Aksiyon kamerası arıyorsun ve kararsız mısın? Şu an bir araştırma içindesin ve kendini bu başlık altında mı buldun? Öncelikle kafanı rahatlatır mı bilmem ama şunu bilmelisin ki ''O kadar da araştırmaya, kafa yormaya değmez.''.Sana şimdi birkaç önemli bilgi verip ardından kendi kameramı tanıtıp uzaklaşacağım buradan.
1) Motosiklet sürücüsüsün ve kafana bunu takacaksın muhtemelen.Senin için en önemli husus harici mikrofon çıkışı ki kaskın içine mikrofon yollayıp konuşmalarını kaydedebilesin.Birçok aksiyon kamerasında bu harici 3.5 mm'lik mikrofon çıkışı bulunuyor.GoPro abimiz de pek bilmemekle beraber sanırım hiçbir modelinde doğrudan bu çıkış yok.Çözümü de ufak bir convert eden kablo ile çözeceksin zaten, dert etme.
2) Aksiyon kamerasının aksiyon kamerası olabilmesi için birçok ıvır zıvıra ihtiyacı var ve Çin'li abilerimiz birkaç tane orjinal parça fiyatına onlarca parçayı bize sunabiliyor.Bir bak bu alacağın kameranın aksesuarları var mı, sana yeterli mi?
3) Gps belki kırk yılda bir kullanacaksın ama olmuşken olsun, eğlence katar.
4) Wifi şart abi, ona dikkat.
5) Şimdi sana birkaç dikkat etmen gereken noktayı da bahsedeceğim ama ona tanıtacağım kameramdaki eksileri okuyarak görebilirsin.

SONY AZ1 MINI
Fiyatı: Ülkemizde genelde kol saati ile beraber satılıyor ve 1200 TL civarında.Kol saati Sony Centerlarda 300 TL.Saatsiz kaba bir hesap yapınca 900 TL bazında bir fiyatı var.Mini modelini biraz da mecburiyetten almış olsam da saatsiz olarak 1500 SEK(Aldığım zamanki TL değeri 500 TL'nin biraz üzerinde) gibi bir rakama Stockholm'de aldım.
Fiyat değerlendirmesi: Gereksiz pahalı.İsveç fiyatı bile pahalı yani.
Üretim Yeri: Çin
Sony A.C'ler arasında bu kameraya has bir özellik: Bu beyaz renkli olanlarda(1000v,100v,200v,az1) en belirgin yeni özellik ''Splashproof'' ve canlı yayın yapabilme.As30 gibi modellere karşı bir yenilik.
Kameranın eksikleri: Çok!
1) Harici mikrofon çıkışı yok.Takılması da mümkün değil.
2) GPS Yok! Saati alırsanız özelliği ona eklemişler.
3) Kameradan ayar yapma imkanı, fotoğraftan videoya geçiş imkanı yok! En sinir bozan da bu.Altı üstü videodan fotoğrafa geçeceksin.İlla o saati al diyorlar yani.
4) Su altında netleme özelliği yok! Su altında leş gibi bir görüntü kalitesi var.
5) Akşamları fotoğraf çekmek yasak! Akşamları fotoğraf çekerken hani çekerken böyle sallarsın da kayar ya fotoğraf, işte o oluyor çoğu zaman.
6) Batarya ömrü kısa.640 MaH pil var ve 1.30 saat ancak çekim yapabiliyor.Saat ile kullananlara helal olsun bu yüzden.Wi-fi açık ve saate bağlıyken kaç dakika çekiyordur artık kim bilir.
7) Su altı dalışlar için Sony'nin ürettiği dalış merceği bu kameraya uygun değil.Oysa o mercek su altında harika görüntüler almanızı sağlıyor.Yani sen bu kamerayı alıyorsan su altı kaydını unut.
8) Rüzgar sesini birçok kamera gibi bu da epeyce alıyor.
Kameranın artıları:
1) Mikrofonu HARİKA! Kapalı bar ortamında en önlerde elektronik müzik tarzında kayıt aldım ve helal olsun ki patlama cızırdama vs yok.Düşük sesleri kaçırmıyor, yüksek sesleri patlatmıyor.Harika bence bu konuda.Case hariç kullanımı için diyorum tabii.Case içindeyken biraz nanay sesler.
2) Case olmadan direk aparatlara bağlayabiliyorsunuz.
3) Steady Shot.Sarsıntı önleyici kısacası.Öyle 170 derece çekmeyi unut tabii, çekim açısı düşüyor.
GENEL DEĞERLENDİRME
Arkadaşlar, abiler, ablalar, kardeşler, nesini alıyorsunuz bu kameranın, bana da öğretin bileyim.Hadi ben ucuza aldım da o parayı verip neden alır insan bunu? Zaten aksiyon kameraları pahalı bir alet.Diğer görüntü kayıt cihazlarına kıyasla en azından.Tavsiyem şudur ki as100 veya as30 modeli var illa Sony olacaksa.Fiyat olarak bunun altındaki modeller bunlar.Al bunu, hem gps olsun, hem harici mikrofon çıkışın olsun, hem de detayına kadar kamera ayarlarını ve en basitinden sürekli kullanmak isteyeceğin fotoğraf-video arası geçişlerini kolayca telefona bağlanmadan hallet.Daha da güzeli su altında daha güzel görüntüler çek.Hatta dalış yaparsın falan, alırsın o merceği takarsın bunlara, deli gibi görüntü elde edersin.

[/COLOR]