Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Tünel açıldı, 1 saatlik yol 7 dakikaya indi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Tartışma içerikli ve konu dışı mesajlar silinmiş ve tartışmayı başlatan cümle düzenlenmiştir.

    Şimdi sırada konu ile alakalı kendi fikirlerim var.

    Metrobüsün trafiği azaltmadığı aksine daha çok trafiğe neden olduğunu söyleyen insanları duyunca şaşırıyorum. Arkadaşlar ben şuna inanıyorum ki metrobüs trafikte tek başına koca bir araba ile seyahat eden insanlar (buna bende dahilim) için yapılmadı.

    Metrobüs bu lanet olası trafikte otobüslerde tıklım tıklım ve saatlerce seyahat eden insanlar için yapıldı. Toplu taşıma kullanana bir ödül olarak görüyorum ben bu aracı.

    Bakın şu bir gerçek ki, İstanbul ve benzeri metropollerde toplu taşıma kullanılmadıkca ve otomobil kullanımı kısıtlanmadıkca trafiğe çözüm bulunamaz.
    İstanbul'da otomobil trafiğine çare bulunamaz, bu matematiksel olarak imkansızdır. Şehrin yüzölçümü, toplam yol uzunluğu, insan sayısı, araç sayısı buna müsade etmez.

    Özel araç kullanmakta ısrar ettiğimiz sürece trafikte beklerken yanımızdan hızla geçen metrobüsdeki insanların bize nanik yapmasına da katlanmak zorundayız. Özel araç kullanann insan otobüsdeki insandan daha rahattır aynı trafikte. Sigarasını kolasını suyunu içer hatta sandiviçini yer müziğini dinler klimasını açar püfür püfür. Bu rahatlık karşısındada trafikte beklemeye katlanır, çünkü burası bir metropol.

    Fakat aynı trafikte zaman kaybetmeyip bu rahatlığı da yaşamak istemeyen ama bir an önce evine işine yetişmek isteyen insan metrobüse biner. Tıklım tıklım seyahat etmek zorunda olsada kısa sürede bu eziyet biteceği için sorun etmez bence.

    Birçok metropollerde olduğu gibi şehir merkezine araç girişini kısıtlayan bir uygulamaya gidilmesi gerekli ve insanların şehrin trafik yoğunluğu olan bölgelerine şahsi araçlarıyla girmesi yasaklanmalıdır.

    Zaten yavaş yavaş bu çözüme doğru gitmekteyiz, toplu taşımada önemli adımlar atıldı ve bi kaç sene içerisinde şehir içinde toplu taşıma kullanmaya mecbur bırakılacağız. (Keşke)

    İskoçya



    Almanya



    Fransa



    İngiltere



    Avustralya



    Görüldüğü üzere dünyanın bir çok yerinde kullanılan bir sistem, bazılarının söylediği gibi seçim için yapılmış bir garabet değil. Eksiklikleri elbette vardır.

    Neden raylı sistem yapılmadığını ve neden normal otobüs kullanılmadığını merak edenler internette biraz araştırırsa "ilk yatırım,işletme,birim maliyet,bakım onarım,hizmete açma süresi" gibi teknik ve ekonomik bilgileri okuyabilirler.

    O pahalı metrobüsler alınmasaydı ve bu hatta normal otobüs kullanılsaydı eminimki ben dahil bir çok insan dalga geçerdi "metrobüs yaptık dediler normal otobüs kullandılar lan, dünyada bi benzeri yok muhaha" diye

    Horozun dediği gibi tünelden girdik metrobüsden çıktık, ama bir çok insanın bu konuda kafa karışıklığı var. yeri gelmişken tartışalım bilgi akışı salayalım.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tunel'den girip, ampulden çikmissiniz.
    Masallah.
    Tunel ile metrobusun ne gibi bir ilgisi oldugunu anlayamasam da bu asillll milletin bir ferdi olarak, goruslerimi yazmak isterim.
    Tunel beni enterese etmiyor.
    Son bir ayda hayatini kaybeden arkadaslar nedeniyle çelik bariyerlerle daha çok ilgiliyim.

    Metrobusun ne oldugunu geçen bu forumda sorarak ogrendim.
    Dunyanin hiç bir yerinde olmayan ve muhtemelen gelecekte ulkemizde de uygulanmaktan vazgeçilecek olan bu projeyi akil eden zihniyeti tebrik ediyorum.
    Muhtemelen Tanzanya gibi gelismis!!! ulkelerde boyle sistemler halka sokusturulup, 5 yil daha nemalanma saglaniyor olabilir.
    Kisa sureli bir ferahlama sonrasin da odedigi vergilerin heba olmasini dikkate alamayan yurdumun asilll insanlari da yasasin modern olduk!!
    muhabbetinde olmalari anlasilabilir.

    çelik bariyer tehlikesi olmadan motosiklet ya da bir baska araç kullanan yurdum insani da bu basarili(!) girisimi takdir edebilir.

    En fazla bagiranin, en dayi olanin, en fazla goturenin bas taci oldugu ulkemde boyle detaylar için birbirinizi kirmanin bir geregi yok.

    Nasilsa akli basinda bir insan çikip, biz naapiyoruz yahu? diye soracak ve uygulamayi kaldiracaktir.

    O zamana kadar sag kalmaya çalisin.
    Bu kabus biter birgun elbet.
    Belki de bir hafta sonra biter.


    Hocam tebrik ederim.
    Yine son noktayı koymuşsun, bana da söyleyecek laf bırakmamışsın.
    Bir Avrupalı gözüyle, nokta atışlarıyla gayet net özetlemişsin olayı.
    İnsanların sahip oldukları ideolojiyi körü körüne savunmak uğruna birtakım şeyleri objektif olarak göremeyip, araştırmadan ahkam kesmeleri en büyük cahilliktir bence.
    Bu zihniyetle tartışmanın da anlamı yoktur çünkü, sonuca ulaşmak mümkün değildir.

    Umudum,
    İnsanların saflıktan kurtularak araştırmayı, kıyaslama yapmayı ve ileri görüşlülüğü öğrenmesi, yaşananlardan ders alarak, asıl "Emek" in ne anlama geldiğini kavraması, bunun neticesinde uyumaması ve saygı duyacağı şeylerin seçimini doğru yapması; yani bilinçlenmesi,
    Son olarak da bu cehaletin son bularak, at gözlüklerinin bir gün çıkması yönünde olacak.
    Vatanın ve milletin hayrı için..

    Ulu Önder'in dediği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmak için gerekli kriterler öncelikle bunlardır millet nezdinde.

  3. #43
    Khutuck - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Aralık 2005
    Şehir
    Yollarda...
    Motosikleti
    2.5 yıl akbil, sonra CuBuF150, şimdi Fazer, az KTM
    @Eyong

    Abi farkındaysan o resimlerden hiçbiri E-5'e benzemiyor, hepsi şehir dışı veya banliyö yolları

  4. #44
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Kütük bizim her şeyimiz şehir merkezinde ne yazık ki. Resimlrdeki gibi yolları şehir dışına yapsak bi işe yaramaz.

    Biz ki 2-3 şeritli cadde üzerine bi kaç kilometre arayla şehrin bütün plazalarını AVM lerini dikmişiz. İstanbulun kuzeyine şehir dışına 10 şeritli oto yol köprü tünel yapsan ne işe yarayacak.

    Madem 85 yıldır yapmışız bir hata, şehrin içine etmişiz. Tek çıkar yolumuz şehre araç girişini yasaklamak , metro ve metrobüse dikey çalışan toplu taşıma seçeneklerini kullanmaktır.

    Bazen düşünüyorumda, Fatih kalksa mezarından "bunun için mi aldım ben bu şehri" dese. Suratımıza tükürse...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  5. #45
    tatlisert45 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Kasım 2008
    Şehir
    Manisa
    Motosikleti
    Dominar 400UG
    hayırlı olur inşallah...
    Hissettiğin gibi yaşa...

  6. #46

    Üyelik
    08 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Metrobüsün maliyeti, bakım tutum masrafları rayli sistemden çok çok çok çok daha ucuz. Araçlar normal otobüsten pahalı çünkü hibrit motor ve 20 yıl garantili araçlar.

    Bariyere gelince, o bariyerler metrobüs yola çımasın diye değil, araçlar onun yoluna girmesin diye konuluyor.

    yolun 2 şeridinde hergün milyonlarca insana hizmet veriliyor. 30 saniyede bir araç kalkıyor buna rağmen hepsi tıklım tıklım dolu. Tek biletle ucuz ve hızlı ulaşım... Yakında o güzergahta seyreden diğer toplu taşıma araçları da yavaş yavaş azalacak. Trafik metrobüs yüzünden asla tıkanmıyor, fakat metrobüs sayesinde rahatlayacak.

    Bu hizmeti görmeyen hala eleştiri yapan cahilliğinden yapıyor.

    Umarıım faydalı olur da ne demek? Sanki deneme yanılma yoluyla düşünülmeden mi hayata geçiriliyor projeler?

    İnsanın biraz emeğe hizmete saygısı olur pes



    Şeçimlere yetişsin diye alelacele yapılmış bi oaly yok. Aylardır topkapı avcılar arası zaten çalışıyor, 8 eylülde de okullar açıldığı gün zincirlikuyu devrete girdi şubat sonu da, seçimlere 1 ay kala söğütlüçeşme...

    İş uzasa bu sefer de bi türlü yapamadılar diyecektiniz. Çabuk bitiriyolar o da suç. Hiçbişey hesapsız kitapsız alelacele yapılmıyor.

