Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

AVM otoparkında kaza. yardım edin!

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21

    Üyelik
    05 Şubat 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ninaj 250SL
    Adam arabayı satarken sorgulamada kaza çıkmasın diye tutanak tutmamış. Kaskoyu falan da kullanmaz bu zihniyetteki adam. Dolayısıyla 300-500 ver yaptıralım diyecektir sana. Sende param yok dersen, orada papaz çıkartmaya çalışır.

    Gitmeden önce tutanak tutalım sigorta karşılasın, değilse benim param yok, oraya gelsem de bişey değişmez diyerek gitme. Kavga çıkar gidip de param yok dersen.

    Ya da adam hiç seni bulaştırmasın, Otoparkta çarpmışlar diyerek kaskodan yaptırsın. Durduk yere gidip de kavgaya dönüşmesin, telefonda konuş ne yapmak istediğini, ona göre tavır alırsın. Niyetini öğren, telefonda sınavım var bu gün gelemem falan de en azından. bir bilene danışıp öyle hareket et.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Öncelikle geçmiş olsun
    Herşeyin başında sunu söylemek lazim öğrenci kimliğini almış olması bir suçtur bu konuda şikayetçi olursan adam ceza alır

    İkincisi trafik kazalarında sigorta hasarı hata oranına gore karşılar yani 8/2 adam 8/6 sen sucluysan masrafın sadece o kısmını senin sigortan karşılayacaktır

    Diğer arkadaşların da dediği gibi para vermeyi asla kabul etme gerekiyorsa dışarda ufak bir kaza süsü verilmiş fotoğraf çekip tutanak tutun isterse adam arabayı yenilesin senin trafik sigortanın aşırı artmaz 300 ise en fazla 400 olur ama toyotanin yedek parçası çok pahalıdır cebinden ödeme kelimesini ağzından bile çıkartma dandik doblonun bile tamponu 900 lira

  3. #23
    fearlesboyy - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    22 Temmuz 2007
    Motosikleti
    YAMAHA MT
    Alıntı thebalatt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bugün avm'den çıkarken önümde bir araç yavaş ilerliyordu. Çıkışa geldiğimizi farketmedim sollayayım dedim adam sinyal vermeden sola döndü fren yapma imkanı yoktu. Ön tampona çarptım tampon düştü(kırıldı). çarptıktan sonra duvarın önündeki demir çubuklara çarpıp durdum. Adam indi kızdı bir şey demedim. Dizimde biraz sıyrık var o kadar. Motora hiçbir şey olmadı allaha şükür. Adam dedi tutanak tutmayalım yarın falan yere gel orada hallederiz dedi. Karısı çocukları vardı. Ehliyeti ve sigortayı sordu ikisi de var dedim. Öğrenci kartımı ve numaramı aldı.

    araç toyota bir şeydi pahalı bir araçtı. Adamın kaskosu var. Şimdi benim sigortam mı karşılar yoksa onun kaskosu mu? Bir arkadaş dedi 'adam kaskosunu deldirmez' diye. Benim sigortam karşılarsa bir dahaki sefere daha çok mu para öderim sigorta içi? Ne yapalım yardım edin, akıl verin.?
    hiç sıkıntı yapma sigortaları bugun kullanmayacaksan ne zaman kullanacagız..arkadan capmamıs olman bir avantaj sendede hasar yoksa hıc dert etme ve alttan alma...zarar kendısınde.tutun tutanakları sen oldugu gıbı olayı yaz oda yazssın tramer kusuru belırler benım tahmınım önden çarpmadan dolayı %50 verıcek yarı onun hasarının yarısını senın sıgortadan alıcak sendekı hasarın yarısı onun sıgortasından tampon düştü demişsin.onun tamırı kolay emın ol o adamda hasar cok degılse ne sıgortasını nede kaskosunu deldırır.cünkü hasarı senın sıgortanda karsılasa arac kazaya karısmıs oldugundan rısklı gruba gırer onun sıgortasıda seneye fazla cıkar.ve sakın yok sanayıye tamponcuya tamıre verdım vs gıbı para taleplerını karsılama..sıgortam var benım tut tutanagı parayı ödesınde cok inatlasırsa öğrenci kimliğini kimse alamaz senin polismidir jandarmamamıdır.gerekırse senın şikayet ederım de.belkı öğrencı ve genc olmanı kullanarak senı korkutup sıgorta ve kaskoyu deldırmemek ıcın para talep edebılır.baktın bu yola başvuruyor bırak kımlık onda kalsın git yenısını kayıp dıye cıkarttır

  4. #24
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    bu tür durumlarda ASLA 1 kuruş dahi olsa verme. kimlik falanda çıkarma. kaza tutanağı tutmayı teklif et yok derse hadi o zaman bana eyvallah de git

  5. #25
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Otoparkta olan kaza trafikte olmadığından trafik sigortası ödemez. Adam o yüzden dışarıda bir erde tutanak tutalım demiştir. Sigortan varsa endişelenmen gereksiz.

  6. #26
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Öncelikle bir yanlışı düzeltelim, bazı arkadaşlar keşke polis çağırsaydın demiş. Öncelikle kaza yaralanmalı değilse polis gelmez, kendi aranızda tutanak tutup işi sigortanın çözmesini sağlayacaksınız. Bu kanun bu yüzden çıktı.

    Sanırım avm otoparkı trafiğe açık karayolu vs olmadığı için oradaki kazaları sigorta da karşılamayabilir, emin değilim.

    Sizin yapmanız gereken o an ya da bundan sonra kazayı normal bir yolda olmuş gibi gösterip tutanak tutup adama sigorta poliçe ve diğer evrak fotokopilerini vermeniz.

    Adam da sizin sigortanıza başvurup hasarını tazmin eder, sigorta zaten bunun için var.

    Kesinlikle para mevzusu açmayın, paranız olmadığını olsa dahi "neden ödeyeceğim ki sigortayı niye yaptırıyoruz o zaman" diyin.

    Belki tekin biri değildir, yalnız gitmeyin. Hatta siz hiç gitmeyin, o gelsin size. Sizin güvende olduğunuz bir yere gelsin, tutun tutanağı olsun bitsin.

    Bu arada haksızsın, avm otoparkında araç mı sollanır? Zaten tek şerit ve tek yön olması lazım aksi bir durum olmadıkca, hız sınırı da 5 km/h olmalı.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  7. #27

    Üyelik
    10 Nisan 2015
    Motosikleti
    Yamaha Ybr 125 ESD
    Anladığım kadarıyla ya yaşınız küçük ya da bu konularda tecrübeniz yok, sizden tavsiyem tecrübesi olan birileriyle gitmeniz o yere, eğer 20-25 yaşlarındaysanız da babanız, dayınız, amcanız vs. büyük biri ile gidin, korkutmaya çalışıcaktır çünkü.

  8. #28
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    Samsun
    Kaza otoparkın içerisinde de olsa her türlü trafik sigortası kasko vs. herşeyi karşılıyor.. Bundan 2-3 yıl önce avm otoparkında eski çalıştığım yerin şirket aracına birisi park yerinden çıkarken göbekten vuruyor.. Sonuç tutanak tutulup karşı tarafın sigortasından serviste araç yapıldı.. Avm'de karşılamaz diye birşey yok..

  9. #29
    Zuzuuw - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Mayıs 2014
    park halindeki arabaya evin catisindan uçarak vursan da sigorta karşılayacak.

    Üniversite kampüsün3 çağır gelsin. Gelmezse sıkıntı yapma. Kimlik için şikayetçi olacağım de. Korkmaya gerek yok.

  10. #30
    thebalatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Artık bir motorum yok
    Bizim bi tamirci abiyle gidecem, yaşım da 22 bu arada tecrübem de yok bu işlerde. Fakat kimseden korkum yok, vaktim dolmadan da ölmem. Dolmuşsa da üzülmenin manası yok. Tutanak tutarız hallederiz, olmazsa da kendi cebinden öder yada kaskosunu deldirir.

  11. #31

    Üyelik
    05 Şubat 2013
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Ninaj 250SL
    thebalatt

    Yorumları kötü/yanlış algıladın galiba. Bize değil adama atar yapacaksın, hedef karıştı galiba bize azarlar gibi atar yapmışsın. Bizim amacımız senin sorun üzerine en kolay yolu göstermekti.
    Zuzuuw ve sp83 bunu beğendiler.

  12. #32
    F54 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Haziran 2010
    Şehir
    sakarya
    Motosikleti
    crf 1000L + dio
    Bence en mantıklısı adama de aga gel tutanak tutalım iş bitsin
    Ama tutanağa kaza yerini başka yer yazma adam yazmak isterse seni şikayet ederim de sigorta her şeyi Karşılar
    Bu saat ten sonra polis i karıştırma durduk yere ceza yemeyin

  13. #33
    metinkilic - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2013
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    Suzuki Bandit 650 S ABS
    Öncelikle baştan sona okuduğumu belirteyim. Kaza yerinde araçlar kaldırılmadan mutlaka fotoğraflarının çekilmesi gereklidir. Siz fotoğraf çekmemişsiniz. Sonradan doldurulacak kaza tutanağına göre tramer kimin haklı kimin haksız olduğuna dair karar vermez. Sonradan başka bir yerde mizansen düzenleyip tutanak tutmaya kalkarsanız da bu üç kağıtçılığa girer. Bazı sigorta şirketleri sonradan gidip kaza yerini inceliyorlar, güvenlik kamera kayıtları alıyorlar vb. (benim başıma geldi)
    Sinyal vermeden dönüş yapması her halükarda aracın suçlu olduğunu gösterir. En azından tramer yarı yarıya kusur belirler. her kes kendi hasarını yaptırır. Bu konuda sigorta şirketleri ile çalışan tamirciler çok bilgilidirler. Onlara danışın en azından.
    ayrıca; kaza sonrasında yapılacak işlemler ile ilgili bir çok başlık açılmıştı. İnternet dede bol miktarda döküman var. Trafiğe çıkan her kesin bunları bilmesi ve okuması. Bir olumsuzluk olduğundan ona göre hareket etmesi. Bu güne kadar 3 kazam var, hepsinde de ben suçsuzdum, gelip bana vurdular. Öyle ayrıntılı, bol fotoğraflı, hatta videolu tutanak tuttum ki hepsinde karşı tarafın sigortası benim masraflarımı ödedi. Ne sigorta primimim yüksek çıktı, ne kasko primim. Lütfen bu dökümanları okuyalım haklıyken haksız duruma düşmeyelim.

  14. #34
    yusufozugenc - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Şubat 2013
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha MT-07 Race Blue
    Dostum ben hala araç sürücüsünün haklı olduğunu düşünüyorum. Eğer sigortan karşılarsan daha sonraki sigorta primin bir miktar yükselecektir. Adam kaskodan yaptırırsa kasko primi yükselecektir, hem de boyalı olduğu için ikinci el değeri düşecektir. Ama kaskoda mini onarım hakkı vardır, belli ölçülerdeki hasarlar kaskoyu bozmadan ve primi yükseltmeden ücretsiz yapılır. Bu yüzden sana tavsiyem adama karşı ters gitmemen ve gerekirse bi yemek ısmarlayıp mini onarım hakkını kullanmasını sağlaman. Mini onarımdan yaptırırsa senin de onun da cebinden 1 kuruş çıkmaz. Tarifinden anladığım kadarıyla mini onarım ile hallolacak bir hasar. Eğer mini onarımla ilgilenen servis hasarın daha büyük olduğunu söylerse 50-100 lira farkını öder yine yaptırırsınız. Mini onarımın da hangi serviste olacağını adamın kasko şirketini arayıp öğrenebilirsiniz, şirketler nereyle anlaşmalılarsa oraya yönlendiriyorlar.
    mozgur bunu beğendi.

  15. #35
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    1 araçlık yoldaki ikinci araç seninki ve şeridin içinde değilsin. ( kafamda bu şekilde canlandırdım ) Eğer durum böyle ise kusurlu taraf sensin. Ve verdiğin hasarı karşılaman gerekiyor. Bunu korkmakla korkmamakla ölmekle ölmemekle ilgisi yok. Netice ne olursa olsun tutanak tutulmalıydı. Bunu bu günde yapabilirsin. Olay yeri ve olay doğru olmak kaydıyla doğru bir tutanak düzenleyerek araç sahibinin hasarının karşılanmasını sağlamalısın. Hasarı ödeyecek paran yoksa da bu seni haklı çıkarmaz. Borç harç denkleştirilip ödenir. Doğrularımızada yanlışlarımızada sahip çıkmalı ve neticelerine katlanmalıyız.
    siyahus bunu beğendi.

  16. #36

    Üyelik
    18 Aralık 2014
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    honda cbf 150 2013 model
    selam sen haklısın adam sağına soluna dönerken baksaydı kaza olmazdı hic bir şey yapma o anda tutanak tutsaydınız sana kilitlerdi masrafları polise gitse bile polis tutanak tutsaydın deyip adamı gönderir benim arabaya ticari taksı arkadan vurdu resimlerini cektım akşam olduğu için tutanak kagıdıda yoktu fotopopide çektiremedik yarın tutanağı tutarız dedi bende nasıl olsa durak taksisi dedim bir yamuk olmaz diyerek olur dedim şerefsiz ertesigün tutanak tutmaya yanaşmadı git mahkemeye ver dedi şerefsiz ölürmüsün öldürürmüsün böyle şerefsizleri kazada tutanak tutsaydı sigorta pirimi otomatikmen yükselecekti onun için ufaktefek kazalarda taraflar tutanak tutmuyor aralarında anlaşıyorlar

  17. #37
    AlperenB - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Nisan 2015
    Adamdan ses gelmedi yalnız? Noldu ki acaba?

  18. #38
    thebalatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Artık bir motorum yok
    Kusura bakmayın yazamadım. Müsait olamadım pek. Neyse adamla buluştuk onun sigorta bürosuna gittik tutanak tuttuk. O kendine göre olayı yazdı, ben kendime göre. Sonra ruhsatlar ehliyetlerin fotokopileri çekildi bitirdik öyle. Ben olay yerinden ayrılınca adam foto çekmiş ama kaza yapmamış gibi duruyor iş onun üzerine patlayabilir neyse çok da önemli değil. Sigortalara bugünler için para ödüyoruz. benim motorda da bir şey olmadığından dolayı tutanak kopyalarını öyle attım bir kenara. Bu arada kimseye atarlanmadım yanlış anlaşılmak istemem. içimden düşündüğümü yazmışım öyle (o nasıl oluyorsa artık :D ) fotoğraf da burada.


    Sağolun teşekkür ederim verdiğiniz bilgiler için. İnşallah son kazamız olur

  19. #39
    Mitoqondri - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Haziran 2014
    Şehir
    Samsun
    Kaportada birşey yok, tampon ve ön ızgara tırnakları yerinden atmış o kadar.. Yerine takılıp pasta cila yapıldımı tamamdır.. Geçmiş olsun tekrardan..

  20. #40
    telike - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ağustos 2012
    Şehir
    İzmir/Bornova
    Motosikleti
    KTM 450 EXC-F
    Alıntı XuRTo adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hiçbir bok yiyemez unut gitsin derslerine çalış hatta dinle beni sen ondan şikayetçi ol beni sıkıştırdı diye sonra da zorla öğrenci kartımı aldı de bundan sonra sinyal vermeyi öğrenmiş olur

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 23:59 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:57 ----------

    Ben sana gerekeni söyledim dinle pişman olmazsın
    eğer kıllık çıkartırsa aynen de böyle yap
    Toprağı hatmeden asfalta hükmeder
    Twitter/instagram @ywitcan
    Yiğit Can


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 123 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)