Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Kaza Sonrasında Yapılacaklar

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Forumda aradım, böyle konuya istek olmuş ama konu açılmamış. Bende çeşitli kaza konularından biraz biraz topladığım bilgileri bir araya getirip naçizane sunmaya karar verdim.

    Ybr mi cbf mi konularının arasında kaybolmasın, ihtiyaç anında biraz daha göz önünde bulunsun diye affınıza da sığınarak moto sohbete değil kaza raporu bölümüne açıyorum.

    Kaza çeşitlerimiz: 1.Maddi hasarlı, 2.Yaralanmalı

    Maddi hasarlı kazalarda tutanak tutup olayı fotoğraflıyor, karşı tarafın ehliyet, ruhsat, sigorta poliçesi fotokopilerini alıyoruz.

    Google a "kaza raporu nasıl tutulur" vs. yazarak bu bilgiye kolayca ulaşabiliriz, genelde sigorta şirketi sayfaları çıkıyor reklam algılanmasın diye link vermiyorum.

    Belgelerin net olacak şekilde fotoğrafını da çekebilirsiniz ama kaza sonrası vücutta dolaşan adrenalinle fotoda önemli bir bilginin bulanık çıkma ihtimalini göz önünde bulunduruyoruz.

    Motosiklet kazalarının maalesef sadece maddi hasarla kalmama ihtimali yüksek. Diğer sürücü tutanak tutmaya çok yanaşmıyor, kaçma belirtileri gösteriyorsa çekinmeyip polis ve ambulans çağırıyoruz.

    Yaralanmalı kazalarda polis ve ambulans çağırıyoruz.

    Adam ciddi ciddi kaçmaya yeltenirse son çare olarak kontağı almayı tercih edebilirsiniz ama polisten kaçmaya çalışan adamın bu hamle sonucu çirkinleşebileceğini de aklımızın bi köşesinde bulunduruyoruz.

    Veya bindi arabaya bastı gidiyor en azından kaçarken video çekmeye çalışıyoruz.

    Gel aramızda halledelim, ne gerek var polise tutanağa falan, sen suçlusun senin başın yanar, polis şimdi 5 saatte gelmez, acil işim var falan diyenlere itimat etmiyoruz. Edersek adama bi daha ulaşamama, ulaşsakta kaza anında yalvarma abidesine dönen veya çok babacan görünen o adamın tutanak tutmadan kaza mahalinden ayrıldıktan(kurtulduktan) sonra değişme, bizi sallamama, yok şehir dışındayım yok çok meşgulüm gibi sürekli kaçma ihtimali var, bunları göz önünde bulunduruyoruz.

    Adam aramızda halledelim karşılarım ben dediği durumda tamam tutanağı tutalım cebimde dursun yine aramızda halledelim diyebiliriz.

    Yazdıklarım biraz sert gelebilir, forumda kazada söz alıp sonra söz verene ulaşamayanların konusu mevcut. Sertte olsa işimizi sağlam kazığa bağlayalım.

    Mobilden yazdım hata varsa affola.

    Bu bilgilere hiçbirimizin ihtiyacı olmaması, olursa da kaza sonrası yapılmamamız dileğiyle.
    blackfish, Selcuk89, EverHarD* ve 3 diğerleri bunu beğendiler..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    08 Temmuz 2015
    Şehir
    Ankara
    Elinize sağlık.. Peki diğer taraf tutanak tutmaya yanaşmıyor ve kaçmaya çalışıyorsa, polisi aradığımız zaman kendi aranızda halledin gibi bir tavra giriyor yada çok sallamaz tavırlarla uzun bir süre bekletiyorlar. Burdaki ambulansı arayın demeniz polisin gelişini hızlandırmak içinmi? Ciddi yaralanmalı bir kaza olmadan ambulansı gereksiz yere meşgul etmek çok vicdani gelmedi bana..

  3. #3
    RiDeR_2 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2011
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    MCX RoadraceR
    Alıntı Mimarca adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Elinize sağlık.. Peki diğer taraf tutanak tutmaya yanaşmıyor ve kaçmaya çalışıyorsa, polisi aradığımız zaman kendi aranızda halledin gibi bir tavra giriyor yada çok sallamaz tavırlarla uzun bir süre bekletiyorlar. Burdaki ambulansı arayın demeniz polisin gelişini hızlandırmak içinmi? Ciddi yaralanmalı bir kaza olmadan ambulansı gereksiz yere meşgul etmek çok vicdani gelmedi bana..
    Adam kaza yapıp kaçmaya çalıştı ve sonrasında poliste ağırdan alıyor. Polise anlaşamadığımızı ısrarla ama güzelce bildiriyoruz. Bir ekip yönlendireceklerdir. Ama diyelimki göndermediler seçeneklerimiz.