    Sen kendi aklında işlerin böyle yürüdüğünü planlıyo olabilirsin ama herşey ileri mühendislik ve proje yönetim bilgileri ile olabildiğince güzel yürüyor.

    Daha iyisi metro olurdu, o da yakşaşık 1000 adet metrobüs projesi eder.
    parti görevlisisiniz herhalde

    Alıntı Mboy adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    kaldırılır.. daha 129k değil minibüs ve e5'te seyir eden bütün otobüs ve dolmuşlar da kalkacak.. neden mi.. metrobüs projesini bir araştırın isterseniz..
    avrupai sistem diyordunuz işte geliyor, alışın.. aktarma yaparak şehrin her yanına gitmek, toplu taşıma ağına sahip olmak demektir.. yavaş yavaş bir yerinden başlıyoruz biz de.. güzel bir proje, metrobüsü ve bu tel bariyerleri de destekliyorum.. bilimsel olarak maksimum dayanıklılığa ve darbeyi emme özelliğine sahiptir, bakım onarımı da kolaydır.. maliyeti düşürür..

    aşırı süratin sonucu tel ya da levha bariyer, farketmez hayati tehlikedir.. sebep: trafik kurallarına uymamak..

    uyuyoruz diye savunmaya geçecekler motosikletin ya da otomobilin azami sürat tahkikini, ve de sol şeridin ne amaçla kullanıldığını trafik kitaplarından okuyarak bilgilerini revize etsinler..
    Arkadaşım senin yanılgıya düştüğün ve hala ısrarla içinden çıkamadığın bir sorun var: Burası Türkiye. O senin hayal ettiğin şeyler burada asla olamayacak olsa da torunlarımız belki görecek :(
    Metrobüsü ve özellikle tel bariyerleri desteklemen de ailenden ya da arkadaşlarından birini sen de kaybettiğinde ki umarım başına gelmez son bulacaktır. Olan kazalarda senin dediğin gibi bir sürücü hatası olmadı şimdiye kadar hepsi malesef o senin savunduğun jilet gibi giyotin gibi teller yüzünden oldu. Herkes herşeyi doğru yapıyor değil tabi kii ama herşeyi de sen en iyi bilmiyorsun , bizim gibi..

    Alıntı coq adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    tunel'den girip, ampulden çikmissiniz.
    Masallah.
    Tunel ile metrobusun ne gibi bir ilgisi oldugunu anlayamasam da bu asillll milletin bir ferdi olarak, goruslerimi yazmak isterim.
    Tunel beni enterese etmiyor.
    Son bir ayda hayatini kaybeden arkadaslar nedeniyle çelik bariyerlerle daha çok ilgiliyim.

    Metrobusun ne oldugunu geçen bu forumda sorarak ogrendim.
    Dunyanin hiç bir yerinde olmayan ve muhtemelen gelecekte ulkemizde de uygulanmaktan vazgeçilecek olan bu projeyi akil eden zihniyeti tebrik ediyorum.
    Muhtemelen Tanzanya gibi gelismis!!! ulkelerde boyle sistemler halka sokusturulup, 5 yil daha nemalanma saglaniyor olabilir.
    Kisa sureli bir ferahlama sonrasin da odedigi vergilerin heba olmasini dikkate alamayan yurdumun asilll insanlari da yasasin modern olduk!!
    muhabbetinde olmalari anlasilabilir.
    çelik bariyer tehlikesi olmadan motosiklet ya da bir baska araç kullanan yurdum insani da bu basarili! girisimi takdir edebilir.

    En fazla bagiranin, en dayi olanin, en fazla goturenin bas taci oldugu ulkemde boyle detaylar için birbirinizi kirmanin bir geregi yok.

    Nasilsa akli basinda bir insan çikip, biz naapiyoruz yahu? diye soracak ve uygulamayi kaldiracaktir.

    O zamana kadar sag kalmaya çalisin.
    Bu kabus biter birgun elbet.
    Belki de bir hafta sonra biter.
    Yine döktürmüşsünüz

  7. #47
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Guzel gidiyor.

    Oncelikle sunu belirtmeliyim.
    Eyong isin olmasi gerektigi seklini guzel ozetlemis.

    Toplu tasim araçlari için ayrilmis yollar dunyanin her yerinde var.
    Baska bir topicte bariyer konusunu tartisirken de yazmistim.
    Kitleler toplu tasima araçlarina ozendirilmeli, sahsi araç kullanimi azaltilmali.
    Fakat bunu yaparken, trafigin olume sebebiyet verecek sekilde duzenlenmesi tartisma konusu olan.

