Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Motosiklet sektörü, MotoPlus'tan umutlu çıktı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1

    Üyelik
    30 Ocak 2010
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    SYM XS 125 K
     
    İkinci MotoPlus Motosiklet, Bisiklet ve Aksuarları Fuarı 25-28 Şubat tarihleri arasında İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlendi. Sektörün profesyonelleri kadar motosiklet meraklılarının yoğun ilgisini gören fuar, motosiklet sektörüne umut dağıttı.

    Gördükleri ilgiden, sağladıkları iş bağlantılarından memnun kalan fuar katılımcıları, krizin yarattığı moral bozukluğundan MotoPlus Fuarı sayesinde kurtuldu. İstanbul Fuar Merkezi'nin 9, 10 ve 11. salonlarında düzenlenen fuarı 60 bin 846 kişi ziyaret etti.

    Dünya Fuar Yapım tarafından düzenlenen fuara, Motosiklet Endüstrisi Derneği MOTED'in yanı sıra motosiklet, bisiklet klüpleri ve dernekleri de katkı sağladı. Sektörün tek fuarı olma özelliğine sahip MotoPlus'ta motosiklet ve bisikletlerin yanı sıra kasklar, sürücü giysileri, gözlükler, montlar, eldivenler, botlar, çizmeler, lastikler, modifiye ve performans kitleri, özel yağlar ve katkı maddeleri, pek çok aksesuar ve ekipman da sergilendi.

    Castrol Power 1 gösteri alanında Redbull sporcusu Dougie Lampkin


    Trial dalında 12 defa Dünya Şampiyonu olan Dougie Lampkin Türkiye'de ilk defa MotoPlus fuarında gösteri yaptı. Freestyle dalında Robert Naumann ve Gökhan Durmuş, Stunt Dalında da Arif Razgatlıoğlu ve Toprak Razgatlıoğlu yaptıkları gösterilerle izleyenlere heyecan dolu dakikalar yaşattı. 32. Dakar Rallisi Şampiyonu Kemal Merkit'in kendi deneyimlerini anlattığı seminer büyük ilgi gördü

    Büyük markalardan büyük yenilikler


    Dünyanın en büyük motosiklet üreticilerinden Piaggio Group'un Türkiye Distribütörü Ferco Motor, Piaggio, Gilera ve Moto Guzzi markalarıyla MotoPlus 2010'da motor tutkunlarını ağırladı. Piaggio'nun yeni modellerinden 3, 2009 SuperBike'a Maxi Biaggi ile damgasını vuran Aprilia RSV4 ve Dakar 3. sü Aprilia RXV 4.5'u sergiledi. Japon Honda VFR1200F, spor ve touring yeteneklerinin bir kombinasyonunu sergilerken Yamaha da YBR 125 ve Süper Tenere modelini Dünya'ya Türkiye'den tanıttı. BMW Motosiklet, markanın ilk supersport modeli S 1000 RR, yeni görünümüyle R 1200 RT, geliştirilmiş teknolojisi ile R 1200 GS ve R 1200 GS Adventure modellerini ilk kez bu fuarda sergiledi.

    Multistrada'da Ducati'nin çıkış noktası 4 motosikletin özelliğini 1 üründe birleştirerek hem spor, hem enduro, hem şehiriçi hem de uzun yol için tek bir motosiklet üretmek üzere çalışıp en sonunda 1200 Multistrada'yı yaratmış.

    Motosikletten monta sürpriz hediyeler

    Ayrıca ziyaretçilere özel çekilişlerle 1 adet 2009 model Piaggio marka Vespa LX 151, 10 adet Hudson marka deri motosiklet montu talihlilerini bekliyor.

    Fuar süresince motosiklet eğitimi


    MotoPlus Fuarı süresince, motosiklet dünyasının profesyonelleri, eğitim ve sunumlar gerçekleştirdi. Vespa Academy'den Galip Toz ve Burçin Aydın, OMM'den Engin Balaban, Namık Kutlu, Serhat Kılavuz, Mert Volkan, Yiğit Güler, BMW Rider Academy'den Ümit Salkım, Ara Teori'den Rahmi Barutçu, EMOK'tan Hakan Erman, Emre Gümüş ve Şahin Şair, Kemal Merkit, Kutlu Torunlar, Kemal Berker, motosiklet tutkunlarına yeni ufuklar açtı.

    Arjantin ve Şili topraklarında düzenlenen 32. Dakar Rallisi'nde Türkiye'yi temsil eden, genel klasmanda ilk 50 arasında yer alıp, mekanik destek almadan yarışanlar dalında birinci olan Kemal Merkit hayranlarıyla MotoPlus fuarında buluştu, imza dağıttı.

    MotoPlus Fuarı'nın misyonu büyük


    MotoPlus Fuarı'na katılan motosiklet firmaları fuar sayesinde geleceğe yönelik umutlarını arttırırken, fuarın bu başarısıyla, yüklendiği misyonun da arttığını belirttiler. ÖTV'nin eski oran olan yüzde 8'e çekilmesi ile satışların 2006 yılı rakamlarına ulaşacağını, bunun da vergi gelirini iki kattan fazla arttırarak, 227 milyon TL'ye ulaştıracağına dikkat çeken, motosiklet firmalarının temsilcileri, şunları söylediler: "Motoplus 2010, motosikletin doğal dinamizmi ile yüksek ilgi gören bir fuar olmasının yanı sıra, sektörün resmi otoritelerden beklentileri olan vergilerin kalıcı olarak indirilmesi, Karayolları Trafik Kanunu'nun motosikletlere öncelik verecek ve güvenliğini sağlayacak şekilde düzenlenmesi ile güvenlikle ilgili altyapı problemlerinin çözümlenmesi taleplerinin tekrar vurgulanacağı bir platform özelliği taşıyacak."


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2

    Üyelik
    22 Ağustos 2009
    Şehir
    Kocaeli
    Motosikleti
    Kawasaki ER6-F
    Geçen senelere göre fuar sönüktü. Z-Moto yine yaptı yapacağını ve fuar içinde Kawasaki standı ararken bayii standı çıktı. Z-Moto bu işi hobi olarakmı yapıyor anlamak mümkün değil. Umarım ilerki yıllarda Yamaha nın yaptığını Kawasaki de yaparda insanları Z-Moto dan kurtarır ve tek başına bu ülkede ticaret yapar böylelikle en azından servis kolları birar toparlanır.

  3. #3
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    Bu pazar iyiye mi gidiyor yoksa batagami surukleniyor cozemedim. Guney bolgesinde servis kalmadi. Antalya turkiyenin en cok kayitli motorunun bulundugu il. Gel gor ki Honda , Kawasaki ve Suzuki burdan cekildi ve gittiler. Elde bir yamaha birde borusan kaldi. Beldeyama cekildi yamaha ya kim ne servis veriyor bilmiyorum , Antalya da yamaha show room cinli motor satiyor , Kawasakiyi cok severim ama Z motor hep yetersiz , Ducati el degistirdi en az 2 sene caylaklik donemleri yasayacaklar. Yani elinden tutup servisi ile guvenilir motor markasi bir BMW kaldi bence Turkiye genelinde. Japon motorlarin fiyatlari taban yapti zaten. Motor isi alternatif arac olmaktan cikti resmen luks oldu sanki.
    [COLOR="Red"]Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir[/COLOR] Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  4. #4
    aSuBaYaH - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    23 Mart 2009
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    iki teker
    fuar mı

  5. #5
    remzi_39 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Kasım 2009
    Şehir
    büyük bir köy
    Motosikleti
    Var
    Alıntı Hisseci adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    60 bin 846 kişi ziyaret etti.
    Sanirim fazla katilan olmamis Fuara...
    Buradada Fuar vardi Türkiyedeki ile ayni zamanda hemen hemen diyebilirim..
    Dortmund ta..
    Katilim sayisi 103 000 diye duydum radyoda.
    Neredeyse iki kati.

    Aksam bir arkadasla konustum..Kendisi Dortmund a fuara gitmis..
    Cok pahali falan diyordu..
    Giris 13 euro...
    Bir kahve 2,5 euro falan diye sikayet ediyordu...

    Len olm neresi pahali???
    Fuar bu..
    Herzaman ayni seyler bunlar..
    Yiyecegini icecegini yanina alicaksin..
    Bu yasta ögrenemediysen bunu ben sana daha ne diyeyim..
    Hayatin icin bir saniyeni harca.
    Hayatini bir saniye icin harcama.

  6. #6
    necatik35 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Temmuz 2008
    Şehir
    İZMİR-FOÇA
    Motosikleti
    Honda xrv 750 Africa Twin,Mondial cub
    Ne UMUT u be kardeşim.Atmayın işkembeden
    Bu seneki fuar sektörün iyice dibe battığını gösteren bir fuardı.
    Kawasaki nin sadece bayii bazında katılması utanç vericiydi.O da sadece bayinin elinde olan modellerdi.
    Yamahanın fuara FJR 1300 getirememesi hayli komikti.
    Gelmiş geçmiş en kötü fuarı yaşadık.
    Motorcu için varmak değil,yolda olmak önemlidir Bizim buraların en meşhur motoru PANCAR dır
    Ne Motorcular Gördüm Üstünde Elbise Yok,Ne Elbiseler Gördüm İçinde Motorcu Yok.

  7. #7
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Motosiklet sektörü, MotoPlus'tan umutlu çıktı
    Ben buna gülerim

    Fuar alanında görüştügümüz gerek firma gerek 2. el motosiklet satanlar gereksede motosiklet almayı düşünenler aglıyordu. Yani kısaca fuar aglama alanı gibiydi hal böyleyken merak ettim dogrusu hangi firma fuardan umutlu çıkmış.Aslında bunun sorumlusu olarak fuarı düzenleyen firmayı suçlamak bana göre dogru degil. Motosikletteki ötv artışından itibaren her yıl motosiklet satışlarında büyük rakamlarda azalma görülüyor.Firmalar nekadar indirim yaparsa yapsın ötv eski haline gelmeden malesef bu ülkede motosiklet lüks olarak kalacak.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)