Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Paraşüt Kazalarına Ilk Müdahaleyi Motokros Sporcuları Yapacak

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Gökhan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Haziran 2006
    Şehir
    Rize
    Motosikleti
    F 650 GS
    Ölüdeniz Motorsporları Kulübü Sporcuları Fethiye Akut Bünyesine Katıldı. Motosikletçiler, Özellikle Paraşüt Kazalarında Araçla Gidilemeyecek Noktalar İçin Kısa Sürede Personel ve Tıbbi Yardım Sevkiyatı Yapacak.



    Ölüdeniz Motorsporları Kulübü sporcuları Fethiye AKUT bünyesine katıldı. Motosikletçiler, özellikle paraşüt kazalarında araçla gidilemeyecek noktalar için kısa sürede personel ve tıbbi yardım sevkiyatı yapacak.
    Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan Ölüdeniz beldesinde her yıl binlerce kişi yamaç paraşütü ile atlayış yapıyor. Önemli bir turizm çeşidi haline gelen yamaç paraşütü, yer yer kazalarla sonuçlanıyor. İlçede kurtarma ekibi olmadığı için olası bir kazada Marmaris'ten kurtarma ekibinin gelmesi bekleniyordu. Bu zaman kaybını önlemek amacıyla Fethiye Belediyesi işbirliği ile Fethiye AKUT Ekibi kuruldu. Bölgede özellikle yamaç paraşütü ve dağcılık kazalarına karşı eğitim çalışmalarını sürdüren AKUT Ekibi 25 kişi ile başladığı yolda 49 sayısına ulaştı. AKUT ekibi bu kapsamda bünyesine Türkiye motokros şampiyonlarını da kattı.


    Özellikle araçların ulaşamadığı bölgelere motorcular sayesinde ulaşmayı hedefleyen ekip, arama kurtarma ve tıbbi yardım sevkiyatında motokrosçuları kullanacak. Jeofizik Mühendisi Sadi Çidem konuyla ilgili bir açıklama yaparak, Ölüdeniz Motorsporları Kulübü sporcularının Fethiye AKUT'a katıldığını duyurdu.

    AKUT'un 49 gönüllü ile çalışmalarını hızla sürdürdüğünü anlatan Çiğdem, "Motokros sporunda Fethiye'nin adını duyuran ve Ölüdeniz'i başarı ile temsil eden sporcularımız da bünyemize katıldı. Sporcularımız araçlarla ulaşılamayacak noktalarda tıbbi yardım ve personel ulaşımı için bize lojistik destek sağlayacaklar. Çünkü onlar çok zor parkurlarda motor kullandıkları için dağ yollarında bize önemli katkıları olacak." dedi.

    Geçtiğimiz yıl Türkiye Motokros Enduro yarışlarında Türkiye birincisi olan Serkan Özdemir ise arama kurtarma konusunda Fethiye'nin yetersiz olduğunu söyledi. Fethiye'nin gerek yamaç paraşütü gerekse doğa ve deniz sporları açısından önemli bir yere sahip olduğunu anlatan Özdemir, ilçenin çok acil olarak arama kurtarma birliğine büyük ihtiyacı olduğunu anlatı.

    Özellikle AKUT Başkanı Nasuh Mahruki'nin Fethiye'ye gelmesinin ardından İlçedeki çalışmaların çok daha ivme kazandığını açıklayan Serkan Özdemir, "Biz de Ölüdeniz Motorsporları Klübü olarak AKUT bünyesine katıldık. Gönüllü olduğumuz lojistik destek işini layıkıyla yerine getireceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. Özellikle paraşüt kazalarında görev alacağız." diye konuştu.

    Kaynak:Spor Haberler


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    emomen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Nisan 2006
    Şehir
    KOCAeli/Gebze
    Motosikleti
    cbr 1100 xx
    Bu yaz yamaç paraşutu yapmaya gidecegim umarım bir sorun ile karşılaşmam.
    Gerçekten gerekli bir ekip kurulmuş.
    Bedenimdeki Ruhun ^3^ günlük sahibiysem istedigim gibi yaşarım.

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    30 Nisan 2008
    Şehir
    İSTANBUL B.evler
    akıllıca bir yaklaşım

  4. #4

    Üyelik
    29 Ekim 2008
    Şehir
    Eskişehir
    Motosikleti
    suzuki burgman an400&sym joyride200
    arkadaşlar ben ölüdenizde yamaçparaşütü tandem pilotuyum.gerçekten mükemmel bir girişim.en büyük sıkıntı ilk yardım müdahalesi.bu olayda emeği geçen herkese ayrıca teşekkür ediyorum..
    [B]face your fears,live your dreams[/B]:bounce:

  5. #5
    Ömercik - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Ocak 2008
    Şehir
    BURSA
    Motosikleti
    KANUNİ Tigrina 100 (Hasta ve sıkıntılı)
    Keşke hep bu gibi güzel haberler duysak.Emeği geçenlere teşekkürler.

  6. #6
    willy_chorlu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Temmuz 2006
    Şehir
    tekirdağ/çorlu
    Motosikleti
    ybr sattım kısmetse z 750 veya fazer s2 abs
    türkiye motor iyice kullanılmaya başladı adam oluyolar yavaş yavaş
    [B][I]Dört teker bedenimi İKİ TEKER RUHUMU TAŞIR..!:[/I][/B] rahmetlinin sözü


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler