İzmir, Balçova da , Termal Otel'in önündeki kavşakta sahit olduğum kazayı anlatıyorum.
Bilmeyenler için bir yokuşun aşağısında yer alan ortada bir yuvarlak kavşağın olduğu bir dört yol. Burası zaman zaman bazı zengin apaçilerin drift denediği bir yer. Mekan İzmir Ekonomi Üniversitesinin tam aşağısında olduğundan özellikle burada okuyan bazı zengin gençler BMW, Porsche vs lüks araçlarla drift deniyorlar.
Bu akşam evime giderken bu dönemece geldiğimde aniden yerde yatan bir skuter gördüm. Kaza 1-2 dk önce olmuş. Hemen karşıdaki otelin güvenlik görevlisi, birkaç mt ilerdeki durağın taksisi ve yolun ilerisindeki otobüs durağında bekleyen birkaç yolcu vardı. Ben arabamla gidiyordum, hemen arabayı park edip yardıma gittim. Gittiğimde motorun bir pideci kuryesine ait olduğunu gördüm. Kuryeci arkadaşı kenara çekmişlerdi, ayağında ve dizinde ciddi yaralar vardı. Hemen polise ve ambülansa haber verildi. Ben de bağlı olduğu pideciye haber verdim. Bahsettiğim ilk şahitlerin anlattığına göre yine beyaz bir BMW lüks araç drift yaparak kavşağa gelmiş, kuryeci arkadaşda yokuştan aşağı geliyormuş, aracın temas edip etmediğini görmemişler ama temas etmese bile aracın skuterin yoldan çıkmasına sebep olduğuna eminler. Kurye yakşalık yokuşun son 10 mtlik bölümünden aşağı doğru yatarak sürüklenmiş. Araç hızla kaçmış
Enteresandır, ilk yardıma gelen güvenlik görevlisi, taksici, otobüs durağındaki bir yolcu ve ben hepimizin motosiklet sürücüsü olduğu ortaya çıktı. Arkadaşlar, bu tip durumlarda mutlaka durup park ettikten sonra yardım lazım olmadığını soralım. Ha gerek yoksa yolumuza devam ederiz ama bu kazalarda her zaman birilerinin yardım ihtiyacı olabiliyor.
Ambülans geldi, sürücüyü aldı, poliste fotograf cekti sonuç ne oldu bilmiyorum.

İyi akşamlar