Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Yaptığım 3 kazayı ders almanız için anlatıyorum.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    19 Şubat 2016
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Honda PCX 125
    Merhaba motosiklet.net forum üyeleri, abilerim ve ablalarım. Ben Bursa'da yaşayan 20 yaşında bir kardeşinizim. Motosikletle genç yaşta tanıştım ve sürekli ekipmanla kullandım. Hiçbir zaman hız yapmadım, makas atmadım. Trafikte araçların arasından geçemiyorum daha önceden izlediğim kazalar yüzünden.

    Motorum Honda PCX 125cc 2015 model. Hemen ilk kazamla başlayayım:

    1- İlk kaza, tır sollamaya çalışmanın cezası:
    Bu kazayı yaptığımda 18 yaşımdaydım. Oturduğum yer biraz şehir dışında ve dağlık bir alanda. Bu dağda bir sürü mermer ocağı var ve yüzlerce tır sürekli yollarda. Normalde kullanmaları gereken yol 15km fakat kullanmalarının yasak olduğu yol 10km olduğu için orayı kullanıyorlar. Evime son 200-250 metre kala bir sürü kasis var. Her 50 metrede bir devasa kasisler ve bu tırlar bu kasislerden geçerken neredeyse duruyorlar, çok yavaş geçiyorlar. Evime son 50 metre kalmıştı ve önümdeki tır kasisten geçiyordu. Karşı şerit boştu ve yol genişti. Tırın sinyalleri yanmıyordu ki zaten tırların %99'u düz devam ediyordu. Ben hemen tırı sollayıp soldaki aralığa girmek istedim. Hayatımda yaptığım en büyük hatalardan biriydi. Tırı sollamaya başladım, tır hala düz gidiyor ve sinyali yok ama ben o anki apaçiliğimden dolayı korna çalıp kendimi adama göstermedim. Tam tırın arka tekerleğinin oralardayken benim girmek istediğim aradan başka bir tır ters istikametten gelmeye başladı ve ben o an frene basmaya başladım. Yer leş gibi tozlu olduğundan frene çok asılmadım ki yere sinek gibi yapışmayayım. Karşıdan dönen tır aşırı genişten aldı, belki de bilerek yaptı bilmiyorum ama ben iki tır arasında kaldım. Sol aynam karşıdan gelen tıra çartpı ve o sırada sollamaya çalıştığım tırın ucunu göremiyordum. O çarpma anından 2 saniye sonra görüş açıldı ve ben daha korna çalamadan sollamaya çalıştığım tırın sol ön tekerine sağlı sağlı girdim. Evet, tır sola dönüyordu ve sinyalleri yanık değildi olayın başından beri. (bu olay toplamda 15 saniyede gerçekleşti bu oarada). Çarpmanın etkisiyle motordan düştüm ve motorum döne döne tırın önüne sürüklendi. O heycanla gözlerimi kapamıştım. Gözlerimi açtığımda göğüs hizamdan aşağısı motorun altındaydı. Ön tekerle aramda 20 santim mesafe ya vardı, ya yoktu. Neyseki tır durmuştu ve ben tırın tekerleğine tutunarak kendimi tırın altınan çıkardım. Karşıdan gelen tır hiç durmadı bile. O anlık şokla bir tıra bakıyordum bir motora. Tır şöförü camdan çıkıp "sinyal veriyorum, nasıl görmedin." dedi. Dönüp ona baktım ve kaskımdaki kamerayı farkedince sinyal verip tırdan indi. İlk dediği şey "cana geleceğine mala gelsin". Kendimin suçlu olduğunu düşünerek özür diledim ve motoru kaldırıp yola devam ettim. Sadece sağ taraftaki grenajlar kırılmıştı. Bende bir hasar yoktu. Çarpma hızım yaklaşık 30km/h. Kameramın şarjı kazadan 1 dakika önce bitmişti, görüntülere bakarken farkettim.

    2- Derse yetişmek için buzda kaydım:
    Bunda anlatacak pek bir şey yok. Kar yağdıktan 1 hafta sonra bir sabah derse yetişmek için evin yakınlarında kaydım. Yerlerin buz olduğu gözükmüyordu ve tepede güneş vardı. 2-3 Metre sürüklendikten sonra kalktım ve motorun kaymaya devam ettiğini gördüm. Peşinden koştum da yakalayamadım, bir çöp konteynırına çarpıp durdu :D

    3- Ani fren yapan kartal:
    En çok sinirlendiğim ve hasar aldığım kaza bu. Çok dolu olmayan iki şeritli bir yolda giderken bir kartal önüme kırıp ani fren yaptı. Ona çarpmamak için ben de fren yapınca ön teker kaydı ve kasise açılı bir şekilde sol elimle çarptım. Yerde yuvarlandım ve o an sol elimde acı hissetmeye başladım. Kimse durmadı bile, 2-3 dakika soluklandıktan sonra kalktım ve yoluma devam ettim. 2 Gün sonra öğrendim elimin çatladığını.



    Bu üç kaza evimin yakınında yaşandı. Normalde şehir içinde sürerken çok dikkat ederim. Önümdeki arabayla mesafeyi çok açık tutarım. Fren mesafesini çok iyi ayarlamaya çalışırım ama nedense insan evine yakınken, bildiği yerler olduğu için çok rahat hissediyor ve o an refleksler çok azalıyor.
    cıbılduck ve tommygun bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    24 Şubat 2019
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    2018 Yamaha nmax 125
    Kazaların yüksek oranı varacağın yere yakın zamanlarda oluyormuş. İnsana artık bir rahatlama mı geliyor bilmiyorum. Geçmiş olsun bunlarla kurtuluşun en azından aramızdasın. Çok dikkatli olmak gerek. Bu sabah önümde kaza oldu araya girmesem bende tost olacaktım hız 20 30 km.

  3. #3
    Mersin İl Temsilcisi yürekçe - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    02 Ağustos 2006
    Şehir
    Bende sığar iki cihan, ben bu cihana sığmazam
    Motosikleti
    Cân ile hem cahan, dehr ile hem zaman
    Üstüne konuşulması gereken bir başlık.
    Ama burada herkes müthiş ötrsi motosiklet pilotu olduğundan buralara yazmaya tenezzül etmez.
    Eskiden, burada kaza videoları paylaşıp etüd ederdik.
    Şimdi ise, başlığı okuyup ilk açıklamaya bakmadan,ön yargıyla yazıyor..

  4. #4
    Sj's - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Haziran 2006
    Şehir
    istanbul
    Senin yaslarindayken yine bir gun 100luk scooterimla yerlerde surunuyorum. Asfaltta eriyip son durdugum yerde yunus polisler vardi. Iyi misin dediler iyiyim iyiyim dustuk gene dedim. Acemi misin dediler. He ya acemiyiz dedim. Iyi iyi acemiyken bole dus ama acemilik gidince dusme dedilerdi.

    Acemilikten sonraki her dusus platinle sonlandi. Velhasilkelam egitim alin.
    mavzer-i bunu beğendi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)