Kamerada neler var, neler yok?
*GPS,WiFi, ivmeölçer, barometrik altimetre (yükseklik ölçer) : Malum üreticisi Garmin olunca GPS ve diğer sensörler konusunda ne kadar iyi olduğunu kanıtlıyor.Bu sensörler sayesinde konumunuzu kaydederek ücretsiz video düzenleme programı ile onlarca çeşitte ekranınıza bilgileri kolayca ekleyebiliyorsunuz.Biz motorcular için örnek verecek olursak, formula1 veya motosiklet yarışlarında ekrana verilen gaz,fren seviyesi, G kuvveti, ekrana pisti çizme, tur başı süre, max hız, ortalama hız, anlık hız vs. kısacası işinize belkide yaramayacak kadar çok sensör özelliklerine sahip. ios ve android ile de ücretsiz yazılımı ile kontrol edilebilir.

*Chroma ekran: renkli, yüksek çözünürlüklü, kolay ayar kontrolü, görüntüleri oynatma ve ayarlamalar.Ekranda anlık gps bilgilerini de görebilirsiniz.Sürüş esnasındaki hızınız, max süratiniz. En güzel taraflarından biri de playback özelliği ile çektiğin resim ve videoları izleyebiliyorsun.
*2000 mAh lityum-iyon pil, 3 saate kadar kayıt yapar.Aksiyon kamerasından daha ne istenir...
*ANT+ ve Harici Sensörler ile kameraya çok daha fazla özellikler ekleyebilirsiniz.
*Aynı Anda Video ve Fotoğraf Çekebilirsiniz.
*Kayak modu ile kamera hareket ettiğiniz zaman kayda otomatik başlar.
*16 mp ile net fotoğraflar ve time lapsler oluşturabilirsiniz.Time lapse demişken, çoğu kamerada 1 saniye min. olmasında rağmen Garmin abimiz 0.5 saniyeye kadar bu süreyi düşürerek çok hareketli ortamlardaki time lapselerde daha netlik katmış oluyor.
*Digital Stabilization ile titreşimli anları ekrana yansıtmadan videoları kaydeder.Ayrıca Lens Distortion Correction ile aksiyon kameralarındaki bükülmeleri düzeltmeye çalışır.Bunların hepsi açık veya kapalı şekilde ayarlanabilir.
*IPX7 ile case ihtiyacı duymadan da su geçirmez.Tabii derin dalışlar için haricen case alınması gerekli.
*HDMI çıkışı ile doğrudan görüntüleri TV'den görebilirsiniz.
*Mikrofon convert kablosuyla harici mikrofon takabilirsiniz.Aynı Goprolardaki gibi.
*Görüntü kalitesini videolar ile siz karar verin.Bazıları renkli, bazıları doğal görünsün ister.Biraz da zevk meselesi bence.Akşam çekimleri çok iyi.Böyle noktalanmalar vs olmuyor ki sony kameramda bu konuda çok şikayetçiyim.
Her özelliğinden bahsedemedim ki atladıklarım, çok da önemli fark yaratmayan özellikler.
*Neleri sevmedim onlardan da bahsedeyim.Her konuda açık sözlü olduğumu http://www.motosiklet.net/forum/kame...-eksileri.html linkindeki kameram ve incelemesiyle de görebilirsiniz.
Öncelikle boyutu ve ağırlığı Sony az1 mini kamerama göre büyük ve ağır.Onu elime alımca minik bir kuş gibi elimde kayboluyorkan Virb Elite ''Ben buradayım!'' diyor.Bunu da üzerindeki ekran ve 2000 mah'lık piline bağlarsak hiç de anormal değil elbette.
Bir diğer sevmediğim kısmı dahili mikrofonu.Sony bu konuda çok üstün fakat harici mikrofon ile bunun pek de önemi kalmayacak.Kaska sabitledikten sonra o kaskın içine bir mikrofon girecek, girmeli!
Son olarak beğenmediğim kısmı bağlantı aparatlarının goprolar ile uyumlu olmaması.İlla orjinalimden al demiş.Ama ona da çözüm bulduk.Ufak bir monopod bağlantı parçası ile(1 dolarlık küçük parçadan) azıcık törpüledikten sonra birbiri içine geçiyor ve sonrasında istediğin aparatı takabilirsin.Orjinal aparatlar ile kaska sabitleme ve düz zemine sabitleme işlemini de yapabilirsin.


Paket içeriği
VIRB Elite hareketli kamera
Lityum-iyon pil
Yuva
Kısa bağlantı
Sağ açı bağlantısı
Popüler iş montajları için adaptör
Düz yüzey montajı
Kıvrımlı yüzey montajı
Çıkarılabilir ayaklık
Dişli halka
Knobs
USB kablosu
Dokümanlar
Ve bizi en ilgilendireceğini düşündüğüm video