Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

240km ile yaptığım kaza. (ilk motorunu alacaklar için yazıyorum)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    ZümeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ağustos 2015
    Şehir
    Dünya
    Motosikleti
    Me Te Doquz
    Kötü gerçekten kötü..
    Rüyanda yürüyüp koştuğu görmek gerçekten çok kötü.
    Rüyamda felç olduğumu görmüş kan ter sıkıntı içinde yatakta uyanınca şükretmiştim.
    700cc lik motorum var ve beğenen yanıma gelip konuyu açan herkese söylüyorum.
    20-29 arası kısaca yirmili yaş grubu, %75 adrenalinle karışık kanın damarlarda delice ve hızlı aktığı dönem.
    Kendimi biliyorum.
    Bu motor bende 20 li yaşlarda olsaydı, ben ölmüştüm.

    Herkes kendince bir ders çıkarmalı bunlar gerçek
    oggomoggo ve montanaturne bunu beğendiler.
    Derin olan kuyu değil, kısa olan ip'tir.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    25 yaş altı için güçlü motor gerçekten çok tehlikeli.

  3. #43
    keremkrmn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    05 Ninja 636 - 15 Xmax
    Hızı gücü ne olursa olsun anlık rahavete kapılıp, çabuk sinirlenip, çabuk gaza gelen insanların motosiklet kullanması gerçekten çok tehlikeli. Hele ki yüksek hız üretebilen motorlara binildiği zaman bu tehlike kat kat dahada fazla oluyor. Allah hepimize her şeyin hayırlısını nasip etsin, kazanın bile. Kaza yapan kardeşime de geçmiş olsun, çok acıda olsa tecrübelerin en büyüğünü görmüş yaşamış, şuanda düzelmeyecek gibi gözükse de umarım ilerde eski sağlığına kavuşabilirsin.

  4. #44

    Üyelik
    03 Kasım 2015

    Şanslıymışsın, geçmiş olsun ...

    Öncelikle tanıdığım ve motor üstünde ölen Murat kadayıfçıoğlu, Volkan acar, saadettin ve şu anda aklıma gelmeyen ama kazalarını çok iyi hatırladığım motorcu kardeşilerime Allahtan rahmet dileyerek yazıma başlayayım.Bu hafta sonu 31.11.2015 tarihinde karaköyde bir şantiyeye proje yardımı için gelip gidiyorum, burda ölen arkadaşım Murat Kadayıfçıoğlu nun iş yeri var, o aklıma gelmişken senin yazını gördüm , diğer arkadaşlarım da motor üstünde yaptıkları 1 sn lik anlık hata yüzünden kaza yapıp hayatlarının baharında bu diyardan göçtüler, öncelikle sana geçmiş olsun bu desem yoksa keşke ölseydin de bu sıkıntıları yaşamasaydınmı diyeceğim bilemedim, bu kelimeleri belki yolda birisine söylesen vaya başka bir olaydan dolayı senin yaşadığını yşayan birisine söylesem abes kaçar ama burda ben normal karşılıyorum.ÇÜNKÜ BEN HER GAZ SIKIŞIMDA sonunda ölüm olabileceğini sakat kalabileceğimi senin yaşadıklarını yaşayabileceğimi biliyorum; Belkide senin sayende burda bazı kardeşlerimizde bu yazdıklarımı okur ibret alır, Sanırım bu 18-25 yaş arası delikanlı yaşı dedikleri yaşlarda insanın kanı daha deli akıyor ve bazı şeyleri göremiyoruz, ben kaybedebileceklerimi düşünerek çok gaz sıkamamıyorum , önüm açık olacak fazla araç olmayacak o zaman 300 yapıştırıyorum , birlikte yol yaptığım bir arkadaşım bana abi sen neden viraja tam yatmıyorsun dedi bir gün dedimki o kadar yatırmaya gerek yok çünkü hızım dönmeye yeterli idi,Millete hava atmak için gereksiz riskler almayacaksın , ekipmanların her zaman tam olacak, Eğitim çok önemli gerekli motor eğitimlerini alacaksın,motorunu iyi bileceksin, yolu iyi takip edeceksin ,motora sadece motora binmek için bineceksin, ben motorda hiç müzük dinlemedim daha şimdiye kadar bana eksoz sesi müzik sesi geliyor çünkü, kafa dağıtmak istiyorsan kafan gerçekten dağılır motorsiklet te özellikle süpersport motorlarda bu çok acımazız olabiliyor, en sonunda da diyeceksin tevekkeltü allah ya bismillah diyip basacaksın marşa.
    yusufbaris, ergün1968 ve sdt bunu beğendiler.

