Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

GT250R ile Köpeğe Çarptım .

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    RapForLive - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Suzuki GSF 600 Bandit
    İyi geceler arkadaşlar. Birkaç saat önce artçı ile büyükçekmece kordonboyu sahilde 20-25 KM ile giderken ilerideki ( Meşhur Büyükçekmece köpeklerinden ) birisinin bizim sağ tarafımıza doğru koştugunu gördüm. (Daha önceden de aynı noktada bir köpek tarafından ısırılmıştım..)

    Motorun sağ tarafına doğru geçti saldıracağını düşünerek hızımı 40-50 KM civarına çıkarttım tam yanından geçerken önüme birden atladı, o anda debriyajı çektim ve saldım motoru.. Şiddetli bir plastik çarpma sesini duydum , tank tokatlamaya başladı 10 Mt gittikten sonra kontrolü sağladım ve durdum.

    Motordan indiğim gibi köpeğin yanına koştum çevredekilerin söylemesine göre kendi ekseni etrafında bi 3 tur attıktan sonra yere yığılmış hayvancağız :(

    Bilinci kapalıydı hemen bir şişe su aldım hem ağzına hem kafasına döktüm biraz, bir elimle de kalp atışını kontrol ettim kalbi çok çok hızlı çarpıyordu fakat solunum durmuş tepki vermiyordu.. derken bir anda nabız gitti kalbi de durdu :(

    Kalp masajı yaptım ama hayata döndüremedim .. Çok büyük vicdan azabı çekiyorum, Aşırı hayvan sever ve 2 tane kedi sahibiyim.. sanırım bu gece ya uyuyamayacağım yada rüyama girecek .

    Motoru kontrol ettiğimde çamurluğunda ufak tefek bir kaç çizik haricinde bir şey yoktu, sanki ön fren güçsüzleşmiş gibi geldi ..

    Bir yandan motordan düşmediğimiz için sevindim ama diğer yandan keşke motor zarar görseydi ya da yine ısırsalardı bacağımdan da bu hayvan ölmeseydi diye düşünüyorum. Motor yapılır her türlü ama giden can geriye gelmiyor arkadaşlar. :(

    Tabi ki hepsi Allahın takdir-i ilahi'si .. Biz yine de ara yollarda, hayvanların ve yaya trafiğinin bol olduğu yerlerde elimizi biraz gazdan çekip frenleyelim . Çarptığımız hayvanın yada insanın Ölme yada sakat kalma riski bizden daha fazla, Öncelikle kendi canımızı, sonra karşı tarafın canını riske atmayalım..gideceğimiz yere 10 dk geç gidelim ucunda ölüm yok ya .

    Tekeriniz düz bassın , Allah'a emanet olun.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    rebirth - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Eylül 2014
    geçmiş olsun.
    ben öyle köpek kovalama durumlarında yavaşlarım,köpeğe bakarım, köpek de anlar ki bu benden korkmuyor, hafif hafif uzar. Sokak köpeklerinden korkulacak bişey yoktur en fazla azıcık ısırır, ama sitelerin yada özel yerlerin bekçi köpeği falansa önce gaz kesip şaşırt sonra gazı aç kaç, ısırıp bırakmazlar bunlar, illaki düşürür seni motordan.
    otoyollarda ezilmiş çok görüyoruz, sen ezmesen başkası ezerdi, üzücü ama içini ferah tut

  3. #3
    dmRhn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    18 Mart 2014
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Megelli 250R - Satıldı
    Benim bu durum sadece bir kere başıma geldi, o da şansıma trafikteydim ve önüm boştu en sağ şeridin sağındaydım da gazladım yoksa kaptırıyordum bacağı, ama ani bir panik ile düşüyordum neredeyse.
    Geçmiş olsun RapForLive, diyoruz ya insan daha değerlidir diye fakat ne dersek diyelim bu senin düşünceni değiştiremeyiz. Umarım vicdanın en kısa sürede bunu unutur ve kendini toparlarsın...

  4. #4
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    06 Mart 2011
    Şehir
    İstanbul / Silivri
    Motosikleti
    Kawasaki VN 800
    Köpek saldırdığında durun, kaçmanıza gerek yok.

  5. #5
    Serk21 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2008
    Şehir
    KOCAELİ
    Motosikleti
    KTM DUKE 390
    Çok geçmiş olsun,Allah korusun sende ölebilirdin.. Bende hayvan severim ama sokakta köpeklerin dolaşmasına karşıyım. çoğu saldırıyor,sürekli yola atlıyor,çoluk çocuğu kovalıyor,kaldırımlara zıçıyor vs vs..

    insanların hayatını tehlikeye atıyorlar ve kendileride feci şekilde can veriyorlar. Geçen sabah işe gelirken ana yolda 5 tane köpek ölüsü vardı, sanırım grup galinde karşıya geçmeye çalışmışlar ama ortadaki beton bariyeri aşamamışlar ve bir yada birkaç araç darmaduman etmiş.. bu duruma çok üzülüyorum,defalarca denk geldim arabalar çarpıyor hayvanlar inliyor, kaçmaya çalışıyorlar başka bi araba gelip çarpıyor vs.. tam bir trajedi :(


    Bir keresinde bende kediye çarptım, daha dogrusu kedi gelip bana çarptı. Donkk diye ön sol maşaya vurdu nasıl düşmedim hala hayret ederim. Kediler 9 canlı oldugundan aynı hızla kaçtı gitti velet =)

  6. #6
    kurubuz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Aralık 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    CBF1000FA
    Düşmediğin iyi olmuş. Kötü şekilde yaralanabilirdin. Geçmiş olsun.

  7. #7
    Rebulls - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Eylül 2012
    Şehir
    Gaziantep
    Motosikleti
    KAWASAKİ Z750R - Arora Cappucino - Kanuni Seha 150
    çok geçmiş olsun bunada şükretmek lazım

  8. #8
    enxdesign - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Mayıs 2013
    Şehir
    Çanakkale
    Motosikleti
    Ducati 1198SP - "biradam binRR"
    O saniyeleri bende yaşadım geçen gece. Neyseki zamanında yavaşlayabildim ve sadece kuyruğuna çarpmış olabilirim. Ufak bir bağırma sesi ardından aynadan baktım kıyıya doğru koşmaya devam ediyordu. Sağda solda köpek varsa yavaşlamak lazım her türlü.


  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    11 Kasım 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    xmax_250 ABS 2015 + Sepetli 52 litre
    yazık yavrucağa bu hayvanlar kendilerini korumak çin bölgelerini korumak için böyle yapıyor motor çok ses çıakrdığı için düşman sanıyor bizi kesinlikle amacı ısırmak zarar vermek değil,

    keidlere çok acıamam her türlü savunur kendini köpek mazbut kalıyor

  10. #10
    mehmetenis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Haziran 2014
    Şehir
    İstanbul/Avcılar
    Motosikleti
    Honda NC 750X-2014
    büyük geçmiş olsun Allah beterinden korusun çok şükür siz dengenin kaybetmeden atlatmışsınız

  11. #11
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    Geçmiş olsun hocam olacağı varmış dert etmeyin kendinize dediğiniz gibi çok köpek var büyükçekmecede bende orda yaşıyorum hatta cumartesi akçansa iö okulunun onunde cengiz topel caddesinde siz selam verdiniz diye tahmin ediyorum.

  12. #12
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    bilginozi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Temmuz 2006
    Şehir
    Bursa
    Motosikleti
    600rr ABS - 2008
    Geçmiş olsun. Köpekler hiç küçümsenecek gibi değil. Zira köpeğe çarpıp hayatını haybeden nice motorcular var.

  13. #13

    Üyelik
    08 Şubat 2014
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Xciting25Ori - SYM WOLF - Xmax400 - NC750D integra
    Çok geçmiş olsun, size bir şey olmaması sevindirici. Nasıl oluyor da bu hayvanlar küçücük motorları buluyorlar anlamıyorum zaten. Başıma gelmez demeyin herkesin başına gelebilir. Benim de Kartal'dan Pendik'e doğru E5'te sol şeridin solundan bariyer kenarından giderken ansızın kafasını çıkaran köpeğe burundan vurmuşluğum var. Yolda duramadım bile çok akışkan yoğun bir trafik vardı, kendime bir şey olmadığına şükrettim.

  14. #14
    DKN - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Ocak 2013
    hızını 50 km ye kadar çıkar sonra vurduktan sonra üzül. pitbull değildi ya ? durup bekliceksin yada inip kovalar gibi yapıcaksın.

  15. #15
    carsi139 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Şehir
    Denizli
    Motosikleti
    Suzuki GSX-R 600
    Sana birşey olmaması sevindirici, köpeğede ister istemez üzülüyor insan ama ben seniniyi olma durumuna daha çok sevindim.

