Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Muayene'ye girecek scooter için yardım :)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    07 Eylül 2010
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    kymco downtown300i - Honda Silverwing600 ABS
    Merhaba.SYM gts evo250 almama çok az kala, bu stresli istanbul trafiğinde sağa sola motosikletsiz gitmekten bıktığım için, kısa süreliğine idare edebileceğim (bir tanıdığımdan) 125cc bir scooter aldım.
    Sormak istediklerim şunlar...
    Motor 2006 model .. trafiğe çıkış tarihi 27.09.2006 fakat ilk muayene geçerlilik süresi 27.09.2007 olarak belirtilmiş ruhsatta (sıfır motorlarda muayene süresi 3 yıl değilmidir? yoksa benmi yanlış biliyorum? )
    ...ve ilk muayenesi 31.12.2007 de yapılmış geçerlilik süresi 31.12.2009 da sona ermiş. 31.12.2009'dan bu yana garajda yatan motorun muayenesi yaptırılmamış!!.Ben şimdi bu şekilde muayenesini yaptırdığımda ücret olarak ne ödemem gerekli ve belge olarak yanımda neler bulundurmam lazım? ayrıca.
    Motorun satışını dün üzerime aldım. Malum yeniden sigorta yaptırmam gerekecek (bundan önce eksiksiz sigortası ödenmiştir) sigorta ücretleri ortalama ne kadardır ve sigorta yaptırmadan önce muayene yaptırılabiliyormu acaba?
    Ayrıca muayene esnasında eksiksiz olması gerekli olan koşullar nelerdir..
    (fren,far, park,plaka aydınlatma,stop,sinyaller gayet iyi işliyor.aynalarda tas tamam, lastik dişleri de iyi durumda, lakin motor 6bin KM de henüz.şase ve motor aksamında veya çalışma rolanti v.s. gibi faaliyetlerinde de her hangi bir sorunda yok. saat gibi maşallah :D)
    Bu doğrultuda dikkat etmem gereken ,muayene esnasında gözden kaçırmamam gereken kıl,tüy niteliğinde hususlar varmıdır varsa bunlar nelerdir ?
    Çok dağınık ve uzun yazdığım için bağışlayın. yasal işlemleri hemen halledip biraz turlamak istiyorum bu scooterle vakit ayırdığınız için teşekkürler şimdiden.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat

    Üyelik
    24 Temmuz 2006
    Şehir
    İst/Kozyatağı
    Motosikleti
    Salcano 150-T4
    Sigorta olmadan muayene yapmıyorlar.Sigorta fiyatı firmaya göre değişiyor,araştırman gerekir.Muayene için gerekli bilgiler TUVTURK ün sitesinde var.Evet,yeni araç için ilk muayene 3 yıl sonra yapılacak,ama,bu kural bahsettiğin tarihte yürürlüğe girdiği için trafik otomatik olarak bunu yapmadı.Ruhsat sahibinin gidip düzelttirmesi gerekti.Benim de başıma gelmişti,gidip düzelttirdim.Sen yeni aldığın için geçmiş sigorta borcu diye bir şey yok,ama,muayene için gecikme farkı var.Tuvtürk'ün sitesinde hesaplayan yer var.Kasksız gitme sakın muayeneye.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)