MotoGP'nin bu haftaki Mugello yarışı, yarışmaması kararı verilen Loris Capirossi'nin eksikliği sebebiyle pistte 16 motorla başlayacak. Capirossi'nin isteği dışında bu kararın alınmasını sağlayansa geçen hafta Assen'deki sıralama turları sırasında high side sonucu yaptığı kaza ve vücudunda oluşan sakatlıklar.
Geniş bir check-up sonrası deneyimli sürücünün önceden sağ omuzunda çıkık ve kaburgasındaki kıkırdaklarda olduğu düşünülen hasarın, aslında 9. ve 10. kaburgalarındaki kırıklar olduğu ve dolayısıyla kariyerinde ilk defa kendi evindeki yarıştan uzak kalması gerektiği sonucu çıktı.
Capirossi ise durum hakkında sadece büyük hayalkırıklığı yaşadığını ve sinirli olduğunu, fakat yaşadığı sağlık sorunlarının kendisini bu yarışa çıkmaktan alıkoyduğunu, oraya gelecek taraftarlarından özür dilediğini; güzel hatıraları olan bu pistte kariyerinin bu sezonki dönüm noktasını gerçekleştirmek istediğini fakat şu an tek yapabileceği şeyin dinlenmek ve mümkün oldukça erken pistlere dönmek olduğunu söyledi.