  5. #45
    Guven - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Eylül 2005
    Şehir
    HATAY-ANTAKYA
    Motosikleti
    Crf 250 L
    Büyük geçmiş olsun.

  6. #46
    atillatopal9 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Kasım 2014
    Şehir
    İST/SANCAKTEPE
    Motosikleti
    Suzuki V-Strom DL650
    çok geçmiş olsun.
    durumunuza çok üzüldüm. Allahtan umut kesilmez derler, daualarım seninle dostum.

  7. #47

    Üyelik
    19 Haziran 2014
    Şehir
    ANKARA
    Motosikleti
    honda pcx
    Çok geçmiş olsun, kelimeler boğazımda düğümleniyor, keşke size dua etmekten başka , sizi iyileştirecek yada eski günlerinize kavuşturacak bir imkan olsa :( ( RAHMAN VE RAHİM ALLAH CC.'den umut kesilmez.) Umarım hayatınızı en iyi şekilde yaşarsınız ve İNŞALLAH eski sağlığınıza kavuşursunuz. Allah hepimizi korusun , yar ve yardımcımız olsun.(Amin)

  8. #48

    Üyelik
    15 Ekim 2006
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Hero Hunk
    Ahmet kardeşim gönlümüzdesin...

  9. #49
    manofsteel - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Ekim 2014
    Şehir
    Aydın/Kuşadası
    Motosikleti
    MT-25
    Geçmiş olsun Ahmet kardeşim.

  10. #50
    papirus00 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Ağustos 2007
    Motosikleti
    Yamaha Mt-09 Tracer
    Paylaşımın için ve açık yürekliliğin için teşekkürler. Ders alacağım bu hatırlatmadan.

  11. #51
    kivancern - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mayıs 2015
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR600RR, Yamaha XMAX 250 ABS
    Cok gecmis olsun kardesim.. bilincsizligin onune gecmeye calisman cok takdir ediyorum.. eminim bu yazdiklarin da birilerinin hayatini kurtarcaktir

  12. #52

    Üyelik
    25 Nisan 2007
    Bu yazının üzerine geçmiş olsun demek bile zor..Burada toplum olarak bazı kesin ve katı kurallar olmadan bazı özgürlüklere ve imkanlara ulaştığımızda bilinçsizliğin ve deneyim eksikliğinin nelere yol açtığını özellikle bu forumda görebiliyoruz.

    Sadece motosiklet için değil , bağdat caddesinde bmw si ile hız yaparken kontrolu kaybeden genç te bir canın aramızdan ayrılmasına neden oldu..

    Çok defa söylemeye çalıştık burada bu forumun 30-40 yaş üzeri nacizane abileri olarak. Dedikki almayın etmeyin..Otomobili bile 130 + km den sonra kontrol edemezsiniz ki üzerinde abs, esp, asr +4 tekerlek artı onca güvenlik önmeli varken.. Motosiklet 30 HP üzeri kesinlikle x 10 tehlikelidir insan bedeni için..

    Eğer hız yapma tutkunuz var ise bunu pistlerde gerçekleştirin.. Yoksa 250 cc motor alın onada alabildiğiniz tüm prof. eğitimleri alarak binin. Bazen karşılaşıyorum burada özellikle genç arkadaşlar eğitim çokmu gerekli boş bir alanda çalışırım yada 5 bin km. dir kullanıyorum ögrendim..

    Hayır arkadaşlar..kesinlikle hayır..Motosikleti kendi başınıza öğrenemezsiniz. Bu vucudubuzla bütünleşen tamamen mekanik bir cihaz ve çok ozel dinamikleri bilmeniz gerekir...

    Çok çok üzgünüm bu yazıyı okuduğum için..Allah sabır versin..Benimde bir arkadaşım tekerlekli sandalyede kaza sonucu çok iyi biliyorum onun neler yaşadığını gencecik yaşında...

    Bu forumda bulunan tüm arkadaşlardan ricam lütfen artık 600 lük motor tavsiyesi vermeyin. Ülkemiz yol koşulları yada trafik durumu asla bu motosikletler için uygun değil.Değil.Bunu defalarca söylüyorum.. Danimarkada su birikintisiyle karşılaşma oranınız neredeyse hiç olmaz asfalt üzerinde ama İstanbulun göbeginde bunu çok sık yaşarsınız..

    250 cc üzeri motosikletlerin satışıyla ilgili devletimizin ciddi kriterler ( özellikle yaş ) getirmesi konusunda ne yapabiliyorsak bir araya gelip bu konuyu gündeme alabiliriz..Bunun dışında artık bu 600 luk 1000 lik muhabbetlerini duymak şahsen istemiyorum artık. Burası Türkiye ve bu motorların vatanı burası asla değil...

    Bu yazıyı okuyup bu tip motosikletlere heveslenen arkadaşlar içinde şunu diyorum evet 125 cc ilede ölürsünüz ama çok zorlarsanız ölürsünüz..600 luk yada 1000 lik makine ile küçük bir hata bile sizi çok kotu sonuçlara götürebilir..Bunu yaşayarak tecrübe etmeyin..Hala ikna olmadıysanız bir lastik markasının eğitimine katılın ( ben katıldım ) lastigin ne demek olduğunu anladığınızda zaten 100 beygir motor almazsınız..

    Üzgünüm...
    mustf ve sdt bunu beğendiler.

  13. #53
    Keoma - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Aralık 2014
    Motosikleti
    Mt-125, R25 Ve Tekrar R25,Dominar 400,Mt-125 Abs
    Bir arkadaşım motosikletlilerin takıldığı bir kaç yere gitmiş ve söylediği şey hepsinde "Unutulmayacaklar" bölümünün olduğu.Bütün asılı resimlerde çoğunluk genç kardeşlerimizinmiş.30'a dayadık yaşı ama ben bile bi an gazı sonuna kadar açtığımıbilirim.O şeytan işi dedikleri nokta orası işte.Engel olamıyorsun uyuşturucu gibi.Sonra napıyorum ben diyorum.Anında kenara çekiyorum.

    Çok geçmiş olsun kardeşim.Yazın ders niteliğinde.Bu linki bende çok kullanacağım.Teşekkürler kardeşim.

  14. #54

    Üyelik
    23 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Honda NC750D Integra 2016 Majestik Gri
    Çok çok geçmiş olsun. Samimi paylaşımın için teşekkürler. Umarım herkes bir ders çıkarır bu yazıdan. Okurken tüylerim ürperdi.

  15. #55
    fthaltan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    bws 100, cb125e, pulsar 200ns, daelim S3
    Gencligimizn kiymetini bu vesileyle daha iyi bilmeliyiz. Sehir icinde 200-250 segmenti her turlu yetiyor. Ne arkada birakir ne trafikte. Sehirler arasi yollari bile problemsiz yapiyor.
    Kaldi ki motorla otobanda min. 90/100 - max. 130/140 her turlu yeter de artar. Otobanda kac arac 140 la gidiyor ki.
    Motoru yuksek hizda kullanmak zevkten ziyade eziyettir.
    Yavas ve rolantide, trafigin seyrinden 10/20 km fazla gitmemiz yeterli.
    Canimizi yolda mi bulduk arkadaslar.
    oggomoggo bunu beğendi.

  16. #56
    Salih_T - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Temmuz 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Salcano Wolf 125cc, Bajaj Pulsar NS 200
    Çok geçmiş olsun.. Allah c.c. den acil şifalar ve sabır diliyorum..

    Hepimizin ders çıkarması gereken bir paylaşım olmuş. Teşekkür ediyorum..
    "Ne Mutlu Türküm Diyene" M.Kemal ATATÜRK
    Salcano Wolf 125 28.03.2014 - 02.05.2016 (11.800 km)
    Bajaj Pulsar NS 200 Trafiğe Çıkış: 09.05.2016 (46.500 km)

  17. #57

    Üyelik
    15 Aralık 2014
    Şehir
    Isparta
    Motosikleti
    Yeşil Kubazaki CR1
    Geçmiş olsun. Mutlaka üstünde düşünülmeli. İçten paylaşımınız ve çok önemli uyarılarınız için teşekkürler.

  18. #58
    OwnRider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ekim 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    KTM RC390
    Geçmiş olsun dostum. Müsaade edersen bir ziyaretine gelelim forum olarak?
    Taygunho bunu beğendi.

  19. #59
    Eski_kasa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Ocak 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-03 660 / tvs apache 150
    bitirdin bizi dostum :(

  20. #60
    coogle - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Mart 2015
    Şehir
    Levent, Etiler
    Motosikleti
    SYM Joymax 250i 2013 - Vespa LX 125 - 2014
    YENİ BAŞLAYACAK ARKADAŞLARA UYARI

    Motosikletle yapılan kaza istatistiklere göre hızınız;

    30 km iken kaza yaparsanız hayatta kalma şansınız % 70
    50 km iken kaza yaparsanız hayatta kalma şansınız % 50
    70 km iken kaza yaparsanız hayatta kalma şansınız % 30

    Siz 240 diyorsunuz, inanılır gibi değil. Verilmiş sadakanız varmış, Allah sizi sevdiklerinize bağışlamış.
    Geçmiş olsun diyoruz hepimiz. Ailenize başınız sağolsun da diyebilirdik.

    Umarım omurilikte ve sinirlerde birşey yoktur da inşallah zamanla düzelirsiniz.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 12345 ... SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)