Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
2. sayfa BirinciBirinci 12

Kaza (Arkadan Çarpma)

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #21
    harung - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Ağustos 2014
    Motosikleti
    Yamaha Xmax 250
    Geçmiş olsun Allah beterinden saklasin takibinizi kaporta hizasinin biraz dışından yapmaya çalışın kacabilecek yeriniz olsun. Bence hata oranlarının (insani olarak) eşit sen mesafeyi ve seyir hızını ayarlamamissin o arkadaş ta ani fren yaparak seni kazaya itmiş..


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #22
    cluuberzone - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2012
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kısmetse olacak inşallah
    kardeş öncelikle geçmiş olsun
    Allah beterinden korusun.

    Belirli bir süratte giden bir aracın sarı ışık yanınca öyle bir kaç saniye daha zamanı var kameralar o 2-3 saniyeye ceza yazmıyorlar deyip geçtiğini ve cezaların peşlerinden geldiğini bildiğim insanlar var.

    trafik lambalarının olduğu yerde sarı taralı alanlar vardır genelde.
    sıkışık trafik dışında benden sana tavsiye sarı ışığa uyup kırmızıda kaçmaya çalışırım mantığından uzaklaşın zira bu ülkemizde bir çok kişinin hem kaza yapmasına hemde ceza yemesine sebep oluyor.

    bir dipnot daha; bu şekilde sarı yanarken durmayıp kırmızı anından ışıkların altından geçenlere Amerika da polisler pek iyi gözle bakmıyorlar. Hatta buradan oraya tatile gittiğimizde başıma geldi. Polisin yanımıza gelip SİZ TÜRK MÜSÜNÜZ dediğini biliyorum. (şaka değil adımız çıkmış sarı yanarken kurtarırım kırmızıda bir iki saniye takılırım en fazla diye yaptıklarımız) ...

    tekrar geçmiş olsun. Aman dikkat

  3. #23
    thebalatt - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Ocak 2015
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    Artık bir motorum yok
    Kim ne derse desin, sayfada polis vs varsa da söylüyorum, bu ülkede polis işini YAPMIYOR! 'bana bulaşma ne yaparsan yap' diyor, kanunlar zaten beşer olduğundan dolayı 3 kuruş etmez. Allah swt bunların yaptıklarını yanlarına bırakmaz. Tağutlardan ne beklenir ki daha!

  4. #24

    Üyelik
    19 Ocak 2015
    Şehir
    İstanbul - Bakırköy
    Motosikleti
    BMW F650 GS (2006 Model)
    Öncelikle çok geçmiş olsun.

    Maalesef takip mesafesi konusu sebebiyle hatalı olan sensin :(

    Şu kilometre hızla gidiyorum, şu kadar metre bırakayım hesabını bırakıp önümüzdeki araçla aramızda olabildiğince takip mesafesi bırakmak, kazasız belasız sürüş için gerekli hareketlerden biridir :(

    İki tekerlekli araçlar, dört tekerlekli araçlara göre daha zor dururlar. Buna, lastiklerimizin durumu, fren kapasitemiz, virajda olup olmadığımız, (yatık pozisyonda mıyız?) gibi faktörler de eklenince, takip mesafesinin olabildiğince fazla olması, hayat kurtarır bir ayrıntı haline geliyor.

    Çok boşluk bırakırsak, önümüzdeki boşluğa başka araçlar giriyor diyebilirsiniz, bırakın girsin, aranıza giren araçla mesafenizi arttırın olsun bitsin.

    Kaza yapmak mı, yoksa bolca takip mesafesi bırakmak mı, bu sorunun cevabını vermek gerek.

    ilker AVCI
    abeciMotoru bunu beğendi.