    çekersin bir çizgi, ya da yaparsin bir banket.
    Girmeyeceksin kardesim bu yola dersin.
    Gerekli yasal duzenlemeyi yapar, ihlal edenin gozunun yasina bakmazsin.
    Ama kim ugrasacak.
    Ulkeyi yonetenin zihniyeti hangi partiden olursa olsun degismiyor.
    O bariyerlerin çekilmesindeki ana fikir su:
    "Bizim millet laf anlamaz, soz dinlemez. Girip tikarlar o yolu da. Iyisi mi biz buraya çelik kablolar koyalim da giremesinler."
    Mantik boyle olunce, gerisi de geliyor.
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  8. #48
    Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2008
    Şehir
    Istanbul/ Avrupa
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Eyong'un fikrine şöyle katılıyorum:

    Evet toplu taşıma İstanbul gibi bir kent için tek çözüm. Bireysel araç kullanımı her koşulda minimize edilmeye çalışılıp toplu taşıma cazip hale getirilmek sureti ile teşvik edilmeli.
    Fakat emniyet şeridi gasp edilerek yapılan yani bir yerden kırpıp öbür yere yamanan hiçbir sistem bunun çözümü değildir. Zaten aksak işleyen bir yolda hem şeritleri daraltacaksın, hem emniyet şeridini kaldıracaksın. Kullandığın bariyerler,halatlar insanları öldürecek sonra benden takdir bekleyeceksin?
    Metrobus Fırat'ın da dediği gibi bildiğin tercihli yoldan başka birşey değildir ki kimsenin icadı olmayan yıllardır kullanılan bir sistemdir. Bugüne kadar niye kimse yapmamıştır sorunun cevabı ise herhalde kimse D-100 karayolunu böylesine gasp etmeyi bir çözüm olarak görmemiştir.

    E bunun yerine ne yapılabilirdi ?






    Evet bunları tek tek burası newyork burası japonya vs diye anlatmaya gerek yok. Buralar kalabalık şehirler ve kullanılanlar bunlar. Hiç de kırsala benzemiyor gördüğünüz gibi.

    O zaman işin maliyetine gelelim. İlk yatırım, bakım onarım vs gibi mali konulara benim pek aklım ermez ama aklımın erdiği bir nokta var ki o da " İnsan hayatına paha biçilemeyeceğidir"

    Saygılar...
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★

  9. #49
    Rakun - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    ER6-F 2006 Siyah Kırmızı
    Metrobüs mantıklı bir çözüm olabilirdi, onu mantıksız ve saçma yapacak beyinlere sahibiz çok şükür.

    Dikkat ettinizmi bilmiyorum bütün dünyada, metrobüs bizdeki E-5 karayolu gibi standart şehir içi trafiğin can damarı olan bir yoldan 2 şerit çalınarak yapılmamış!!!

    Kaldıki özel bir hatta yola sahip olan bir aracın neden hala akaryakıt la çalıştığını anlamak mümkün değil...

    Çalışan elektirk santrallerini kapatıp elektriğin % 40 dan fazlasını dışardan satın alıyor. Buda yetmiyor, tabiki, elektrik ile çalışabilecek herşeyi petrolle çalıştıralım çünkü onuda &90 dan fazlasını satın alıyoruz...

    Şaşıyorum aslında çok zenginmişiz, yıllardır kendimizi bu denli tüketmemize rağmen dibe vurmadık...

    Küçük bir parantez...
    Birkaç yıl önce bor ile çalışan motor icad edildi...
    Dünya rezervlernin %70 inden fazlası Türkiyede bulunan bor; Türkiye tarafından çıkarılamıyor ve işlenemiyor. Jet yakıtı yapımındada kullanılmasına rağmen. Bu arada bir çok avrupa ülkesinde bor kansorejen madde olarak gösterilir. Fakat birçok kanser ilacının içinde %40 dan fazla oranda işlenmiş bor bulunur yine aynı ülkelerin eczanelerinde...

    konu nerelere gitti yahu


    Edit: Küçük bir ek yapayım. Metrobüs yolu aslında normal karayolu değildir. Asfalta gömüşmüş mıknatıslar sayesinde araç yolu tıpkı raylı sistem gibi bulur ve şoföre ihtiyaç duymaksızın gidebilir.
    Ancak bu yatırımı yapmamıza rağmen biz İETT şoförlerini bu iş için seferber etmiş durumdayız.
    Ha diyeceksiniz ki ya şoförsüzde olurmu? O zaman ne deiye milyon dolarlar döküyoruz? O paralar bizim vergilerimiz değil mi?


    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar bir kere akp ile belediyeciliki ayırt edelim belediye başkanı ile particilik ayrı şeylerdir bir belediye başkanı başkan seçilden sonra rozetini atar o artık bütün şehrin bütün görüş v eideolojilerin başkanı olur bunu böyle akp projesi olarak algılayanlar büyük hata yapar
    Dostum, daha bu sabah başbakan istanbulla ilgili belediyenin yapacağı projelerden bahsetti. Sen inanıyormusun herhangi bir makam, mevki sahibinin Hükümet yanlısı olmadığına?
    Valilikten bile hükümet afişleri çıkıyor!!! Vali devletin en yüksek rütbeli memurudur. Devlet dairelerinde (memurların çalıştığı devlete ait kamu kurum ve kuruluşlarında) siyasi içerikli, taraflı, konuşma ve tartışma dahil yasaktır!!!
    Ankaradan otobüslere doldurulan memurlar mecburi olarak İktidar partisinin mitingine götürülüyorlar? Hangi ideolojiden bahsediyoruz?
    34 ZK 9442 ER6-F 2006 AKA "Sonic" & 34 RB 1940 Kia Carnival 2002 Nam-ı diğer "Nigga"
    Kartal/İstanbul

  10. #50

    Üyelik
    25 Ekim 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Artık Yok...
    şimdi bazı arkadaşların dediği gibi değil zaten türkiyede hiç bir şey bizim icadımız değil buna emin olunuz belediye başkanları dünyayı gezerler onların meclisleri olur toplanırlar dünya şehirlerinin büyük belediye başkanları toplanırlar yapdıkları yenilikleri tartışır anlatırlar bunun içinde istanbul izmir ankara belediye başkanlarıda gider..

    bu metrobüsde tabiki bize hais bizim icat ettiğimiz bir olay değil bir yerden görülmüş basit pratik bir çözüm olarak görülmüş ve uygulamaya konulmuş..

    ama belediyede çok yakın tanıdıklarımız olduğu için biz şunu biliyoruzki sayın kadir tokbaş ilk olarak yer altı raylı hat düşünüyordu hatta bunun ihalesine bizim şirketimizde giricekdi raylı hatta şu anki metrobüs yol hattıyla aynı olucakdı ama e-5 e dokunılmıycakdı yolun altından gidicekdi metro çıkışlarının yeri bile belliydi hatta bu proje çift kademeli olucakdı bir ekip avcılardan bir ekip mecidiyeköyden başlıycakdı e-5 de çalışma yapılan yerler tek şerit yapılıcakdı biraz trafikde sıkıntı olucakdı ama ilerisi için heleki istanbul için mükemmel bir yatırım olucakdı sadece projede bu metrobüs metro köprü çıkışlarında olucakdı bunlar transit köprüden özel hızlı geçiş için kullanılıcakdı..
    esas metrobüs projeside buydu sadece metrodan çıkan insanları mağdur etmemek için aynı süratle köprüden transit geçirmek için yapılıcak bir uygulama idi..

    bu proje yeni bir şey değildi..

    yani bazı arkadaşları anlıyroum bilmeden iyi niyetle konuşuyorlar ama işin gerçek yüzü öyle değil seçimler bastırınca hani diyoruz siyaset konuşmıyalımda her şey dönüp dolaşıp siyasete geliyor bu ülkede bakınız basit bir yol uygulaması bile

    seçimlerde merkez ve hedef istanbul olunca kısaca fazla detaya girmiycem kadir topbaş basit ve hızlı çözüm olan metrobüse döndü seçim yatırımı olarak yoksa gerçek bu proje bu değildi

    ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi raylı sistemin ray döşeme projelendirme sistemi dışında ne masrafı varmış çok merak ettim raylı sistemin hiç bir masrafı yok gayet ekolojik ve ekonomikdir tüm dünya raylı sisteme artık yılı geçdi asırlardır kullanıyor.

    türkiyenin raylı sisteme geçmemesi esas büyük ayıpdır büyük kayıpdır.. şu anda gündemde devasal bir proje var buna yatırım yatırımcı aranıyor eyer olursa atlantik okyanusunu delip amerika ile ingiltereyi birbirine hızlı trenle bağlamayı planlıyorlar..

    amerika komple ulaşım hattı yeraltı metro ağları ile örülüdür hatta şu anda bu metroları eyaletlerle yer altından birbirleirne bağlıycaklar yani adam bostondan metroya binicek newyorkda inicek saatte 300km hızla gidicek bundan ekonomiği vakiten karlısı varmı yakıttan karlısı varmı..

    ingiltere -fransa bile faydalı olmasa adamlar okyanusu yer altından deldiler iki ülkeyi yer altından raylı hatla birbirine bağladılar

    raylı hat en ekonomik ve heleki yeni nesil özel raylı sistemler artık saatte 500-600 km ciddi uçak hızlarına kadar çıkabiliyorlar yani uçak kadar hızlı ve avantajlılar çünkü ekonomikler ve ekolojikler..

    istanbul - ankara hızlı trenle 3 saatte düşdüki hiç bir şey yapmadılar raylarda ufak bir revizyon yapdılar sadece 1950 lilerden kalma lokomotifleri değiştirip yerlerine yeni nesil adam gibi hızlı lokomotif aldılar bir anda 7-8 saatlik yol 200 km hız civarında süratle giden lokomotif sayesinde 3 saatte düşdü heleki birde ray sistemlerimiz yeni nesil akrillit raylardan olsa yani komple sıfırdan raylar yenilense ki bu çok çok büyük maliyet ama bu yapılsa o zaman süper hızlı trenlerle 350-400 km hızlara çıkabiliriz bu istanbul -ankarayı transit durmadan 1 saatte bile düşürür

    konu sapdı ama açıklama gereği duydum..

