Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bu müşteri Bankaların korkulu rüyası oldu

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    15 Eylül 2010
    Şehir
    ankara
    Motosikleti
    Rks Titanic 200


    Ankaralı müşteri, bankaların aldıkları ücretleri yanlarına bırakmadı. 5 bankadan 8 adet tüketici kredisi dosya masrafını ve 2 kredi kartından da kesilen aidatları geri alan müşteri, bununla da yetinmedi bu masrafları bankaları hacize vererek aldı.





    2012 yılında Yargıtay'ın tüketici kredisi dosya masrafı ve kart aidatları ile ilgili tüketici lehine kararlarını duyduktan sonra harekete geçen Mustafa Yılmaz, bankalardan kullandığı 8 adet banka kredisi ve adına kayıtlı bulunan 2 adet kredi kartının ücretlerini geri almaya karar verdi. 5 banka ile başlattığı mücadeleyi ise bankaların aldıkları masrafları geri alarak kazandı. İşte sikayetvar.com'a gönderdiği şikayet ile bankaları şikayet eden Yılmaz, tüketicileri haklarını aramaları konusunda uyardı.

    5 Bankaya Karşı Mücadele Verdi Ve Kazandı!

    "Amacım para değil sadece mağdur edilen biz tüketicilerinde hakları olduğunu herkese göstermekti" diyen Mustafa Yılmaz, bankalarla verdiği mücadeleyi şöyle aktardı:

    "Öncelikle kredi çekmiş olduğum şubelere gerekli evrakları almak için başvuruda bulundum. Bana oldukça sorunlar çıkarıp evrakları vermek istemedilerse de ısrarlarım sonucu tüm evrakları temin ettim ve Ankara Mamak İlçesi Tüketici Hakem Heyeti'ne evraklarla birlikte başvurdum. Bu başvurular toplam 10 kalemden oluşmakta idi.İlk önce kart aidat kararları çıktı defalarca bankaları arayarak ve ısrarlarım sonucu para iadelerini yaptılar. Bir bankaya ait
    dosya masrafı kararı çıktı. Banka Ankara 3'ncü Tüketici Mahkemesi'nde karşı dava açtı ve mahkemede lehimde karar verdi. Banka ödeme yapmayınca avukatım Eda Ünlübaş bankayı İstanbul 5'nci icradan icraya vererek ücreti tahsil etti."

    Bankaları İcraya Da Vererek Alınan Ücretleri Geri Aldı!

    Hakem heyeti kararları sonrası bankaların karar itirazı için tüketici mahkemesine

    http://www.banka-tr.com/reklam-kampa...korkulu-ruyasi



    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    dweios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Aklıma gelse dahi yeltenmezdim ben. Bir sürü uğraş da uğraş mantığıyla ( malesef ) baktığım için helal olsun. Üşenmemiş, hakkının peşine düşmüş.
    Madem biliyorsun malum yerinin huyunu, neden içiyorsun turşunun suyunu

  3. #3

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Hakkını almış, tebrik etmek lazım .

    Bankalarla uğraşmanın şöyle bir kötü yanı var, bu bankalarda yeni hesap açmak istese veya kredi kartı çıkarmak istese kabul edilmeyecek. Bize karşı dava açmışsınız cevabını alacak. Bunu da tanıdığımdan biliyorum, Vakıfbank'a dava açıp kazandılar. Kredi kartı ücretiydi galiba, şimdi vakıfbank hiçbir işlemlerini yapmıyor .

  4. #4
    dweios - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mart 2012
    Şehir
    İzmir
    Evet bu tip firmaların kara listeleri var
    Madem biliyorsun malum yerinin huyunu, neden içiyorsun turşunun suyunu

  5. #5
    tr100a - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Şubat 2009
    birde bu kazanılan dava temyizde kaybedilirse ödeyecehin mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri benim bir yıllık maaşım yetmez

  6. #6
    umurcan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2010
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MT-07
    Takdire şayan bir hareket. Böyle gelmişçi bir toplumda (ben dahil) herkesin boyun eğmediğini bilmek güzel.
    Heil Spellcheck

  7. #7

    Üyelik
    01 Nisan 2012
    Alıntı tr100a adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    birde bu kazanılan dava temyizde kaybedilirse ödeyecehin mahkeme masrafları ve avukatlık ücretleri benim bir yıllık maaşım yetmez
    Yasal bir para sınırı var. 1.191,52 TL, büyükşehirlerde 3.110,58 TL' ymiş. Bunun altındaysa Tüketici Sorunları Hakem Heyeti'ne gitmen zorunlu. TSHH'nin kararı çıktıktan sonra 15 gün içerisinde karşı taraf itiraz davası açmazsa karar kesinleşiyor, icra takibi başlatarak parayı çatır çatır alıyorsun. Temyiz falan yok.

    Parasal sınırın üstündeyse TSHH kararı bağlayıcı değil, delil niteliğindeymiş. O zaman tüketici davası açılıyor, belki onun kararına temyiz olabilir.

    Neyse TSHH kararıyla başlatılan icra için de ödenecek para fazla değil. Ben de digiturk belasıyla uğraştığım için biraz biliyorum. İcrada şu an, sonuçlanmasını bekliyorum

    Hukuk mezunu olmadan yasayı bu şekilde anladım, ciddi efor gerektiriyor .

    Kısacası masraf olacak diye hakkınızı aramaktan asla çekinmeyin.

  8. #8
    Murat 48/30 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Eylül 2012
    Şehir
    BODRUM/MUĞLA
    Motosikleti
    Salcano Wolf 11 (gri)
    Avukattan bilgi almak bile 500 tl oluyor denilirken bu ülkede insanları hakkını aramaktan uzaklaştırıyorlar.Helal olsun.
    CB 125E(6000 km), Salcano Wolf 11(Gümüş Atmaca)
    Özgürlük çoğu kişilerce çok bilinmeyenli bir denklem iken, biz motorcuların ilk marşla birlikte hissetmeye başladığımız hazdır.(Murat KANAT 17.01.13 )


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)