Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlk hafta İlk Kaza

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    21 Haziran 2015
    Merhaba,

    Motor kullanmaya 2 ay önce başladım. Ufak tecrübeler sonrasında Honda PCX 125 almaya karar verdim. Henüz ilk haftam dolmadan 170. kilometrede kazayı yaptık.


    Kadıköy Belediyesi'nin orada rögar kapağını son anda görünce, normalde yapmayacağım bir telaş yüzünden ön freni kullandım ve hemen akabinde yerden motoru seyrediyordum Full koruma yoktu; kask, eldiven, kendi montum ve kot pantolon ama sol tarafa doğru sakin bir düşüş yaptığım için çok şükür ciddi bir hasar almadım. Sağ iki parmağımın tırnak kenarlarında ufka soyulma, sol kalçamda ufka bir morluk ve sol ayak bileğimde hafif bir soyulma var. Motorun sol grenaj kırıldı, bunu da motoru kaldırırken düşürünce yaptım. Kaskta çizik bile olmamasına rağmen kaskı değiştirmekle başlayarak ekipmanları yenilelemeye ve daha önemlisi geliştirmeye karar verdim. Ayrıca motorun lastikleri de değiştirerek Michelin City Grip almayı düşünüyorum.

    Olayın neticesinde ne kadar temkinli olursam olayım bir anlık bir hatanın, telaşın ya da dalgınlığın neler yapabileceğini gördüm. Çoğu kişinin söylediği gibi bu yaşayarak öğreniliyor, öğrendikçe daha da gelişiyor insan. Tabi o kaza anından sonra 1-2 dakika motora erken veda etmeyi düşündüm ama dönüp motorla eve gittim, daha sonra da ufak bir tur daha yaptım. Yaşadığım korkuyu tedbirler ve tecrübeyle atlatmam gerektiğine inanıyorum.

    Kaza için ise önerim herkesin söylediği gibi full koruma ve full dikkat olacak. Ayrıca yolların genellikle sağ tarafına konuşlanmış olan rögar kapaklarına ve hemen her an karşınıza çıkan mazgallara dikkat etmenizi şiddetle öneriyorum. Hiç olmayacak bir anda bile kaza yaşayabiliyorsunuz. Bilhassa büyükşehirlerde riski unutmayın ama mutlaka kaza yapıcam diye de düşünmeyin.


    Herkese sağlıklı ve kazasız sürüşler dilerim.
    sedailke bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    gurcan34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2015
    Şehir
    İstanbul
    Çok geçmis olsun ilk ve son kazan olur inşallah ben bws 100 le 5.6 kez kaza yapmistim ilk sürdügüm yillar kazalarin hep sebebide panik ani ne yapacagini sasirdigindan hiz yapmayinsevmeyen biri olarak cok onemli hasarlar olusturmamisir bende ama emin ol her kazanda bir ders cikariyorsun korumalara önem.verip kaskla yetinmiyorsun sadece ve daha dikkatli oluyor insan
    dundanbiri bunu beğendi.

  3. #3

    Üyelik
    25 Şubat 2014
    Şehir
    İzmir-Alanya
    Motosikleti
    HYOSUNG GT250 EFİ
    geçmiş olsun

  4. #4

    Üyelik
    10 Kasım 2014
    Şehir
    uşak
    Motosikleti
    kuba cg-100
    Gecmiş olsun buradada rogar kaoaklari başa bela bende ilk motorumla 20bin kmye yaklastim birkere yayaya birkerede onume cikan arabaya carpmakdan son anda kurtuldum persembe gunu arkadasim kirmizida duran arabaya carpmis yatiyo simdi bilekde catlak ezikler var bana sende duseceksin elbet dedi moralim bozuldu

  5. #5

    Üyelik
    04 Kasım 2014
    Gecmis olsun. Degismeye lastikle baslamanizi tavsiye ederim.

  6. #6
    Jrspawn - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Mart 2015
    Şehir
    Sivas
    Motosikleti
    Calibre 250rr - CRF250L - Duke 390
    Çok geçmiş olsun Allah'tan daha ciddi bir yaralanma olmamış, ilk başlığı okudum ve içim cız etti iftarında verdiği şeker yüksekliği ile birlikte yüreğime inecekti. Hep diyoruz full koruma diye bunuda fark etmiş olmanız güzel. İnşallah son kazanız olur kalın sağlıcakla.

  7. #7
    shadowmaster - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Nisan 2015
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kuba SL 200
    Geçmiş olsun, bir de şerit çizgilerine özellikle ıslakken dikkat lütfen ...

  8. #8

    Üyelik
    21 Haziran 2015
    Herkese çok teşekkürler, böyle bilinçli ve samimi mesajlar almak beni fazlasıyla mutlu etti. Şimdi bütün ekipmanı topluyorum, eğer önerileriniz varsa onları da sonuna kadar dikkate alacağım.

    @tamerozkul aslında o motoru uzun süre kullananlar arasında bir geyik haline gelmiş ama kesinlikle düşeceksin diye bir kaide yok. Bence bunu düşünmeden ama önlemleri de unutmadan devam etmekte fayda var, Türkiye'de ne olacağı belli değil.

  9. #9

    Üyelik
    24 Mart 2015
    bi an 170 km hızla kazayı yaptın sandım :D iyi yavaş düşmüşssün. düşün 120 falan düşsen nolcak. ona göre yavaş sür. geçmiş olsun

  10. #10

    Üyelik
    21 Haziran 2015


    Yok, motorun maksimum hızı 110 km -yaptığım için değil, internetteki incelemelerden biliyorum- zaten hızdan keyif almıyorum. 170'le kaza yapsaydım durum kötü olurdu tabi, benimki 40-50 arası bi hızdı.

  11. #11
    krd - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Mayıs 2010
    Şehir
    istanbul
    Alıntı sp83 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bir geyik haline gelmiş ama kesinlikle düşeceksin diye bir kaide yok.
    Geçmiş olsun.

    Evet her canlının ölümü tadacak olması gibi her motor kullanıcısı da düşecektir.

    Güvenli sürüş eğitiminiz var mı bilmiyorum ama eğer yok ise;

    yeni ekipmanlardan önce (veya birlikte) birkaç eğitime katılın (honda gs) yoksa ekipman,

    motor yenilemekle başa çıkılmaz. Çünkü mutlaka gene düşülecek.

    Eğitimler ile düşme sayıları azaltılabilir.

  12. #12
    YouSuffer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Şubat 2014
    Şehir
    Büyükçekmece / ISTANBUL
    Motosikleti
    XJ6N
    1 eğitim alırsanız daha sağlıklı fren yaparsınız, ekipmanlarıda fulleyin ve yenileyin (benzin gibi oldu ama anlamışsındır geçmiş olsun )


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)