  11. #51
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    [QUOTE=yeschim;1479112]parti görevlisisiniz herhalde [QUOTE]

    Hayır parti görevlisi değilim, sadece metrobüs projesinde denetleyici olarak görev almış bir akademisyenim.

  12. #52
    dreamdark - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Haziran 2006
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Alıntı logaritma adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    şimdi bazı arkadaşların dediği gibi değil zaten türkiyede hiç bir şey bizim icadımız değil buna emin olunuz belediye başkanları dünyayı gezerler onların meclisleri olur toplanırlar dünya şehirlerinin büyük belediye başkanları toplanırlar yapdıkları yenilikleri tartışır anlatırlar bunun içinde istanbul izmir ankara belediye başkanlarıda gider..

    bu metrobüsde tabiki bize hais bizim icat ettiğimiz bir olay değil bir yerden görülmüş basit pratik bir çözüm olarak görülmüş ve uygulamaya konulmuş..

    ama belediyede çok yakın tanıdıklarımız olduğu için biz şunu biliyoruzki sayın kadir tokbaş ilk olarak yer altı raylı hat düşünüyordu hatta bunun ihalesine bizim şirketimizde giricekdi raylı hatta şu anki metrobüs yol hattıyla aynı olucakdı ama e-5 e dokunılmıycakdı yolun altından gidicekdi metro çıkışlarının yeri bile belliydi hatta bu proje çift kademeli olucakdı bir ekip avcılardan bir ekip mecidiyeköyden başlıycakdı e-5 de çalışma yapılan yerler tek şerit yapılıcakdı biraz trafikde sıkıntı olucakdı ama ilerisi için heleki istanbul için mükemmel bir yatırım olucakdı sadece projede bu metrobüs metro köprü çıkışlarında olucakdı bunlar transit köprüden özel hızlı geçiş için kullanılıcakdı..
    esas metrobüs projeside buydu sadece metrodan çıkan insanları mağdur etmemek için aynı süratle köprüden transit geçirmek için yapılıcak bir uygulama idi..

    bu proje yeni bir şey değildi..

    yani bazı arkadaşları anlıyroum bilmeden iyi niyetle konuşuyorlar ama işin gerçek yüzü öyle değil seçimler bastırınca hani diyoruz siyaset konuşmıyalımda her şey dönüp dolaşıp siyasete geliyor bu ülkede bakınız basit bir yol uygulaması bile

    seçimlerde merkez ve hedef istanbul olunca, kısaca fazla detaya girmiycem; kadir topbaş basit ve hızlı çözüm olan metrobüse döndü seçim yatırımı olarak. Yoksa gerçek bu proje bu değildi.

    ayrıca bazı arkadaşların dediği gibi raylı sistemin ray döşeme projelendirme sistemi dışında ne masrafı varmış çok merak ettim raylı sistemin hiç bir masrafı yok gayet ekolojik ve ekonomikdir tüm dünya raylı sisteme artık yılı geçdi asırlardır kullanıyor.

    türkiyenin raylı sisteme geçmemesi esas büyük ayıpdır büyük kayıpdır.. şu anda gündemde devasal bir proje var buna yatırım yatırımcı aranıyor eyer olursa atlantik okyanusunu delip amerika ile ingiltereyi birbirine hızlı trenle bağlamayı planlıyorlar..

    amerika komple ulaşım hattı yeraltı metro ağları ile örülüdür hatta şu anda bu metroları eyaletlerle yer altından birbirleirne bağlıycaklar yani adam bostondan metroya binicek newyorkda inicek saatte 300km hızla gidicek bundan ekonomiği vakiten karlısı varmı yakıttan karlısı varmı..

    ingiltere -fransa bile faydalı olmasa adamlar okyanusu yer altından deldiler iki ülkeyi yer altından raylı hatla birbirine bağladılar

    raylı hat en ekonomik ve heleki yeni nesil özel raylı sistemler artık saatte 500-600 km ciddi uçak hızlarına kadar çıkabiliyorlar yani uçak kadar hızlı ve avantajlılar çünkü ekonomikler ve ekolojikler..

    istanbul - ankara hızlı trenle 3 saatte düşdüki hiç bir şey yapmadılar raylarda ufak bir revizyon yapdılar sadece 1950 lilerden kalma lokomotifleri değiştirip yerlerine yeni nesil adam gibi hızlı lokomotif aldılar bir anda 7-8 saatlik yol 200 km hız civarında süratle giden lokomotif sayesinde 3 saatte düşdü heleki birde ray sistemlerimiz yeni nesil akrillit raylardan olsa yani komple sıfırdan raylar yenilense ki bu çok çok büyük maliyet ama bu yapılsa o zaman süper hızlı trenlerle 350-400 km hızlara çıkabiliriz bu istanbul -ankarayı transit durmadan 1 saatte bile düşürür

    konu sapdı ama açıklama gereği duydum..

    Faydalı bilgiler, teşekkürler.

    Sanırım bu açıklamalardan sorunları çözülmüş, ileriye dönük, kökten çözüme yönelik, detaylı ve esaslı bir proje yerine; seçim yatırımı olarak, eksiklikleri giderilmeden aceleyle uygulamaya konulan bir uygulama olduğu sonucunu çıkartmak yanlış olmaz.

    İşte ben buna yazık derim..

  13. #53
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı Terrorizer adlı üyeden alıntı Mesajı göster

    E bunun yerine ne yapılabilirdi ?





    Evet bunları tek tek burası newyork burası japonya vs diye anlatmaya gerek yok. Buralar kalabalık şehirler ve kullanılanlar bunlar. Hiç de kırsala benzemiyor gördüğünüz gibi.

    O zaman işin maliyetine gelelim. İlk yatırım, bakım onarım vs gibi mali konulara benim pek aklım ermez ama aklımın erdiği bir nokta var ki o da " İnsan hayatına paha biçilemeyeceğidir"

    Saygılar...

    Sevgili terorrizer dostum, resimde MAGLEV trenlerinden örnekler vermişsin. O trenler saatte 500km/s hızda seyredebilen ve kilometre başı maliyeti 15-60 milyon dolar arası değişmekte olan bir teknoloji.

    Mesajını kaldırır mısın, editler misin artık orasını sen düşün.

  14. #54

    Üyelik
    08 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Hayır parti görevlisi değilim, sadece metrobüs projesinde denetleyici olarak görev almış bir akademisyenim.

    Yani belediye bünyesinde bir dönem çalışıp, bu projede emek verip karşılığını almış bir kişisiniz; doğru mu anladım acaba? Eğer böyleyse, bünyesinde çalıştığınız kurumu özveriyle savunmanızı anlıyorum ama, bu da sizi bir nevi kurumsal ideolojinin savunucusu yapmaz mı? O zaman parti görevlisinden farkınız nedir?

  15. #55
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı yeschim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Yani belediye bünyesinde bir dönem çalışıp, bu projede emek verip karşılığını almış bir kişisiniz; doğru mu anladım acaba? Eğer böyleyse, bünyesinde çalıştığınız kurumu özveriyle savunmanızı anlıyorum ama, bu da sizi bir nevi kurumsal ideolojinin savunucusu yapmaz mı? O zaman parti görevlisinden farkınız nedir?
    Belediye bünyesinde çalışmadım, üniversite bünyesinde danışmanlık hizmeti verdim ve tek kuruş almadım. Parayı üniversite hesabına yatırıyorlar, üniversitenin ihtiyaçları karşılanyor...

    Ben sadece doğru düzgün yapılmaya başlanan işlerin bir kalemde işin içinde olamayan insanlarca acımasızca eleştirilmesine, mantıklı işlerin çıkar için yapıldığının savunulmasına göz yummak istemedim.

    Yiğidi öldürebilirsiniz ama hakkı verilmeli.

  16. #56

    Üyelik
    08 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul/Anadolu
    Motosikleti
    Honda CBR 125 idi ;( yine olacak..
    Alıntı overrider adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Belediye bünyesinde çalışmadım, üniversite bünyesinde danışmanlık hizmeti verdim ve tek kuruş almadım. Parayı üniversite hesabına yatırıyorlar, üniversitenin ihtiyaçları karşılanyor...

    Ben sadece doğru düzgün yapılmaya başlanan işlerin bir kalemde işin içinde olamayan insanlarca acımasızca eleştirilmesine, mantıklı işlerin çıkar için yapıldığının savunulmasına göz yummak istemedim.

    Yiğidi öldürebilirsiniz ama hakkı verilmeli.
    Bu konuyu bu kadar içten savunmanızı buna bağlamıştım, öyle diyorsanız öyledir. Ben şahsen burada hakkı verilecek bir yiğit göremiyorum, zaten olduğu zaman da halk tarafından verilir.

  17. #57
    overrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Haziran 2008
    Şehir
    istanbul/beylikdüzü
    Motosikleti
    Honda wave 110i
    Alıntı yeschim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bu konuyu bu kadar içten savunmanızı buna bağlamıştım, öyle diyorsanız öyledir. Ben şahsen burada hakkı verilecek bir yiğit göremiyorum, zaten olduğu zaman da halk tarafından verilir.
    Olayı parti meselesine getirmeyin, o projede bir sürü profesör, doçent, mühendis işçi, yönetici işçi birsürü insanın hakkı var.

    Hiçbirşey aylarca tartışılmadan, artısı eksisi düşünülmeden yapılıyor değil.

