi'den çıkarılan birkaç kişi bize başvuru yapmış lakin pek olumlu karşılanmamış. Sebebini söylemeye gerek yok. Demem o ki kimse dertsiz başına dert almak istemez. Sendikanın anarşi işi, sendikalının da öcü gibi görüldüğü bir toplumdayız ki böyle düşünenler de haksız değil. Bugüne kadar ; dükkan camlarının, banka ATM'lerinin, otobüs duraklarının yerle bir edilmediği, sokakların karışmadığı, sokaktaki esnafın ve vatandaşın zarar görmediği vs. sıradan bir sendika mitingine rastlamadım.

    Ayrıca bugüne kadar kaç sendika kendi üyelerinin hakkını tam anlamıyla kollayabilmiş? Son örneğimiz THY ! Hostes bir arkadaşım var ve o gün raporlu olmasına rağmen kovulmaktan son anda kurtuldu. Hatta kovulduğu haberi cebine sms olarak geldi ve hemen raporunu ibraz etti de geri çağırıldı. (Raporu eyleme katılmak için aldığı düşünülmüş).. Söylediğine göre kovulan bir çok arkadaşı Pegasus, Atlasjet, Onur Air vs. diğerlerinde çalışıyor. Tamam anlattığına göre haksız da değiller, çalışma şartları yorucu geçiyormuş, bir uçuştan diğerine koşturuyorlarmış vs. vs. ama hangimizin şartları dört dörtlük ki ? Özel sektörde çalışıp da şu forumda kaç kişi memnundur ?

    Sabah 08.30'da başlarım, akşam en geç 19.30 gibi çıkarım.. halime çok şükür. Aras Kargo ve MNG daha geç çıkıyor. Yurtiçi'nin çıkış saati kavramı pek yoktur. İş ne zaman biterse o zaman çıkıyorlar (yurtiçinden istifa edip benim şubemde çalışan kuryenin verdiği bilgiye ve benim iş çıkışı eşimle bazı akşamlar bir AVM'de yemek yiyip çıktıktan saatler sonra açık gödüğüm Yurtiçi şubelerine dayanarak)..

    Bu yazdıklarımdan dolayı hakkını arayan bu arkadaşlara ve sendika kavramına karşı olduğumu sanmayın. Bir kargo çalışanı olarak ben de daha erken çıkmayı veya mesai ücreti almayı isterim. Daha insanca şartlarda çalışmayı ve daha sosyal olmayı isterim. Ama özel sektörde çalışarak bu saydıklarımın tam tersine razı olabileceğimi en başta kabullenmişim. Şıp diye de memur olamayacağıma göre !!

    Bir düzen kurulmuş ve çoook uzun yıllardır böyle devam ediyor. İtiraz mı ediyorum ? işte kapı, işte sapı... Ceketimi alıp çıkmamın 30 dakika sonrasında masamda başka birisi oturuyor olacaktır. Özel sektörün cilvesidir bu.

    Dersanelerde çömez öğretmenler çok derse girer az para alır. Özel hastanelerde çömez hemşireler doktorlar çok nöbete kalır az para alır. Askeriyede bile çömez uzmanlar, astsubaylar bayramda seyranda tatilde nöbete kalır, bi tarafı en ağır basanlar ise perşembe günü nöbete kalır ve sonraki 3 günü tatille geçirir. Yani olumsuz şartlar hayatın her kesiminde mevcut. Büyük balık küçük balığı nerede bulursa orada yiyecek.

    Konuşmakla yazmakla bitmez bu sorunlar. İşten çıkarılan arkadaşlar için çok üzüldüm. Bu sabah duyduğuma göre çıkarılanların birçoğu pişman ve sendikanın gazına geldiklerini söylüyorlar. Ama iş işten geçti maalesef. İnşallah en kısa zamanda ya işlerine tekrar geri alınırlar, ya da daha insanca şartlarda çalışabilecekleri bir iş bulurlar.
    Biz harama meylederiz korkusuyla helalin onda dokuzunu terkederdik (Hz.Ömer)

    doğru olsam ok gibi, yabana atarlar beni...eğri olsam yay gibi, elde tutarlar beni...


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)