  5. #25
    serkani - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2006
    Şehir
    Kastamonu -Trabzon
    Motosikleti
    Made in Japan!
    Alıntı ftkrblt adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    herşeyden önce geçmiş olsun,sizin herhengi bi yaralanma durumunuzun oluşmaması sevindirici,kazanın oluş şeklini iyi kötü aklımda canlandırabiliyorum zaten kendinizde takip mesafesinden söz etmişsiniz,takip mesafeniz o anki hızınızın yarısı olmalıdır,ve şu kadarını söyleyeyim frenlerinde sorun olmayan en kötü araç bile takip mesafesi kuralına uyduğunda öndeki araca ani frenlemelerde çarpması çok zor bi ihtimaldir,renault flence aracın 100 kilometre/saat hızla peşinden takip edilirken arada 50 metre kadar açıklık bırakılmalıdır,ve fluencenin 100kilometre hızda fren mesafesi yaklaşık 39 metredir,tabi lastikler önemli bi etkendir ancak en fazla 2 metre artırsa fren mesafesini yaklaşık 41 metre olacaktır,ki sizin motosikletinizde bence saatte 100 kilometre süratte ani frenlemelerde en kötü ihtimal 45 metrede durur tabi frenlerinizde bi sorun yoksa,arada salise farkla fren yaptığınızı düşünürsek yani fulence aracın fren lambasını görür görmez fren yapsaydınız durduğunuzda aranızda gene en az bi 45 metre fark olacaktı kisiz takip mesafesine maalesef uymuyormuşsunuz ya da dalgın vedikkatsiz sürüş yaptığınız için geç frenlediniz,her halükarda suçlu sizsiniz,arkadan çarpan herzaman suçludur,dün başıma gelen bişeyi anlatayım,pulsar 200ns imi çıkardım eşimide aldım çıktım yola,hızım yaklaşık saatte 60 kilometre,dikiz aynamı kontrol edeyim dedim bi baktım kuyrukta beyaz çelik jantlı şahin yokuş çıkıyoruz bu arada,aramızda 10 metre yok,frene dokunsam çarpacak arkamdan yeminle dedim napıyo bu;aklı sıra motosikletliyiz ya bizi sollayacak,bi ara yavaşlayıp yol vereyim dedim yok yavaşlasam çarpacak o kadar yanaşmış arkama,vitesi düşürdüm gazı kökledim baktım ara açıldı ondan sonra yavaşlayıp yol verdim,adam resmen canımıza kastediyor,aynı şekil motosikletle bi arabanın peşine takıldığımda adam artık ne zevk alıyosa durabilecekmiyim diye ani fren yapıyo,o yüzden hiç bi zaman sevemedim birinin peşine takılmayı yada birinin peşime takılmasını,lütfen dikkatli olun lütfen,,,,,sizi sevenleri sizin sevdiklerinizi düşünün ona göre araç kullanın,bu sadece motosiklet için değil araba içinde geçerli,ben şahsen arabamla daha fazla yol yapıyorum malum iş ve eş faktörü yüzünden,arabamla ne zaman bi motosikletli görsem yol veririm,yanıma alıp korumaya çalışırım,arkasına takılırım ki başka araçlar motosikletin arkasına takılamasın,sevgilerle sağlıcakla kalın ve dikkatli olun,unutmayın bizler bi kazada düşüp felç olduktan yaralandıktan yada sakat kaldıktan sonra haklı yada haksız oluşumuzun bi önemi yok

    Hocam bu nedir Allah aşkına, Orhun abidelerindeki gibi çakılı mesaj yazmışsın. İnsan bir paragraf yapar, noktalama işaretlerine dikkat eder. Yani kusura bakma ama senin gibi mesaj yazanların ilk satırını dahi okumuyorum biliyor musun, ve benim yaptığımı yapan çoktur ondan da emin ol. Boşu boşu boşuna kendini yormuş oluyorsun yani.





    Bu arada sayın a.payza; öncelikle büyük geçmiş olsun. Yazacaklarımı tamamıyla üzerinize alınmayın lütfen. Lakin sizin kazanızdan yola çıkarak biraz yazacağım evet.

    Eğer motosiklet kullanıyorsanız yaya, taşıt, yol ve hava durumu dahil trafikteki her ögeyi potansiyel bir tehlike olarak kabul etmeli, her dönüşte, her gazı açmada ve her duruşta çok dikkatli olmalı, risk olasılıklarını hesap etmelisiniz.

    Bu gün çoğu insanın motosiklet kullanmaktan korkmasının yahut motosikleti tehlikeli bulmasının ardında çeşitli nedenler vardır. Bunların başında bu insanların bilinç altında bahsettiğim, motosiklet kullanmak için sahip olunması gereken bu denetim becerilerine sahip olmadığı, yahut bu beceriyi kazanamayacağı/olgunlaştıramayacağı risk ve olasılıklarla başa çıkamayacağı düşüncesi vardır.

    Başka bir grup bir insan da bahsettiğim ve gerekli olan bilinçten uzakta bir hevesle ve o iki tekerin sunduğu emsalsiz özgürlük duygusuyla hakaret ederek, gidip bir motosiklet alır ve maddi hasarlı kazalardan ağır yaralanma-ölüm gibi yüksek riskleri sırtına sarıp trafikte dolaşmaya başlar.

    Uzun lafın kısası; motosiklet kullanmayı istemek, motosiklet satın almak ve iki teker üzerinde ilerleyebiliyor olmak motosikletçi olduğumuz anlamına gelmez. Motosiklet kullanırken en çok çalıştırmamız gereken organımız beynimizdir bunu hiç unutmayın. Dolayısı sizin örnekteki gibi kavşaklarda ve/veya kırmızı ışıklarda kendi denetim eksikliğimizden meydana gelmiş kazalarda başkalarını suçlamak doğru değildir.

    Herkese kazasız ve güvenli sürüşler dilerim.
    MotorKafa bunu beğendi.
    Honda Today 50 • Honda Beat 100 • Yamaha YBR 125 • Kawasaki ER5 • Yamaha Fazer FZ6 • V-Four Racing 800 ABS

  6. #26
    Karayell - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Nisan 2015
    Motosikleti
    Henüz Yok =(( Cbf 150 Düşünüyorum
    Geçmiş Olsun kardeş , en azından ufak bir kazayla önemli bi tecrübe elde etmişsin . Bir daha yaşanmaz İnşallah

  7. #27
    ayzek - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Mart 2015
    Şehir
    İstanbul ( Avrupa ) Motosikleti: MONDİAL MG 150 SÜPERBOY X - HERO HUNK
    Motosikleti
    YUKİ FORZA 170 - MONDİAL 100 SÜPERBOY + 100 HYENA
    arkadaşım yeşil yansa ne yazar kara yolu üzerinde durmanın yasak olduğu hiç bir yer yok onuna yaya atlar durursun,araç durur durursun, hayvan atlar durursun vs böyle uzar gider şimdi arkadan vuran herzaman suçludur sebebi takip mesafesine uymadığı için şimdi takip mesafesi neydi hızımızın yarısı kadar metre + olarak güvenle emniyetli bir şekilde duracağımız mesafe.Şimdi kendin söylüyorsun zaten adamın arabası abs falan fıstık ben öyle duramam o zaman arandaki mesafeyi açıcaksın ben her zaman ışıklara yaklasınca hız azaltırım yeşil yanıyor olsa bile kırmızıya dönebilir önune yaya atlasa çarpıcan iyi polisler sana ceza yazmamıs üstüne mahkeme falan hiç bişey olmaz takipsizlik verirler biraz daha dikkat edersin bundan sonra..

  8. #28
    LifeisBike
    Misafir
    Geçmiş olsun allah beterinden saklasın. Sen hatalısın yada hatasızsın demek istemiyorum zaten genel kanı ortada. Bu noktada bakılacak tek şey ne kadar zararın ziyanın var.. Sende birşey var mı? Yok mu.. Eğer sende bir şey yok ise, her zaman dediğimiz gibi cana geleceğine mala gelsin. Can varsa mal tekrar alınabilir ama can yoksa mal olmuş kime ne fayda.. Senin ruh halini anlayabiliyorum bazı şeyleri sindirmek güç oluyor bizler için. Fakat bir ders olarak nitelendirmek gerek bu durumu.. Bundan sonra daha dikkatli.. Yolda herşey var.. Kedi var köpek var.. Birde insan var.. Bunların hepsi karşına çıkabilirdi.. Verilmiş sadakan varmış.. O yüzden yine bir sadaka vermeni tavsiye ederim.

    Tekrar geçmiş olsun.

  9. #29

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Polis dogru soylemis Hocam ama burda ne yapilir bilmoyorum, ama onune dikkat etsen arkandan carpicaklar, arkana baksan boyle lak diye duranlara sen carpican, ama genede on biraz daha onemli, hem arabadan daha iyi durman gerekiyodu neden duramadin

  10. #30
    sadi81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Nisan 2014
    Şehir
    düzce merkez
    Motosikleti
    kanuni leopart
    Geçmiş olsun kardeş Allah beterinden saklasın amin ben araç içi kameralardan aldım gidona monte ettim her yola çıkışımda açıyorum artık şart oldu
    SERT RÜZGARLAR YÜKSEK TEPELERDE ESER(ALINTI AKŞEMSETTİN HZ.)

  11. #31

    Üyelik
    17 Nisan 2012
    Alıntı sadi81 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Geçmiş olsun kardeş Allah beterinden saklasın amin ben araç içi kameralardan aldım gidona monte ettim her yola çıkışımda açıyorum artık şart oldu
    Evet sabit bir Kamera motosiklettr sart


    REKLAM ALANI
2. sayfa BirinciBirinci 12

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)