  16. #16
    Sokollu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2014
    Alıntı DKN adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hızını 50 km ye kadar çıkar sonra vurduktan sonra üzül. pitbull değildi ya ? durup bekliceksin yada inip kovalar gibi yapıcaksın.
    Senin her köpek musallat olduğunda motosikletinden inip kovalar gibi yaptığını zannetmiyorum. İstanbul trafiğinde her defasında bunu yapabilmeye şartlar elvermez.

    Rapforlive geçmiş olsun. Duyarlılık sahibi ve vicdanlı olman herşeyden önemlidir bence. Tabi ki hayvanların bizi parçalamak gibi bir derdi yok ama kaza yapmamıza neden olacak heyecan patlamalarına neden oluyorlar. Şöyle bir örnek vereyim. Çalıştığım yerin yakanında Tomi lakabı taktığımız bir sokak köpeği var. İşten fırsat kaldıkça gidip uğraşıyorum. O kadar gamsız ve derbeder bir karakteri var ki havlamaya üşeniyor hayvan resmen. Yoluna birisi çıksın rötayı değiştirir korkusundan. Ama bu mülayim hayvan nasıl oluyorsa, ben yanından motosiklet ile geçtiğimde (orjinal egsozumla düşük devirde geçmeye çalışmama rağmen) yardıra yardıra koşuyor, havlamaktan sesi kısılıyor hayvanın. Her defasında kendime telkinde bulunmama rağmen, aksi yöne gaz açmaktan başka bir şey yapamıyorum. Motosikleti parkedip, ekipmanları çıkarıp yanına gidiyorum sanki bir dakika önce kendini parçalayan hayvan o değil.

    Uzun lafın kısası, içgüdüleriyle hareket eden, yaptıklarının kendilerine nasıl bir fiziksel acı verebileceğini düşünemeyen canlılar bunlar. Böyle düşün.

  17. #17
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    25 Ağustos 2014
    Şehir
    İzmir
    Atlamasınlar yola, saldıracağız diye.
    Böyle geberirler işte. Ben işim gereği ayda 5 binkm yol yapiyorum arabamla, her hafta arabayla 1 taneye çarpıyorum en az, önüme atlarlar havlarlar hiç durmam kendi canımı, malımı tehlikeye atamam pis sokak köpeği için.
    Bence hiç düşünme geçmiş olsun sana birşey olmasın.
    Çarptıktan sonrada gidip ellemem hayvanı, kuduzdur, pirelidir, hastadır. Kendime hastalık bulaştıracak halim yok.

  18. #18
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    20 Eylül 2014
    Şehir
    İSTANBUL
    Motosikleti
    Hyosung GT 250R 2013
    boşver eğer aynı şey benim başıma gelseydi,yani bir köpek gelip amacı bana zarar vermekse ben bilerekten ona çarpardım. Bende hayvan severim beslemediğim hayvan kalmadı şimdiye kadar halada besliyorum ama bu durum başka üzülme.
    Kaç motorcu bu durumlara benzer şekilde düşüp kolunu bacağını kırdı sokaktaki it bizim canımızdan değerli değil.

  19. #19
    yavuz benli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Temmuz 2014
    Şehir
    eskişehir
    Motosikleti
    Yamaha R25
    Bir buçuk ay olmuş sen bunu yazali da ne biçim adamsın oyle anlamadim. Tmm köpekler atlıyor yola yeri geliyor kazaya neden oluyorlar ama netice hayvan akliyla hareket edemiyorlar ben napiyim yani diyeceksin simdi ama en azından vicdan azabi duyar insan senin mantiginla dusunursek git başka iş yap o zaman sana saçma geldi tabi ama senin gibi düşününce böyle oluyor kaldi ki adı üstünde sokak köpeği elbette pis olacak bazen insanlarin elinde imkan olduğu halde pis olabiliyorlar ki bole insanlardansa sokak köpeklerini tercih ederim

  20. #20
    AurorAbeam - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Temmuz 2013
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Kalmadı :(
    Alıntı yavuz benli adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bir buçuk ay olmuş sen bunu yazali da ne biçim adamsın oyle anlamadim. Tmm köpekler atlıyor yola yeri geliyor kazaya neden oluyorlar ama netice hayvan akliyla hareket edemiyorlar ben napiyim yani diyeceksin simdi ama en azından vicdan azabi duyar insan senin mantiginla dusunursek git başka iş yap o zaman sana saçma geldi tabi ama senin gibi düşününce böyle oluyor kaldi ki adı üstünde sokak köpeği elbette pis olacak bazen insanlarin elinde imkan olduğu halde pis olabiliyorlar ki bole insanlardansa sokak köpeklerini tercih ederim
    Shamy isimli şahsa yazdığınızı belirtseydiniz keşke.


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler