Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kazada Karşı Taraf Kusurlu Çıktı Ne Yapmalıyım

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Aswedc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2023
    Şehir
    İstanbul Şişli
    Motosikleti
    PCX 125
    Merhaba İyi Forumlar
    3 gün önce kırmızı ışıklarda benim şeridime aniden giren taksici yüzünden yaptığım kazada taksicinin 56/1-a kusurunu işlediği tespit edilmiş. Şimdi ne yapmalıyım karakol şikayetçi misin dedi bende kazada kaskımı yere vurduğun için şikayetçiyim dedim. Motorum Honda PCX, Esengül gibi yetkili bir bayiye gitsem bana yardımcı olurlar mı yoksa belli yerler mi var ? Hasar kaydı açılması bana ne gibi bir zarar sağlar ? Koruma demiri yamulduğu için koruma demiri grenaja sürtüyor bayi grenajları yenilese bile sürtmeden ötürü yine çizilicek koruma demirini de sigorta kapsıyor mu ?


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBF 150>GW 250>RX3İ>XMAX400+RKS RT 250+SHERCO 250
    Geçmiş olsun.

    Kusur oranından emin olun. Tutanağı polis tuttu ise işler hızlı ilerlemiş.

    Taksicinin kural ihlali kusur durumunu etkiler cezasını o öder.

    Şikayetçi olmak gerekir her zaman için kanımca.

    TAksici hakkında CEZA davası açılması için savcı iddianame hazırlayacak. Yaralanma durumuna göre iş ilerler. Uzlaştırma aşamasında motorunun veya kendinin olursa karşılanmayan zararlmarını (mesela günlük pantolon) tazmin veya yoksa kurban bağışı gibi taleplerde bulunup anlaşabilirsin. Senin bileceğin için. Anlaşamazsanız da sicili temizse dişe dokunur bir yaptırım da (hapis vb.) uygulanmayacaktır.

    Şimdi bir de sigorta süreci işleyecek. YEtkili servislere gitmeni öneririm. Onlar en ufak çiziği bile değiştiriyorlar ancak yine de oluşacak hasar kaydına bağlı olarak TAALEP edebileceğin değer kaybı olacağı için çok önemseme. Kayıtlı iş yapılması önemli. Günümüzde her şey pahalı. Tutara çok takılma derim.

    Servisten varsa ekipmanın da hasar dosyasına girmesini hatırlat.

    Onlar dosya açıyor süreç içerisinde exper servisin hasar listesini onaylarsa o ödemeyi sana yapıyorlar.(Bazı servisler önden peşin senden istiyor.) Akabinde değer kaybı talep etmeyi unutma. Karşı tarafın sigortasına bir e posta bile yetiyor. Düşük bulursan sigorta tahkim komisyonuna itiraz edebilirsin.
    KÜR ŞAD


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)