    1. Tutanak tutmaya yanaşmayan ve polisten kaçmaya çalışana güvenip maddi manevi hasarımızı onun sözüne emanet etmek.
    2. Kazadan ve sözünde durmayacağını anladıktan sonra karakol, avukat gezmek, cebimize cüzdanımızı koyup servisin yolunu tutmak.
    3. Ambulansı aramak.

    Benim gördüğüm seçenekler bunlar, karar sizin.

    Ciddi yaralanma olmasa da motordan düşüyoruz sonuçta. Ambulans son çare ve zaten son çareler her zaman diğerlerinden fiziki, vicdanı vs daha zor olduğu için son çare.

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    Hiç sert değil biraz fotograflarla süslersen daha sıcak gelir insanların daha okuyası gelir mantıklı bir konu,

    "en fazla elin kırılmış motorunuda kendin yaptır" sözlerini duyduktan sonra ben kimseye güvenmiyorum ....

  5. #5
    gurkanerkan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT 07
    Kazanın şokunu atlatır atlatmaz çok hızlı bir şekilde önce araç plakasını sonra kazanın fotoğrafını çekiyoruz. Polis çağırılıp tutanak tutulur ve karşı tarafa kaçtığı için kusurlu muamelesi yapılır. İster kaçsın ister kalıp tutanak tutsun. Kontağını alma muhabbetine girmeye hiç gerek yok.

  6. #6

    Üyelik
    15 Eylül 2013
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Derbi ETX
    Şunu da eklim

    Alıntı JafJaf adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Kalkabiliyorsan yavaşça kalk, ilk olarak kendini kontrol et, hissetmeye bilirsin ama birşeyler olmuş olabilir vücuduna, kalkabildiğini var sayıyorum, vücudunda birşeyler var ise 112 arıyorsun. Foto alıyorsun, motosikletini hareket ettirmeden. Rapor tutarken de sen çarptıysan eğer çarptım kelimesinin nedenlerini güzelce yazıyorsun ilk önce, sonra çarptım hatta çarptım da yazma temas ettim yaz. Misal, şu istikamette giderken önümdeki aracı bu şekilde takip ediyordum, öndeki aracın aniden-birdenbire sinyal vermeden önüme kırması vs.(yanlış şeyler işte), frenledim, şekilde ki gibi temas ederek durdum- olay gerçekleşti.
    Trafik kurallarına bak ilk önce yapılmaması gereken hareketlerden kaçın, raporu da ona göre yaz yani, karşıda ki kişi hatalı bile olsa o tutanağa arkadan gelip çarptı yazar, sende hatalarını yazmadan çarptım yazarsan suçlu olabilirsin. Benim deneyimim fazla yok bu konu da

  7. #7
    TaichouSan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mayıs 2016
    eyvallah hocam çok yararlı oldu

  8. #8
    brigantes - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Aralık 2015
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    Falcon Freedom 250
    inş. karşılaşmayız bu tip durumlarla lakin kaderde ne varsa o , çok fazla da takmayın kafaya kaza yapıcam bilmemne diye.

  9. #9
    onurordek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Eylül 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    CBF 150>GW 250>RX3İ>XMAX400+RKS RT 250+SHERCO 250
    Merhabalar.

    04 Haziranda kaza geçirdim. Polisi aradım. Hastaneden rapor aldım. Karakolda şikayetçi oldum.

    Bugün polisin kaza tutanağını aldım. İhlal edilen yasa maddelerini belirtmiş, kusur oranına yer vermemiş.

    Yasal mevzuata uygun gibi .

    KARAYOLLARI TRAFİK YÖNETMELİĞİ
    Trafik Kazalarına İlişkin İşlemler
    MADDE 156 – (Değişik:RG-21/3/2012-28240) (3) Tutanak düzenleyenler, tutanakta taraflar için kusur oranı belirtmeksizin sadece kazanın oluşumunda kimin hangi trafik kuralını ihlal ettiğini belirtirler)

    Şimdi 30 günlük sürem var sigorta şirketine bildirmek için ancak kusur durumu belirsiz. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (Tramer) sorgularından ulaşamıyorum tutanağa.

    Bi kaç gün içinde ulaşılabilir hale mi gelecek, ya da bir tebligat mı yapılacak, yahut adli makamlarca mı kusur tespiti yapılacak, bilgisi olan var mı ?


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler