O zaman ondan önce ben yapayım dalışı , a aydır kafayı bunlara takmış ve bir nitro buggy ve brushless bir cesna almış vaziyetteyim.
Öncelikle arabalardan konuya gireyim.
3 Farklı enerji kullanıyor. pilli ( sakın küçümsemeyin en çılgın driftler bu araçlarla atılıyor )
Veya egzost sesine hastayım diyenlere nitro metanol yakıtlı veya normal araçların 1/5 oranında küçüktülmüş normal benzinle çalışan scale modelleri
Bir çoğunuzun aklına bu kadarcık bir araç ne kadar hızlı gidebilir ki bir soru gelecektir. ben söyleyeyim 200 km hızlanabilen modeller var.tork o kadar fazla , resmen tork patlaması yaşayıp , bir hayabusha ile rahat rahat kalkarsıız ( şaka yapmıyorum , bunlarla 600 rr gibi bir motoru yemek gayet mümkün )
Nasılda ufak tefek değilmi.ister inanın ister inanmayın , kep ismiyle adlandırılan kaportaları için üreticiler , taklit ettikleri arabaların üretici firmalarına telif hakkı ödüyorlar.diyelimki mustang kebiniz var ve sıkıldınız , pontiac kepi alıp takıyorsunuz arabanız bir anda pontiac 'a dönüşüyor.
Bu benim aracım Habao Hyper 7 buggy sınıfı. Nitro yakıtlı , bir boy büyüğü trugyy diye tabir ediliyor.
Mac 28 lik motor kullanıyor. Yani 4.6 CC , bu araç asfalt olmayan her yerde gider. asfalttada gider ancak lastikleri çok çabuk aşınır.
4.6 Cc den ne olurki diye düşünürseniz videoyu seyredin. rodajım bitmediği için sadece yarım gaz açabiliyorum. rodajım bitince yerde çukur açacağım, bu haliyle bile benim regalden kat kat hızlı ivmeleniyor.egzost sesi şimdilik böyle ama ilerde dahada açacağım.
http://www.youtube.com/watch?v=5maflt7J4tU
Bu tür araçlarla tam olarak neler yapılabilinir , buyrun seyredin.
http://www.youtube.com/watch?v=0tncEgjMaqc
Helikopter olayına hiç bulaşmadım , kullanmayı bilmeyen birisinin elinde uçan giyotin , hasarlı kazaların yanı sıra ölümlü kazalarda oluyor. aşırı tehlikeli , onun yerine uçaklarla kafayı bozdum. hoş bilmeyenin elinde uçakta çok tehlikeli , bu sebepten kademe kademe öğrenmek hatta ders almak lazım.kendime bir cessna aldım. bununla acemilik atar arada bir kaç uçakla daha iyice piştikten sonra amacım P 51 Mustang toplamak.
Şu an için çok fazla bilgi sahibi olmadığım halde bir sorunuz olursa ve cevabını biliyorsam , seve seve sizinle paylaşırım.
Bu arada İsmek model uçak kursu düzenlemiş vaziyette , yeterli katılıncı olursa sınıflar açacak.katılım ücretsiz.İsmeğin Türk Hava Kurumu ile yaptığı işbirliğiyle model uçak-maket yapımı branşı açıyor. Türk Hava Kurumu'nun uzman öğreticileri tarafından haftada 2 gün 3'er saat verilecek olan eğitimler, İSMEK kurslarında gerçekleştirilecek. Model uçak tutkunlarının tüm malzeme ihtiyaçları da Türk Hava Kurumu tarafından karşılanacak. en azından yapılan açıklama böyle. İlgilenenlere duyurulur.