    İşler göründüğü gibi basit yürümüyor, insanlar eve bile gitmeden gece gündüz sadece daha iyi birşeyler ortaya çıksın diye çıkar gözetmeksizin yiğitçe çalışıyorlar.

    Bu insanların hakkı ödenmez, teşekkür de beklemiyorlar, hiç olmazsa arkalarından atılıp tutulmasın. Tek çabam emeğe saygı gösterilmesi.

    Çok detaya inmeğe de gerek yok. Dediğiniz gibi yapılanlar illa ki görülecek ve haklı haksız herşey bir gün ortaya çıkacak. Hoşça kalın.

  18. #58
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Mart 2009
    Şehir
    istanbul
    Alıntı yeschim adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Arkadaşım senin yanılgıya düştüğün ve hala ısrarla içinden çıkamadığın bir sorun var: Burası Türkiye. O senin hayal ettiğin şeyler burada asla olamayacak olsa da torunlarımız belki görecek :(
    Metrobüsü ve özellikle tel bariyerleri desteklemen de ailenden ya da arkadaşlarından birini sen de kaybettiğinde ki umarım başına gelmez son bulacaktır. Olan kazalarda senin dediğin gibi bir sürücü hatası olmadı şimdiye kadar hepsi malesef o senin savunduğun jilet gibi giyotin gibi teller yüzünden oldu. Herkes herşeyi doğru yapıyor değil tabi kii ama herşeyi de sen en iyi bilmiyorsun , bizim gibi..
    ONUR doğma büyüme çocukluk arkadaşımdı..
    bariyerlere ise kusur bulmuyorum, nedeniyse levha bariyerler ile çok daha vahşi kazalara defalarca şahit oldum.. belki diyoruz, bu belkilerin asla sonu gelmez, nedeni ise olacağı vardı ise zaten olurdu.. düştüğünüz açıya göre levhalar giyotinden beter de olur.. kazalar gerçekten üzücü.. ama buradaki suçlu bariyerler değil bizleri sıkıştıran hayatımıza kasıt eden bilinçsiz ve şerefsiz sürücülerdir..

  19. #59
    alkadras - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Nisan 2008
    Şehir
    İstanbul - Rize
    Motosikleti
    Kawasaki Versys 650
    Anlaması güç.
    eğer metrobüs binlerce insanın hayatını kolaylaştırmışsa (ben bilmiyıorum ist'de değilim) ve bu metrobüs yolunun halatları bir iki arkadaşımızın canına mal olmuşsa bütünüyle metrobüse mi muhalif olmak lazım. yoksa sadece halatlara mı? kopmle metrobüsü mü söküp atmak lazım. yoksa o halatlar yerine başka birşey mi düşünmek lazım.

    Anlaması güç.
    Bazı arkadaşlar diğerlerini partinin üyesi misin gibi ifadelerle bozmaya çalışırken diğerleri de "yok kardeşim vatandaşım sadece" diyeceği yerde hararetli hararetli birşeyler anlatmaya çalışıyor. seçim otobüsü jargonuyla..

    Naçizane tavsiyesidir bu kardeşinizin şu cümle; At gözlüklerini çıkarın ve faydacılık gözetin.

    Ne diyor şair
    İnsanlar, hangi dünyaya kulak kesilmiş ise diğerine sağır!

  20. #60
    Terrorizer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ocak 2008
    Şehir
    Istanbul/ Avrupa
    Motosikleti
    Honda cbr 600f
    Tek sorun halat değil ki. Overrider'ın dediği gibi çok kişi çalışıyor ama o çok kişi onlardan istenileni vermek için çalışıyor. Yani orada çalışan mühendisin, prof.un vs kimse hakkını yemeye çalışmıyor. Ama antibiotikler gibi bir tarafı yıkarak başka bir tarafı yapmak fikri bana hiç cazip gelmiyoruz.
    Tamam insanlar tabi ki toplu taşımaya yönlendirilmeli fakat meslegi vs gereği o yolu kullanması gereken insanlar da bu şehrin sakinleri değil mi ? Orada emniyet şeridini kullanması gereken ambulanstaki hasta bizim hastamız olamaz mı ?
    Kısaca burada en yukarıdan kararı bu şekilde verenlerin kararının doğruluğunu sorguluyoruz biz, oraya emek vermiş onlardan istenileni en iyi şekilde yerine getirmek için emek verenleri değil. O yüzden overrider abim/kardeşimin olayı kişisel olarak algılamasına gerek yok.

    Mesajıma gelince hiç editleme ihtiyacı görmüyorum. Ben onları variyeteler olarak sundum. Hadi gidelim maglev treni yapalım diye değil.Bizim herhangi bir magnetic sisteme ihtiyacımız yok sonuçta 500km hız yapmasına gerek de yok ama sistemin askılı bir sistem olması mümkün değil miydi?
    ★★ ----- Decaying organic matter ----- ★★


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler