Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tecrubeli arkadaşların bilgisine ihtiyacım var arkadaşlar..

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    24 Ağustos 2014
    Şehir
    Çanakkale
    Arkadaşlar merhabalar. Bir konu hakkında tecrubelerinize, yorumlarınıza ve yönlendirmelerinize ihtiyacım var. Okuyup zahmet edip yardımcı olmaya çalışan arkadaşlara şimdiden sonsuz saygı ve teşekkürlerimi sunuyorum..

    Arkadaşlar bir gece saat 19.30 civarlarında Çanakkale'nin işlek caddelerinden birinde yağmura yakalandım. Tek yön gidiş ve geliş olan bir yolda önümde arkamda bolca araba yavaş yavaş saatte 10-15 km gibi bir hızla ilerliyordum. İki arabanın arasında tın tın giderken karşı şeritten benim olduğum şeride dönüp ara sokağa girmek isteyen bir otomobil sürücüsü beni farkedemeyip iki arabanın arasından dalar geçerim ara sokağa diye sinyal verip duruyor olduğu konumdan bir anda gaza yüklendi ve bana soldan vurdu. Önüm arkam otomobillerle dolu olduğu ve de çok yavaş seyrettiğimiz için manevra yapıp kaçamadım, gaza da basamadım. Araç bana soldan vurunca motoru diğer tarafa yani benim sağıma devirdi. Motorum yamaha r6. Kafa grenajının yere düşen sağ tarafında oldukça büyük bir çatlama meydana geldi. Sağ elcik kırıldı. Yan grenajlarda küçük de olsa sinir bozucu ve kendini belli eden çizikler meydana geldi. Tiger marka performans egzosunda yamulma oldu. Bende bir şey yok.

    Hemen kalktım adama doğru ilerlerken motorun yerde olduğu aklıma geldi ve inanın içim cız etti. Gözlerim doldu. Umarım kimse motorunu benim gibi yerde yatar halde görmez. Neyse bıraktım adamı motoru kaldırdım. Çok yağmur yağdıgından ve trafik çok sıkışık olduğundan adama arabasını kenara çekip gelmesini söyledim. Velhasıl adam neredeyse ben bunu nasıl yaptım diye aglayacaktı. İyi niyetli birisine benziyordu, sinirim sadece acıya döndü. Tutanak tuttuk, adam tutanakta beni farkedemedigini ve vurdugunu yazdı. Krokiyi de güzelce çizdik anlattık.Ertesi gün Çanakkale Yamaha Servisine götürdüm motoru. İncelediler falan filan derken exper geldi gitti aradan 15 gün geçti exper adamın sigortasına dosyaları ancak bugün yollamayı akıl etti. Expertise şirketi bugün servisi arayıp kaza fotografları olup olmadıgını sormuş. Karşı tarafın sigortası bu şekilde ödemez falan demiş. Yağmur yağıyordu ve benim telefonum kırılmıştı. Fotograf cekemedik hoş adam da benim gibi ilk defa kaza yapıyormus ikimizin de aklına gelmedi. Adamın sigortasını aradım durumu anlattım. Biz kimseye ödemeyiz demedik dedi. Burada uzmanlarımız var dosyanızı expertise şirketi yolladıgında inceleyecekler ona göre işlem uygulanır dedi. Experi aradım, dedi ki sen kiminle görüştün ödemez onlar dedi. Dedim telefona cıkanlar böyle söyledi. Bana onların bu işten anlamadığını uzmanların dosyayı inceleyecegini ve onların da muhtemel olarak bunu kabul etmeyecegini söyledi. Olsun dedim siz yollayın dosyayı bakalım ne diyecekler. Velhasıl uzadıkca uzuyor bana vuran adamı aradım. Böyle böyle sigortan ödemezse (4000 masraf cıkarttı servis) sen ödeyeceksin senden alırım ücreti dedim. Ben ödemem asla dedi. Sigortam ödemek zorunda dedi. Orası seninle sigortan aranda benim motorum 15 gundur serviste yatıyor sen gelip bana vurdun abi dedim sigortana ödeteceksen mahkeme aç ödet al paranı ama motorumu yaptırmazsan ben sana dava açmak zorunda kalacagım dedim. Ödemem dedi. Sen bilirsin dedim. Expertise şirketi yarın sabaj dosyayı sigortaya yollayacakmış. Sigorta ne der arkadaslar ? Ödeme yapmayı kabul etmezse adamı mahkemeye vermem işe yarar mı ? Ben neden bu hale geliyorum içim yanmakta. Bilgisi olan varsa lütfen paylaşsın. Şimdiden çok teşekkür ediyor iyi sürüşler diliyorum.
    İskndryrtsvn


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    SSTEK - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mart 2008
    Şehir
    istanbul
    öncelikle geçmiş olsun. şurada http://www.sbm.org.tr/tr/Sayfalar/KazaTespitTutanagi.aspx

    Kaza sonrası kazaya karışan tarafların doldurduğu Kaza Tespit Tutanakları, sigorta şirketlerinin hasar departmanına iletilir. Sigorta şirketleri en geç takip eden iş günü sonuna kadar tutanağı ve varsa fotoğrafları elektronik ortamda Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi (SBM)'ne iletir.

    Tutanakların, SBM sistemine girilmesini takip eden 3 iş günü içinde her bir sigorta şirketi kendi kusur oranı değerlendirmesi yapar. Bu oranlar kazaya karışan herbir araç için %0, %50 ve %100 şeklindedir. Eğer şirketler arasında mutabakata varılır (tüm şirketler tarafından aynı kusur oranları verilirse) ise dosya sonuçlanır.

    3 iş günü içerisinde mutabakata varılamaz ise (en az bir şirket tarafından farklı kusur verilirse) dosya, Tutanak Değerlendirme Komisyonu'na iletilir. Komisyon, 3 iş günü içerisinde ilgili dosyayı sonuçlandırır.

    Dosya sonuçlandıktan sonra sigortalılara, dosyanın sonuçlandığına dair cep telefonu ya da e-posta yolu ile bilgilendirme yapılır (Tutanak üzerinde her iki bilgi de mevcut ise hem e-posta hem de SMS ile bilgilendirme yapılır).

    Sigortalılar kusur oranlarını, http://www.sbm.org.tr adresindeki "Online İşlemler Menüsü" altındaki "Kaza Tespit Tutanağı Sorgulama" adımından öğrenebilirler. Sonuçlanan kusur oranlarına itiraz etmek isteyen sigortalılar, yeni ek belgeler ile birlikte 2 gün içerisinde sigorta şirketine başvurabilecektir. 2 günlük süre içinde itiraz hakkının kullanılmadığı veya itiraz hakkı kullanılmış olup talebin karşılanmadığının değerlendirildiği durumlarda, sigortalıların kusur oranına ilişkin itirazlarının Sigorta Tahkim Komisyonu veya özel hukuk yollarına başvurulmak suretiyle çözülmesi gerekmektedir.​

    öncelikle buradan bir sorgulama yaptır. 8 işgünü içinde tuttuğunuz rapora cevap verilmesi gerekiyor. işleme alınmış ancak sonuçlanmamış görünüyor ise sigorta şirketi yetkilisi ile görüşmen gerek. noterden şirkete ihtarname çekebilirsin. eğer hiçbir işlem yapılmamışsa bir avukata danışıp hareket etmek en iyisi.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)