Genel olarak Stanley Kubrick filmleri diyorum..
Bu insan evladı beni sinemanın büyüsüne kaptırmış kişidir..
Buyrunuz alttaki en beğendiğim filmlerini..İzlememiş bir sinemasever yoktur sanırım..
Jack Nicholson'un oyunculukta devleştiği bir film..
Tarzanca anlatmak gerekirse: Perili bir otelde kışın bakım amaçlı kalan 3 kişilik bir ailenin babası psikopatlaşır ve ailesini kesmeye çalışır..
Filmin akılda kalıcı anı: Redrum,Redrum,Redrum...
Enteresan bir uzay/bilimkurgu/futurist bir film..
Filmin akılda kalıcı anı: Siyah taşın yanındayken maymunların ilk silahı keşfetmesi..
Yorumsuz..Sadece izleyin..
Filmin akılda kalıcı anı: Cıgara içen çiftimizin sevişirkenki halleri..
Savaş filmi gibi ama değil gibi..Saykolaşan saf bir askerin askeriyede başına gelenler..
Filmin akılda kalıcı anı: Ağzına soktuğu tüfekle helada intihar eden kahramanımız..
Yukarıdaki filmleri gördüğüm her yerde izlerim..Bazende akşam başlayan ve sabaha kadar süren seanslarda izlerim..
Bonus olarak iki film daha paylaşıyorum..
İkiside Stephan King kitap uyarlaması ve ikisi de bende ishal etkisi yapan gerilim filmi..
Ciddiyim..
İlki, Hayvan mezarlığı..
Çocukken ve yetişkinliğimde kitabını okuduğum bu filmin çevirildiğini öğrendiğim anda izlemiş ve akabinde 2-3 gün kendime gelememiştim..
Film korku değil aslında..Bir gerilim filmi..
Bir otoban kenarı kasabasına taşınan ailenin tır altında ezilen kedilerini kasabanın hayvan mezarlığına gömmeleri sonucu kedinin ertesi gün dirilmesi..kaza geçirip ölen ailenin çocuğunun babası tarafından aynı mezarlığa gömülmesi ve dirilmesi..
Filmin akılda kalıcı anı: Dirilen kedinin aniden kapı eşiğinde belirmesi..
Efendim bu filmimizde de konu son derece basit ancak kurgu bünyede müshil etkisi yapıyor gene..
Bir arabada ufak çocuğu ile etraflarında 150 kiloluk kudurmuş bir st.bernard köpek ile mahsur kalan kadının öyküsü..
Filmin akılda Kalan sahnesi: köpeğin arabanın üstüne sıçraması ve kaput üzerine oturup içeriyi kesmesi..