Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

İlginç Uygulama , Trafik Cezaları Artık PTT'ye Ödenecek !

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Guclu - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    08 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul

    Gelirler İdaresi Başkanlığı , Emniyet Genel Müdürlüğü , Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT arasında imzalanan protokole göre , trafik cezaları ve karayolları tarafından kesilen cezalar PTT tarafından tahsil edilecek . Protokolün hayata geçirilmesi için Maliye Bakanlığında gerçekleştirilen imza törenine Gelirler İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu , Emniyet Genel Müdür Vekili Necati Altıntaş , PTT Genel Müdürü Osman Tural ve Karayolları Genel Müdürü Mehmet Cahit Turhan katıldı . Törende protokol hakkında bilgi veren Gelirler İdaresi Başkanı Osman Arıoğlu , emniyet ve karayolları tarafından düzenlenen ceza tutanaklarının PTT'ye verileceğini belirterek , "Tutanaklar PTT'ye iletildikten sonra cezaların tebliğ ve tahsili PTT tarafından yapılacak . Ceza kesilen vatandaşlar ceza tutarını tebliğ sırasında elden yapabileceği gibi , 1 ay içerisinde herhangi bir PTT şubesine ödeme yapabilecek yada online ödeyebilecektir" dedi .

    Bu hizmeti karşılığında PTT'ye yüzde 3'lük bir komisyonun aktarılacağını ifade eden Arıoğlu , komisyonun tutanak başı 10 YTL'yi geçmeyecek şekilde sınırlandırıldığını belirtti . PTT Genel Müdürü Osman Tural ise protokolle ilgili olarak şunları kaydetti : "Biz PTT olarak cezaların yerine ulaştırılması ve paraların toplanmasını sağlayacağız . Vatandaşları hizmet verdiğimiz 2967 adet Online iş yerimiz bulunmaktadır . Dolayısıyla herkes zorlanmadan işlemlerine gerçekleştirebilecektir"


    Kaynak : Anadolu Ajans
    Caffe La Notte / Suadiye Çınarlı Sokak


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    zeda3000 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Ekim 2005
    Şehir
    Istanbul
    Motosikleti
    Honda CB750 Cafe Racer
    En dogrusu yurt disinda yasaken yedigim tum o tatli cezalai hep posta idaresinden yatiroyorduk. Arac satislarida postadan oluyordu ve noterden degil. Su noter sacmaligininda kalmasi lazim artik. Postaneler bu isleride yurutebilir hemde daha makul ucretler ile
    Motorculuk saygi ve cilginligin arasindaki ince cizgide gitme beceresidir Suzuki GS500 Gitti / Ducati Monster 900 Gitti / BMW F650 GS Gitti

  3. #3
    gureli - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Haziran 2005
    Hollanda'da öyle noter olayı yoktur Arabanın eski sahibi ruhsatı sana verir, sen postaneye gider anında satışı ve ruhsatı üzerine alırsın. Eski sahibinin gelmesine bile gerek yoktur. Cezalar keza hepsi postaneye ödenir. peşin, kredi kartı, yada chip pin farketmez.Ne bekleme vardır ne sorgulama. Yalnız sahtekarlığı önlemek için yanında taşıdığın ruhsat haricinde birde evde bulundurmak zorunda olduğun bir ruhsat nüshası daha vardır o yanında olmazsa satış ve ruhsat değişmez çalıntı olma ihtimaline karşı.Arabanın eski sahibi o nushayıda sana vermek zorundadır ruhsat 3 nüshadan oluşur ikisi arabada biri evde bulunur. bu 3 nüsha elinde olursa arabanın sahibi olman 1 dakikanı almaz. Ve ayni plaka devam eder. Arabanın plakasından yaşı okunur hangi yılın hangi ayında trafiğe çıkmış olduğu plaka üzerindeki harf ve rakkamlardan anlaşılır. şehir kodu yoktur. otomobil trafiğe çıktıktan , pert oluncaya kadar ayni plakayı taşır. Hollandanın hangi şehrinde olursa olsun değişmez.

  4. #4
    alp_tunay - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    11 Temmuz 2006
    Şehir
    iZMİR
    Motosikleti
    cbf1000
    Ptt en güzeli ama ordada bütün tahsşilatlar yapıldığından kuyruk fazlalaşacak...Vergi dairesi daha akıllıca geliyor...

    Sanki ceza yı hergün yiyoruz ya....
    T Ü R K İ Y E. . . .T Ü R K L E R İ N D İ R

    N E ... M U T L U... T Ü R K Ü M... D İ Y E N E


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler